19 Ιανουαρίου 201210 Μάλλον είχε δίκιο...

Διάβαζα πιο παλιά κάποια βιβλία ενός μοναχού γέροντα,με το όνομα Πα'ί'σιος για όσους τον έχουν ακούστα.
Σοφός,ενάρετος,και ταπεινός μοναχός...
Δεν ξέρω τον λόγο αλλά στην καθημερινότητα μου φέρνω πολλές φορές κάποιες απο τις διδαχές του...πάντα κάτι θα υπάρξει να μου θυμίσει κάτι που έχει πει...
Σκεπτόμενος λοιπόν εδώ και καιρό το τέλμα που έχει έρθει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα και οι Έλληνες γενικότερα...θυμήθηκα κάτι που είχε πει και φυσικά θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.
Κάποτε τον είχε επισκεφτεί ένας προσκυνητής,και απο ευλάβεια και σεβασμό έκανε δώρο στον γέροντα ένα γκαζάκι,ξέρετε απο αυτό που ψήνουμε τους καφέδες.
Όταν το είδε ο γέροντας του απάντησε:
Αχ τι μου κάνεις τώρα!Δέν θέλω να σε προσβάλω αλλα δέν θα το πάρω...
Με μεγάλη έκπληξη ο προσκυνητής τον ρωτάει γιατι.
Απαντάει λοιπόν ο γέροντας πολύ σοφά:
Θα μου βάλεις μέριμνα στο κεφάλι μου...αυτό το γκαζάκι που βλέπεις θα θέλει μπουκάλα συνέχεια,και αν χαλάσει άντε τρέξε να το φτίαξεις ,εκτός που θα μάθω να ζώ με αυτό κ.τ.λ.
Κάπως έτσι λοιπόν είναι τα πράγματα...Ο Έλληνας θα μπορούσε να μην βιώσει τόσο πολύ την κρίση αν δεν είχε (ανοιχτεί) τόσο!
Πολλές φορές μου είχε τύχει να δώ οικογένεια που είχε σπίτι πολυτελείας, τρία αυτοκίνητα,δύο μηχανάκια ένα για κάθε χρήση δηλαδή!!!Ποτέ του δεν σκέφτηκε πως αυτά θα του ζητάνε συνέχεια χρήματα και χρόνο για να συντηρηθούν,(εκτός απο τα χρήματα για να αποπληρωθούν)....και έτσι λοιπόν σήμερα βλέπεις έναν Έλληνα να τρέχει απο το πρωί μέχρι το βράδυ,αγχωμένο,σκυθρωπό,με κατεβασμένο το κεφάλι και όταν το σηκώνει βλέπεις ένα βλέμμα χωρίς ελπίδα για το αυριο....ψάχνει απο κάπου να πιαστεί μιάς και το (πάρτυ) τελείωσε!!
Γεμίσαμε υλικά αγαθά,και υλικές ανάγκες που μπήκαν καλά στο πετσί μας και φυσικά στην καθημερινότητα μας...μια (ΦΟΥΣΚΑ) εικονικής,ψέυτικης ευημερίας...που ήταν αναμενόμενο οτι θα σκάσει...πρέπει να είσαι κουτός για να πιστέψεις οτι τόση παραφύση ανάπυξη είναι νορμάλ...και να που έσκασε...και έστειλε παιδιά στο εξωτερικό που σάν γνήσιοι Έλληνες το παίζουν ότι μεγαλοπιάστηκαν...Οι Έλληνες της Γερμανίας το παίζουν Γερμανοί,της Αμερικής,Αμερικάνοι...έτσι θυμάμαι έλεγαν και οι Αλβανοί τα πρώτα χρόνια που είχαν έρθει στην Ελλάδα!Αν ρώταγες κανέναν απο που είσαι, σου απαντούσε Βορειοπειρώτης!!!Είχε γεμίσει ο τόπος Βορειοηπειρώτες ΜΑΙΜΟΥ!!!Δεν θα σου πώ για την ερώτηση πως σε λένε;Η απάντηση ήταν:Πώς θές εσύ να με φωνάζεις;Nίκο θα τον έλεγες;Νίκος θα γινόταν...
Αυτοί κουτσά στραβά δικαιολογούνται....ΕΣΥ ρε Ελληνα;;;;Που είναι η ιστορία σου,ο πολιτισμός σου,η παράδοση σου,η πίστη σου,τα ιδανικά σου;;;;
Θα μου πείς τι ιστορία και ιδανικά,αυτά ήταν μια φορά και έναν καιρό...εσύ το μόνο που ξέρεις πλέον είναι να κάνεις πλούσιο τον ομοφυλόφιλο στην tv,να κάνεις πρότυπα λάθος άτομα,χωρίς αξιές και ιδανικά,και αν σου βρεθεί κάποιος με ήθος..να του δίνεις μια κλωτσιά να φτάσει στον πάτο,να δείνεις αξία στους κλέφτες...και να ελπίζεις κάθε φορά σε έναν πολιτικό-Μεσσία που θα σε βγάλει από την δύσκολη θέση...Ο Έλληνας στην πλήρη αποσύνθεσή...σε μία εποχή κρίσης προσωπικότητας...και διαστροφής...
Γι αυτό σου λέω...ποτέ μου δεν τα γούσταρα τα γκαζάκια...
Print this postRelated Posts :10 σχόλια:

Σάββας είπε... Best Blogger Tips

Πολύ καλά τα λες φίλε Βαγγέλη ή καλύτερα, τα γράφεις. Έχω διαβάσει πάρα πολλές ιστορίες σχετικά με τον πατήρ Παϊσιο καθώς και για τις προφητείες του που οφείλω να πω ότι πολλές από αυτές έχουν βγει ήδη.

Σε όλα όσα αναφέρεις πιο πάνω εγώ θα πω το εξής. Οι Αλβανοί (οι οποίοι είναι άνθρωποι σαν κι εμάς και δεν έχω τίποτα μαζί τους, ίσα ίσα τους βγάζω το καπέλο) μπορεί να μην έχουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας, αλλά αν ρωτήσεις κάποιον να σου πει για τον Σκερντεμπέ, θα κάτσει να σου αναφέρει όλη την ιστορία του. Για ρώτα έναν Έλληνα να σου πει για τον Κολοκοτρώνη! Θέλω να πω πως εμείς σαν έθνος έχουμε ξεχάσει την πλούσια ιστορία μας. Στα μεγάλα Πανεπιστήμια της Ευρώπης διδάσκουν αρχαία ιστορία κι εμείς στα δικά μας σχολεία διδάσκουμε την Αμερικανική ανεξαρτησία και την Γαλλική Επανάσταση.

Σίγουρα ο Έλληνας ανοίχτηκε πολύ περισσότερο απ' ότι άντεχε η τσέπη του, αλλά μην ξεχνάς το πανηγύρι που γινόταν με τις τράπεζες ένα διάστημα. Έπαιρναν στα σπίτια τηλέφωνο ακόμη και μεσημέρι και παρακάλαγαν να δώσουν διακοποδάνεια, εορτοδάνεια, γαμοδάνεια κ.α. χωρίς να τους ενδιαφέρει αν εσύ θα μπορούσες να ανταπεξέλθεις αργότερα στις δόσεις. Θα μου πεις μα καλά μικρό παιδί ήσουνα; Δεν μπορούσες να αρνηθείς; Έχεις δίκιο αλλά πόσοι Έλληνες δεν κάθονται μπροστά από ένα χαζοκούτι και δεν βομβαρδίζονται συνεχώς με διαφημίσεις; Πόσοι δεν θα ήθελαν να ζήσουν έστω και μια μέρα σαν πλούσιοι; Υπήρξε ποτέ καμιά μέριμνα ή έστω καμιά ενημέρωση σχετικά με το τι παίζεται με όλα αυτά τα δάνεια και τις προσφορές των πακέτων των τραπεζών; Πόσοι δεν πήγαν να πάρουν ένα δάνειο και άλλα τους έλεγε ο υπάλληλος και άλλα τελικά ίσχυαν ή τέλος πάντων δεν τους έλεγε όλη την αλήθεια αλλά μόνο ότι σύμφερε την εκάστοτε τράπεζα;

Εγώ θεωρώ πως όλα αυτά που έγιναν, έπρεπε να γίνουν, μπας και ο κόσμος αρχίσει να σκέφτεται κάπως αλλιώς. Το άσχημο είναι πως μετά απ' όλα αυτά κάποιοι και δυστυχώς είναι πάρα πολλοί, θα συνεχίσουν να λειτουργούν ακριβώς όπως και στο παρελθόν. Αυτή η ρημάδα η νοοτροπία δεν αλλάζει.

Δύο συμβουλές προς όλους τους αναγνώστες που μας διαβάζουν...σταματήστε να εξαρτυόσαστε από την τηλεόραση, καλύτερα διαβάστε κανένα βιβλίο και δεύτερο μακρυά από τις τράπεζες!


tsakalos είπε... Best Blogger Tips

Το θέμα ειναι πως με τα ξερα,αυτη την εποχη καιγονται και τα χλωρα...


Jim είπε... Best Blogger Tips

Τη Γαλλική Επανάσταση καλά κάνουν και τη μαθαίνουν. Δεν είναι ούτε 10 χρόνια που έχω τελειώσει το σχολείο και την αμερικάνικη ανεξαρτησία δεν τη μάθαμε ποτέ. Δεν είναι τόσο η ύλη που διδάσκεται όσο το εκπαιδευτικό σύστημα και η ελληνική νοοτροπία που έχει κάνει τους Έλληνες ανιστόρητους και αγεωγράφητους. Βλέπω πολύ συχνά Έλληνες που δεν έχουν ιδεά από ιστορία και με στενοχωρεί.

Όσο για το ψευτονεοπλουτισμό που παρουσιάστηκε τα τελευταία 10-15 χρόνια, αρκεί να σας πω ότι σε μία εκπομπή άκουσα ότι το εσωτερικό χρέος (δηλαδή των πολιτών στις τράπεζες) είναι ίσο με το έλλειμμα της Ελλάδας! Το παράδοξο είναι ότι όσοι δε σπατάλησαν και έβαλαν μερικά λεφτά στην άκρη για να αγοράσουν 2-3 σπίτια "τιμωρούνται" από την κυβέρνηση με τα τελευταία μέτρα.


Σάββας είπε... Best Blogger Tips

Βαγγέλη πιστεύω πως όταν θα σταματήσουμε να σκεφτόμαστε μόνο την πάρτυ μας και αρχίσουμε να ενδιαφερόμαστε για το καλό του συνόλου και να λειτουργούμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο σαν σύνολο, τότε ίσως να αλλάξει κάτι. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να αποχωριστούμε την νοοτροπία που έχουμε.


tsakalos είπε... Best Blogger Tips

Ασε τα μετρα jim...περα για περα αδικα οσο αναφορα τις κατοικιες...νταβατζιλικι εγω το λεω....Σαββα ο κόσμος εχει αρχισει και παίρνει χαμπαρι πλεον οτι υπαρχει και συνανθρωπος,και τον εχει αναγκη...κατι που παλια ειχε ξεχαστει...ειχε προβλημα ο αλλος...χτυπαγε ενα δανειακι...και ολα καλα!!!


Μάρκετ Κατσίγρας Γεώργιος είπε... Best Blogger Tips

Φίλε Σάββα επέτρεψε μου να διαφωνήσω μαζί σου. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Δεν κοιτάμε την πάρτη μας. Αλα κοιτάμε τι θα πει ο άλλος για μας(γίναμε Ευρωπαίοι αν θες με τον Λαλακη τον εισαγόμενο). Αντίθετα από εσένα πιστεύω ότι πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας, εκεί βαθιά μέσα μας(εκεί κρύβεται η Ελλάδα)και να δούμε τι πραγματικά θέλουμε. Ένας ένας και όχι όλοι μαζί. Τα δάχτυλα είναι διαφορετικά, μα όλα μαζί κάνουν τη γροθιά.Γιατί η Ελλάδα είναι μια χωρά με έντονες και ατίθασες προσωπικότητες. Δεν χωράμε στο ίδιο τσουκάλι όλοι μας, αλλά όλοι μαζί είμαστε η φωτιά και το φως. Και το ξέρουμε και εμείς αλλά και αυτοί που προσπαθούν τόσα χρόνια να μας κατακτήσουν. Ευχαριστώ.


Σάββας είπε... Best Blogger Tips

@ Βαγγέλη, δεν ξέρω αν σου χαλάω την διάθεση αλλά δεν είμαι από αυτούς που πήραν δανειάκια κάποτε και τώρα έχουν ανάγκη από τον συνάνθρωπό τους και ψάχνουν την βοήθειά του. Είμαι όμως από αυτούς που όταν θα δω έναν άνθρωπο να υποφέρει από τα λάθη που έχει κάνει, θα προσπαθήσω να τον βοηθήσω με οποιοδήποτε τρόπο να σταθεί στα πόδια του και όχι να τον κατηγορώ για την κατάσταση που ζω κι εγώ μαζί του ή εξαιτίας του, θεωρώντας ότι σαν ξερό έκαψε κι εμένα το χλωρό. Δεν έχω ζητήσει ποτέ βοήθεια ούτε από τους ίδιους τους γονείς μου. Πέρα από αυτό δεν μπορώ να χωρίσω τους ανθρώπους σε κατηγορίες και να τους βάλω σε καλούπια. Πιστεύω πως κάποιοι άνθρωποι πέφτουν στην παγίδα και εναντιώνονται με τον διπλανό τους. Αυτό θέλουν να καταφέρουν οι πολιτικοί και μπορώ να πω πως σε μεγάλο βαθμό το έχουν πετύχει. Άλλο να έχεις να αντιμετωπίσεις μια μεγάλη μάζα ανθρώπων και άλλο να αντιμετωπίζεις μικρά σκορποχώρια. Τώρα αν εσύ έχεις καεί από τα ξερά όπως λες, μάλλον κάτι δεν θα έκανες σωστά.

@ Μάρκετ Κατσίγρας Γεώργιος, σεβαστή η άποψή σου αλλά εγώ θα συνεχίσω να πιστεύω αυτό που έγραψα πιο πάνω. Όταν λέω ότι κοιτάμε την πάρτυ μας εννοώ ότι ο κόσμος έχει αποξενωθεί. Στις μεγάλες πόλεις (που έχω τύχει να ζήσω) υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν ποιος μένει δίπλα τους. Σύγκρινε τα παλιά τα χρόνια που μαζεύονταν όλοι στο σπίτι του ενός με το τι γίνεται σήμερα. Δεν έχει αποξενωθεί ο κόσμος; Δεν έχουμε χάσει την όποια επαφή μεταξύ μας;

Αν διαβάσεις σωστά αυτά που γράφω θα δεις ότι αναφέρω για αλλαγή νοοτροπίας. Ο καθένας δηλαδή θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του και αν δει πως κάπου δεν έπραξε ορθά, τότε να αλλάξει αυτή τη ρημάδα την νοοτροπία. Αυτό γίνεται μόνο σε προσωπικό επίπεδο και όχι σε συλλογικό. Οπότε λέμε το ίδιο πράγμα. Δεν γίνεται όλοι να κάνουμε το σωστό και να έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Αλλά από την άλλη για να μπορέσουμε να δούμε κάποιο φως σε αυτό τον τόπο θα πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί! Όπως αναφέρεις κι εσύ στο παράδειγμα με τα δάχτυλα και την γροθιά.


tsakalos είπε... Best Blogger Tips

Σαββα εμενα μου αρεσει να ειμαι ειλικρινης...δεν τους εχω βαλει ολους σε ενα τσουβαλι και τους πετροβολω οπως αφηνεις να εννοηθει,ουτε και κανω διακρισεις ανθρωπων σε κατηγοριες...κατηγορω την επιπολαιοτητα με την οποια σκεφτεται ο (συγχρονος ευρωπαιος Ελληνας)...πρεπει καποια στιγμη να σταθουμε και να αναλαβουμε τις ευθυνες σε πολιτικο και σε προσωπικο επιπεδο...και οχι να περιμενουμε να μας βγαλει ο αλλος το φυδι απο την τρυπα!!
Ναι και εγω θα βοηθουσα καποιον αλλα οχι οποιονδηποτε....


alik4000 είπε... Best Blogger Tips

Λοιπον παιδες, αυτην την καραμελα με τα δανεια, τα σπιτια και τα αυτοκινητα που πηραμε ολοι σαν μαλακες σας παρακαλω πολυ να την φτυσετε πλεον. Βγαινουνε τωρα και μας λενε, καλα οι τραπεζες δινανε εσεις γιατι περνατε? Γιατι εγω και οι αλλοι σαν και εμενα ειμαστε χαζοι. Εσεις που εισαστε εξυπνοι και μορφωμενοι και με ντοκτορα και γατες, γιατι τα χασατε στο χρηματηστηριο?
Γιατι ετσι ειναι το συστημα των ολιγων! Γιατι οταν σου πιπιλανε το μυαλο καθε μερα σου κανουνε πλιση εγγεφαλου, αυτη δεν ειναι η πλυση η κανω λαθος? Τωρα γιατι με χρεωνουνε που πηγαινα με το ρευμα που μου πλασαρανε αυτοι? Δεν βγηκε ο Σημιτης και ειπε οτι το χρηματιστηριο θα πηγαινε στον Θεο? Πηγανε την αλλη μερα ολοι οι μαλακες και αγορασανε. Δεν κανανε εξεταστικη επιτροπη για τα παπαγαλακια? Αρα? Για να χρεωνουν τους παπαγαλους οτι στελνανε λαθος μηνυματα συμαινει οτι αυτο εχει δυναμη και γινεται. Αφου λοιπον εκει εγινε, γιατι δεν παραδεχονται οτι με την ιδια δυναμη παρασυρανε τον κοσμο να παιρνει απο τις τραπεζες δανεια για οτι δηποτε? Εχω γνωρισει δημοσιο υπαλληλο με 162 καρτες. ολες απο ολες τις τραπεζες. Με τι εισοδημα τις πηρε? Εγω του τις εδωσα? Οχι, το κωλοσυστημα που ηξερε τι εκανε και μας εφερε εδω που ειμαστε. Σε ποιο κρατος του κοσμου εχουν σκοτωσει ολους τους ηρωες οι ιδιοι του δικου τους κρατους βαζοντας τους και φυλακη? (βλεπε Κολοκοτρωνη κ.λ.π.) ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ! Γιατι μου πλασαρανε σαν ηρωα τον Κολοκοτρωνη στο σχολειο? Και αφου ηταν ηρωας γιατι πηγε φυλακη απο Ελληνες? Η κοτα εκανε το αυγο η το αυγο την κοτα γαμω το κερατο μου, ποιος θα μου το πει?


AATON είπε... Best Blogger Tips

Φυσικά η κότα έκανε το αυγό. Ένα αυγό δεν μπορεί να βγεί μόνο του. Το ερώτημα απλά, πρέπει να είναι ποιός έκανε την κότα για να είναι σωστό.

Το σύστημα έδινε δάνεια, γνωρίζοντας πως κανένας δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει, οπότε του παίρνει στο μετά ότι έχει και δεν έχει.
Και αυτό κάνει αυτήν την στιγμή, αρπάζει για ένα κομμάτι ψωμί, περιουσίες ολόκληρες. Τοκογλυφία καθ' όλα νόμιμη, και κλέψιμο εκ του ασφαλούς.

Στην χώρα αυτή, όχι μόνο τους ήρωες τους φυλακίζουν (Κολοκοτρώνης), όχι μόνο τους δολοφονούν (Ανδρούτσος), και τόσους άλλους, μα φτιάχνουν ανδριάντες σε εθνικούς προδότες, μετονομάζουν πλατείες και δρόμους (Μαυροκορδάτος, Κωλέττης, Καραμανλής, Παπανδρέου, Μεταξάς, Βασιλέως τάδε και δείνα..) με τα κατάπτυστα ονόματά τους, και βγάζουν μέχρι και νόμους, να μην δικάζονται, ότι κι αν κάνουν.
Ο λαός φυσικά πάει φυλακή, κλέψει δεν κλέψει.. ποιός νοιάζεται.. ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΟΜΩΣ..
άρα, ψηφίζει ο ίδιος την καταστροφή του, έναν αιώνα τώρα.


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next