15 Ιανουαρίου 20127 Και τώρα.. τι μέλει γενέσθαι;

Πέρασαν αρκετά χρόνια, απο την ημέρα που είχα πει σε μια παρέα συγχωριανών μου, πως θα φύγω για Καναδά.
Όλοι θυμάμαι γέλασαν όταν το είπα.
Το έκανα, έφυγα, και είμαι ακόμη εδώ.

Στα χρόνια που πέρασαν, συνέβησαν πάρα πολλά. Και σε μένα, μα και σε εκείνους που γελούσαν την ημέρα εκείνη. Με τη διαφορά, πως δεν γελάνε πλέον. Κανένας τους δεν γελάει πια.

Η Ελλάδα έγινε μια χώρα που κάποιοι εξευτέλισαν με τον χειρότερο τρόπο.
Μια χώρα, κι ένας λαός υπερήφανος, έγιναν βορά, παιχνίδι και ειρωνεία, σε ξένα χέρια και στόματα.

Ένας λαός που βασιζόταν αιώνες τώρα στην αρχαία του ιστορία, στους αρχαίους και χθεσινούς του ήρωες, είδε τα τείχη του να γκρεμίζονται, τις πύλες του να σπάνε, και έμεινε γυμνός και έρμαιο, στο έλεος των βαρβάρων.

Είδε πως δεν τον έσωσε τελικά το ένδοξο παρελθόν. Ο εχθρός δεν σεβάστηκε τίποτε, δεν έδειξε κανένα οίκτο, δεν αισθάνθηκε διόλου τύψεις η αίσθημα χρέους, ισοπέδωσε τα πάντα, και πρώτα απο όλα, την υπερηφάνεια του λαού.
Και τώρα.. τι μέλει γενέσθαι;

Αλήθεια σου λέω, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι θετικό μέσα σε όλα αυτά.
Δεν με αφήνουν να μπορέσω να σκεφτώ. Με ζαλίζουν, μου αποσπούν την προσοχή και με αποπροσανατολίζουν μεθοδικά.

Πρώτοι και καλύτεροι, τα Μέσα Μαζικής Επίθεσης.
Σου λένε αυτά που τους πληρώνουν να σου πουν. Παίζουν το γνωστό παιχνίδι "καλός μπάτσος - κακός μπάτσος".
Οι μέν, παίρνουν δήθεν το μέρος σου, και δήθεν τα βάζουν με την εξουσία, ενώ οι δε, σε τρομοκρατούν και σε κρατάνε συνεχώς σε δίλημμα, μην ξέροντας τι να κάνεις, αναγκάζοντας σε στο τέλος να μένεις άπραγος και παθητικός θεατής των γεγονότων. 

Στον χορό των ΜΜΕ, μπήκαν και μερικοί Bloggers, που δεν κάνουν καμία άλλη δουλειά, παρά να αντιγράφουν ειδήσεις άλλων, και να τις επικολλούν ..ατόφιες.. στα Blog τους ως δικές τους ειδήσεις, νομίζοντας πως έτσι μ' αυτόν τον τρόπο έγιναν κι αυτοί δημοσιογράφοι, κατηγορώντας φυσικά τους δημοσιογράφους που διατηρούν Blogs.. Ε, μη μας τρώτε και το ψωμί ορέ συνάδελφοι..!

Από την άλλη πάλι, οι μοχθηροί και αχόρταγοι λύκοι, οι τράπεζες, τα παρατραπεζικά κυκλώματα, οι τοκογλύφοι, που πίνουν όσο υπόλοιπο αίμα απέμεινε στις φλέβες του κόσμου, δίχως συμπόνοια, δίχως ντροπή, δίχως φραγμούς, δίχως αντιπάλους, νόμιμα και με κάλυψη πάντα απο ψηλά.

Βλέπω έναν λαό, ολομόναχο.
Βλέπω έναν λαό τρομαγμένο.
Έναν λαό που δεν ξέρει τι να κάνει, πανικόβλητο, και που πάνω στον πανικό του να κάνει το ένα λάθος πάνω στ' άλλο, πιστεύοντας τον κάθε απατεώνα και κίβδηλο.
Βλέπω έναν λαό, που όπου να 'ναι θα τον ξαναφέρουν μπροστά σε νέο δίλημμα, "δραχμή και πτώχευση; η κυβέρνηση πλειοψηφίας;"
Και βλέπω έναν λαό, που θα ξανακάνει και πάλι το επόμενο λάθος, και θα τους δώσει ξανά την ψήφο του, μέχρι να του δηλώσουν μια μέρα χωρίς ντροπή -όπως πάντα, κι αφού θα τον έχουν πλέον αποτελειώσει-, και για άλλη μια φορά, το "δυστυχώς, επτωχεύσαμεν".

Μια λέξη μου βουρλίζει το μυαλό. Μια μονάχα λέξη..
"Θ λ ί β ο μ α ι.."
Print this postRelated Posts :7 σχόλια:

Euzonas είπε... Best Blogger Tips

Ακριβώς αυτό...! Θλίψη!


Fani Fani είπε... Best Blogger Tips

Είμαστε ένας λαός που μας αξίζει ότι παθαίνουμε. Ο καθένας είναι για την πάρτι του και οι άλλοι στάχτη και μπούρμπερη...αυτά τα περί περήφανου κτλ...δεν ανήκουν σίγουρα σε μας.Εμείς είμαστε δουλοπρεπείς ραγιάδες. Έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν και να μην ξεχνάμε ότι αυτοί όλοι οι τύποι είναι η δική μας συνισταμένη. Πίσω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες των σπιτιών, πίσω από τα γκισέ των εφοριών, των τραπεζών, των πολυκαταστημάτων, συνωστίζεται ένας λαός που βρίσκεται σε γενική αφασία.


Μάρκετ Κατσίγρας Γεώργιος είπε... Best Blogger Tips

Γιατί θλιβόσαστε ρε παιδιά; Δεν χρειάζεται. Κάναμε λάθη και τώρα τα πληρώνουμε. Με έναν τρόπο μόνο μπορούμε να σώσουμε την Ελλάδα. Αναγνωρίζοντας τα λάθη μας και διορθώνοντας τους εαυτούς μας. Αν το καταφέρουμε αυτό τότε και μόνο τότε ο κάθε ένας από εμάς θα έχει σώσει τον εαυτό του. Και έτσι και μονάχα έτσι θα σωθεί η πατρίδα μας. Γιατί Ελλάδα είμαστε εμείς. Μην το ξεχνάτε....αυτό, είναι το πιο σοβαρό από όλα.ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. Ευχαριστώ.


George Fakos είπε... Best Blogger Tips

Θα συμφωνήσω με τον Μάρκετ Κατσίγρα Γεώργιο... "κάναμε λάθη και τα πληρώνουμε"!!!


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Μήτσος. σωστά όλα αυτά,ο λαός είναι μάζα πρόβατα δηλαδή.Δεν γράφεις κάτι για τους τσοπαναρέους και με ανησυχεί. Μήπως έχουν τη κονσόλα στην Αμερική??
Γιατί πολλοί εδώ λένε ότι όλα τα κακά τα μύρια από εκεί ξεκινάνε. όχι επειδή τώρα τυχαίνει να τρώμε από αυτή τη χώρα σωπαίνουμε.Η κονσόλα που είναι???


Fani Fani είπε... Best Blogger Tips

@Μάρκετ Κατσίγρας ΓεώργιοςΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ(ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ)...αυτό και μόνο τα λέει όλα!!!


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Κύριε Νίκο για εσάς ήταν το σχόλιο Μήτσος, παρακαλώ μια απάντηση, ξέρω είναι και η διαφορά της ώρας.


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next