Οι άνθρωποι του πουθενά ..

Μεγάλες κουβέντες.."ο λόγος σου με χόρτασε.." Κάποτε κάποιος, ενώ περιδιάβαινε τη χώρα, συνάντησε έναν ζητιάνο, ο οποίος του ζητού...

Μεγάλες κουβέντες.."ο λόγος σου με χόρτασε.." Κάποτε κάποιος, ενώ περιδιάβαινε τη χώρα, συνάντησε έναν ζητιάνο, ο οποίος του ζητούσε βοήθεια. Θα σε βοηθήσω, απάντησε ο διαβάτης, έτσι απλά, επειδή πιστεύω σε σένα, πιστεύω πως αξίζεις μια βοήθεια, να ξανασηκωθείς...να ανοίξεις φτερά ξανά να πετάξεις! Τον βοήθησε πράγματι, μα του φόρεσε αλυσίδες. Οταν του ξέφευγαν μερικές φορές κάποια λόγια, ο ζητιάνος του έλεγε "πρόσεχε, συγκρατήσου.." δεν θα μείνω πολύ. Κάποια μέρα, αφού όλα πήγαν κατ' ευχήν όσο γινόταν, ο ζητιάνος ζήτησε από τον διαβάτη να του λύσει τα σχοινιά από το λαιμό και τα πόδια, να μπορέσει να ανοίξει φτερά ξανά ...να πετάξει! Άστραψε και βρόντηξε ο διαβάτης...γιαυτό λες να σε βοήθησα; για να σε αφήσω να φύγεις; _ μα ο ζητιάνος έφυγε, έσκυψε το κεφάλι, προσπαθώντας να δει πιο βαθιά..να διαβάσει την ψυχή του διαβάτη καλύτερα, μα δεν τα κατάφερνε πάντα.. Άκουγε συνεχώς νέα του, από άτομα γνωστά του διαβάτη, μάθαινε πως έλεγε ότι ο ζητιάνος τον κορόιδεψε, τον εκμεταλλεύτηκε, πως εκείνος πλήρωνε το νοίκι του, έκανε τα πάντα...του πρόσφερε τα πάντα...μα ο αχάριστος έφυγε... Χαμογέλασε, έσκυψε πάλι το κεφάλι, και κατάλαβε πολλά. Κατάλαβε πως μερικές φορές, καλύτερα να μένεις ζητιάνος, σκυφτός και άγνωστος, παρά να δεχτείς καλό από ανθρώπους που "πιστεύουν" σε σένα και σε βοηθάνε "δίχως" ανταλλάγματα.. Οι καιροί των αγίων πέρασαν φίλε... κανείς δεν κάνει σε κανέναν καλό δίχως να αποζητάει πληρωμή..πίστεψέ με κι άμα σου είπα ψέμματα, έλα πές μου!

Related

Serious 8679004489863620462

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

  1. Nίκο καλημέρα,
    διάβασα την ανάρτησή σου για τα τρία blogοχρόνια που γιορτάζεις το Σάββατο, και είπα να πρωτοτυπήσω και να σου αφήσω τα Χρόνια Πολλά στην 1η σου ανάρτηση!
    Χρόνια Πολλά λοιπόν και εύχομαι να ... χιλιάσεις τους καθημερινούς αναγνώστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. *** Βασσίλη σε υπέρ ευχαριστώ, όντως δεν περίμενα σχόλιο σ' αυτήν την 'ξεχασμένη' ανάρτηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

emo-but-icon

Αναγνώστες

item