04 Νοεμβρίου 20114 Μην γελιέστε..

Ακούω συχνά πυκνά από αρκετούς Έλληνες του Καναδά και της Αμερικής, την φράση που επαναλαμβάνουν με μια δόση ειρωνείας και έπαρσης, "η Αμερική θέλει να διαλύσει την Ε.Ε. και το Ευρώ, και θα το πετύχει.."

Πραγματικά το θεωρώ ανόητο ακόμα και ως σκέψη.
Η Αμερική, παλεύει με νύχια και δόντια, ώστε να πετύχει αυτό το ανοσιούργημα, που λέγεται Ενωμένη Ευρώπη.
Σ' αυτήν την Ε.Ε. ξεπλένει τα τρισεκατομμύρια πληθωριστικού χρήματος που κόβει αδιάκοπα, και το διοχετεύει κατόπιν μέσω Γερμανίας στα υπόλοιπα κράτη-μέλη.
Αυτός είναι βασικά και ο ρόλος κι ο λόγος ύπαρξης (και που κανένας δεν γνωρίζει για πόσο ακόμη) της Γερμανίας. Αφήστε που παριστάνουν τα λιοντάρια. Σκουπίδια είναι, νεροκουβαλητές άλλων, νομίζοντας ότι η χώρα τους, τους ανήκει. Κι όμως, δεν είναι τίποτε περισσότερο από χρεωμένοι και ξεπουλημένοι δούλοι.

Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων, θέλει να ενώσει όλα τα κράτη της γής, κάτω απο μια παγκόσμια κυβέρνηση, θρησκεία και νόμισμα.
Το πείραμα ξεκίνησε από το κέντρο, δηλαδή, την Ευρώπη.
Σειρά μετά έχουν η Ασία, και έπειτα η Αμερικανική ήπειρος.
Στο τέλος, θα ενώσουν με μια τελευταία κίνηση αυτές τις συμμαχίες, καθορίζοντας ένα ενιαίο πλέον νόμισμα, το GLOBO.

Αν όμως αποτύχει το πείραμα στην Ευρώπη, χάνουν το παιχνίδι. Δεν πρέπει λοιπόν, με κανέναν τρόπο, και για κανέναν λόγο, να διαλυθεί η Ε.Ε.
Αν λοιπόν, κάποιο κράτος, είναι σε χάλια οικονομική κατάσταση, το αρπάζουν, και το κρατάνε με ενέσεις, αρκεί να μην φύγει, και καταρρεύσει το ανούσιο οικοδόμημα.
Αυτό συμβαίνει με την Ελλάδα αυτήν τη στιγμή..

Θα μου πει ίσως τώρα κάποιος από εσάς, Νικόλα, λες βλακείες..
Ίσως, απλά, την γνώμη μου εκφράζω και τα πιστεύω μου.
Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο!
Print this postRelated Posts :4 σχόλια:

Σάββας είπε... Best Blogger Tips

Εγώ Νικόλα θα σου πω ότι είσαι πολύ διαβασμένος. Πραγματικά το σχέδιο είναι η Παγκόσμια Κυβέρνηση. Πόσες φορές σε ομιλίες του ο Πρωθυπουργός μας το έχει αναφέρει; Ακόμα και ο Πάπας βγήκε και μίλησε για αυτό. Αυτός είναι ο στόχος και τα σχέδια της λέσχης Μπίλντεμπεργκ και των μελών της που παρόλο που το περιεχόμενο των συζητήσεων τους μένει άγνωστο μιας και υπάρχει πλήρη μυστικότητα, όλοι ξέρουμε πολύ καλά τι μας περιμένει.


Top blogs είπε... Best Blogger Tips

Νικόλα, μακάρι να έλεγες βλακείες...
Δυστυχώς όμως η λογική σου και τα συμπεράσματά σου είναι στέρεα.


chris είπε... Best Blogger Tips

Ψάχνοντας στο ίντερνετ για τον ορισμό της λέξης χρήμα και ως προς το νόημα και ως προς την ουσία , ανακάλυψα κάποια σπουδαία στοιχεία .Στη σελίδα της παγκόσμιας ελεύθερης εγκυκλοπαίδειας wikipedia (http://el.wikipedia.org) , ως χρήμα ορίζονται ΄΄…τα περιουσιακά στοιχεία που χρησιμοποιούνται και γίνονται ευρέως αποδεκτά για πληρωμές. Αν και ο ορισμός αυτός είναι κατά κάποιο τρόπο ταυτολογία (αντίστροφα: πληρωμή είναι η χρήση χρημάτων) δηλώνει ακριβώς ότι χρήμα μπορεί να είναι οτιδήποτε χρησιμοποιείται ως τέτοιο. Η φυσική μορφή των χρηματικών στοιχείων μπορεί να διαφέρει, και διαφορετικές μορφές χρημάτων έχουν υπάρξει ιστορικά.΄΄

Από την αρχαιότητα ως χρήμα νοούνταν οποιοδήποτε αγαθό τον οποίο χρησιμοποιούνταν για ανταλλαγή , για παράδειγμα όταν κάποιος ήθελε να αγοράσει ένα κιλό ρύζι , το αγόραζε ή πιο σωστά το αντάλλαζε με δυο κιλά φασόλια κτλ . Αυτή η μορφή ανταλλαγής είχε καθιερωθεί ως κανόνας με κάθε λογής αγαθό να παίζει το ρόλο μιας εικονικής μετοχής καθιστώντας το οικονομικό μέγεθος (κιλό , λίτρο ,οκά κτλ) ως μια απλή μονάδα μέτρησης .Δηλαδή ανταλλάσσοντας κάποιος ένα κιλό φασόλια , έδινε <> όχι στο κιλό αλλά στο ίδιο το αγαθό , τα φασόλια .

Μετέπειτα με τη δημιουργία των πρώτων νομισμάτων η αξία αυτή μεταβιβάστηκε στην εμπορική αξία του ιδίου του νομίσματος .Υπήρχαν νομίσματα χρυσά και ασημένια , η εμπορική αξία των οποίων ήταν μεγάλη οπότε και ανταλλάξιμη με κάποιο αγαθό .

Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην .Υπάρχουν χαρτονομίσματα και μεταλλικά νομίσματα των οποίων η αγοραστική δύναμη είναι τεράστια , η αληθινή τους όμως εμπορική αξία είναι μηδαμινή . Αναλογιστείτε πόσο λιγότερα προβλήματα θα είχαμε αν το χρήμα σήμερα ήταν απλά μια μονάδα μετρήσεως, όπως είναι το λίτρο, το κιλό, η οκά και τίποτε άλλο. Όταν λοιπόν θα λέγαμε ΄΄ βάλε μου ένα κιλό φασόλια ΄΄ θα εννοούσαμε πως η οικονομική αξία είναι στα φασόλια και όχι στο κιλό .Τρώμε τα φασόλια και όχι το κιλό . Θα μπορούμε λοιπόν να εστιάσουμε στα φασόλια από πλευράς εμπορικής και ποιοτικής αξίας και το μόνο που θα μας ενδιέφερε σχετικά με τη μονάδα μέτρησης που είναι το κιλό , είναι αν τα βαρίδια που χρησιμοποιήσαμε είναι σωστά ή παραποιημένα.


chris είπε... Best Blogger Tips

--> συνέχεια απο πάνω
Δυστυχώς, όταν λέμε σήμερα βάλε μου πέντε ευρώ ντομάτες δεν μιλάμε μόνον για ντομάτες σαν αξία, αλλά και για τα ίδια τα πέντε ευρώ. Λες και μπορούμε να μαγειρέψουμε και τα ευρώ... Κανονικά, σε έναν τέλειο κόσμο, η μόνη αξία του χρήματος θα έπρεπε να ήταν τα αγαθά που μπορεί κανείς να αγοράσει με αυτό και όχι το ίδιο το χρήμα. Όμως, σήμερα έχουμε προσδώσει στο ίδιο το χρήμα ένα σχεδόν μεταφυσικό νόημα που δεν έχουν οι υπόλοιπες μονάδες μετρήσεως.

Το ότι δόθηκε τέτοια αξία στο χρήμα αποτελεί αφορμή σε πολλούς πονοκεφάλους:

1.Δημιουργούνται στρεβλώσεις στα οικονομικά μεγέθη με εργαλεία ή αποφάσεις γραφειοκρατικές, όπως είναι οι τεχνητές υποτιμήσεις, ενώ θα έπρεπε τα μέτρα να είναι καθαρά οικονομικά.
2.Οι διαρκείς μεταβολές στις ισοτιμίες των νομισμάτων προκαλούν αστάθεια και ανασφάλεια και στην αγορά και στις οικονομίες των κρατών.
3.Το γεγονός ότι μπορεί κανείς να επενδύσει πλέον στο χρήμα σαν απόλυτη αξία, έχει δημιουργήσει τους κερδοσκόπους των νομισμάτων αλλά και τους τοκογλύφους, ο παγκόσμιος τζίρος των οποίων είναι ασύγκριτα μεγαλύτερος από οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία ή επιχειρηματική δραστηριότητα.
4.Ο κόσμος έχει ως αυτοσκοπό την απόκτηση περισσότερων χρημάτων , παραμερίζοντας οποιοδήποτε άλλο σκοπό και στόχο ως ανούσιο .
5.Το σύνολο των αγαθών υπόκειται στην αγοραστική δύναμη του νομίσματος , παίζοντας ρόλο αποκλειστικά εμπορικό .

Τα φαινόμενα αυτά μόνο ως παρασιτικά μπορεί να χαρακτηριστούν .Διότι ακόμη και ένας οίκος ανοχής προσφέρει κάποια υπηρεσία, ενώ η πιο πλούσια τάξη ανθρώπων που γνωρίσαμε από καταβολής του κόσμου τί προσφέρουν; Εκτός βέβαια αν τα προβλήματα που δημιουργούν σε ολόκληρους λαούς μπορούν να θεωρηθούν ως υπηρεσίες.


Πιστεύω, λοιπόν, πως ένας τρόπος για να πάψουν να υφίστανται οι άπληστοι κερδοσκόποι είναι να υπήρχε μόνον ένα νόμισμα σε όλον τον κόσμο, διότι είναι οι διαρκώς μεταβαλλόμενες ισοτιμίες που δίνουν την ευκαιρία για αισχροκέρδεια. Κάτι τέτοιο , βέβαια, προς το παρόν φαντάζει απίθανο , κυρίως λόγο των τεράστιων ανισοτήτων των κρατών , θα μπορούσε όμως με τη βοήθεια κάποιου διεθνούς οργάνου να είχαμε αμετάβλητες ισοδυναμίες στα διάφορα νομίσματα. Να ξέρουμε δηλαδή ότι 1 ευρώ ισούται με 340,75 δραχμές Ελλάδος , με δυο λέβα Βουλγαρίας , με τρία γιέν Ιαπωνίας κτλ και αυτό να ισχύει σταθερά και αμετάβλητα οπότε δεν θα είχε κανένα νόημα να΄΄αγοράζει΄΄ κανείς δραχμές , λέβα ή γιέν μήπως και κερδίσει αν ανέβει η αξία τους. Ούτε και θα πέφτει ένα νόμισμα λόγω μαζικής επίθεσης κερδοσκόπων. Γενικά, δεν θα έχει κανένα νόημα η αγοραπωλησία χρήματος, ούτε θα παίζονταν τέτοια παιχνίδια στα χρηματιστήρια .Νόημα θα είχε μόνον η πώληση και η αγορά πραγματικών αγαθών και υπηρεσιών.

Αν κάτι τέτοιο επιτευχθεί , τότε αυτομάτως καταργείται μια καθαρά παρασιτική και επιζήμια μορφή καπιταλισμού. Τουλάχιστον, οι κερδοσκόποι θα αναγκαστούν να στραφούν προς άλλη κατεύθυνση, πχ προς τον χρυσό, τα ακίνητα, τα έργα τέχνης... Όχι πως και αυτό δεν θα ήταν προβληματικό, αλλά τουλάχιστον αυτά είναι αγαθά και όχι μονάδες μετρήσεως, και έτσι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε το χρήμα όπως και τα μέτρα και σταθμά, χωρίς περιττούς πονοκεφάλους , προσδίδοντας τα την πραγματική αξία μιας απλής μονάδας μέτρησης .

Ακόμη και για εμάς τους απλούς πολίτες η χρήση ενός μόνο κοινού νομίσματος σε όλο τον κόσμο θα είχε ευεργετικές ιδιότητες . Ο κόσμος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει υπηρεσίες σε όλα τα μέρη του κόσμου , ο τουρισμός θα γνώριζε μεγάλη άνθηση , οι υπηρεσίες θα είχαν απλοποιηθεί και αυτοματοποιηθεί κτλ.

Πιστεύω λοιπόν πως η δημιουργία ενός κοινά αποδεκτού νομίσματος από όλα τα κράτη θα παρείχε μεγάλα οφέλη κυρίως για τα μικρότερα , όπως η Ελλάδα , μεγαλύτερο όμως θα ήταν το ηθικό κέρδος αν αντιλαμβανόμασταν , ακόμη και όπως ήδη έχουν τα πράγματα , ότι η μόνη αξία του χρήματος θα έπρεπε να ήταν τα αγαθά που μπορεί κανείς να αγοράσει με αυτό και όχι το ίδιο το χρήμα.


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next