19 Οκτωβρίου 201115 Θέλω να τα πω..

Επειδή βαρέθηκα να γράφω, είπα να τα πω..
Δεν ξέρω ποιός θα με ακούσει, αλλά δεν πάει άλλο..!!Print this postRelated Posts :15 σχόλια:

VAD είπε... Best Blogger Tips

A,ρε Αρχηγάρα,γράφεις,ρε!Νικόλας σπικινγκ:)
Μικρή διαφωνία,το προβλημα δεν ειναι οι νυν τριακόσιοι,αλλά το πώς θα λειτουργούν οι εκάστοτε τριακόσιοι,αρα μιλάμε για έλλειμμα δημοκρατίας,διαφάνειας,εντιμότητας...
...μώ σε,πουλόπο μ΄,ο Νικόλας εν ατός ο σέφτελος ασον γυαλι;:)))


Διελκυστίνδα είπε... Best Blogger Tips

Από το στόμα σου και στους θεού τ'αφτί!

Θα συμφωνήσω με την Βαντ, το πρόβλημα είναι βαθύτερο, η χώρα που γέννησε μέσα από τα σπλάχνα της κυριολεκτικά την Δημοκρατία, μερικά χιλιάδες χρόνια μετά την εξευτέλισε...
Η Δημοκρατία πλέον στην Ελλάδα είναι μία πόρνη που ο καθένας την πηδάει οπότε γουστάρει!

Με πονάνε αυτά που τα γράφω, αλλά μεγάλωσα και μεγαλώνω (δεν ξέρω αν θα φτάσω ποτέ στην ηλικία σας, αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα ελπίζω πως όχι) με αυτές τις 'μαχαιριές'....


Διελκυστίνδα είπε... Best Blogger Tips

* Διορθώνω ένα λάθος:

Θα συμφωνήσω με ΤΟΝ Βάντ, συγνώμη για το λάθος....


AATON είπε... Best Blogger Tips

@VAD Ναι ρίζαμ, ο Νικόλας ο σέφτελον εν σο γθαλίν :)
Όταν λέω διώξτε τα 300 μαϊμούνια, σίγουρα δεν εννοώ "αντικαταστήστε τα με άλλα 300", για να ξέρουμε τι λέμε.


AATON είπε... Best Blogger Tips

@Διελκυστίνδα, ναι, είναι έτσι. Άρα η δημοκρατία κάνει κακό. Φέρτε χούντα, να νοιώσει ο λαός ελεύθερος επιτέλους.


Διελκυστίνδα είπε... Best Blogger Tips

Αν είχαμε πραγματικά ΔΗΜΟ-ΚΡΑΤΙΑ δεν θα είχαμε όλα αυτά...
Το θέμα είναι το κακό το κάνει εκ φύσεως η Δημοκρατία ή η λαθεμένη εφαρμογή της;;

Για παράδειγμα το Καλάσνικοφ είναι κακό ή η χρήση που μπορεί να κάνει κάποιος στο Καλάσνικοφ;

Και οι Βιταμίνες σε πολλές περιπτώσεις είναι σωτήριες από την άλλη κατάχρησή μπορεί να οδηγήσει στην υπερβιταμίνωση και ως εκ τούτου μέχρι τον θάνατο.

Με αυτά τα παραδείγματα θέλω να καταλήξω (όπως τα σκέφτομαι τουλάχιστον), ότι δεν υπάρχουν πραγματικά κακά πράγματα, αλλά ΚΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ και ΚΑΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ!

Είναι πολύ βολικό να λέμε ότι φταίει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, είναι μία αφηρημένη έννοια που δεν μπορεί καν να μας απαντήσει οπότε τις τα ρίχνουμε όλα, το ίδιο γίνεται και με την λέξη 'ΣΥΣΤΗΜΑ'... Πίσω από αυτές τις αφηρημένες λέξεις και γενικά από τις περισσότερες αφηρημένες έννοιες, κρύβονται άνθρωποι. Δημοκρατία δεν νοείται να υπάρξει χωρίς ανθρώπους...Είναι μία σύμβαση που έκαναν οι άνθρωποι για την πιο ειρηνική και αρμονική συμβίωση...Πως λοιπόν ρίχνουμε τις ευθύνες σε κάτι που είναι δημιούργημα του ανθρώπου; ...Αν πάρουμε ένα ελαττωματικό αυτοκίνητο, δεν θα ζητήσουμε τον λόγο στο αυτοκίνητο αλλά στον κατασκευαστή...

Τα παραπάνω δεν τα λέω προσωπικά για εσάς, απλά το σχόλιό σας ήταν η τέλεια αφορμή για εμένα για να τα πω....


VAD είπε... Best Blogger Tips

Καπετάνιε,ασε τις χούντες,τις εκρινε και η Ιστορία,τις φάγαμε κι εμεις στο πετσί μας,και πιάσε τη μετάφραση που σου ζήτησα,αντε,γιαβρί μ',την ψιή σ' να τρώω:))
-Διελκυστίνδα,συγχωρεμένη:)


Φοίνικας είπε... Best Blogger Tips

Οι χούντες πέφτουν η μια μετά την άλλη, γιατί απλά είμαστε στον αιώνα του iphone και του facebook. Έμαθαν από τα λάθη τους οι παλιοί κλειδοκράτορες του κόσμου και δεν ξανακάνουν τα ίδια λάθη. Δεν χρειάζονται απολυταρχικά καθεστώτα για να ευημερήσουν. Άλλωστε δεν είναι sic! Δεν μπορείς πχ να έχεις έναν κελεμπία με 800 παράσημα να κάνει κουμάντο. Πέραση έχουν πλέον οι γραβάτες και τα κουστούμια armani! Τα ακρώνυμα εταιριών και συντεχνιών που σου επιβάλλονται σαν αυτόκλητοι σωτήρες! Με αυτόν τον τρόπο την χωνεύει και ο λαός πιο εύκολα, γιατί βαυκαλίζεται πως ζει σε μια ευημερούσα Δημοκρατία. Φευ!


ΗΠΕΙΡΟΣ - ΕΛΛΑΣ είπε... Best Blogger Tips

Γειά σου Νίκο.
Έρχεται άσχημος χειμώνας...


AATON είπε... Best Blogger Tips

@Διελκυστίνδα, πολύ καλά έκανες και απάντησες, εκφράζοντας τη γνώμη σου, και το εκτιμώ.

Θα σου πω όμως και την δική μου γνώμη, που ίσως διαφέρει απο την δική σου. Διάβασέ την προσεκτικά, γιατί ίσως με καταλάβεις λάθος και δεν το θέλω, αλήθεια το λέω.

Κατ' αρχάς, το παράδειγμα με το καλάσνικωφ είναι άτοπο.
Κανένα όπλο δεν κατασκευάστηκε ποτέ για ειρινική χρήση, αλλά για να σκοτώσει. Άρα, η χρήση του είναι προγραμματισμένη να είναι "κακή", όπως κι αν το δούμε. Συμφωνείς πιστεύω.

Πάμε τώρα στην καραμέλα, που την πιπιλάμε όλοι μας καθημερινά, την λέξη (και έννοια) δημοκρατία.

Η δημοκρατία, κατ' εμέ πάντα, δεν μπορεί να είναι Ελληνική ανακάλυψη.
Το λέω, γνωρίζοντας πως ο Ελληνικός λαός, τουλλάχιστον την εποχή που εμφανίστηκε αυτό το έκτρωμα, ήταν σοφός, άρα τέτοια παπαριά δεν θα μπορούσε ΠΟΤΕ να ανακαλύψει και να σκεφτεί γενικότερα.
Απο αλλού μας ήρθε, και μάλιστα, "εκ του πονηρού". Μας κατάκτησαν με το ίδιο όπλο που κατάκτησαν κάποτε οι Έλληνες την Τροία, με έναν νεότερο "Δούρειο ίππο", που τον ονόμασαν δημοκρατία.

Στην δημοκρατία αυτή λοιπόν, έχει δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι "κάθε ανίκανος, κάθε άπατρις και κάθε απατεώνας". Αρκεί να είναι ελεύθερος πολίτης, και να έχει δικαίωμα εκλογής.

Έχει δικαίωμα να ψηφίζει κάθε ανεγκέφαλος επίσης.

Αν τα δεις απο τη σκοπιά μου, ίσως δεις την μεγαλύτερη πολιτική απάτη όλων των εποχών. Ένα πράγμα όπως ο κομμουνισμός δηλαδή.

Η έννοια δημοκρατία, κατάστρεψε κάθε κράτος στην οποία διείσδυσε, και που την αποδέχθηκε ως πολίτευμα.

Για ποιά δημοκρατία μιλούσαν οι αρχαίοι μας, όταν ακόμη υπήρχαν δούλοι και ελεύθεροι πολίτες;
Υπήρχε όμως μια διαφορά.
Οι αποφάσεις, παίρνονταν φανερά, ο λαός είχε ανάμεσά του σοφούς, και οι κυβερνώντες, ήταν πατριώτες.
Γι αυτό και η τότε δημοκρατία, δεν έκανε κακό στην πατρίδα.
Σήμερα οι όροι άλλαξαν 180 μοίρες.
Οι σοφοί μας τελείωσαν, οι κάφροι πλήθαιναν, οι αποφάσεις παίρνονται κάτω απο τα τραπέζια, και οι κυβερνώντες είναι πουλημένα και διεφθαρμένα τομάρια.

Διαφωνείς κατά πολύ;


AATON είπε... Best Blogger Tips

@VAD, ή χούντα η βασιλιά, διαλλέξτε. Οτιδήποτε άλλο επιλλέξουμε, θα χαθούμε απο προσώπου γής σε χρόνο ντετέ.
Θυμίσου τα λόγια μου..


AATON είπε... Best Blogger Tips

@Φοίνικας, αν αυτό που μας πλασσάρουν ως δημοκρατία σήμερα τα ανδρείκελα, δεν είναι χούντα χειρίστης μορφής, τότε ποιά είναι η χούντα;


AATON είπε... Best Blogger Tips

@ΗΠΕΙΡΟΣ - ΕΛΛΑΣ, θα θυμηθούν κάποιοι την περίοδο του '41, θα το δείτε.


Φοίνικας είπε... Best Blogger Tips

Καλημέρα Νίκο!
Το αυτό εννοούσα και εγώ!
Παρακολουθούσα προχτές τα τεκταινόμενα και άκουσα πως την ώρα της πορείας, εισαγγελέας παρακολουθούσε από 37 (!!!) κάμερες τα όσα συνέβαιναν στην πορεία και στο Σύνταγμα! Γι' αυτό λέω δεν χρειάζονται πλέον τα παλιά κόλπα τους. Ας είναι καλά η τεχνολογία! Χούντα καλυμμένη με το μανδύα της Δημοκρατίας.


Διελκυστίνδα είπε... Best Blogger Tips

Κύριε Νίκο συμφωνώ με την άποψη σας, ειδικά με τον κομμουνισμό είναι όντως από τα μεγαλύτερα εκτρώματα, και προσωπικά μισώ καθετί που φέρει τον χαρακτηρισμό 'κομμουνιστικό'.

Η Δημοκρατία στην αρχαία Ελλάδα είχα πράγματι αρκετούς περιορισμούς για παράδειγμα δεν ψήφιζαν οι γυναίκες, αυτό οφείλεται στο ότι είχαν 'κατώτερη' κοινωνική θέση και ένα άλλο παράδειγμα υπήρχαν οι δούλοι αυτό που είπατε. Το πρώτο για το μη δικαίωμα στην ψήφο το θεωρώ σοβαρότερο από το δεύτερο, και αυτό γιατί η 'δουλεία' ανάγεται σε μία ευρύτερη κοινωνική διαστρωμάτωση. Δεν υπάρχει κοινωνία που δεν έχει αυτό το δίπολο, κάποιοι -οι λίγοι- να έχουν την εξουσία και τα μισθώνουν τους πολλούς με ευτελείς μισθούς για να παράγουν την υπεραξία.
Διαφορετικά μιλάμε για μία αταξική κοινωνία, την οποία ονειρεύονται οι κομμουνιστές, μιλάμε για παραληρηματική ουτοπία δηλαδή.

Δημοκρατία δεν σημαίνει 'μπάτε σκύλι αλλέστε', δυστυχώς αυτό γίνεται όμως, υπάρχουν περιορισμοί και τιμωρία, αλλιώς δεν μιλάμε για δημοκρατία αλλά για ένα τερατούργημα που λέγε αν-αρχία. Λέτε πως ψηφίζει ο κάθε ανεγκέφαλος. Συμφωνώ μαζί σας, και είμαι υπέρ της στέρησης του 'εκλέγειν' από μία ηλικία και πάνω που ο σταυρός μπαίνει από συνήθεια. Θα ήμουν υπέρ και για τους ψυχικά αρρώστους, αλλά φοβάμαι πως ο καθείς θα μπορούσε να βγάλει τον άλλο τρελό.

Δεν νομίζω πως μας φταίει η δημοκρατία γιατί πολύ απλά ποτέ δεν την είχαμε.

Δεν διαφωνούμε ουσιαστικά πολύ, νομίζω πως η ουσία συνοψίζεται στην εξής φράση σας:

Για ποιά δημοκρατία μιλούσαν οι αρχαίοι μας, όταν ακόμη υπήρχαν δούλοι και ελεύθεροι πολίτες;
Υπήρχε όμως μια διαφορά.
Οι αποφάσεις, παίρνονταν φανερά, ο λαός είχε ανάμεσά του σοφούς, και οι κυβερνώντες, ήταν πατριώτες.
Γι αυτό και η τότε δημοκρατία, δεν έκανε κακό στην πατρίδα.
Σήμερα οι όροι άλλαξαν 180 μοίρες.
Οι σοφοί μας τελείωσαν, οι κάφροι πλήθαιναν, οι αποφάσεις παίρνονται κάτω απο τα τραπέζια, και οι κυβερνώντες είναι πουλημένα και διεφθαρμένα τομάρια.


Άρα λοιπόν το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως ένα δημοκρατικό μοντέλο στην κοινωνία. Αδικίες θα υπάρχουν πάντα το ζήτημα είναι στις 'κοινές' αποφάσεις να μετέχουν όλοι, με πολιτικά κριτήρια και όχι με 'αρπαχτές' και οι αδικίες εφόσον δεν μπορούν να εξαλειφθούν να περιοριστούν στο ελάχιστο.

Δυστυχώς κύριε Νίκο δεν μπορούμε να έχουμε άποψη για κάτι που δεν γνωρίζουμε και εγώ προσωπικά δεν έχω γνωρίσει καθόλου την δημοκρατία, μία κομματική, μάλλον δικομματική χούντα που δεν έχει τελειωμό.


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next