18 Φεβρουαρίου 20113 Blogger, Blogging και περιορισμοί

Έλαβα ένα Email απο έναν Blogger, ο οποίος ήταν ξαφνιασμένος απο το γεγονός, ότι έφτασε στο limit των Ετικετών που μπορούσε να χρησιμοποιήσει στο blog του.

Ενώ η Blogger δεν έχει πολλές απαγορεύσεις, παρ' όλα αυτά, υπάρχουν κάποια limits για θέματα, όπως για παράδειγμα: συνολικός αριθμός ετικετών, και ετικετών ανά ανάρτηση.

Έτσι, πρίν βρεθείτε προ εκπλήξεως, ελάτε να δούμε ποιοί είναι οι περιορισμοί, και ποιές οι απαγορεύσεις που θέτει η Blogger, και πού.

Αριθμός απο Blogs - Δεν υπάρχει limit στα πόσα blogs θα δημιουργήσει κάποιος στον Blogger / Google λογαριασμό του.

Αριθμός αναρτήσεων - Η Blogger δεν έχει περιορισμούς στον αριθμό αναρτήσεων κάθε blog.

Μέγεθος αναρτήσεων - Οι αναρτήσεις του Blog σας, μπορούν να είναι όσο μακροσκελείς η σύντομες θέλετε. Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Πολύ μεγάλες όμως σε μήκος αναρτήσεις, και ειδικά αναρτήσεις με πλειάδα εικόνων ή και Video, μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά load delays δηλαδή αργή φόρτωση της σελίδας, οπότε εύκολα κάποιος μπορεί να χάσει επισκέπτες, άρα, μην το παρακάνετε.

Μέγεθος Σελίδων - Μεμονωμένες σελίδες (όπως η κύρια σελίδα του blog, ή οι σελίδες των αρχείων) έχουν περιορισμό χώρου, σε 1 MB. Αυτό μεταφράζεται άνετα σε καμιά 200ριά σελίδες με text, θα είναι όμως σίγουρα πρόβλημα, αν θελήσετε να εμφανίσετε εκατοντάδες αναρτήσεις στην 1η σελίδα του blog. Εάν φτάσετε το όριο, θα δείτε ένα error message που θα σας λέει "006 Please contact Blogger Support.". Μπορείτε να το παρακάμψετε μόνο αν μειώσετε τον αριθμό των αναρτήσεων που θα εμφανίζονται στην 1η σελίδα, κάτι που θα βοηθήσει επίσης και στην γρηγορώτερη φόρτωση του Blog.

Αριθμός Σχολίων - Κάθε ανάρτηση, μπορεί να έχει απεριόριστο αριθμό σχολίων. Όπως και με τις αποθηκευμένες αναρτήσεις στο αρχείο, έτσι και με τα σχόλια, εάν στις ρυθμίσεις αποφασίσετε να μην εμφανίζονται πλέον σχόλια, κρύβοντάς τα,  όλα τα ήδη υπάρχοντα ως εκείνη τη στιγμή σχόλια, θα συνεχίσουν να υπάρχουν, αποθηκευμένα στον λογαριασμό σας.

Αριθμός εικόνων - Υπάρχει περιορισμός, μέχρι 1 GB συνολικού χώρου αποθήκευσης, σε συνεργασία με την "Google's Picasa Web".

Μέγεθος εικόνων - Εάν αναρτάτε εικόνες μέσω "Blogger Mobile" τότε υπάρχει ένας περιορισμός  250K ανά εικόνα.

Blog Members - Μέχρι 100 άτομα μπορείτε να προσκαλέσετε στο blog σας ως μέλη/συγγραφείς/διαχειριστές.

Αριθμός ετικετών - Κάθε blog μπορεί να έχει μέχρι 2000 μοναδικές ετικέτες, και σε κάθε ανάρτηση μπορείτε να βάλετε μέχρι 20.

Blog Description - Αλλιώς, η περιγραφή του κάθε ιστολογίου, περιορίζεται στους 500 χαρακτήρες, "χωρίς" HTML. Προσθέτοντας περισσότερους χαρακτήρες, ή HTML, μπορεί να γίνει αιτία να επιστρέψει μόνο του στις προηγούμενες ρυθμίσεις.

"About Me" πληροφορίες Profile - Ο χώρος "για σας" έχει έναν περιορισμό μέχρι 1,200 χαρακτήρες, αυτό σημαίνει πως συνυπολογίζονται και τα κενά μεταξύ των λέξεων.

Profile, Ενδιαφέροντα και Favorites - Το section για τα "Ενδιαφέροντα" στο profile σας, μπορεί να έχει μέχρι 2,000 χαρακτήρες το ανώτερο, σε κάθε τομέα.

(πηγή: Blogger Help)
Print this postRelated Posts :3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ξεχασες τον περιορισμο σε 50 δημοσιευσεις ημερησιως και μετα για καθε δημοσιευση πρεπει να κανεις επαληθευση με εναν κωδικο,πραγμα δυστυχως σπαστικο για οσους ανεβαζουν πολλες δημοσιευσεις καθημερινα,.ειναι καθυστερηση και χασιμο χρονου η ολη διαδικασια.
τουλαχιστον να το εκανε με οριο τις 100 δημοσιευσεις.


nakis είπε... Best Blogger Tips

Γεια σας και μπράβο για τη βοηθεια που μας προσφέρετε.
Εχω ένα πρόβλημα και ζητώ τη βοήθειά σας. Οταν ο αριθμός των σχολίων φθάνει στα 200 ανά ανάρτηση στο blog μου, δεν παρουσιάζονται νεώτερα σχόλια, εκτός κι αν διαγράψω παλαιότερα σχολια κατι όμως που δεν επιθυμώ αφού η ανάγνωσή τους βοηθά τους επισκέπτες. Επειδή διάβασα στην ανάρτησή σας οτι δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός απο τον blogger πως μπορώ να επιλύσω το πρόβλημα; Ευχαριστώ.


AATON είπε... Best Blogger Tips

@nakis φίλε, απο πέρυσι που έγραψα την ανάρτηση, ίσως να έγιναν αλλαγές και να έβαλαν περιορισμό και στα σχόλια.
Θα το ψάξω και θα ανανεώσω την ανάρτηση.
Σ' ευχαριστώ.


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next