08 Ιανουαρίου 201216 Ο ..ελληναράς

Ψάχνοντας για την σωστή έννοια της λέξης ελληναράς, έπεσα εντελώς τυχαία σε δύο αναρτήσεις, του ίδιου ατόμου, που πραγματικά καθηλώνουν.
Σας τις παραθέτω την μία μετά την άλλη αυτούσιες.. ΜΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, αξίζει τον χρόνο σας να τις διαβάσετε!! Στο τέλος, θα αναγραφεί και η πηγή. Απο μένα, απλά Respect στον συγγραφέα τους!!(Αυτό σαν απάντηση στον γελοίο καραγκιοζάκο που μας ζάλισε τα παπάρια εδώ και 3 μέρες)

Από τον Έλληνα προς τον Ελληναρά (I)
Περάσαμε πολλά χρόνια μαζί. Εγώ σε θυμάμαι, Εσύ με θυμάσαι? Στο σχολείο ήμουν αυτός που ζητούσες να αντιγράψεις από το γραπτό μου. Στο Γυμνάσιο και λύκειο ήμουν αυτός που ήθελε να μάθει και να διαβάσει όταν εσύ και οι υπόλοιποι θέλατε κοπάνες. Οι κοπάνες σου δεν με πείραζαν, με πείραζαν οι καταλήψεις και οι μαθητικές πορείες.

Στο Πανεπιστήμιο ήμουν αυτός που απέφευγα τις κομματικές οχιές που σαν πρώτο μέλημα τους είχαν το κόμμα και όχι το πανεπιστήμιο. Ήμουνα αυτός που έβλεπε τους κομματικούς αγροίκους να διακόπτουν μαθήματα, εξεταστικές για να κάνουν ανακοινώσεις.
Ήμουνα αυτός που δεν ήθελε ποτέ η σχολή να κλείσει, αλλά χανόταν η φωνή μου στην φάρμα με τα ζώα. Είμαι αυτός που ήθελε να μάθει και να δώσει εξετάσεις, και έβλεπα τους πράσινους,μπλε και Κόκκινους να έχουν από πριν τα θέματα. Για εσένα το πανεπιστήμιο ήταν δημόσιες σχέσεις, για έμενα τόπος μάθησης.

Εσύ ήθελες να φτιάξεις δίκτυο λοιπών λαμογιών, ενώ εγώ να αποκτήσω γνώσεις και ικανότητες. Στα πάρτι ήσουν πρώτη μούρη, αλλά στα μαθήματα άφαντος. Στο πανεπιστήμιο πατούσες όταν θυμόσουν, αλλά κομματικές εκδηλώσεις δεν τις έχανες. Δεν ήσουν έξυπνος, απλώς εξυπνάκιας.

Είμαι αυτός στον οποίο κλείνεις τον δρόμο όταν πηγαίνω στην δουλειά ή το σπίτι μου. Συνήθως διαμαρτύρεσαι για την ομάδα σου, για τον καιρό, για τις αλλαγές που πλήττουν τα προνόμια σου. Πάντα υπάρχει ένας λόγος για την διαμαρτυρία σου και σου αρέσει να διαμαρτύρεσαι συχνά. Είμαι αυτός που ταλαιπωρείται στα διόδια, στα σύνορα από μια ομάδα 20 τύπων με πανό. Είμαι αυτός που πρέπει να ελέγχει το πρόγραμμα των απεργιών σε καθημερινή βάση. Είμαι αυτός που έχω μαγαζί στο κέντρο και δεν μπορώ να κάνω πια την δουλειά μου γιατί ξέρω ότι από τις 200 μέρες εργασίας τις μισές θα λειτουργώ κουτσά. Είμαι αυτός που πληρώνει τις σπασμένες τζαμαρίες που εσύ σπας.

Είμαι αυτός που δεν μπορώ να ταξιδέψω μέσα και εκτός της Ελλάδος όταν δένεις τα καράβια ή κλείνεις αεροδρόμια. Είμαι αυτός που χάνω δουλειές και εισόδημα με τις παραπάνω πράξεις σου. Όταν εσύ βγαίνεις και γκαρίζεις εγώ πρέπει να συνεχίσω να πολεμώ και να προσπαθώ γιατί έτσι έχω μάθει.

Όταν εσύ βγαίνεις το βράδυ στα μπουζούκια και μετράς το εγώ σου με το πόσα λουλούδια θα ρίξεις στην πίστα, εγώ κοιμάμαι και ξεκουράζομαι ή διαβάζω. Την δική σου υπερκατανάλωση φροντίζω εγώ που κάνω αποταμιεύσεις. Πότε δεν πήρα εορτοδάνειο, Δημοσιουπαλλοδάνειο, διακοποδάνειο! Εσύ όμως ήσουν πρώτος χρήστης. Με το εισόδημα μου μπορούσα να πάρω audi αλλά πήρα Toyota. Εσύ από την άλλη δανείστηκες μέχρι την κεφαλή σου και πήρες Mercedes αντί για Toyota και οι δόσεις σε τσακίζουν.

Είμαι αυτός που αποκαλείς κορόιδο γιατί πληρώνω τους φόρους μου, ενώ εσύ μπορείς και τους αποφεύγεις. Είμαι αυτός που αποκαλείς βλάκα γιατί κάθομαι και δουλεύω στην δουλειά μου και κάνω και υπερωρίες, εσύ εάν είσαι στο δημόσιο την σκαπουλάρεις από νωρίς για να προλάβεις και το μεσημεριανό.

Απέφευγα τους πολιτικούς και τις γλοιώδεις υποσχέσεις τους γιατί είμαι πολιτικοποιημένος και όχι κομματικοποιημένος. Από την άλλη εσύ πουλήσεις την ψήφο σου για ρουσφέτια, προνόμια και συμφωνίες. Το κόμμα έγινε η ομάδα σου και εσύ το κομματόσκυλο.

Εσύ σαν αγρότης έδινες ψευδή στοιχεία στην Ευρωπαϊκή ένωση για την σοδειά και παραγωγή σου(λολ) με ανάγκαζες να αγοράζω και να εισάγω ξένα γεωργικά προϊόντα γιατί προτιμούσες επιδοτήσεις-μπουζούκια-Porsche χωρίς δουλειά παρά εργασία και προσπάθεια. Εσύ σαν συνδικαλιστής έκλεισες όλην την παραγωγική βιομηχανία στην Ελλάδα αυτές τις δεκαετίες και έκανες το Made-in-Greece να αποτελεί είδος προς εξαφάνιση. Είσαι αυτός που αγαπάνε οι Βούλγαροι και οι Τούρκοι μια που τους έστειλες τόσες επενδύσεις.

Είσαι αυτός που τσάκισες τα ταμεία με ψεύτικες αναπηρικές συντάξεις, συντάξεις στα 40(ξέρεις ποίος είσαι), πλαστές συντάξεις. Το χειρότερο είναι δεν έδωσες τίποτα στα ταμεία, ενώ εγώ τα έδωσα όλα και δεν θα δω τίποτα από αυτά. Είσαι αυτός που ζητάς να αυξηθούν οι φόροι γιατί έτσι ζεις, από φόρους των υπολοίπων.

Εγώ ποτέ μου δεν καταδέχθηκα να δουλέψω στο δημόσιο. Δεν είναι δουλεία παραγωγική, αλλά μεταφορά εισοδήματος από μια κοινωνική ομάδα σε μια άλλη. Ήθελα καριέρα στην ελεύθερη αγορά. Εσύ όμως έκανες τα πάντα για μια θέση στο δημόσιο, γιατί πολύ απλά αυτό θέλεις: να πληρώνεσαι για μηδαμινή προσπάθεια. Είμαι αυτός που όταν έρχομαι να εξυπηρετηθώ στο δημόσιο με συμπεριφέρεσαι σαν είλωτα που έχει εισέλθει στο προσωπικό σου τσιφλίκι.

Είμαι αυτός που δεν του έδινες πότε απόδειξη και εάν ζητούσα αύξανες την τιμή πολύ παραπάνω (ΦΠΑ και φόρος εισοδήματος) γιατί πολύ απλά δεν τα είχες υπολογίσει πότε να κάνεις σωστή δουλειά. Είμαι αυτός που βλέπει ότι η χώρα του έχει τους πιο ακριβοπληρωμένους ελεύθερους επαγγελματίες. Είμαι αυτός που του ζητούσες «γρηγορόσημο» για να κάνεις απλώς την δουλειά σου.

Τώρα που τα ζωνάρια στένεψαν και εσύ κατεβαίνεις στον δρόμο γιατί τα παραπάνω δεν θα ισχύουν πια, εγώ βρίσκομαι ακόμη στο γραφείο, στο μαγαζί και παλεύω για το μέλλον μου. Εσύ από την άλλη δίνεις μάχη με νύχια και με δόντια να κρατήσεις την παλαιά τάξη πραγμάτων.

Τόσα χρόνια δεν μίλησα. Δεν κατέβηκα να κλείσω κανέναν δρόμο, καμία επιχείρηση. Τόσα χρόνια μου ρουφούσαν το αίμα και ήξερα ότι το σύστημα είναι εναντίον μου. Με είδες ποτέ να κλείνω καμία δημόσια υπηρεσία? Με είδες ποτές να βγαίνω στους δρόμους και να ζητώ λιγότερο κράτος και λιγότερους ΔΥ? Με άκουσες ποτέ να λέω να βγούνε τα κόμματα από τα πανεπιστήμια?

Σου έχω νέα Ελληναρά! Την έχασες την μάχη. Το ρολόι δεν ξαναγυρνά. Μπορείς να φωνάξεις και να διαμαρτύρεσαι όσο θέλεις, αλλά τον εαυτό σου θα βλάπτεις. Οι μάσκες έπεσαν. Με τις πράξεις σου Ελληναρά έφερες την χώρα στο χείλος του γκρεμού. Το χειρότερο είναι ότι οι ξένοι έχουν την χείριστη άποψη για τους Έλληνες τώρα (δεν κάνουν διάκριση μεταξύ εμένα και εσένα).

Υπάρχει μια διαφορά και είναι τεράστια. Δεν είμαστε τα ίδια άτομα όπως κατάλαβες. Οι Έλληνες στο εξωτερικό διαπρέπουν. Για δες το Λονδίνο πόσες επαγγελματίες από Ελλάδα έχει? Πόσοι φοιτητές σπουδάζουν εκεί? Σε διεθνές επίπεδο οι Έλληνες επιστήμονες έχουν διαπρέψει. Οι Έλληνες στα ναυτιλιακά έχουν κυριαρχήσει. Ακαδημαϊκά Έλληνες υπάρχουν σε πάρα πολλά πανεπιστήμια. Σε πολυεθνικές η παρουσία τους είναι ακόμη ισχυρότερη.

Ναι οι Έλληνες έχουν αξία και την διεκδικούν, δεν τους την χαρίζει κανένας λόγω δάφνες του αρχαίου παρελθόντος. Με προσπάθεια ανεβαίνουν στην σκάλα της επιτυχίας. Τρανό παράδειγμα είναι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η μεγαλύτερη εξαγωγή της Ελλάδος είναι οι σπουδαστές στο εξωτερικό. Ο Ελληναράς κατάντησε τα ελληνικά πανεπιστήμια ως κομματικές αρένες, ας τα κρατήσεις εσύ

Κράτησε το Δημόσιο σου, κράτησε και τις πορείες σου, κράτησε τους πολιτικούς σου (όλων των κομμάτων), κράτησε την διαφθορά σου, κράτησε τα λαμόγια σου, κράτησε ότι σου αρέσει. Βγες από την Ευρώπη και από το Ευρώ αφού είσαι τόσο μάγκας. Απλώς από εδώ και στο εξής θα πρέπει να συνηθίσεις χωρίς εμένα. Χωρίς εμένα που έκανα πλάτες για να τρως. Εμένα ξέχασε με. Ξέχασε τους φόρους που πλήρωνα, ξέχασε τις εισφορές.

Ναι Ελληναρά σε κουράστηκα. Εσύ τα τελευταία 2 χρόνια μπορεί να έχεις πάθει Σοκ αλλά έτσι είναι η ζωή: προσπάθεια. Ξέρω ότι σου ήρθε σαν σοκ ότι θα πρέπει να δουλέψεις και να ξεβολευτείς. Στην αρχή είναι δύσκολα, μετά συνηθίζεις. Η ζωή δεν είναι μόνο άνοδος. Εγώ όμως δεν σε αντέχω άλλο. Πάρε την χώρα έξω από την Ευρώπη, έτσι και αλλιώς ποτέ δεν ταίριαξες με τους Ευρωπαίους, μόνο τα λεφτά τους ήθελες.

Εγώ τι θα κάνω? Μην ανησυχείς για εμένα. Εάν είμαι επαγγελματίας με ικανότητες θα βρω δουλειά σε άλλες χώρες. Εάν είμαι επιχειρηματίας θα χρησιμοποιήσω το δαιμόνιο μου να βρω κάποια ευκαιρία. Εάν είμαι Ιατρός, δικηγόρος, μηχανικός θα πάρω και πιο εύκολα βίζα για εργασία σε άλλη χώρα. Θα είναι δύσκολο, αλλά έτσι είναι η πραγματικότητα: χωρίς πολιτικούς νονούς και συντεχνίες. Αφού δεν με σεβάστηκες, θα πάω αλλού που θα με σέβονται.

Πιστεύω στην εξέλιξη και θα εξελιχθώ. Για εσένα δεν είμαι τόσο σίγουρος. Σίγουρα Θα σου λείψω, εσύ όμως καθόλου.

Από τον Έλληνα προς τον Ελληναρά (IΙ)

Γεια σου Ελληναρά a.k.a Homo Ellinarus Cafrus Frapedius-

Φαίνεται ότι διάβασες την πρώτη επιστολή. Ξέρω ότι δεν συμφωνούμε σχεδόν σε τίποτα. Έχουμε αρκετά διαφορετικές αξίες και πεποιθήσεις. Η προηγούμενη επιστολή σε ενόχλησε. Όντως η αλήθεια πονάει ειδικά όταν απευθύνεται σε συμπεριφορές που μας ανήκουν. Την αλήθεια μπορείς να την αγνοήσεις, αλλά δεν μπορείς να αγνοήσεις τις συνέπειές της.

Αποκάλεσες την επιστολή ισοπεδωτική. Όντως είναι ισοπεδωτική και δεν κάνει διακρίσεις. Δεν απάντησες με επιχειρήματα όμως τις κατηγορίες και τα βέλη σου τα έριξες αριστερά και δεξιά, αλλά τον στόχο δεν τον άγγιξες καν. Δεν έκανες καμία αντιπρόταση. Ελληναρά μπορώ να σε επιβεβαιώσω με 100% σιγουριά, ότι έχεις κερδίσει. Ναι, μπορεί να έχασες κάποιες μάχες, αλλά τον πόλεμο των ιδεών και αξιών τον κέρδισες. Απλώς τώρα θα υποστείς και την κληρονομιά της “νίκης”.

Η “νίκη” σου είναι ολοκληρωτική. Οι αξίες που ενστερνίζονται, στην Ελλάδα είναι οι αξίες που εσύ και οι ομοϊδεάτες σου επέβαλαν τις τελευταίες δεκαετίες. Πολλοί που δεν συμφωνούμε με αυτές τις αξίες , πολύ απλά φύγαμε από την Ελλάδα και μεταβήκαμε σε άλλες κοινωνίες όπου έχουν άλλες αξίες τις οποίες δεχόμαστε. Άλλοι που έμειναν νιώθουν καταπιεσμένοι να παλεύουν για αυτές τις αξίες κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που εσύ διαιωνίζεις. Ποίες είναι οι αξίες αυτές? Ελεύθερη αγορά, διαφάνεια, μικρό κράτος, μικρή φορολογία, ελευθερία στην επιχειρηματική δραστηριότητα, μη κομματικό κράτος, κράτος που λειτουργεί, κοινωνία γνώσης και άλλες (η λίστα είναι μεγάλη αλλά κατανοείς). Στην Ελλάδα ο “φιλελευθερισμός”, καθώς και άλλες παρεμφερείς ιδέες, θεωρούνται “κακές ιδεολογίες”. Είναι πιο εύκολο να αλλάξει κάποιος σε ποιά κοινωνία μένει και εργάζεται από το να αλλάξει τις ιδέες μια κοινωνίας.

Την κοινωνία της Ελλάδος εσύ την δημιούργησες και όχι αυτά που κατηγορείς και αποφεύγεις. Δεν σου ζητάμε να αλλάξεις. Δεν θέλεις να αλλάξεις. Αντιθέτως επιθυμείς την στασιμότητα που επέφεραν οι καρκινογενείς συμπεριφορές σου. Ακόμη και σε αυτή την περίοδο αρνείσαι να δεχτείς τις ευθύνες σου, αλλά ψάχνεις αποδιοπομπαίους τράγους. Γιατί να αλλάξεις άλλωστε? 30 χρόνια έμαθες να κερδίζεις το δίκαιο σου γκαρίζοντας και κλείνοντας τους δρόμους. Ελληναρά οι θρίαμβοι σου είναι αντίστοιχη του Καίσαρα. Ότι θέλησες το πέτυχες.

Ο Θρίαμβος σου είναι μέγιστος. Κράτησες μακριά όλες τις επενδύσεις από την χώρα. Ναι δεν ξεπουλήθηκε η Ελλάδα στα ξένα κεφάλαια, ούτε έγινε ο Έλληνας εργαζόμενος “σκλάβος” του χρήματος για να δουλεύει για μια χούφτα ψωμί. Το “κακό” κεφάλαιο προσπέρασε την Ελλαδάρα και πήγε σε πουλημένες χώρες. Οι “κακές” εταιρίες που ξεζούμιζαν το αίμα του εργαζόμενου έφυγαν για τα καλά. Τώρα πια οι εταιρίες που θέλουν να αναπτυχθούν και κοιτάνε επενδύσεις δεν υπολογίζουν καν την Ελλάδα, σαν πιθανό αποδέκτη επενδύσεων. Ελληναρά τα κατάφερες. Προστάτευσες τον Έλληνα εργαζόμενο από προοπτικές εργασίας. Άσε τις άλλες “χαζές” χώρες να παρακαλούν για έλξη ξένων επενδύσεων. Η Ελλαδάρα ξέρει…

Φυσικά δεν περιοριστικές μόνο στα ξένα συμφέροντα αλλά ασχολήθηκες και με τους ντόπιους εκμεταλλευτές. Εάν κάποιος ‘Ελληνας είχε τολμήσει να στήσει επιχειρηματική δραστηριότητα και είχε το θράσος να πετύχει τότε ή λαμόγιο ήταν ή κλέφτης. Άλλωστε για πολλά έτη η λέξη ¨επιχειρηματίας” είχε αρνητική χρήση. Αλλά Ελληναρά και εδώ επιβλήθηκες. Τους Έλληνες επιχειρηματίες που , σύμφωνα με εσένα καταδυνάστευαν τους εργαζόμενους, τους έστειλες μακριά σε άλλες χώρες και έτσι απελευθέρωσες τον Ρωμιό από το ζυγό της δουλειάς (δουλειά, όχι δουλεία). Με σύμμαχο τους νόμους, τα συνδικάτα, τις συνεχιζόμενες απεργίες δημιούργησες τις τέλειες συγκυρίες για να φύγουν οι περισσότερες παραγωγικές εταιρίες. Η σωστή έκφραση δεν είναι ότι έφυγαν οι Ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά τις έδιωξαν από την Ελλάδα. Γιατί να έμεναν? Υπήρχε το Δημόσιο.

Ο χώρος της Παιδείας μάλλον αποτελεί το αποκορύφωμα της 30χρονής εκστρατείας σου. Η παιδεία δεν έπεσε στα χέρια των ιδιωτών. Τα Ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια διαπρέπουν σε πανελλαδικό επίπεδο (γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει άλλο μέτρο σύγκρισης). Η γνώση και οι απόφοιτοι που παράγουν τα δημόσια αυτά ιδρύματα είναι τόσο υψηλής ποιότητός που δεν αξίζει καν η σύγκριση με αντίστοιχα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Τα δημόσια λύκεια έχουν τόσο υψηλό επίπεδο διδασκαλίας που οι περισσότεροι μαθητές πάνε σε φροντιστήρια του ιδιωτικού τομέα για να καταλάβουν αυτά που έπρεπε να είχαν κατανοήσει στο “δωρεάν¨ λύκειο το πρωί την ώρα του μαθήματος. Έβαλες και άσυλο “ιδεών” που μόνο ιδέες δεν προάσπισε. Η επιθυμία σου ο ιδιωτικός τομέας να μείνει μακριά από τα πανεπιστήμια και να μην μολυνθούν αυτά, εισακούστηκε. Ο Ιδιωτικός τομέας δεν έχει καμία επαφή με τα δημόσια πανεπιστήμια και τους αποφοίτους τους. Η εξαγωγή φοιτητών/σπουδαστών αποτελεί τον πιο ανθηρό τομέα της Ελληνικής οικονομίας αυτά τα έτη.

Η Υγεία στην Ελλάδα είναι όπως την θέλεις. Δημόσια και ελεύθερη. Δεν μπήκε πότε τάξη στο ΕΣΥ, στους Γιατρούς του ΕΣΥ, στις προμήθειες των νοσοκομείων, στους διοικητές στα φακελάκια? Το σύστημα λειτουργεί θεσπέσια. Μια επίσκεψη στα νοσοκομεία αρκεί για να πείσει τον οποιοδήποτε για την αποτελεσματικότητα του συστήματος. Το σύστημα που εσύ έπλασες και καθιέρωσης. Γενικά το κράτος που επιθύμησες το απέκτησες: ένα σαθρό και αδηφάγο κράτος, γεμάτο οργανισμούς όπου κανένας δεν γνωρίζει τι κάνει. Δεν θα γραφτούν άλλες γραμμές για το Ελληνικό κράτος. Μέχρι και ο ΟΟΣΑ αποφάσισε ότι το Ελληνικό κράτος είναι τόσο ανίκανο που πρέπει να καταστραφεί και να δημιουργηθεί από την αρχή. Πραγματικά μπράβο σου, το Ελληνικό Δήμοσιο σου έχει αποδείξει το πόσο ανθεκτικό είναι σε οποιαδήποτε μεταρρύθμιση. Η πείνα του για φόρους και γραφειοκρατεία δεν θα ικανοποιηθεί ποτέ. Το κράτος κράτησε το, όλο δικό σου.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι θέλεις να υπάρχει φορολογία για να τρέφεσαι μέσα από αυτήν, αλλά από την άλλην δεν θέλεις να τους πληρώνεις εσύ. Έχεις αναρωτηθεί γιατί υπάρχουν τόσοι φόροι? Έχεις κοιτάξει πόσα τσεπώνει το κράτος από κάθε συναλλαγή? Για κοίτα… Το κράτος έχει μπει παντού, εσύ το έβαλες και περιμένεις να ζήσεις από αυτό. Εάν δεν υπήρχαν έξοδα δεν θα υπήρχε και ανάγκη για έσοδα.

Ελληναρά η επιτυχία έχει πολλούς πατεράδες, αλλά η αποτυχία είναι ορφανό. Καταλαβαίνουμε ότι δεν θέλεις να χρεωθείς το φταίξιμο για την σημερινή κατάσταση. Σου έχουμε νέα η κατάσταση έτσι είναι εδώ και 3 δεκαετίες. Εδώ και 30 χρόνια οι Έλληνες πολιτικοί μοίραζαν τα χρήματα των επομένων γενεών στους τωρινούς τους ψηφοφόρους. Δεν υπήρξε πότε η “περίοδος των παχέων αγελάδων”. Δεν είναι καμία συνωμοσία, δεν είναι κάποια σκευωρία. Απλά μαθηματικά. Άλλα δυστυχώς η αριθμητική είναι αμείλικτη και δεν λέει ψέμματα.

Εάν σε ρωτήσουν τι επιθυμείς θα απαντήσεις φυσιολογικά να ξαναγυρίσει η κατάσταση στα “¨παλαιά καλά χρόνια”. Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται, ξέχασε το. Εσύ τι κάνεις παρόλα αυτά? Ό,τι περνά από το χέρι σου για να μην πάει η χώρα μπροστά το επιχειρείς. Η νοοτροπία σου δεν είναι παραγωγική. Στα δύσκολα φαίνονται οι μάγκες. Το να κατέβεις στους δρόμους και να εκφράσεις την δυσαρέσκεια σου είναι φυσιολογικό. Η αλλαγή δεν σου αρέσει. Κατανοώ τον θυμό σου και την οργή σου. Σκέψου και την δική μου απογοήτευση τα τελευταία 30 χρόνια που έκανες κουμάντο. Τι πρακτικό έχεις να προτείνεις όμως? Όταν αναγνωρίσεις τις ευθύνες σου τότε μόνο η κατάσταση θα αρχίζει να αλλάζει.

Δυστυχώς για να σωθεί κάποιος θα πρέπει να ξεφύγει από τα προβλήματα που εσύ έχεις προκαλέσει και συνεχίζεις. Εσύ για να σωθείς πιστεύεις πώς πρέπει να τους κρατήσεις όλους στο χαμηλό σου επίπεδο για να κρύψεις τις ελλείψεις σου. Αυτή ήταν, είναι και θα παραμείνει η μεγαλύτερη μας διαφορά. Εγώ έχω μάθει να αλλάζω. Άσε με ελεύθερο και θα τα καταφέρω, με κράτησες κάτω αρκετά με τους περιορισμούς σου. Δεν τους θέλω, δεν τους χρειάζομαι.

Τέλος μην κατηγορείς τα μυαλά που φεύγουν. Η εύκολη λύση είναι τα αποκαλείς λαμόγια (όπως έκανες στην προηγούμενη επιστολή). Η επιλογή κάποιος να ξεκινήσει από το μηδέν σε μια νέα χώρα μόνο εύκολη δεν είναι. Η εύκολη λύση είναι η απεργία και το κλείσιμο δρόμων (στα οποία έχεις διδακτορικό). Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να σεβαστείς τις επιλογές των ατόμων που εσύ διώχνεις καθημερινά από την πατρίδα τους. Αλλά μάλλον αυτό είναι το σχέδιο σου, να διώξεις όσους δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις σου και τις συμπεριφορές που επιθυμείς.
Από ότι φαίνεται αυτός θα είναι και ο τελευταίος θρίαμβος σου.

πηγή: wiredandready.net

Κι αυτοί που το έκαναν αυτό,  ελληναράδες δηλώνουν!Print this postRelated Posts :16 σχόλια:

AATON είπε... Best Blogger Tips

Να μερικοί ακόμη ορισμοί του ελληνάρα που βρήκα εδω κι εκεί:

1. Ο υπερεθνικιστής Έλληνας (με αρνητική χροιά).

2. Ο τύπος Έλληνα που δε νοιάζεται για τους άλλους, τα δικαιώματά τους, για την προτεραιότητα του άλλου σε μια ουρά, για την προστασία του περιβάλλοντος στις ακτές, γενικά ο τύπος του απολίτιστου ατομιστή και εγωιστή.

3. η έκφραση «big fat Greek asshole» αποδίδει πολύ καλά την έννοια στα αγγλικά

4. Υποτιμητικός όρος που χρησιμοποιείται για άνδρες κάθε ηλικίας που πρόσκεινται στο στυλ «μπυροκοιλιά, αξύριστο του βρομιάρη, αθλητική εφημερίδα παραμάσχαλα, φραπέ στο χέρι και κωλοχωρίστρα τριχωτή που φαίνεται κατά τη διάρκεια της επίκυψης ή και χωρίς αυτήν».
(Υ.Γ. Ο Γιάννης ο Ελληνάρας πήγε στο survivor να κάνει τι; Να πιει φραπέ με τους πελεκάνους;)

5. Ελληναρας σημαίνει ένας Έλληνας σε υπερθετικό βαθμό, δηλαδή ένα απεχθές νέο είδος ανθρώπου που κατοικεί στο λεγόμενο Ελλαδιστάν.
Θα έλεγα με ένα σύντομο λόγο ότι ελληναράς είναι το αντίθετο του «κύριος» που σημαίνει ευρωπαίος, πολιτισμένος, σοβαρός, εργατικός, ευγενικός, προσεκτικός, κλπ.

6. η κουλτούρα του ελληναρά είναι τέτοια που δεν μπορεί να ξεχωρίσει την κριτική από την χυδαία ύβρη.

7. Ελληναράς είναι ο κάθε μικρός αστείος τιποτένιος ανθρωπάκος, ο οποίος κοιτάζει τον εαυτό του στον καθρέφτη και νομίζει ότι βλέπει μέσα τον χρυσό πρίγκιπα του Οσκαρ Ουάϊλντ.
Ελληναράς είναι αυτός που σκύβει πάντα το κεφάλι του στον ευρωπαίο αφέντη του.

8. Δεν υπάρχουν ελληναράδες, δεν έχει λόγο ύπαρξης η λέξη και ως και καλά ευφυολογηματικός νεολογισμός, έχει δημιουργηθεί από ανθέλληνες προς χλευασμό του Ελληνισμού. Την παραιτηση και την "υποταγη" που εχει αυτη η λεξη "ελληναράς" μέσα της, μονο η αρνητικη εικονα για τον Ελληνισμο μπορει να τη δικαιολογησει.

9. Είναι κάποια ανώνυμα ζώα, καγκουράδες 18 ετών (περίπου), "καραεθνικιστάδες" με τίγκα το μαλλί στο ζελέ, που είχαν κάνει την αλητεία με τις κόρνες στη συγκέντρωση του Καρατζαφέρη πρόπερσι.

10. Και ένα μοναδικό απο τον ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ σαν επίλογο.. ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΣΕ ΛΕΩ!!


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Τα αρνητικά κοινωνικά στερεότυπα υπάρχουν σε όλους τους λαούς. Η γενίκευσή τους σε ένα κείμενο αφορισμών άνευ προτάσεως, που βρίθει φανατισμό, χολή, απωθημένα,εμπάθεια, μικροπρέπεια και οργή, του αυτοαποκαλούμενου "έλληνα", φανερώνει την αναγκαιότητα ψυχολογικής συνδρομής του συντάκτη του, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα είναι νοσταλγός της Χούντας και μάλλον οπαδός του ΛΑΟΣ...
Λυπάμαι για το χρόνο που χαράμισα για να το διαβάσω...


AATON είπε... Best Blogger Tips

Γιατί δεν είδα πουθενά στο κείμενο, εμπάθεια, φανατισμό, απωθημένα, μικροπρέπεια, παρά μόνο στο σχόλιό σου; Ο άνθρωπος που το σύνταξε, το τονίζει πως μεταναστεύει (αν δεν το έχει κάνει ήδη). Το "οπαδός του ΛΑΟΣ" και το "νοσταλγός της χούντας" που τόσο εύκολα έβγαλες εσυ ως συμπέρασμα, απο πού μαντεύεται;
Και εγώ γιατί είδα ΑΠΕΙΡΕΣ αλήθειες στο κείμενο, και που εσυ, που ενώ είδες με τόση ευκολία μέχρι και τις πολιτικές του συμπάθειες, δεν είδες καμία απο αυτές;
Μήπως με δουλεύεις; η μήπως αναγνώρισες στο κείμενο πτυχές της προσωπικότητάς σου, που προσπαθείς να παραβλέψεις η να ξεχάσεις εντελώς; λέμε τώρα, ε;.. συζήτηση κάνουμε!


AATON είπε... Best Blogger Tips

Και (επειδή το ξέχασα) Τα αρνητικά κοινωνικά στερεότυπα, ΔΕΝ υπάρχουν σε όλους τους λαούς.
Σταματήστε να το λέτε προσπαθώντας να πείσετε. ΔΕΝ άκουσα ποτέ κανέναν Γερμανό να λέει πως είναι Γερμαναράς, ούτε κάποιον Καναδό να λέει πως είναι Καναδαράς.
Οι μόνοι που εφυρίσκουμε αηδίες τέτοιου βεληνεκούς και διαμετρήματος, είμαστε εμείς.. (ποιοί άλλοι μπορούσαν να τις εφεύρουν άλωστε)..
Άκου..ελληναράς.. πως λέμε μουλαράς.. μια απο τα ίδια και χειρότερα. Και το έχουν λέει και τιμή που αυτοονομάζονται ελληναράδες.
Πρώτα πρώτα η λέξη δεν υπήρχε ποτέ πρίν στα χρονικά. Κάποιος μαλάκας την πρωτοείπε, και κάποιοι μαλάκες την πιπιλάνε απο τότε.
Δεν καταλαβαίνω απο πού συνδέεται η λέξη ελληναράς με την λέξη Ελλάδα. Οι κάτοικοι αυτής της πολύπαθης χώρας, λέγονται Έλληνες. Οι ελληναράδες, θα κατάγονται απο την Ελληναραδία. Εκτός κι αν είναι η νέα μοντέρνα ονομασία της (απο την Τουρκοκρατία) γνωστής φυλής των Γραικών. Είναι βλέπετε της μόδας, οι Σκοπιανοί για παράδειγμα, σήμερα αυτοονομάστηκαν Ματσεντόνιανς.


Euzonas είπε... Best Blogger Tips

Ωραία τα λέει...

Αλλά Nick, μήπως πρέπει να σβήσεις κάποια σχόλια; :)
Μου φαίνεται πως ούτε λίγο να κρυφτούν δε μπορούν...
Και ούτε και ντρέπονται καθόλου...


AATON είπε... Best Blogger Tips

Η ντροπή πέρασε δίπλα τους, μα δεν τους άγκιξε, για να μην λερωθεί :)


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Όταν περπατάς στο δρόμο τώρα πια στην Ελλάδα, το σίγουρο είναι ότι δεν βρίσκεις Έλληνες. Αυτοί ή δουλεύουν ή ξεκουράζονται για να συνεχίσουν να παλεύουν. Το μόνο είδος που κυκλοφορεί είναι οι Ελληναράδες...

Κ


AATON είπε... Best Blogger Tips

.....:-)


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Εμένα ο συντάκτης μου μοιάζει για Έλληνας της διασποράς...


1612. είπε... Best Blogger Tips

Οταν διαβάζω αυτά του Ελληναρά νομίζω πως διαβάζω την Αγία γραφή (μπας και είσαι Χριστιανός ?)


AATON είπε... Best Blogger Tips

1612, παλαιοημερολογίτης μάλιστα 1612


AATON είπε... Best Blogger Tips

Του έκοψα το βήχα, αφαιρώντας το δικαίωμα να σχολιάζουν ανώνυμοι, μα μαζί παίρνει η μπάλα και φίλους μου. Δεν θα του κάνω το χατήρι όμως.. αρκετά χάρηκε το πουστράκι. Το κεφάλι μέσα πάλι.. Μόκο απο δω και πέρα!


Μάγισσα Κίρκη είπε... Best Blogger Tips

Προσκυνώ στο καλύτερο κείμενο που έχω διαβάσει για την υπάρχουσα κατάσταση.Δυστυχώς όσες φορές έχω πεί πως φταίμε πάρα πολύ εμείς οι ίδιοι για την κατάντια μας έχουν πέσει να με φάνε.Μου λένε "εγώ δεν έφαγα" ο ένας "εγώ δεν έφαγα" ο άλλος.Εντάξει ρε παιδιά σε όσους έχω πάει κι έχω πεί οτι φταίμε για την όλη κατάσταση μου λένε "εγώ δεν έφαγα". Ε τότε δηλαδή ποιός έφαγε, αυτός που έμενε εκτός; Υπεύθυνος για την κατάσταση δεν είναι μόνο εκείνος που έκλεψε αλλά κι αυτός που συνέβαλλε στο να τον κλέβουν.Αυτός που λάδωσε, αυτός που ψήφιζε τόσα χρόνια, αυτός που ήθελε καλή μετάθεση για τον γιο του στον στρατό και θέση για την κόρη στο δημόσιο, αυτός που δεν αντιδρούσε και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου.Από πάντα οι καταλήψεις ήταν ευκαιρία για χάσιμο μαθημάτων ενώ οι πορείες δείγμα δουλειάς των συνδικαλιστών και ευκαιρία για ούζα μην κοροιδευόμαστε μεταξύ μας που ξαφνικά γίναμε ευσυνείδητοι και πολιτικοποιημένοι.Η καλοπέρασή μας μας ενδιέφερε και μόνο αλλά η ευθυνοφοβία είναι χαρακτηριστικό του Ελληναρά που δεν παραδέχεται τα λάθη του για τα οποία πάντα φταίνε οι άλλοι το σύμπαν και ο ανάδρομος.


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Θα ειθελα να γνωρισω αυτον που εγραψε, αυτο ακριβως που ειμαστε σημερα.Ποσο δικιο εχει.


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ΓΕια σας. εγώ έγραψα το κείνμενο στο www.e-nit.org σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγιοα


Σάββας Ουρογάμης είπε... Best Blogger Tips

TO keimeno ειναι παρα πολυ μεγάλο....μπραβο


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next