23 Αυγούστου 20112 Πως αφαιρώ το Watermark από μία φωτογραφία.

 Kαλησπέρες φίλοι μου! Βρήκα free time και με την ευκαιρία του διαβάσματος για τις εξετάσεις μου, σκέφτηκα να περάσω να σας αφήσω ένα.. photoshopαρισμένο αρθράκι.
  Από ότι είδα ο φίλος Νικολής σας έχει ήδη δείξει πως να προσθέτετε watermark. To watermark αν θυμάστε είναι εκείνο το εκνευριστικό μεν, χρήσιμο δε εικοδείνιο που βρίσκουμε στις κατωχυρωμένες φωτογραφίες. Χρησιμοποιείτε ως γνωστόν για να μην επαναχρησιμοποιηθούν αυτές οι φωτό από άλλους , κυρίως για να μην πουν οι άλλοι ότι οι φωτογραφίες σας πχ είναι δικές τους..

  Και επειδή ότι κλειδώνει, ξεκλειδώνει στον κόσμο των υπολογιστών κοιτάξτε πως θα αφαιρέσετε αυτό το θολό κομμάτι πίξελ από τη μουρίτσα του αγαπημένου σας καλλιτέχνη για παράδειγμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Δεν θέλω να αφαιρέσετε κανένα watermark από νομικά κατωχυρωμένες φωτογραφίες!! κάνετε τα πειράματα σας για την δική σας ευχαρίστηση μόνο!! 

 Ανοίγουμε την "επίμαχη" φωτό με το πολύπλοκο πρόγραμμα του Photoshop.

Όταν λοιπόν την κοιτάξουμε καλά καλά και εντοπίσουμε το watermark πάμε αριστερά στα εργαλεία μας και επιλέγουμε το Spot Healing Brush Tool που βλέπουμε παρακάτω. (για να μήν ψάχνεστε, έχω Photoshop cs5)

Eπιλέξετο είτε με το ποντίκι, τραβώντας ελαφρά είτε πατώντας το j. Σήκωσε το κεφαλάκι σου στην πάνω μπάρα εργαλείων και κλίκαρε Content Aware.Mπράβο καμάρι μου!

Τώρα, μετά από αυτά τα τόοοοοσο δύσκολα "πάμε και βάφουμε" στην κυριολεξία πάνω από το watermark. Μειώστε ή μικρύνετε το πάχος της γραμμής πατώντας [ ή ]  ( { χωρίς shift)  και περάστε το πάνω από τα θολά πίξελ. Αφήστε το , και το watermark... έγινε καπνός.

  Δεν σου μοιάζει τέλειο.. Step back με το history και ξαναπροσπάθησε. Το μυστικό είναι η γραμμή να ακολουθεί ακριβώς το θολό πεδίό. Για μεγαλύτερες περιοχές μπορείτε να κυκλώσετε το watermark με το lasso tool. Aλλά θέλει υπομονή και κομμάτι-κομμάτι γιατί η φωτογραφία από πίσω δεν θα έχει μόνο μία χρωματική περιοχή!

 Με το lasso tool να κυκλώνει ακριβώς τη θολή περιοχή πατήστε D και επιλέξτε στο κουτάκι που εμφανίζετε Content Aware, Mode: Normal και opacity 100%. Πατάμε ΟΚ και τελείωσαμε, ή επαναλαμβάνουμε μέχρι να μας ικανοποιήσει το αποτέλεσμα.

Καλή επιτυχία!

Music: Gackt: Vanilla | Mood: Dizzy
Print this postRelated Posts :2 σχόλια:

kaiafas είπε... Best Blogger Tips

Eπειδη το ps3 δεν εχει Content Aware ...ποιο χρησιμοποιούμε?


Χαρούλα Σύρος είπε... Best Blogger Tips

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΝΙΚΟ ΜΕ ΕΣΩΣΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ!!!


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next