29 Ιουνίου 20120 Απομιζοποίηση η απομυθοποίηση το ίδιο είναι.


Και ξαφνικά ανακαλύψαμε την Αμερική! Διαβάζεις και ακούς παντού για την διαφθορά. Λες και πριν δεν υπήρχε η δεν την ήξερε κανένας. Είδαμε τον τυφλό που οδηγούσε φορτηγό και πήγαινε στην λαϊκή, είδαμε στο ηράκλειο της Κρήτης πως με μερικά ευρώ σου φέρνανε το δίπλωμα στο σπίτι,  ακούσαμε για το 12χρονο κοριτσάκι που, ω! τι θαύμα! Έπαιρνε βιάγκρα! Ακούμε και βλέπουμε για όλα όσα ξέραμε όλοι μας. Εγώ ξέρω πλοία του πολεμικού ναυτικού που αγοράζουνε αναλώσιμα και είδη πρώτης ανάγκης χωρίς τιμολόγιο, ναι χωρίς τιμολόγιο καλά διαβάζετε. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μας μηδενός εξαιρουμένου γνωρίζαμε εκατοντάδες από αυτά, αλλά δεν κάναμε τίποτα, η για να σας  χρυσώσω το χάπι δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα.
Ποιος θα σε άκουγε, ποιος θα έπαιρνε στα σοβαρά μια οποιαδήποτε καταγγελία με τους φρενήρης ρυθμούς που τα παίρνανε όλοι?  Σε πόσες μικρές συνοικίες ξεπετάγονταν οι πολυτελής κατοικίες λες και τους τα χαρίζανε? Πόσα μεγαλοπρεπή τζιπ κυκλοφορούσαν στους δρόμους? Που είναι τώρα, δεν βλέπεις στους δρόμους κανένα, η μάλλον ελάχιστα.
Απόδειξη ότι κανένας δεν δικαιούται να τα έχει. Είμαστε λοιπόν συνυπεύθυνοι στο βαθμό που μας αναλογεί στον καθένα μας.

Το διαταύτα!

 Ακόμα μια φορά μας ρίχνουνε στάχτη στα μάτια, και οι λόγοι είναι οι εξής δύο.
Ο πρώτος και ο κυριότερος λόγος είναι ότι τα παίρνανε πολλοί, και υπήρχε αιμορραγία από τα μεγάλα κοράκια. Έπρεπε να γίνουν λίγοι και σοβαρότεροι αυτοί που τα παίρνουν γιατί οι άλλοι μιλάγανε πολλοί και ξευτελιστήκαν μεταξύ τους από το ποιος είχε την μεγαλύτερη άκρη για να σου κάνει το ρουσφέτι και να στα πάρει εννοείται.
Ο δεύτερος λόγος  είναι για να ρίξουνε στάχτη στα μάτια της τρόικας, γιατί θα έρθει η ώρα να απολογηθούνε. Θα πούνε λοιπόν ότι εμείς κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να φτιάξουμε το κράτος, κάνουμε ότι έχουμε συμφωνήσει αλλά….. δυστυχώς  πτωχεύσαμε.
Γιατί αυτό θα γίνει τελικά, μας το λένε απ΄έξω  απ΄έξω  αυτοί, οι άλλοι, και όλοι.

Συμπέρασμα φίλοι μου, η διαφθορά πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει, απλά θα το κάνουνε οι λίγοι οι πιο μάγκες και οι πιο σοβαροί.   
Print this postRelated Posts :0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next