24 Μαρτίου 201113 Περί ανέμων και υδάτων ΙΙ

Ποιός κλάνει και ρεύεται σαν ζώο;
Είμαστε ο ανώτερος λαός του κόσμου, και έχουμε τους πιο ένδοξους προγόνους, και ορίστε χίλιοι λόγοι που αισθάνομαι περήφανος που είμαι Έλληνας, και... ...και....και... και η μαλακία πάει σύννεφο.

Όταν βλέπω τον Πάγκαλο ρε σείς, και η λίγη περηφάνεια που μου είχε απομείνει μέσα μου, εξατμίζεται. Άμα βλέπω τον Γιωργάκη, βάζω τα κλάμματα.. Μόλις δω και τους υπόλοιπους τρακόσιους της Βολής, (όχι δεν έκανα λάθος, βολή είναι, βολεύτηκαν όλοι τους εκεί μέσα μια χαρά) τότε αρχινάω και τους θρήνους της Κασσιανής.. Πάσχα έρχεται, ότι πρέπει ένα Τροπάριο του στυλ "Η ζωή εν τάφω..".
Τι τάφος, τι Ελλάδα, ποιά η διαφορά; Νεκρούς που περπατάνε μας κατάντησαν. Σε λίγο θα μπούμε οικοιοθελώς μέσα στην κάσα μας ο καθένας, και θα πάμε να θαφτούμε μονάχοι μας, άλλοι απο ντροπή, κι άλλοι απο απελπισία.Η Ελλάδα τελικά, αποτελείται απο κατοίκους δυο κατηγοριών.
Κατηγορία 1η: Ο ξύπνιος.
Αυτοί είναι η πιο σημαντική κατηγορία, γι αυτό και ξεκινάω απο δαύτους. Αποτελείται απο κηφήνες και βολεψάκηδες, απογόνους "κάποιων" επώνυμων η πλουσίων οικογενειών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται στο έπακρον κάθε παραθυράκι του νόμου και της ανέχειας των υπολοίπων κατηγοριών.
Κάποιοι απο αυτούς γίνονται πολιτικοί, κάποιοι αξιωματούχοι σε διάφορες υπηρεσίες, κάποιοι γίνονται απατεώνες, κάποιοι κλέφτες, και κάποιοι .."εισοδηματίες", χωρίς να έχουν σηκώσει ποτέ τους ούτε ένα χαλίκι. Είναι οι λεγόμενοι "έξυπνοι", αυτοί, της πιάτσας.

Click να δείς έναν Master μαλάκα
Κατηγορία 2η: Ο μαλάκας.
Στην κατηγορία αυτή, ανήκουν όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι αυτής της χώρας. Λέγοντάς τους μαλάκες, βασικά δεν τους βρίζω. Μαλάκας στην Ελλάδα, σημαίνει κύριος, ή κύριος σημαίνει μαλάκας -αντίστροφα. Κάθε τίμιος πολίτης, βιοπαλαιστής-οικογενειάρχης κ.λ.π., θεωρείται κορόϊδο ή μαλάκας απο την προηγούμενη κατηγορία. (καλά, ο τύπος αριστερά στην φωτογραφία, καμία σχέση, αυτός παρα είναι μαλάκας)

Πληρώνεις με συνέπεια την εφορία; Μα καλά, μαλάκας είσαι;
Πάς στο σπίτι σου, στην οικογένειά σου μετά τη δουλειά, αντί να πάς στο καφενείο για χαρτιά; Πόσο μαλάκας είσαι ρε;
Εργάζεσαι; Ε, είσαι μαλάκας.

Ότι κι αν κάνεις δηλαδή, και που στην ουσία είναι σωστό, σε αποκαλούν μαλάκα. Άν όμως κάνεις κάποια παρανομία, κάποια αρπαχτή, κάποια κλεψιά, κάποια απατεωνιά, τότε, τους ακούς να λένε, "μαγκιά του ρε, καλά έκανε, εμ, δεν είναι μαλάκας".

Στη χώρα αυτή αγαπητέ μου, πρέπει να διαλλέξεις εξ αρχής σε ποιά κατηγορία θέλεις να ανήκεις. Στου μαλάκα ή του κηφήνα. Τρίτη δεν υπάρχει, μεσαία τάξη επιπέδων δεν έχουμε. Εμείς μισές δουλειές δεν κάνουμε. Δεν λέμε, παράδειγμα, ποτέ στην Ελλάδα, αυτός είναι "λίγο μαλάκας". Ή είσαι μαλάκας, η δεν είσαι. Ενδιάμεσα υπάρχει μόνο το χάος.Αύριο ξημερώνει 25η Μαρτίου. Σαν καραγκιοζάκια θα τρέχουμε σε παρελάσεις, φουσκωμένοι απο Εθνική περηφάνεια, για το πόσο ένδοξος λαός είμαστε, που αποτινάξαμε 400 χρόνια σκλαβιάς..
Σωπάτε ορέ κλεφτόπουλα, μη σκίσουμε κανένα καλτσόν..

Την σκλαβιά που ζούμε δεν την πήραμε είδηση μάλλον. Περνιόμαστε για ελεύθεροι; Θα καγχάσω δικέ μου.. δεν μπορώ να κρατηθώ. Εδώ ρε συ μας πηδάνε σύσσωμοι άπαντες, και εμείς κάνουμε τις Μαγδαληνές, σκούζοντας μονάχα κάπου κάπου ρυθμικά.

 Ένα μονάχα δεν κατάλαβα ακόμη.
Το σκούξιμο.. είναι απο πόνο; η μήπως απο ευχαρίστηση;
Γιατί αν είναι  απο ευχαρίστηση, δεν βλέπω πλέον σωτηρία..
Θα είμαστε άξιοι του Γιωργάκη μας!
Τα 400 χρόνια, θα φαντάζουν "ιλαρόν 24ωρον" μπροστά σ' αυτό που έρχεται..


Print this postRelated Posts :13 σχόλια:

Αstrapi είπε... Best Blogger Tips

Έτσι είναι...Α ρε αθάνατη Ελληνική λεβεντιά! Που χεις ξαπλάρει στους καναπέδες κι επιδίδεσαι σε μπυροκατανύξεις και πιτομαχίες...Που όταν σου θωπεύουν τους γλουτούς νιώθεις κολακευμένη. Όταν σε βιάζουν ύστερα, είσαι αναποφάσιστη αν θα φωνάξεις για θα χαλαρώσεις και θα το απολαύσεις. Κι όταν ο βιαστής κοντεύει να ολοκληρώσει, ξυπνά ο πατριωτισμός κι αρχίζουν οι φανφάρες περί της περήφανης καταγωγής σου. Ξέρεις ποια είμαι εγώ;! Φωνάζει και διατυμπανίζει την 12θεη καταγωγή της. Μια ξεπεσμένη μεγαλοκοπέλα μάλλον που ζει κι εργάζεται στον δικό της οίκο ανοχής. Κάνοντας ταυτόχρονα και την δουλειά της πόρνης και της τσατσάς μα κυρίως και του νταβατζή!...Και κάπου εκεί μπαίνει σφήνα κι οι νέα γενιά παίζοντας καμιά φορά τον ρόλο του μπανιστηριτζή πελάτη...Αν δεν κατεδαφιστεί συνθέμελα το πορνείο, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει. Και μην αμελούμε πως η Ιστορία γυνή εγκυμονούσα είναι,κύκλους κάμει στην διαδρομή της προς το μαιευτήριο. Κύκλους ομόκεντρους, παράκεντρους μα πάντα κύκλους...Έχει ο καιρός γυρίσματα...


AATON είπε... Best Blogger Tips

Κώστα καλέ μου φίλε, είναι ακριβώς αυτό που έλεγε κάποτε ο Χάρρυ Κλύνν, αν θυμάσαι. "Η Ελλάδα ανήκει με το ένα σκέλος στην Δύση, και με το άλλο σκέλος στην Ευρώπη... Και με τα δύο σκέλια ανοιχτά, βγάζει το ψωμάκι της.."

Μήπως έλεγε προφητείες; Μάλλον όχι, απλά πάντα ίδιοι ήμασταν, μόνο που τότε δεν το βλέπαμε, είτε απο άγνοια, είτε εθελοτυφλούσαμε.


Αstrapi είπε... Best Blogger Tips

Μεγάλη μορφή του τόπου ο Τριανταφυλλίδης. Δεν ειν τυχαίο που χει Πόντιες ρίζες. Τον θαυμάζω για τις σκέψεις, και τον τρόπο που τις εκφράζει. Έχει πει και το κορυφαίο που μου χει μείνει απ την εφηβεία μου. "Η Ελλάδα είναι η μόνη Αφρικανική χώρα με λευκούς κατοίκους". Χωρίς να μιλά υποτιμητικά για την μαύρη ήπειρο αλλά για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τους εαυτούς μας, τόσο εμείς όσο και οι άλλοι...


ΧΡΗΣΤΟΣ/Christos είπε... Best Blogger Tips

Ε, τώρα δεν μπορώ να μην πω το ανέκδοτο:
-Ρε συ Γιάννη είσαι πολύ μαλάκας και αν θα πας σε Πανελλήνιο διαγωνισμό περί μαλακίας, θα βγεις και ο πρωτος μαλάκας.
Ο άλλος καμάρωνε.
-Και σε Ευρωπαϊκό διαγωνσιμό να πας, πάλι πρώτος θα βγεις.
Φούσκωνε ο άλλος από περηφάνεια
-Τι, μόνο στην Ευρώπη... Και σε παγκόσμιο διαγωνισμό να πας θα βγεις...δεύτερος!
-Γιατί δεύτερος, ρωτάει ανήσυχα ο άλλος.
-Γιατί είσαι πολύ μαλάκας!

Καλημέρα Νίκο. Πάντα καλά.


mary είπε... Best Blogger Tips

kalhmera Ellada!! nomizw oti peutei gadi gia thn shmerinh epeteio,etsi opws mas katanthsan ta lamogia!


mary είπε... Best Blogger Tips

goin through ,gia osous den to xeroun.


Σταυροβελονιά είπε... Best Blogger Tips

Ότι και να λέμε, όσο και να αμπελοφιλοσοφούμαι δεν αντέχεται άλλο σας λέω... Δεν αντέχεται...Είμαι μόνο εγώ που νιώθω έτσι? Ξυπνάω με άγχος, κοιμάμαι με άγχος... Ένα αλλοιώτικο άγχος όμως, με μια προαίσθηση ότι σαν να μου ξημερώνει κάτι πολύ άσχημο όμως...Μπορεί να γελάσετε με αυτό όμως έτσι ακριβώς νιώθω...Σαν να κινδυνεύουν τα παιδιά μου και το εγγόνι μου...Συγνώμη αν είμαι υπερβολική, αλλά κάπου πρέπει να τα πω...


AATON είπε... Best Blogger Tips

*** Κώστα, κορυφαία είπε πάρα πολλά (ή του τα έγραψαν άλλοι να τα πεί) όπως, στην Ελλάδα το μόνο που έμεινε όρθιο, είναι τα ερπετά.

*** Ανησύχησε Χρήστο που θα έβγαινε δεύτερος ως μαλάκας έ; Άρα όντως το "μαλάκας" στην Ελλάδα κατάντησε τιμητικός τίτλος.

*** Μαίρη, εγώ αυτήν την επέτειο ποτέ δεν την κατάλαβα. Γιατί, κάτι μου λέει πως, το 1821, δεν ελευθερωθήκαμε μόνο απο τους Τούρκους. Έγιναν κι άλλα.
Ελευθερωθήκαμε απο τους Έλληνες, τους υποταγμένους στον Σουλτάνο, και που έπαιζαν ρόλο αστυνόμου καταπιέζοντας το λαό, καθώς και χρεωθήκαμε με δάνεια τα οποία η πατρίδα ποτέ δεν έλαβε και απο τότε είναι χρεωμένη.
Απορώ λοιπόν, τι ακριβώς γιορτάζουμε σαν χαχόλοι όλα αυτά τα χρόνια.. Ας αφήσουμε δε και την δήθεν Ιστορία που μας μαθαίναν στα σχολεία.. Εκεί παιζόταν το δεύτερο έγκλημα.


AATON είπε... Best Blogger Tips

*** Σταυροβελονιά, πώς μπορείς να αισθάνεσαι υπερβολική; Αυτά που νοιώθεις, και οι φόβοι σου γενικά, είναι αυτά που νοιώθει κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος, όχι μόνο στην Ελλάδα, μα σε κάθε γωνιά της γής. Απλά ανήκεις σ' αυτούς που σκέπτονται, που ανησυχούν, που αντιδρούν έστω με το να εκφέρουν την γνώμη τους, που δεν επαφίονται στο αύριο και στους άλλους.


mary είπε... Best Blogger Tips

kai egw exw thn idia gnwmh panw s'auto Nikolakh.Epsaxes na vreis to,?Sigoura 8a s'aresei.Na exeis kalo vradi.


mary είπε... Best Blogger Tips

kalhmera Ellada


AATON είπε... Best Blogger Tips

Μαίρη; "έψαξα να βρώ το..?" Ποιό εννοείς;


mary είπε... Best Blogger Tips

sugnwmh pou se berdepsa, to [kalhmera Ellada] apo tous[Goin through].kalh sou mera.


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next