18 Φεβρουαρίου 20083 Όχι, δεν είναι όλα στραβά..

Πάντα όταν μιλάμε για την Ελλάδα, την έχουμε σαν αρνητικό μέτρο σύγκρισης, είτε πρόκειται για γραφειοκρατία, είτε για ότι βάλει ο νους μας. Κι όμως, δεν είναι όλα στραβά. Έζησα στο εξωτερικό τη μισή μου ζωή, ταξίδεψα σε πολλές χώρες και είδα τα υπέρ και τα κατά, και έχουμε (ακόμη) κάποια πράγματα που δεν τα έχουν άλλοι λαοί, και σίγουρα τα ονειρεύονται..δείτε μερικά.
  • Οι εθνικοί δρόμοι που έχουμε φτιάξει τα τελευταία χρόνια και οι περιφερειακές οδοί, είναι σε άριστη κατάσταση. Στον Καναδά είναι τα χάλια τους τα μαύρα, με λακκούβες και σπασίματα.
  • Στην Ελλάδα ο Έλληνας ξέρει να οδηγάει, τον αναγκάζουν οι συνθήκες και τον κάνει γρήγορο και τολμηρό οδηγό το ταμπεραμέντο του. Στον Καναδά οι Κινέζοι, οι Πακιστάνοι και οι Μαύροι είναι δημόσιος κίνδυνος πίσω απο το τιμόνι.
  • Αν πάς στα διάφορα γραφεία τους, μπορεί να χρειαστείς μήνες να τελειώσεις κάποια δουλειά σου, στην Ελλάδα σίγουρα θα είχες τελειώσει προ πολλού.
  • Οι ασφάλειες στο Οντάριο του Καναδά, είναι η μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών παγκοσμίως. Ακόμη κι αν σε χτυπήσει κάποιος απο πίσω κι εσύ δεν έφταιγες, γράφεται στο φάκελό σου, αναμίχθηκες λέει σε ατύχημα, άσχετα αν δεν φταίς. Αν η τροχαία σου δίνει κλήσεις, γράφονται στο φάκελό σου και η ασφάλεια σου ανεβάζει το ποσόν που πληρώνεις.
  • Αν τραυματισθείς απο αυτοκίνητο, θα περιμένεις 4 χρόνια μέχρι να πάρεις (αν πάρεις) κάποια στοιχειώδη αποζημίωση.
Γι αυτό σας, λέω, έχει και η Ελλάδα μερικά που δεν τα έχουν άλλοι..
Print this postRelated Posts :3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Δεν είναι έτσι σε όλα, τόσο τραγικά τα πράγματα οπός τα περιγράφεις. έχεις εμπειρίες σε όλα αυτά που έγραψες ή είναι απο αλλονών? Μην βγάζεις γρήγορα συμπεράσματα... Καλή σου μέρα.


AATON είπε... Best Blogger Tips

Είναι ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΩ, και ναι, είναι απο εμπειρίες μου. Απόδειξέ μου πως δεν είναι έτσι αν μπορείς, με όποιο τρόπο θέλεις.


χ@χΛιΔάΚι είπε... Best Blogger Tips

και εγώ που νόμιζα πως στον Καναδά ήταν καλύτερα από το Οχ-άιο...

πάντως αυτό με την γραφειοκρατία είναι και εδώ μερικές φορες απίστευτο...ειδικά για ξένους. Ούτε και εγώ θέλω να βλέπω μόνο τα στραβά...μην σου πω πως από τότε που ήρθα εδώ στο εξωτερικό, εδώ κοιτάω μόνο αυτα...

καλή σου βδομάδα...


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next