16 Αυγούστου 20119 Social Network Sites Vs Greek Users

Παρακολουθώ χρόνια τώρα ένα φαινόμενο, και ομολογώ πως αδυνατώ να το καταλάβω.
Μιλάω για τα Social Network Sites και τους Έλληνες χρήστες.

Ο σκοπός των ιστοσελίδων αυτών, είναι βασικά, το να μπορεί κάποιος να έρθει σε -και να κρατάει μια- επαφή, με τους "δικούς" του ανθρώπους, μέσω του Internet.

Ο κύριος λόγος για να χρησιμοποιεί κάποιος Social Network Sites για να έχει μια επαφή με δικούς του ανθρώπους, υποτίθεται πως είναι, η μεγάλη απόσταση που τους χωρίζει. Ο ένας ζει στην Ελλάδα, ο άλλος στο εξωτερικό, ή ο ένας στην βόρειο Ελλάδα, ο άλλος νότια, η σε κάποιο νησί, Κρήτη, Κύπρο.. κ.λ.π.

Ποιός συγγενής η φίλος, δεν θα ήθελε να δει φωτογραφίες μας; Όλοι θα το ήθελαν, κι έτσι είναι το σωστό.
Όταν πεθυμάς κάποιον, θέλεις να δεις φωτογραφίες του, πόσο άλλαξε, πώς φαίνεται σήμερα, τα παιδιά του, την οικογένειά του, πώς περνάει, που ζει.. όλα του σε ενδιαφέρουν.
Εγώ όμως, βλέπω άλλα. Βλέπω ανθρώπους, να έχουν καταλάβει παντελώς λάθος, την έννοια και την χρησιμότητα των Social Network Sites.
Ελλάτε να σας εξηγήσω τι ακριβώς εννοώ.

Βλέπω ανθρώπους, που δηλώνουν πως χρησιμοποιούν το ΝΕΤ καιρό τώρα, μα απο την άλλη τρέμουν να βάλουν φωτογραφία τους, μην τους δει κανένας.
Γεμίζουν το προφίλ τους με άσχετες εικόνες, απο cartoons μέχρι wallpapers, μα πουθενά μια δική τους φωτογραφία.

Βλέπω ανθρώπους, που την είδαν DJ, γιατί το μόνο που κάνουν, είναι να ανεβάζουν το ένα τραγούδι μετά το άλλο, και το ένα Video μετά το άλλο, απο το YouTube, περιμένοντας απο τους άλλους να πατήσουν το Like κουμπί, ή να σχολιάσουν ευγενικά, πόσο πολύ τους άρεσε η αφιέρωση.

Βλέπω ανθρώπους, που ενδιαφέρονται να γεμίσουν το προφίλ τους με χιλιάδες άτομα, για να προβληθούν περισσότερο, μα που ποτέ σχεδόν δεν απαντάνε σε κανέναν, σε οτιδήποτε κι αν τους γράψει.

Βλέπω ανθρώπους, που αντί να χρησιμοποιούν τα Social Network Sites για επικοινωνία, αυτοί ασχολούνται με τα σαχλοπαίχνιδα που τους προσφέρει, χάνοντας τον ύπνο τους μην τυχόν και τους καεί η μακαρονάδα στο CafeWorld, ενώ στο σπίτι τους δεν έχει μαγειρευτεί φαγητό για μέρες.

Βλέπω ανθρώπους, να κρύβονται απο το Chat, γιατί θέλουν να συνομιλούν μόνο με ορισμένους ανθρώπους. Απορώ τότε, τους άλλους, γιατί τους έβαλαν στη λίστα τους, η γιατί δεν τους διαγράφουν, για να τελειώνουν.

Βλέπω ανθρώπους, που προσπαθούν να βρούν ερωτικό σύντροφο, νόμιμα η παράνομα (παράνομα λόγω του ότι κάποιοι είναι παντρεμένοι, η παντρεμένος/η είναι ο άλλος/η που πλησιάζουν), παρενοχλώντας με χυδαίο τρόπο πολύ συχνά (συνήθως οι "άντρες" σε εισαγωγικά) και τρομοκρατώντας κάποιοι άλλοι τα "θύματά" τους με διάφορους τρόπους.

Βλέπω ανθρώπους, που ενώ δεν τους χωρίζει καμία σοβαρή απόσταση, παρ' όλα αυτά, να έχουν χάσει κάθε φυσική επαφή με συγγενείς και φίλους, ερχόμενος μαζί τους σε επαφή μόνο μέσα απο τα Social Network Sites. Να τους γράφει χρόνια πολλά για τη γιορτή η τα γεννέθλιά τους στο Facebook, αντί να τους επισκευτεί με ένα μικρό συμβολικό δωράκι, ή έστω να τους πάρει ένα τηλέφωνο προσωπικά.

Είναι κι άλλα, μα αυτά που ανάφερα, τα θεωρώ ως τα πιο οφθαλμοφανή, και πιο σημαντικά να αναφερθούν. Θεωρώ πως σπαταλάμε τον καιρό μας άδικα, πως αποξενονόμαστε σιγά σιγά μα σταθερά, μέρα με τη μέρα, απο τον περίγυρό μας, απο συγγενείς και φίλους μας, χωρίς αιτία, χωρίς λόγο..
Γιατί; Τι είναι αυτό που μας προσφέρει το ΝΕΤ, και που δεν μπορεί να μας προσφέρει η παρέα ενός αγαπημένου προσώπου, αν το είχαμε δίπλα μας;
Είναι στιγμές, που θα ήθελα την παρέα κάποιου, κι ας μου είναι "αχώνευτος"..

Θα ήθελα να μου πεί όποιος η όποια θέλει, που και κατά πόσο είμαι λάθος, για να καταλάβω κι εγω ο άσχετος επι τέλους κάποια πράγματα..
Print this postRelated Posts :9 σχόλια:

Top blogs είπε... Best Blogger Tips

Είσαι πολύ σωστός σε όλα!


AATON είπε... Best Blogger Tips

@TopBlogs σε ευχαριστώ


VAD είπε... Best Blogger Tips

όχι ,δεν εισαι λάθος,ξερεις πώς τη βλέπουν την επικοινωνία,"ο,τι του φανεί του λωλοστεφανή"...
Καλημέρα,ρε καπτεν..


Ανέστης Θ.Κετσετζίδης είπε... Best Blogger Tips

Έγραψες πατριώτη!


THE SECRET REAL TRUTH είπε... Best Blogger Tips

Νικόλα, γι άλλη μια φορά ΕΓΡΑΨΕΣ φίλε!


kiriakosGR είπε... Best Blogger Tips

Νικόλα είπες: ''Γιατί; Τι είναι αυτό που μας προσφέρει το ΝΕΤ, και που δεν μπορεί να μας προσφέρει η παρέα ενός αγαπημένου προσώπου, αν το είχαμε δίπλα μας;''

χρησιμοποιώ πάρα πολύ το facebook και έρχομαι σε επαφή μεσω αυτου με ανθρώπους είτε μακρινους, είτε κοντινούς, ακόμα και με γειτονες. Αυτο που με προσφέρει, είναι η άμεση/γρήγορη επικοινωνία. αλλά δεν θα με στερήσει και από το να τον εχουμε δίπλα μας. Απλά χρησιμοποιώ και τους δύο τρόπους.
Παίζω μπιριμπα, εικονικά μέσω του FB με τον κολλητό μου που βρίσκεται 2 τετράγωνα ποιο κάτω....αλλα παίζουμε μπιριμπα και όταν βρεθουμε. Χρησιμοποιω και τα δύο μέσα....και τα τεχνικά και τα φυσικά....όλα αυτα που γράφεις είναι για ακραίες περιπτώσεις ανθρώπων και όχι για όλους.
Σε όλα τα πράγματα που χρησιμοποιούμε, θα υπάρχουν και οι ακραίες καταστάσεις. Σε οτιδήποτε.
Θα συμφωνησω μαζί σου οτι φυσικά δεν ειναι σωστό να παραμένουμε μόνο στο ένα μέσο. αλλά σου ξαναλέω, αυτά που γράφεις είναι η εξαίρεση στο κανόνα.


DaisyCrazy είπε... Best Blogger Tips

θα συμφωνήσω σε όσα λες με μια εξαίρεση - βασική για μένα - αυτούς που ανεβάζουν συνέχεια φωτογραφίες των παιδιών τους από κούνια και μετά σε όλες τις φάσεις, ντυμένα, γυμνά και πάει λέγοντας. πως ξέρουν ποιοι έχουν προσβαση σ'αυτές και τι τις κάνουν; καλό να μοιράζεσαι κάποιες στιγμές μ'αγαπημένα πρόσωπα... αλλά δεν είναι όλα τα πρόσωπα εκεί μέσα αγαπημένα ή αθώα...


Γιώργος K. Ταχμαζίδης είπε... Best Blogger Tips

Κάποιος είχε γράψει (νομίζω ο Βασ. Βασιλικός ήταν): "Τόσο μακριά μα και τόσο κοντά, και τόσο κοντά μα και τόσο μακριά".


Δημήτριος Παπαδόπουλος είπε... Best Blogger Tips

Το όνομά μου, δεν έχω πρόβλημα να το δείξω παντού και πάντα, απλά για ανεξήγητους λόγους δεν μπορώ να βάλω φωτογραφία..πάντως γνωρίζω πως είναι τεράστιος λάθος και στρατηγικής σημασίας στα social media....ορισμένοι έχουν κάποια κόμπλεξ να ξεπεράσουν, και το κόμπλεξ φυσικά είναι ανεξήγητο συναίσθημα. Πιστεύω πως σε λίγες μέρες θα ξεπεραστεί το ίδιο κόμπλεξ που έχω και γω..δεν είναι εύκολο νομίζω ο κάθε άνθρωπος να εκτίθεται με τον ίδιο ρυθμό έκθεσης και στον ίδιο βαθμό με τον διπλανό του...είναι και θέμα χαρακτήρα...πάντως το άρθρο ήταν και αυτό προς την κατεύθυνση που ήδη σκεφτώμουν μια ώθηση


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next