11 Ιανουαρίου 201213 Είδη ανωνύμων User

Λέμε πάντοτε, πως η κινητήριος δύναμη για κάθε Blog, και αυτή που το κάνει να θεωρείται Blog, είναι τα σχόλια που αφήνουν οι επισκέπτες και αναγνώστες του.

Θα έχετε σχεδόν όλοι σας πιστεύω, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, αρκετή δόση πικρίας, σε ότι αφορά ορισμένους σχολιαστές. Οι λεγόμενοι "ανώνυμοι".
Προσωπικά, έχω κατατάξει τους ανώνυμους σχολιαστές, στις κάτωθι τρείς κατηγορίες.

1. Οι έχοντες ψευδώνυμο:
Το ψευδώνυμο, είναι μια μορφή ανωνυμίας. Δεν δηλώνει ταυτότητα, και σε μερικές περιπτώσεις, ούτε καν φύλο. Επειδή όμως ο εν λόγω χρήστης, ξεχωρίζει με το όνομα που επέλεξε, γιατί υπογράφει πάντοτε μ' αυτό, είναι μια υποφερτή μορφή ανωνυμίας, και συχνά, δεν την θεωρούν καν ανωνυμία ορισμένοι.

2. Οι ΜΗ έχοντες λογαριασμό:
Είτε στην Google, είτε σε άλλο "Open ID" Network, και οι οποίοι αναγκαστικά επιλέγουν να γράψουν ανώνυμα, αν και συνήθως γράφουν απο κάτω το όνομά τους, η τα αρχικά τους.

3. Οι έχοντες (ή ΜΗ) λογαριασμό Google:
Μα που πάντοτε προτιμάνε να γράφουν εντελώς ανώνυμα, όταν πρόκειται να βρίσουν η να γράψουν κάτι που μπορεί να ενοχληθεί κάποιος που τους θεωρεί φίλους.
Αυτή η τελευταία φάρα, είναι ότι χειρότερο έχει να επιδείξει η ελληνική παρουσία στο NET.

Ασχέτου ηλικίας, απο κωλόπαιδα, μέχρι χλιμίτζουρες της σφαλιάρας, που ποτέ τους δεν είχαν κάποια προσωπικότητα, ούτε ποτέ τους ένοιωσαν σπουδαίοι, εκμεταλλευόμενοι το ότι ο άλλος δεν τους βλέπει, ούτε έχουν να φοβούνται τις επιπτώσεις απο όσα κι αν πουν, ασχημονούν, βρίζουν και απειλούν όποιον τους κάνει κέφι, θεωρώντας το σπουδαίο κατόρθωμα.

Θα παρακολουθήσατε κάποιοι τα σχόλια ενός τέτοιου κωλόπαιδου μέχρι προχτές, και θα απορήσατε κάποιοι, πόσο καμμένη μηχανή έχουν οι σημερινοί Έλληνες νέοι στην πλειοψηφία τους. Από "αποκαρδιωτικά" έως και "άκρως ανησυχητικά" τα φαινόμενα.

Βλέποντας όλα αυτά, τάσσομαι στο πλευρό του μαλάκα που ζήτησε την κατάργηση της ανωνυμίας στα Blogs. Τελικά κάποιο δίκιο το 'χε.. να λέμε την αλήθεια.
Για παράδειγμα, πολύ θα ήθελα να έβλεπα μπροστά μου το μπάσταρδο ξέπλυμα της άχρηστης που το 'βγαλε και το ανάθρεψε κάνοντάς το βρομόστομο τσογλάνι, και να του ζητούσα να μου ξαναπεί, Live όμως, μπροστά μου, και κοιτώντας με αυτή τη φορά στα μάτια, τα ίδια που έγραφε στα σχόλια όλες αυτές τις μέρες με τόσο θάρρος και θράσος, κρυμμένο και τρομαγμένο σαν κοτόπουλο.
Να του έδειχνα κι εγώ μετά, το Χριστιανικό "άφετε τα παιδία έλθουσι πρός με", τι ακριβώς σημαίνει στην τωρινή εποχή μας, και να θαυμάζει κατόπιν ισόβια τι κακό το βρήκε και τι χουνέρι έπαθε.

Θα μου πει κάποιος ίσως τώρα, μισό λεπτό ρε φίλε, εσυ τώρα δηλαδή, δεν έβρισες;
Φυσικά και έβρισα, θέλει μυαλό να το καταλάβεις;
Κάνε μου μήνυση ελεύθερα.. Νίκο Ράμμο Καπαλίδη με λένε.
Βλέπεις, εγώ έμαθα να βρίζω επώνυμα.
Εκεί διαφέρουμε! :)

Αυτά τα ολίγα, έτσι, για να 'χει λίγο ...σασπένς.
Print this postRelated Posts :13 σχόλια:

VAD είπε... Best Blogger Tips

Ευτυχώς μόνο λίγες περιπτωσεις ανωνυμίας ειχα μεχρι τωρα,αλλά τους εσφαξα με το βαμβάκι!Όταν ζήτησα απο καποιον υβριστή της κατηγορίας 3 να γράψει επώνυμα,ξέρεις τι μου απάντησε;-Μόνο η χούντα ζητούσε ονόματα!!!Μου βγηκε και αντιστασιακός ο μεγάλος!!!

Καλημέρα,Καπετάνιε:)


Euzonas είπε... Best Blogger Tips

;)!


Μάρκετ Κατσίγρας Γεώργιος είπε... Best Blogger Tips

Αυτό με τα προσωπικά δεδομένα είναι ένα εργαλείο εξουσίας. Οι λίγοι να κρύβονται από τους πολλούς και νόμιμα.


ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ είπε... Best Blogger Tips

Χαίρεται,
σε έχω προσθέσει στα φιλικά ιστολόγιά μου.Αν θέλεις πρόσθεσέ με και εσύ.
www.antipliroforisi.blogspot.com


George Fakos είπε... Best Blogger Tips

Ανωνυμία γιατί; Είμαι κατά... η μαγκιά είναι πως όταν γράφεις, είτε σχόλιο, είτε κείμενο, να έχεις το θάρρος να βάζεις το όνομά σου. Σαφέστατα ψηφίζω υπέρ της κατάργησης της ανωνυμίας [και] στα blog!


AATON είπε... Best Blogger Tips

@VAD, Ναι αντίσταση πίσω απο κουκούλες, τίγρεις δίχως νύχια και δόντια, ύαινες που καραδοκούν να ορμήσουν μόνο όταν δεν υπάρχει λιοντάρι τριγύρω, υβριστές που όταν τους πιάσεις απο το γιακά, εκλιπαρούν για έλεος, άνθρωποι που ζούν στο φόβο και την απόρριψη, εθελοτυφλούντες, που ποτέ δεν παραδέχονται τα λάθη και τα κουσούρια τους, άτομα που μπροστά σε γλύφουν και κρυμμένα σε βρίζουν, ξέροντας πως δεν μπορείς να τους ξεσκεπάσεις ποιοί είναι. Που μόλις σταματήσεις τα επιτρέπεις τα ανώνυμα σχόλια, σταματάνε πάραυτα το έργο τους, μην τολμώντας να εμφανιστούν, ούτε καν με ψευδώνυμο.
Εγώ τέτοιους επαναστάτες, θα τους πω απλά, να πάνε να γαμηθούν, αγκαλιά με τις κουκούλες τους.


AATON είπε... Best Blogger Tips

@Μάρκετ Κατσίγρας Γεώργιος, φίλε μου, εργαλείο ποιανής εξουσίας; Και οι ανώνυμοι υβριστές, εργαλεία ποιάς εξουσίας θεωρούνται;
Αν είναι το δικαίωμα στην ανωνυμία να θεωρείται το δικαίωμα κάποιου να χυδαιολογεί, συκοφαντεί, καθυβρίζει, εξευτελίζει όπως κι όποτε θέλει κάποιον άλλον, ατιμώρητα, προτιμώ την εξουσία, που του κόβει την μαγκιά-κλανιά.
Αν πάλι κάποιος δεν έχει να φοβηθεί τίποτε, γιατί δεν έχει την φωλιά του λερωμένη, απο τι να φοβάται; Από το αν μπορεί ο άλλος να μάθει αν λέγεται Νίκος Ράμμος; Χέστηκε ο Νίκος Ράμμος αν ξέρουν το όνομά του η όχι, μη σου πω πως του αρέσει κι όλας.
Θυμάμαι που διάβαζα ένα διάστημα, "ο μεγάλος αδερφός μας παρακολουθεί, παντού κάμερες". Σας πληροφορώ, πως είμαι και ΠΟΛΥ ΥΠΕΡ στις κάμερες, διότι όσο το φιλοσοφούσα, τελικά κατέληγα στο ίδιο συμπέρασμα. Πως, οι μόνοι που τις φοβούνται, είναι όσοι έχουν κάτι να "κρύψουν".
Ακριβώς τέτοιοι είναι και όσοι τρέμουν στην κατάργηση της ανωνυμίας.


AATON είπε... Best Blogger Tips

@ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, φίλε μου, εντάξει, σε έβαλα στα ιστολόγια. Να το κάνω τι όμως; Μπήκες 2η φορά, μα δεν έκανες τον κόπο καν να διαβάσεις τι γράφω, άσε το να σχολιάσεις. Αυτό το λες εσύ τώρα "σωστή επικοινωνιακή τακτική;". Σε πληροφορώ πως δεν είναι. Μοιάζει ακριβώς με την περίπτωση εκείνη, που δίνεις το χέρι σου χειραψία σε κάποιον, και εκείνος κοιτάζει αλλού, πιάνοντας το χέρι σου παντελώς χλιαρά. Σίγουρα, ούτε εσένα θα άρεσε κάτι τέτοιο. Ε, μην το κάνεις ούτε εσυ.. :)


AATON είπε... Best Blogger Tips

@George Fakos, λεβεντιά μου, αδελφούλη μου, δεν περίμενα να μην έχεις ίδιες απόψεις κι εσύ επί του θέματος.
Λείπει λοιπόν αυτό που λες, το θάρρος. Το χάσανε οι πολλοί.
Στην θέση του, την σήμερον θα βρεις θράσσος. Μ' αυτό το αντικατέστησαν, αυτό τους βόλευε.


Fani Fani είπε... Best Blogger Tips

Μεγάλος αδελφός,κάμερες,παρακολουθήσεις,κατάργηση της ανωνυμίας...μήπως ξέχασα τίποτα ;


AATON είπε... Best Blogger Tips

Το ξαναλέω Φανή μου, ένας νόμιμος δεν έχει να φοβάται κανέναν. Οι άνομοι φοβούνται :)


alik4000 είπε... Best Blogger Tips

Να ριχνεις μονομο ban στην ip αυτουνου που βριζει αισχρα και χωρις αιτια, αλλα να μην το παρακανεις με το κουμπακι γιατι αλλιος τι νωημα θα ειχε αυτο που αντιπρωσοπευεις? Την ελευθερια δηλαδη. Το να σε βρισει καποιος επιδη διαφωνησατε, η να βρισει μια φορα γιατι δεν ηταν σε καλη στιγμη και του εφταιγες εσυ, το καταλαβαινω και μπορει να συμβει. Αν ομως του περασει η κακη στιγμη και συνεχιζει να βριζει, τοτε ban φιλε Νικο γιατι ειναι θεμα χαρακτηρα. Και ο κακος μαλακας τετοιος θα παραμεινει, δεν αλλαζει.


Βάσια Ακαρέπη είπε... Best Blogger Tips

Εννοείτε πως συμφωνώ! Και αυτό..Φαίνεται! είμαι της άποψης πως αν την γνώμη σου δεν μπορείς να την υπογράψεις, τότε ή κράτα την για τον εαυτό σου, ή ξανασκέψου την! Από την στιγμή που την εκφράζεις και ΔΕΝ φοβάσαι κάτι (λέμε, ΑΝ ΔΕΝ..) τότε πες και το ονοματάκι σου!.. Βέβαια, τι να πω, ο καθένας όπως το βλέπει... Πάντως από "τζάμπα μάγκες" που βρίζουν και ενοχλούν κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία τους, χορτάσαμε!


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next