Η επιλλεκτική ελεημοσύνη..

Μήν του δίνεις ρε, θα πάει να αγοράσει ναρκωτικά.. Μην του δίνεις ρε, αυτός έχει πιο πολλά απο μάς.. Μην του δίνεις ρε, τόσα παίρνουν απο το...

Μήν του δίνεις ρε, θα πάει να αγοράσει ναρκωτικά.. Μην του δίνεις ρε, αυτός έχει πιο πολλά απο μάς.. Μην του δίνεις ρε, τόσα παίρνουν απο το κράτος.. Κόφτε το ορέ χριστιανοί, δικά μου είναι, ότι θέλω τα κάνω και σ' όποιον θέλω τα δίνω.. μα επί τέλους, εσείς σε ποιούς δίνετε; Έχετε νοιώσει ποτέ σας πείνα; Έχετε σκύψει να μαζέψετε γόπες πεταμένες; Έχετε κοιμηθεί νηστικοί; ΕΓΩ ΤΑ ΕΝΟΙΩΣΑ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ..ΤΑ ΕΖΗΣΑ!!... ΝΑΙ; κι εσείς; σοβαρά έ; Και μπορείτε και λέτε "όχι" σε κάποιον που σας ζητάει ψίχουλα ζητιανεύοντας; Με τι καρδιά ρε σείς; Και τι σας νοιάζει τι θα τα κάνει αν του δώσετε; Μήπως ψάχνετε δικαιολογίες για να "μήν" του δώσετε; Μήπως έτσι κλείνετε τα μάτια της συνήδεισής σας ώστε να μην αισθάνεστε μετά τυχόν τύψεις; Μην δώσετε αφού δεν θέλετε, μην δώσετε αν δεν έχετε, μα μην κάνετε και τους δασκάλους σε όποιον νοιώθει την ανάγκη να δώσει..γιατί περί ανάγκης πρόκειται. Και εκείνος που ζητάει έχει ανάγκη να πάρει, και εκείνος που δίνει νοιώθει την ανάγκη να δώσει. Κι αν δεν του δώσετε, αφού είστε τόσο χριστιανοί, τον σπρώχνετε ακόμη πιο πέρα, να κλέψει, ακόμη και να σκοτώσει για τη δόση του ή την πείνα του..αυτό σας μαθαίνουν στις εκκλησίες σας οι άπιστοι παπάδες σας; Αυτό σας μαθαίνουν όταν ρίχνουν κλεφτές ματιές στον δίσκο που περιφέρεται δύο και τρεις φορές για να μαζεύουν χρήματα; Αυτά όταν κι όταν κάνουν νόημα στον νεωκόρο να σβήσει τα κεριά μετά απο πέντε το πολύ λεπτά, μην καούν παραπάνω κι έχουν χάσιμο; ..να μην πω κι άλλα.. Σας κάνουν φανατισμένους "πιστούς", γνωστό αυτό, αλά τί πιστεύετε δεν μας είπατε ακόμη.. Σάμπως ξέρετε για να μας πείτε; Την τύφλα σας πιστεύετε..Πρόβατα επί σφαγήν είστε. "Ο έχων δύο χιτώνας, να δίδει τον έναν.." Παπαριές κύριοι..., μα, μην τρομάζετε, για των άλλων τους χιτώνες λέει, όχι για τους δικούς σας!

Related

new post 1475462703785208732

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

  1. Θεωρητικά έχεις δίκηο. Πρακτικά, αν μέρες που είναι περπατήσεις την Τσιμισκή από Διαγώνιο μέχρι Βενιζέλου και δώσεις σε όλους όσοι ζητάνε, θα σου βγεί πιό ακριβά από αν έπαιρνες ταξί.
    Νικόλα καλή Ανάσταση και ο καθένας όπως μπορεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν εννοώ να δώσεις σε όλους, ούτε είναι αυτό που θέλω να πω. Μιλάω για εκείνους που όταν θελήσεις να δώσεις, σου κάνουν κύρηγμα, για να ΜΗΝ δώσεις.

    καλό Πάσχα αδερφέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kai omws exeis dikio...
    i ousia einai se auta pou les kai den pan na nai kai "ekatomyriouxoi", egw mia fora tha exw kathari ti syneidisi..

    wraio to blog..
    tha ksanaerthw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανείς μας δεν πρόκειται να τα πάρει στον τάφο του. Αν δε δώσεις δε θα πάρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

emo-but-icon

Αναγνώστες

item