22 Ιουνίου 20117 Κάντε τα παλιά Add-ons να δουλέψουν με Firefox 4

Ο Mozilla πρόσφατα παρουσίασε την τελική έκδοση του Firefox 4 μια έκδοση όντως με μεγάλες διαφορές, απο όλες τις προηγούμενες εκδόσεις ως τώρα
Ο Firefox 4 έχει πιο καθαρό look, η γωνιά με τα add-ons άλλαξε κι εκείνη όψη, έχουν κρυφτεί τα menu bars έτσι ώστε να βλέπετε περιοσσότερη οθόνη διαβάζοντας web pages καθώς και πολλά νέα web apps.
Αλλά. Πάντα υπάρχει και ένα μεγάλο "αλλά" με κάθε Τελική Firefox έκδοση, και είναι το εξής: Κάποια απ' τα παλιά add-ons ή extensions που είχαμε και χρησιμοποιούσαμε ως τώρα, μπορεί να μην λειτουργούν πλέον με την έκδοση Firefox 4, μιας και είχαν γραφτεί για εκδόσεις Firefox 3.x.

Κάντε τα να δουλέψουν..ακόμα και με Firefox 4

Θα σας δείξω κάποιους τρόπους, έτσι ώστε να κάνετε τα παλιά σας add-ons να δουλέψουν με Firefox 4, ακόμη και αν στην σελίδα του Mozilla έχουν καταχωρηθεί ως μη συμβατά με την τελευταία έκδοση.

Επιλογἠ 1η
.
Καιρό τώρα, ο Mozilla δημιούργησε ένα add-on, με την ονομασία Compatibility Reporter για τους χρήστες του, ώστε να δοκιμάζουν και να ενημερώνουν για την συμβατότητα των εκάστοτε add-ons που χρησιμοποιεί ο καθ'ένας, με την τρέχουσα έκδοση του Firefox.
Το ενδιαφέρον όμως σημείο αυτού του add-on, θα κάνει αυτόματα τις απαραίτητες αλαγές στον Firefox κάνοντας install και χρήση των όποιων add-ons, τα οποία αλλιώς θα ήταν αδύνατον να χρησιμοποιήσετε με την νέα έκδοση του Firefox.

Επιλογή 2η.

Εάν δεν θέλετε να κάνετε install ένα ακόμη extension στον Firefox σας απλά και μόνο για να "ξεκλειδώσετε"παλιότερα add-ons, σας προτείνω ακόμη μια λύση όσους βασίζεστε να το προσπαθήσετε.
Πληκτρολογήστε about:config στο address bar του browser σας, και "συμφωνήστε"με το προειδοποιητικό μύνημα που θα προκύψει. Κάντε τώρα Δεξί click σε κάποιο σημείο μέσα στον browser, επιλέξτε "Νέο –> Boolean", πληκτρολογήστε το "preference name" ως extensions.checkCompatibility.4.0 και επιλέξτε την ένδειξη False.
Αυτό ήταν. Τα παλιά σας add-ons τώρα είναι συμβατά με Firefox 4 και θα μπορείτε ανα πάσα στιγμή να κάνετε download και να εγκαταστήσετε οποιδήποτε μη συμβατό (ως πρίν) add-on απο το Internet.
αν σας ενδιαφέρουν οι τεχνικές λεπτομέρειες, ρίξτε μια ματιά εδω mozillaZine entry.

Υπάρχει ακόμη μια επιλογή, την οποία όμως θεωρώ εκτός απο περιττή, και κάπως.. οπότε προτιμώ να την αποφύγω.

Καλή επιτυχία, και αν κάποιος θα ρωτήσει εγω ποιά επέλλεξα, απαντώ την 1η.
Print this postRelated Posts :7 σχόλια:

DaisyCrazy είπε... Best Blogger Tips

Πολύ χρήσιμες πληροφορίες Νίκο μου! Προσωπικά κι εγώ διάλεξα την 1η επιλογή.
Ξέρεις τι ανακάλυψα; Ότι όταν είναι κρυμμένα τα menu bars δε βρίσκω πουθενά το zoom ξέρω βέβαια ότι με ctrl+ ή με ctrl- μπορώ να κάνω το zoom που θέλω αλλά κάποιες φορές αυτό δε λειτουργεί και πρέπει να πάω απ'το view-zoom για να το κάνω. Ε λοιπόν δεν υπάρχει όταν είναι κρυμμένο το menu bar άρα πρέπει να το επαναφέρω να φαίνεται να κάνω το zoom και να το ξανακρύψω πράγμα σπαστικο έστω κι αν δεν το χρειάζομαι συχνά.
Καλή σου μέρα!

υγ. να προσθέσω ότι είναι πάντα καλύτερο και πιο ασφαλές να κάνουμε αργά ή γρήγορα την αναβάθμιση, είτε μας αρέσει είτε όχι, γιατί συνήθως προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία


kiriakosGR είπε... Best Blogger Tips

Νίκο εδώ και κάτι μέρες κυκλοφόρησε και μοτζιλα 5


AATON είπε... Best Blogger Tips

*** Ντόρα, μπορείς να ρυθμίσεις ώστε να εμφανίζεται το ΖΟΟΜ. Οι αναβαθμίσεις καλές είναι, μα συχνά δημιουργούν προβλήματα.

*** Ναι Κυριάκο, το γνωρίζω. Η ανάρτησή μου αυτή, ισχύει και για τον Firefox 5


DaisyCrazy είπε... Best Blogger Tips

πως μπορείς να το κάνεις αυτό Νίκο;


AATON είπε... Best Blogger Tips

Θα σου δείξω το πως, μα θα στα εξηγήσω στα Αγγλικά, γιατί δεν χρησιμοποιώ Ελληνικά στο διαδίκτυο.

1. Κάνε ΔΕΞΙ Click, στο κενό σημείο, δεξιά απο τα tools, Help κ.λ.π. ψηλά επάνω στον Firefox

2. Επέλεξε στο τέλος του Μενού που θα ανοίξει "Customize"

3. Scroll down μέχρι να βείς "Zoom Controlls"

4. Πιάστο με το ποντίκι σου και τράβηξέ το επάνω στην γραμμή εργαλείων του Firefox.

Αυτό ήταν όλο :)


1612. είπε... Best Blogger Tips

Νίκο-ευχαριστώ.


AATON είπε... Best Blogger Tips

Να σαι καλά Πάνο


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next