01 Μαρτίου 201111 Στα όπλα!!

Στα όπλαααα.. ξεσηκωθείτεεεε.. σπάστε, ρημάξτε, ξηλώστε, καθηλώστε, εκθρονίστε...
Ώπα, ώπα!! κάλμα ρε ήρωες, φάτε και καμιά τυρόπιτα.

Παντού φωνές, παντού ιαχές πολέμου και συνθήματα αντιεξουσιαστικά. Και ερωτώ εγώ ο μάλαξ με το φτωχό μου το μυαλό, ποιοί φωνάζουν; Ποιούς φωνάζουν; Γιατί φωνάζουν;

Κάποτε, σε ένα εργοστάσιο, όλοι οι εργάτες μουρμούριζαν πως τα λεφτά που έπαιρναν ήταν λίγα. Ένας λοιπόν, ο Μάκης -ας τον ονομάσω έτσι-, είπε μια μέρα στο πλήθος, "είστε να πάμε αύριο πρωί πρωί στο αφεντικό να ζητήσουμε αύξηση;"
_"Πάμε" του είπαν όλοι με ένα στόμα και μεγάλες κραυγές.
Ξεκίνησαν λοιπόν όλοι σύσσωμοι, και πρώτος άνοιξε και μπήκε ο Μάκης.
_"Τι θέλεις;" Του είπε άγρια και ξερά το αφεντικό.
_"Αφεντικό.. όλοι οι εργάτες.. εμείς.. δηλαδή.." και σταμάτησε. Είχε κοιτάξει πίσω του, και είδε πως, κανένας άλλος δεν τον ακολούθησε ως το γραφείο του αφεντικού. Τον άφησαν μόνο του να βγάλει το φίδι.
_"Όλοι; Όλοι ποιοί;" ρώτησε το αφεντικό ειρωνικά..
Τότε ο Μάκης, του είπε αποφασιστικά.
_"Όχι όλοι αφεντικό, εγώ! μόνο για μένα. Εγώ ζητάω αύξηση, γιατί τα χρήματα που παίρνω δεν μου φτάνουν να ζήσω. Είχα σκοπό να μιλήσω εκ μέρους όλων, μα με παράτησαν μονάχο, οπότε ζητάω αύξηση μόνο για τον εαυτό μου".
Τότε το αφεντικό, έδωσε εντολή να πάρει ο Μάκης την αύξηση που ζήτησε, γιατί είχε το θάρρος να πάει και να τη ζητήσει, και να μην δοθεί σε κανέναν άλλο, καμία αύξηση, για άλλα δύο χρόνια.

Στην Ελλάς του 2011, πολλοί κοκόροι κακαρίζουν, μα δεν ξημερώνει.
Να θυμάστε μόνο ένα.
"Η πολιτική είναι προσιτή σε όλους. Κανένας όμως δεν την γνωρίζει, εκτός απο αυτούς που την εφηύραν, και αυτούς, που κινούν τα νήματα, δίχως να φαίνονται ποτέ".
Print this postRelated Posts :11 σχόλια:

DaisyCrazy είπε... Best Blogger Tips

Γιατί ως γνωστό Νίκο μου όποιος δε ζητά δεν παίρνει.
Καλημέρα!


kaliteros είπε... Best Blogger Tips

Νίκο μάλλον θα το γνωρίζεις αλλά ρίξε μια ματιά σε κάτι που θα σε ενδιαφέρει.
http://www.efxinospontos.org


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Οι δύο τελευταίες φράσεις συνοψίζουν πολλά εξάμηνα διδασκαλίας πολιτικών επιστημών...
Υποκλίνομαι, Νικόλα!
Όλα καλά με την καινούρια δουλειά;
Πολλά χαιρετίσματα από δω, καλό μήνα!


AATON είπε... Best Blogger Tips

*** Ντόρα, μόνο που στο παράδειγμά μου, το νόημα και το κλειδί, είναι το "με άφησαν μόνο" κι όχι το "όποιος ζητάει παίρνει" :)

*** Καλίτερε ναι, έχω δει αφίσες τους και εδώ στο Τορόντο, μια βδομάδα τώρα. Μήπως όμως θέλεις να δω κάτι ακόμη που δεν είδα;

*** Aurelia, με την καινούργια δουλειά, έχω βρεί τον μπελά μου. Ελπίζω να στρώσει σύντομα.
Όσο αφορά τις δύο τελευταίες φράσεις, όποιος διάβασε τα Προτόκολα της Σιών και ξέρει μερικά πράγματα περί Μασονείας, τις γνωρίζει καλά αυτές τις φράσεις.
Η αλήθεια ΔΕΝ είναι αυτή που φαίνεται, ούτε αυτή που λένε οι δημοσιογράφοι, μα αυτή που, όχι μόνο δεν φένεται, μα που κι αν κάτι κάποτε φανεί, να την απορίπτουμε αμέσως σαν την πιο γελοία ή απίθανη εκδοχή.


Ὁ πάροικος είπε... Best Blogger Tips

Νὰ κάμω κἀγὼ μία ἐρώτηση ἐδῶ: Γιατὶ τὰ ἀνδρείκελα τῶν κοι(κυ)νοβουλευτικῶν ἑδράνων πάντοτε παίρνουν μέτρα ὅπου διευκολύνουν καὶ ἐξυπηρετοῦν τὶς Τράπεζες; (καὶ ὅταν λέμε Τράπεζες, ἐσὺ νόει ὅπισθεν τῆς λέξεως τοὺς διεθνεῖς Ἑβραιοτραπεζίτες -τοὺς ἐφευρέτας τοῦ τραπεζικοῦ συστήματος- ὅπου ἐλέγχουν σήμερα διὰ τοῦ Χρηματιστηρίου καὶ τὶς «ἑλληνικὲς» Τράπεζες ὄπως καὶ τὸ ὑπόλοιπον τραπεζικὸν σύστημα παγκοσμίως).

Λέτε ἡ ἐρώτησή μου νὰ λειτουργῇ ἐπεξηγηματικὰ εἰς τὴν τελευταίαν παράγραφον τῆς ἀναρτήσεως τοῦ ΑΑΤΟΝ;

Μήπως ὁ λαὸς τῆς Ἐλλάδος ὠφείλει τελικὰ νὰ ψάξῃ τὴν ἱστορίαν τοῦ Κοινοβουλευτισμοῦ παγκοσμίως, ζώντας σὲ καιροὺς δικτατορικοῦ «δημοκρατικοῦ» πολιτεύματος (τοῦ κ. Παπανδρέου); Ἴσως ἔτσι βροῦμε τὴν λύσιν διὰ τὴν ἔξοδον ἀπὸ τὸν κοινοβουλευτικὸν λαβύρινθον εἰς τὸν ὁποῖον μᾶς ἔχουν φυλακίσει καὶ βροῦμε τὸ πολίτευμα ὅπου ἁρμόζει εἰς αὐτὸν τὸν τόπον. Γιατὶ ἂν εἶναι νὰ ἔχουμε τέτοια «δημοκρατία» τότε τί νὰ τὴν κάνουμε;


kaliteros είπε... Best Blogger Tips

Όχι Νίκο, μόνο για την ενημέρωση στο είπα!


AATON είπε... Best Blogger Tips

*** Καλίτερε, σ' ευχαριστώ πολύ φίλε μου :)

*** Πάροικε, ένα πράγμα δεν γνωρίζει η πλειοψηφία των Ελλήνων. Πως στα μαθητικά μας χρόνια, μας αράδειαζαν μπαρούφες και όμορφα ηρωϊκά παραμύθια με δράκους. Αν οι Έλληνες γνώριζαν γιατί συρρικνώθηκε η Ελλάδα, με εντολές ποιών, ποιό ρόλο έπαιζαν και παίζουν οι πολιτικές ηγεσίες απο το 1821 ως σήμερα, ποιοί κινούν τα νήματα και πολλά ακόμη μυστικά της παρασκηνιακής πολιτικής, θα έπεφταν απο τα σύννεφα.
Σας το ξανά 'πα, η αλήθεια, ΔΕΝ είναι αυτή που φαίνεται, και λίγοι, κυριολεκτικά λίγοι, την γνωρίζουν. Οι υπόλοιποι αρκούνται σε κραυγές και εξάρσεις άγνοιας ή ημιμαθείας.


zoyzoy είπε... Best Blogger Tips

Νίκο και περιμένεις να δοθούν αυξήσεις και προνόμια σ'αυτούς που φωνάζουν εδώ!
Να μη πω τι θα πάρουν και αυτοί και εμείς που αντιδράμε δικτυακά πλέον!

Τα θαλασσινά μου:))


AATON είπε... Best Blogger Tips

Όχι φυσικά, σίγουρα όχι αυξήσεις, αλλά μειώσεις ναι, σίγουρα :)


Σάββας είπε... Best Blogger Tips

Φίλε Νίκο στα λόγια είμαστε πρώτοι αλλά στις πράξεις μακράν οι τελευταίοι. Δυστυχώς κατάφεραν να πετύχουν αυτό που πάντα ήθελαν. Την μεγάλη μάζα να την διασπάσουν σε πολλές μικρότερες...τόσο μικρές που να μην αποτελούν κίνδυνο. Κάποτε ήμασταν όλοι για όλους και τώρα καταντήσαμε ο καθένας για την πάρτι του. Η ιστορία σου είναι τόσο επίκαιρη και εύστοχη. Όλοι έχουμε παράπονα και όλοι λέμε το κοντό και το μακρύ μας, αλλά όταν είναι να απεργήσουμε τότε καθόμαστε στον καναπέ μας διεκδικώντας τα δικαιώματά μας από εκεί βλέποντας σε ένα χαζοκούτι τους απεργούς και τους επικρίνουμε διότι ήταν λίγοι. Δηλαδή τόσο θράσος έχουμε. Λυπάμαι πολύ που δεν μπορώ να μπαίνω τόσο συχνά όσο κάποτε αλλά να ξέρεις πως όποτε κλέβω χρόνο σε επισκέπτομαι. Φιλάκια πολλά στην οικογένειά σου και προπάντων στην Ασημίνα.


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

KALHSPERA..KALHMERA...

1H FORA MPHKA...

SYMFWNW...OI EBRAIOI=MASWNOI=ANTIXRISTOI
THS SCIENTOLOGY
KINOYN TA PIONIA= MARIONETES....

OI SYRIZOFASISTES TROMOKRATES LATHREMPOROI
ANARXOTALIMPAN
EPIBALOUN TO KAKO...ME APYTHMENO THRASSOS........

AHDIA KATANTHSAN...........

ERXONTAI DYSKOLES MERES.

+KALO KSHMERWMA

KALH SARAKOSTH DOC.

+ANGEL.+


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next