17 Σεπτεμβρίου 201311 Άλλο εμείς, κι άλλο αυτοί

Μου λέει τις προάλλες ένας καλός μου φίλος, ο Μάνθος,
«κάνεις το λάθος που έκανα κι εγώ παλιότερα. Θεωρείς πως και οι άλλοι είναι σαν και σένα, γι αυτό και πικραίνεσαι. Εμείς μεγαλώσαμε διαφορετικά, με άλλες αξίες, από γονείς και προγόνους πρόσφυγες. Με ανεπτυγμένα υπέρμετρα το φιλότιμο, το δέσιμο μεταξύ οικογένειας, το δέσιμο μεταξύ συγγενών φίλων και γειτόνων, και την φιλοξενία, που όμοιά της πλέον δεν βρίσκεις παντού. Δεν μεγαλώσαμε όλοι ίδια, μην το παραβλέπεις..».
Ναι, είχε δίκιο. Μεγάλο δίκιο.

Τους συγγενείς και τους φίλους μου, θέλω να τους βλέπω, να τους επισκέπτομαι και να με επισκέπτονται ελεύθερα, δίχως προσκλήσεις, δίχως ραντεβού, απρόβλεπτα και απρογραμμάτιστα. Ειδικότερα τους φίλους.

Θέλω να τους τηλεφωνάω και να μου τηλεφωνούν, να μαθαίνω πως είναι, πως περνάνε, αν χρειάζονται κάτι, κι εκείνοι να ενδιαφέρονται για μένα. Όχι φιλίες του κώλου, από συμφέρον.
«Και τελευταία, έχω χορτάσει από φιλίες τέτοιες, σε σημείο που αηδίασα με τον εαυτό μου τον ίδιο, για το πόσο εύπιστος είμαι..»

Άνθρωποι που σε κατηγορούν και σε θάβουν σε άλλους, παριστάνοντας τον φίλο μπροστά σου. Που σε θυμούνται μόνο όταν σε χρειάζονται, και σε ξεχνάνε τον υπόλοιπο καιρό. Που σου στέλνουν μηνύματα από αγγαρεία "για να μην λες", και που όταν πας σπίτι τους αισθάνεσαι πως τους είσαι βάρος, παρείσακτος, πως λαχταράν να φύγεις όσο πιο σύντομα γίνεται.


Που σε κάνουν παρέα μέχρι να γνωρίσουν νέους φίλους, και μετά σε ξεχνάνε η σε κάνουν πέρα χωρίς λόγο, και χωρίς να έχουν τα κότσια να στο πουν κατά πρόσωπο.

Που προδίδουν μυστικά, πατώντας υποσχέσεις και όρκους, αρκεί να κάνουν τη δουλειά τους. Που το ψέμα και η αναλήθεια είναι το ψωμοτύρι τους.

Που αγνοούν επιδεικτικά τα τηλεφωνήματα η τα μηνύματά σου, ενώ τα είδαν.
Κι όταν τους το πεις, σαν παράπονο, σου λένε τις πιο πανηλίθιες δικαιολογίες που μπορεί να σκαρφιστεί το φτωχό τους μυαλό, λες και μιλάνε σε κανέναν με μειωμένο IQ..
Σε κάποιον ηλίθιο η σε κάποιον πνευματικά ανάπηρο.

Ναι Μάνθο, είχες απόλυτο δίκιο.. Δεν είμαστε ίδιοι. Διαφέρουμε αφάνταστα..
Άλλο εμείς, κι άλλο αυτοί!
TGB

Πηγή: (Άλλο εμείς, κι άλλο αυτοί | Toronto Greek Bloggers) toronto greek bloggers Thank you for Sharing!
Print this postRelated Posts :11 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε... Best Blogger Tips

Διαφέρουμε.. σωστή παρατήρηση..


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Διάλεγε, λοιπόν... :)

Καλημέρα από το Βόλο!


dimitris είπε... Best Blogger Tips

Πίκρα μένει στο τέλος αυτών των σκέψεων,και μιά παράξενη αίσθηση ότι δεν κάναμε και πολλά για να το μεταλαμπαδέψουμε...


AATON είπε... Best Blogger Tips

@Hfaistiwnas, Ναι φίλε μου, υπάρχουν τεράστιες διαφορές..


AATON είπε... Best Blogger Tips

@Eva, την λάθος επιλλογή, την καταλαβαίνεις μετά πάντοτε. Παίρνει δυστυχώς λίγο καιρό.. πολύτιμο καιρό, από τη ζωή μας..


AATON είπε... Best Blogger Tips

@dimitris, ναι Δημήτρη, πίκρα όντως. Πονάει κι ας μην το παραδεχόμαστε εύκολα.


ThanosKavala είπε... Best Blogger Tips

Γεια Σας Σας Περιμενω στο Νεο Φορουμ http://forum15.twilight-vampire.com/


Asterios Saltzidis είπε... Best Blogger Tips

Ποσο δικαιο εχεις ρε φιλεεεεεεε καποιες αληθειες πονανε αλλα ειναι αληθεινες και πονεμενες η μαμημενες.....


AATON είπε... Best Blogger Tips

@Asterios Saltzidis, την καλησπέρα μου αδερφέ.. :)


Red Ladybug είπε... Best Blogger Tips

Αυτό που σου είπε ο φίλος σου μου το λέει η μάνα μου κάθε φορά που πικραίνομαι. Της λέω. "Βρε μαμά μου έκανε αυό μου είπε εκείνο , εγώ δεν θα το έκανα." Και η απάνττηση της πέραν της συμπαράστασης της και της αγάπης της είναι: "Στο έχω πεί χίλιες φορές, δεν σκέφτονται όλοι σαν εσένα, δεν είναι σαν εσένα". Πόσο δίκιο έχει. Αλλά και γώ είμαι ευπίστη πολύ και ενοχική, γιατί να μη πώ στη φίλη μου τι καλό μου συμβαίνει, αν δεν το πώ θα μου πεί δε της τόπα, και ναααα οι ενοχές. Και μετά τις αντιδράσεις τους πικραίνομαι. Α να συμπληρώσω ότι είμαι προληπτική και πιστέυω στο μάτι:)


JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε... Best Blogger Tips

(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫ Mετά απο πολύ καιρό είπα να μπω στο σπιτικο μου για να σας ευχηθω!!Γιορτες ερχονται και περνω απο το σπιτικό σου να ευχηθω ΚΑΛΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ γεμάτα υγεία-αγάπη - ευτυχια.Οι Αγιες μέρες ας απαλύνουν τον πόνο σε οσους υποφέρουν και ας δώσουν σε όλους μας οτι πιο ανθρώπινο υπάρχει για να νιώσουμε όμορφα!!(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next