18 Φεβρουαρίου 201121 Η μικρότητα του Νεοέλληνα

Λίγες βδομάδες πριν, ένα φιλικό ιστολόγιο (νέο σχετικά, μα πάει πάρα πολύ καλά, και μπράβο στην ομάδα των παιδιών), ξεκίνησε μια ψηφοφορία, για τα καλύτερα ελληνικά Blogs.

Στο σημείο αυτό, να κάνω μια παρένθεση, και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους και φίλες μου που ψήφισαν και το δικό μου ιστολόγιο, δεν περίμενα τόσους ψήφους ομολογώ.

Το blog για το οποίο γίνεται σήμερα ο λόγος και η εν λόγω ψηφοφορία, είναι το "Top Blogs".
Κάποια ιστολόγια λοιπόν, πήραν λίγους ψήφους, κάποια περισσότερους, κάποια πάρα πολλούς, και κάποια σχεδόν καμία ψήφο.

Και εδώ, άρχισε το γνωστό ελληνικό στυλ. Το στυλ του φθονερού Έλληνα, του μίζερου και του μικρόψυχου, που τόσο πολύ είναι διαδεδομένο πλέον στο Γραικιστάν, η ευρωπαϊστί, Γιουνανιστάν..
Γαμημένε Τούρκε, μπορεί να έφυγες, μα άφησες πίσω σου γερούς σπόρους, σπόρους εξευτελισμένους, σπόρους που δεν έχουν να κάνουν με Ελλάδα, μα φυτρώνουν γερά και δύσκολα ξεριζώνονται.
(ΑΑΤΟΝ)


"Γιατί αυτός κι όχι εγώ;"
Αρχίσανε τα γράμματα στους διαχειριστές, με τα παράπονά τους, και την μιζέρια τους, κατηγορώντας κάποια "υψηλόβαθμα" ιστολόγια, πως κάνουν νοθεία στις ψήφους.

Αποτέλεσμα αυτών, ο Admin ενός από αυτά, να παραιτηθεί από την ψηφοφορία για να μην δημιουργηθεί ζήτημα, και προσωπικά τον συγχαίρω. Δεν με νοιάζει αν υπήρξε νοθεία στις ψήφους που έλαβε η όχι. Ποσώς με ενδιαφέρουν οι ψήφοι, αν είναι λίγοι η πολλοί.
Με ενδιαφέρει πως είχε την παλικαριά να αποσυρθεί δίχως φωνές και μικροπρέπειες.
Αυτό με νοιάζει.

Άραγε, αναρωτήθηκε κανένας, απλά να κάτσει να σκεφτεί, "γιατί να πήρε τόσες ψήφους ο άλλος, τι κάνει καλύτερα από μένα, να προσπαθήσω κι εγώ να τον φτάσω, να τον ξεπεράσω ίσως, σε μια ευγενική άμιλλα, παίζοντας τίμια".

Το μόνο που σκέφτηκαν κάποιοι, ήταν το, "γιατί αυτός, κι όχι εγώ".
Μήπως οι αναρτήσεις του είναι πιο ενδιαφέρουσες; Πολλά τα μήπως, μα δεν νοιάστηκαν για αυτά. Νοιάστηκαν μόνο να τον βγάλουν απο τη μέση, ήταν δύσκολος αντίπαλος, και ήξεραν πως δεν μπορούσαν να τον ξεπεράσουν.

Κάπου έγινε νοθεία.. αυτό πέρασε αμέσως απο τη σκέψη τους.
Σας πληροφορώ, πως, είμαι απόλυτα πεπεισμένος, πως προσπάθησαν και οι ίδιοι να βρούν τρόπους να νοθέψουν τις ψήφους τους, και να τις αυξήσουν.
Ο λαός μας λέει, "ο κλέφτης, τον κλέφτη φοβάται".
Για νοθείες μίλησαν; Άρα γνωρίζουν πολύ καλά τις νοθείες, είναι γνώστες, που απλά, δεν αντέχουν να νοθεύουν (κι αν νοθεύουν) οι άλλοι, μόνο αυτοί.

Μετά μου λέτε Έλληνες, για "Ενωμένοι Bloggers, και ομαδικά ιστολόγια, και τρίχες κατσαρές μαζί ένα κουβάρι. Και περιμένετε να σας πιστέψω.

Χθες το μεσημέρι, σε ένα μαγαζί φίλων που έπινα καφέ, ήρθε μέσα ένας ξένος, για να πάρει ένα παλιό ψυγείο. Κάποιος του μίλησε ελληνικά.
Γυρνάει ο ξένος λοιπόν και του λέει, "δεν είμαι Έλληνας, αν ήμουν, θα κρεμιόμουν με ένα σχοινί".
Με ενόχλησε, και τον ρώτησα γιατί το είπε αυτό, και από πού είναι.
Μου είπε, είμαι Πέρσης.
Κάποτε όμως, του απάντησε βιαστικά ένας άλλος, εμείς οι Έλληνες εσάς τους Πέρσες... (ξέρετε, τις γνωστές χοντρομαλακίες των Νεογραικών, που μας μειώνουν πιο πολύ στα μάτια των ξένων).
Φίλε, τον έκοψε ο Πέρσης, αυτοί που μου λές, ήταν αληθινοί Έλληνες. Εσύ δεν έχεις καμία σχέση με εκείνους, και κανένας σημερινός Έλληνας, δεν έχει σχέση με εκείνους που κάποτε μας νίκησαν.

Ντράπηκα, μα μέσα μου ήξερα πολύ καλά πως έχει δίκιο. Ήξερα, και τι εννοεί, και γιατί μας θεωρεί τόσο τιποτένιους σαν λαό.
Το κακό με εμάς, είναι πως, είμαστε -μέσα στα αναρίθμητα ελαττώματά μας- και τρομερά εγωιστές για να το παραδεχτούμε και να δούμε τα λάθη μας. Για διόρθωση λαθών.. δεν γίνεται ασφαλώς λόγος, προς Θεού..

Δεν θα σας ρωτήσω τι πιστεύετε για το αν είχε δίκιο ο Πέρσης, ο κάθε Πέρσης κι ο κάθε Πρόπερσης. Θα σας ρωτήσω να μου πείτε όμως με το χέρι στην καρδιά, αν αισθάνεστε ότι είμαστε όντως απόγονοι των αρχαίων ελλήνων; η τίποτε ..απομεινάρια της τουρκιάς..
Print this postRelated Posts :21 σχόλια:

ephee είπε... Best Blogger Tips

Χαχαχα, κάνεις πλάκα; Ό,τι σχέση έχουμε εμείς με τους αρχαίους Έλληνες (απολύτως καμία), άλλη τόση έχει και ο Πέρσης με τους Πέρσες που νίκησαν οι αρχαίοι Έλληνες.. Οι Ιρανοί λατρεύουν να αυτοαποκαλούνται Πέρσες (meow-σαν τις γάτες: Δες αυτό εδώ) Και οι Έλληνες σε αναζήτηση οτιδήποτε θα μπορούσε να τους κάνει περήφανους (να αποφύγουν την αυτοκτονία) καταφεύγουν σε μια φάρα που λεηλατήθηκε αλλεπάλληλα από πολλές άλλες, άπειρες φορές, για πολλούς αιώνες.
Προσωπικά πιστεύω πως και μόνο με 400 χρόνια Τουρκιά, δε μπορεί να'χουμε μείνει και πολλοί γνήσιοι συγγενείς των αρχαίων.


ασωτος γιος είπε... Best Blogger Tips

εχεις δικιο σε οσα γραφεις
και το θεωρω ανοητο να θες να "κερδισεις" με τετοιο τροπο
η ουσια στο μπλογκοχωριο ειναι η επικοινωνια και ενας ωραιος κοσμος που ανακαλυψα και χαιρομαι που καποιοι ανακαλυψαν και μενα


Kostas Paris είπε... Best Blogger Tips

Καλήμερα Φίλε Νίκο... Σωστά και με περιεκτικότητα προβληματισμού οι λόγοι σου και σε αυτό τον προβληματισμό θα σταθώ να τον κοιτάξω μια και δυο και τρεις μην τάχα καταλάβω πως θέμε να περνιόμαστε για απόγονοι του Ισοκράτη, του Θαλή και του Αριστοτέλη. Πως παρομοιάζουμε τους εαυτούς με έναν Μιλτιάδη, έναν Περικλή και έναν Αχιλλέα... Ας μη γελιόμαστε πάει ξέπεσε η γενιά μας, μπήκαν αλλότρια στοιχειά και μόλεψε το αίμα αυτό που καπότες καθόριζε και σάρκα μα και Πνεύμα... Ας μη θυμώνουμε Αδερφοί για τούτο το κατάντημα, μα ας κάνουμε μεταβολή πίσω στο μονοπάτι εκεί που λάθος στρίψαμε κι αφήσαμε στου βράχου τα ριζά παλιές αρχές, αξίες και ιδανικά. Όλα αυτά που κάποτες μας κάναν 'Ελληνες, φυλή που όμοια της δεν υπάρχει. Ναι πέρασαν πολλοί πάνω απ την ράχη μας, μα κι εμείς σάμπως τους αφήκαμε να μας καβαλικέψουν ξεχνώντας ποιοί είμαστε και τι έχουμε καταφέρει... Άς μη μεμψιμοιρούμε κι άς αφήσουμε το ένδυμα του Νεοέλληνα και την κατάντια του στη γής να πέσει. Άς βυθιστούμε στην λίμνη της Αγνότητας, να πλύνουμε τον εαυτόν μας, να αποβάλουμε κάθε μικρότητα και και κάθε μεγαλομανία φθονερή.
Ας αναδυθούμε ως Έλληνες απλά με Αλήθεια στον λόγο μας και το Φιλότιμο το ξακουστό μας που όμοια του λέξη στον κόσμο δεν υπάρχει...Ας αλοίψουμε το σώμα μας με το μύρο της Δικαιοσύνης και ας ενεδυθούμε τον χιτώνα της Αρετής, ας στολήσουμε την κεφαλή με τον στέφανο της ορθής κρίσης και ΝΑ ΟΥΔΕΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ δεν έχομεν πλέον με τους ένδοξους προγόνους...(Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά)και μην βιαστείτε Αδερφοί να μου προσάψετε καμία πινακίδα ένας απλός Έλλην είμαι που δεν με καλύπτει το: περασμένα μεγαλεία διηγόντας τα να κλαίς...Δεν αρκεί μόνο να λέμε ποιοί ήμασταν αλλά το πως μπορούμε να επανέλθουμε στις ρίζες μας... Καλό δρόμο επιστροφής σε όσους το επιλέξουν και καλο Σ/Κ ΕΛΛΗΝΕς...


Δέσποινα είπε... Best Blogger Tips

Νίκο,έχεις δίκιο και η κατακλείδα σου πραγματικά άφησε μέσα μου μια πικρία.


Γρηγόριος Παπαδοθώμακος είπε... Best Blogger Tips

Νίκο μιλάς σωστά αλλά μην γενικεύεις...μας έχει γίνει βίωμα η ισοπέδωση...
Βασικός κανόνας δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ σοσιαλισμός στην ποιότητα τών ανθρώπων.
Ολα τα δάχτυλα δεν είναι ίσα.
Υπάρχουν ακόμη "'Ελληνες" οί ιδιοι και απαράλαχτοι με εκείνους. Αρκεί να κυτάξουν μέσα τους και όχι γύρω τους.
Δεν ξέρω πόσοι αλλα υπάρχουν τούς ξεχωρίζω...και τούς στηρίζω, και πρέπει όλοι να τούς ξεχωρίζουμε και να τούς στηρίζουμε. Ήδη μέσα στό κείμενο υπάρχουν 4-5. Δοξάστε τους και κάντε τους 4-5000


DaisyCrazy είπε... Best Blogger Tips

Φίλε Νίκο έχουμε τόση σχέση με τους αρχαίους έλληνες όσοι έχουν και οι σημερινοί ιρανοί με τους αρχαίους πέρσες.
Συγνώμη κι όλας αλλά η σχέση τους είτε τους αρέσει είτε όχι είναι κι εκείνους μηδαμινή ως ανύπαρκτη. Ο καθένας δεν κοιτά το κοντάρι μες το δικό του μάτι αλλά το πριονίδι στο μάτι του άλλου.


SpIrToKoYto είπε... Best Blogger Tips

με πόνεσες...με πλήγωσες...με τσάτισες...
αλλά λες αλήθειες...
για να σε εκδικηθώ...θα σε ακολουθώ...
τη καλησπέρα μου...-:))


cook είπε... Best Blogger Tips

ειλικρινα δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι μπλογκερς θεωρουν οτι το να εχεις ενα μπλογκ(με αναγνωσιμοτητα ή οχι...)είναι σα να κατέχεις ένα θρόνο δεν ξερω κι εγώ που...όποιος αγαπά πραγματικά το blogging γνωρίζει πως στην ουσία δεν κατέχει τίποτα παρά μόνο τον εαυτό του και τη χαρά του να μοιράζεται κοινές αγάπες με ανθρώπους που δε συνάντησε και ίσως δε συναντήσει ποτέ...
έτσι είναι οι μπλογκερς...οι υπόλοιποι μαϊμουδίζουν...


stefanos είπε... Best Blogger Tips

sumfwnw apolhta me ton grhgorio , kai emena then mou aresoun oi genikefseis.as mhn vlepoume mono thn maza, tha prepei na xeroume na xehwrizoume to opio thipote kalo. kai sugnwmh to yfos tou persh then mou arese katholou. enas axioprephs antrwpos then prosvalei toso hontra kai thnmosia.then tha ton heirokrothsw kiolasenas malakas htan pou petaei touvla.na eisai kala niko polu kalh anarthsh ws sunhthws. tha ta poume suntoma.


1612. είπε... Best Blogger Tips

Νίκο έχεις σχεδόν δίκιο .
Από τα σχόλια που διάβασα(εκτός το σχόλιο του stefanos που δεν είναι στα Ελληνικά )βλέπω ότι υπάρχουν ακόμα λίγοι Ελληνες ,έστω λίγοι.
Μια σπίθα μπορεί να ανάψει φωτιά .
Ας μην τους βοηθάμε να τη σβήσουν.


acheloidahellenic είπε... Best Blogger Tips

Είναι στη φύση του Έλληνα, ο αλληλοσπαραγμός και οι φιλονικίες, από αρχαιοτάτων χρόνων..Εσείς μπορεί να μην αισθάνεστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, αλλά εδώ τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Θα συμφωνήσω με τον/την cook, το blog έχει να κάνει με την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, σε μία πολύ "σκοτεινή" και ύπουλη περίοδο. Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας και μεταφοράς ειδήσεων, που έχουν ως στόχο την απρόσκοπτη ενημέρωση και τον προβληματισμό. Και ένα τελευταίο, Ελλάδα δεν είναι μόνο η αρχαία ιστορία και ο πολιτισμός που εξύμνησε την ανθρώπινη έννοια, Ελλάδα υπήρξε και το Βυζάντιο, Ελλάδα υπήρξε και το "θαύμα" της επαναστάσεως του 1821, Ελλάδα υπήρξε και το έπος του 1940, Ελλάδα είναι ο Σεφέρης, ο Ελύτης, ο Παπανικολάου, ο Θεοτοκόπουλος, ο Καζάν, ο Καζαντζάκης, ο Θεοδωράκης, ο Παπαθανασίου, ο Γεώργιος Παξινός, που δημιούργησε τον χάρτη του εγκεφάλου και ένα πλήθος από άλλους Έλληνες επιστήμονες. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για την πανέμορφη αυτή χώρα. Μερικές δεκάδες πολιτικάντηδες, δε μπορούν να μας στερήσουν την αγάπη για τη σπουδαία Ελλάδα. Εμείς και μόνο εμείς, μπορούμε να αλλάξουμε την όλη κατάσταση. Εμείς είμαστε οι ήρωες και οι μικροί ηγέτες που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Μην ανησυχείτε για τους μικροτσακωμούς μας, στα δύσκολα οι Έλληνες βρίσκονται πάντα ενωμένοι..Καλή σας ημέρα, αδέρφια..


VAD είπε... Best Blogger Tips

Νικόλα και οι άλλοι @φίλοι,α,μη μου τα χαλατε,εχω το καλυτερο μπλογκ του κόσμου,τέτοιο ειχα και στο...χωριο μου:)))
Καλημέρα από Χαρτουμ σ'όλη την καλή μπλογκοπαρέα....


Carlos Marighella είπε... Best Blogger Tips

ΤΥΧΑΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ
ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ .ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ . ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ 1976 ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΑΡΟΚΙΝΟ
ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ .ΣΗΜΕΡΑ , ΜΟΥ ΕΙΠΕ ,Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ . ΕΝΩ ΜΑΣ ΞΕΡΙΖΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ .ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ .


Ευαγγελος είπε... Best Blogger Tips

..φιλαράκια,κατά τη γνώμη μου με λίγα λόγια,Ελληνας ειναι θέμα ΑΓΩΓΗΣ και όχι ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ!!!


JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε... Best Blogger Tips

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΙΚΟ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ.
ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Η ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ.ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΤΟΣ Η ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΖΗΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΕΣ.Η ΟΥΣΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΠΛΟΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠ ΟΛΟΥΣ.ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ego Tourkos - Kalimera :)


Δικαιοπολης είπε... Best Blogger Tips

"..Προσωπικά πιστεύω πως και μόνο με 400 χρόνια Τουρκιά, δε μπορεί να'χουμε μείνει και πολλοί γνήσιοι συγγενείς των αρχαίων."

Κι εγώ αναρωτιέμαι πόσο έχει μείνει κανείς συγγενής με τον τρίτο του ξάδελφο ή την τρίτη του εξαδέλφη? ή ποιος μνημονεύει τον πατέρα του παππού του ή τη μάνα της γιαγιάς του!

Ας μη πάμε πιο πίσω, γιατί εκεί αρχίζουν οι προδότες κόκκινοι πράσινοι γαλάζιοι και δε συμμαζεύεται.

Μόνο που ούτε κι αρχαίοι Έλληνες είχαν κοντινότερη μνήμη στη συγγένεια τους, ΑΛΛΟ τώρα η μνημόνευση στη διαχρονικότητα της γενιάς των κρατούντων, ΠΟΥ για την προϊστορία του αδιαμφισβήτητου στη διαδοχή της εξουσίας τους, μέχρι και σήμερα υπάρχουν αποσπάσματα των γενεαλογικών τους δένδρων, που όμως οι απόγονοί τους έχουν χαθεί στο διάβα των αιώνων.

Μέσω όμως της κοινής γλώσας, το σεβασμό στα θετικά των κοινών παραδόσεων και του πολιτικού πολιτισμού τους, ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΘΕΙ ΤΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ της σημερινής σύγχρονης πολιτείας ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, που όλο και διεκδικούν την ταύτισή τους με τα ΔΙΚΑΙΑ της "Εκκλησίας του Δήμου" στην πρωταρχική "αγαθή σχέση" πριν περάσει στη μορφή του Ιμπεριαλισμού http://www.voros.gr/ .

Άσχετο με τα ανωτέρω..
Κάποτε το φιλαράκι μιας ανάμικτης παρέας ατίθασων παιδιών, φέρνοντας καλές ζαριές παίζοντας μαζί μου τάβλι με πείραξε, μου λέει χαριτολογώντας
- 400 χρόνια σας είχαμε σκλαβωμένους, θα μου τι βγεις στο τάβλι?
- Γιατί ξηγέσαι έτσι πατριωτάκι?
- ΑΑΑ! μου λέει, το παραδέχεσαι ότι έχεις Τούρκικες ρίζες.
- Δε μου λες, τον ρωτάω, όταν πλένεις το πρόσωπό σου ρίχνεις και καμιά ματιά στον καθρέπτη?
- ΕΕΕ! όσο νάνε, είμαι κι ωραίος.
- ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ Αλεξανδρινά χαρακτηριστικά!

Το πόσο όμορφα αισθάνθηκε δεν υπάρχει ηθοποιός να το αποδώσει.

Τώρα το από κει και πέρα ας ψάξει ο καθένας να βρει αν είναι το σώμα ή η παιδεία του πνεύματος που ξεχωρίζει τον Έλληνα από τον βάρβαρο, κι ανάλογα ας κατατάξει τον εαυτό του, στην Πλατεία Ταχρίρ (Πλατεία Ελευθερίας) ή στους "μαζί τα φάγαμε"


AATON είπε... Best Blogger Tips

Αγαπητοί μου φίλοι, αγαπητές μου φίλες, καλησπέρα σας.

Μετά απο τα τόσα σχόλια, που αντίκεινται μεταξύ τους σε άποψη μερικά, θα σας πω κι εγώ την δική μου άποψη, βλέποντας πως κάποιοι δεν κατάλαβαν απόλυτα, το μύνημα που ήθελα να μεταδώσω με την ανάρτησή μου αυτήν.

Χαίρομαι που κάποιοι επαναστατήσατε. Δείχνει πως μέσα σας καίει η φλόγα.
Χαίρομαι όμως που κάποιοι δεχθήκατε πως είχα δίκιο. Δείχνει πως έχετε το βλέμμα εκείνο, που χρειάζεται στις μέρες μας. Το σθένος για αυτοκριτική, και το γνώθι σ' αυτόν.

Με στενοχώρησε μόνο η μερίδα εκείνων που δεν είχαν άποψη.
Κάπου είχα διαβάσει προχτές κάτι που μου άρεσε, "Τα ιστολόγια είναι σαν την γνώμη, καθ' ένας έχει κι απο ένα".

Το κακό απλά είναι πως, "καθ' ένας έχει ιστολόγιο, γνώμη δεν έχει, η δεν την εκφράζει".
Τιμή λοιπόν σε όλους εσας, που και γνώμη έχετε, και την εκφράσατε, άσχετα αν συμφωνούσατε η όχι.

Αυτό λοιπόν που με έκανε να γράψω αυτή την ανάρτηση, ήταν η κατάντια σήμερα της πλειοψηφίας.
Μου γράφει για παράδειγμα ο Γρηγόρης, να μην γενικεύω. Δεν είναι γενίκευση Γρηγόρη, είναι διαπίστωση. Πάντα θεωρούμε δεδομένο πως κάθε κανόνας έχει τις εξαιρέσεις του, οπότε δεν ισχύει ποτέ η γενίκευση. Άρα μιλάω για κάποια ομάδα ανθρώπων. Αυτή των μίζερων, των μικρόψυχων, και των ζηλόφθονων. Αμφισβητεί κανένας πως υπάρχουν; ΟΧΙ! Δεν υπάρχουν και σωστοί; ΥΠΑΡΧΟΥΝ! άρα δεν γενικοποιώ.
Αυτήν την μικρόψυχη φάρα λοιπόν χτυπάω. Κανέναν άλλο, οπότε μην παίρνετε λάθος τα λόγια μου.


AATON είπε... Best Blogger Tips

(Συνεχίζω..)
Πάντα υπήρχαν ραγιάδες και μπέηδες, Έλληνες υποτελείς προσκυνημένοι, για χάρη μερικών στρεμμάτων γής και μερικές χούφτες γρόσσια, πουλημένοι οι ίδιοι, ξεπουλώντας πατρίδα συνανθρώπους και ιδανικά.
Αυτό βλέπω να γίνεται και σήμερα. Και αν δεν μπορείτε εσείς να το δείτε, το βλέπω εγώ απο μακριά, και το διακρίνω πολύ καθαρά, βοηθούμενος κι απ' την απόσταση που μας χωρίζει.
Κυβερνήτες, αλλοδαποί οι μισοί, και ανθέλληνες συνάμα, κυβερνάνε μια χώρα απελπισμένων, τρομοκρατημένων και βασανισμένων ανθρώπων, οι οποίοι έμαθαν την διαφθορά, την βολεψιά, την αρπαχτή και την απάτη σαν την μόνη τους επιλογή. Ο ωχαδερφισμός έγινε καθημερινή τροφή, η απάθεια σταση ζωής, και η ρεμούλα στόχος ζωής. Ποιόν να "ρίξω" να κονομήσω, ποιόν να "δαγκώσω" σήμερα, και ..άς πρόσεχε.
Καταντήσαμε ηγέτες μέσα απο τα Blog μας, ηγέτες του καναπέ, που ούτε την γκόμενά μας δεν μπορούμε να κάνουμε κουμάντο. Μέχρι και επαναστάσεις διοργανώνουμε, και λέμε στους άλλους τι να κάνουν, παριστάνοντας τους γενναίους πίσω απο την ανυπαρξία μας, τους σπουδαίους και τους κάποιους, ενώ τρέμουμε απο την άλλη μήπως κάποιος έχει περισσότερες ψήφους απο μας.
Καταλάβατε για ποιό πράγμα μιλάω αδέρφια; η να βάλω τις φωνές;
Ξέρω πως υπάρχουν Έλληνες, γνήσιοι Έλληνες, όμως σιωπούν ως τώρα, μένουν επίτηδες στην αφάνεια καρτερώντας κάτι..
ΑΥΤΟΥΣ ΨΑΧΝΩ, Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΜΙΛΑΩ.. προσπαθώντας να καταλάβω ποιό είναι αυτό το "κάτι" που καρτεράν..


VAD είπε... Best Blogger Tips

Τι επαθαν τα μπανεράκια σου,ρε καλλιτεχνη,πολύ βατραχακι γεμισε το μπλογκ;


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Πές τα φίλε μου!!! Συγχαρητήρια για το Blog σου!!!!


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next