21 Αυγούστου 20111 Δωρεάν δημιουργία Κοινωνικού Δικτύου

 Με τον όρο Social Network εννοούμε εκείνες τις κοινότητες οι οποίες συγκεντρώνουν μέλη, με παρόμοια ενδιαφέροντα ή και όχι. Site γνωριμιών, facebook τρανταχτό παράδειγμα, MySpace κτλ.


 Με την πληθώρα όλων αυτών γύρω μας, πολύ από εμάς (δεν βγάζω τη μούρη μου απέξω) , μας μπήκε το μικρόβιο να δημιουργήσουμε online τον δικό μας μικρόκοσμο. Με απώτερο σκοπό να δημιουργήσουμε το νέο facebook. Guys sorry, αλλά για την ώρα το φατσομπούκι και σύντομα το google+ κυριαρχούν ήδη. 


 Άλλοι θέλουν να μαζέψουν τους φίλους τους. Άλλοι να γίνουν γνωστοί. Άλλοι ακόμη και να προωθήσουν παράνομο υλικό. Ντροπή παιδάκια.
 Σίγουρα το webhosting σήμερα το βρίσκουμε από τζάμπα μέχρι τιμές να τραβάς τα μαλλιά σου. Από το πολύ ψάξιμο όμως, το δικό μου, (είπαμε είναι μικρόβιο) βρήκα αρκετά site που έχουνε στα πακέτα τους, δωρεάν πακετάκια, με περιορισμένο χώρο και bandwith και φυσικά διαφημίσεις. Από αυτές άλλωστε διατηρούνται οι servers τους.


  Κάποτε το καλύτερο στο δωρεάν webhosting ήταν το Ning. Είχε χιλιάδες webmasters γιατί πρόσφερε τα πάντα δωρεάν. Είχε βέβαια και premium μέλη. Αλλά αυτά είναι τα προαιρετικά. Κάποια μέρα οι διαφημίσεις εξαφανίστηκαν. Και μας ξεφούρνισαν τα μαντάτα: Λιγότερα από 5 δολάρια το πρώην τζάμπα πακέτο. Και όπως ήταν φυσικό, όλοι οι τζαμπατζήδες Zuckerberg wannabes τα μαζέψανε και φύγανε.


 Κακά τα ψέματα. Αν σου λείπουν φράγκα, γνώσεις , γνωριμίες και ένα καλό ζευγάρι γυαλιά , Ζουκερμπέρκις δεν γίνεσαι. Μπορείς όμως να δημιουργήσεις τον κόσμο σου δωρεάν. Και άν αργότερα έχεις επιτυχία, δίνεις για να πάρεις. Στο κάτω κάτω, όλοι ελπίζουμε να βγάλουμε χρήματα online αραχτοί από το σοφά μας, οπότε η δημιουργία του δικού μας χώρου είναι επένδυση στο διαδίκτυο.


Πολυλογώ. Πάμε να δούμε τα δωρεάν πακέτα σε διάφορα sites που κατά τη γνώμη μου, αξίζουν.


Mixxt: Δεν χρειάζεσαι τρελές γνώσεις για να σχεδιάσεις στο Mixxt. Επιλέγεις όνομα domain, template και τα φέρνεις στα μέτρα σου κάνοντας login στο νέο σου site, στο admin panel. Ούτε κώδικας, ούτε πολύπλοκο control panel. MIXXT FAQ  εδώ.


Wall.fm: Επικό. Απλά. Προχωράς με την παραπάνω διαδικασία επίσης. Λίγο ευκολότερο στη χρήση από την άποψη ότι δεν μπερδεύεσαι με το που να πας για τις ρυθμίσεις σου.


Social Paradox: Δεν του έβγαλα και το καπέλο αφού είναι σε BETA φάση ακόμη. Του λείπει χώρος για ανέβασμα βίντεο για παράδειγμα. Προσοχή μην μπερδεύεστε με το social parody το οποίο είναι μεν builder για κοινότητες αλλά υποστηρίζει μόνο.. "ροζ" site με τις ανάλογες διαφημίσεις.


Webs:  Πρώην freewebs, ένα απλό, απλούστατο web builder το οποίο όμως καλύπτει τις βασικές ανάγκες της κοινωνικής μας δικτύωσης. Βασικό μείον για μένα, το γεγονός ότι Html δεν δουλεύει. Τουλάχιστον όσο καιρό πέρασα εκεί μέσα.
SocialGo: Το θέμα σοβαρεύει κάπως, με το συγκεκριμένο εργαλείο να έχει χρόνια στο χώρο. Σύγχρονο και σχετικά πολύπλοκο control panel , παρόλα αυτά προσφέρει έναν αέρα επαγγελματικού site.Πραγματάκια να θυμόμαστε  • Όλα τα παραπάνω έχουν από 1 GB - 5 GB ελεύθερο χώρο και από 10 - 50-100 mb/gb bandwith (εύρος χρήσης).
  • Όλα διαθέτουν μοναδικά domains σε περίπτωση που πληρώσετε για αυτό.
  • Τα περισσότερα δέχονται domain από άλλους Builder ή νοικιάζουν χώρο για τα δικά σας site (wordpress, dolphin κτλ) Γιατί μη ξεχνάμε, μπορούμε πάντα να το χτίσουμε online, μπορούμε όμως και να κατεβάσουμε το ανάλογο λογισμικό και να το ανεβάσουμε σε δικό μας server.
  • Δεν ξεχνάμε να διαβάζουμε τους όρους χρήσης. 
  • Όπου ο κώδικας δουλεύει , χρησιμοποιείστε Google Analytics για τον έλεγχο του δικτύου σας.
  Καλή διάθεση και φαντασία. Και άφθονο χρόνο. Ούτε η γη δεν χτίστηκε σε μια μέρα. Καλή επιτυχία! Περιμένω αποτελέσματα και προτάσεις!


Music: Arashi - we can make it | Mood: Hyper
Print this postRelated Posts :1 σχόλια:

alexis androutsos είπε... Best Blogger Tips

Μ" αρέσει όλο αυτό δεν ξέρω αν θα πετυχει


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next