14 Ιανουαρίου 20113 Προσοχή: Επιζήμια Link!

Δεν υπάρχουν επιζήμια Links; Κι όμως, υπάρχουν!
Σε αυτήν την ανάρτηση, θα προσπαθήσω μέσες άκρες να σας δώσω να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται. Ως συνήθως, δεν πρόκειται για κάτι το τρομακτικό, μην τρελαινόμαστε, αλλά η πληροφορία που πήρα απο αξιόλογη πηγή, δείχνει πάρα πολύ ενδιαφέρουσα για κάθε Blogger και ειδικότερα για εκείνους που χρησιμοποιούν τεράστιες λίστες απο διάφορα φιλικά Links.

Μέχρι σήμερα τόνιζα και πίστευα πως δεν υπάρχουν "κακά" Links, μα τώρα δεν είμαι τόσο κάθετος όπως ήμουν πρίν. Ας ξεχωρίσουμε λίγο όμως τα διάφορα είδη των Link.
Αρχικά, υπάρχουν προτεύοντα "Εισερχόμενα" Links, όπως υπάρχουν "εεσωτερικά" Links, που καθοδηγούν τον επισκέπτη μέσα στην ίδια την σελίδα, και τέλος τα "εξερχόμενα" Links.
Η μεγαλύτερη, και πάνω απ' όλλα  _σπουδαιότερη_ διαφορά, είναι πως, τα "Εξερχόμενα" Links, μπορεί να τα επηρεάσει ΚΑΘΕ Webmaster όποτε θέλει. Με αυτό το σκεπτικό, όλα τα εξερχόμενα Links, βαθμολογούνται και παρατηρούνται με μεγάλη προσοχή, απο τις διάφορες μηχανές αναζήτησης, καθώς και απο την ίδια την Google.

Ο Matt Cutts, ο Bibelwritter της Google, είπε πάνω σ' αυτό, όταν ρωτήθηκε για το ζήτημα "Blogrolls":

Σίγουρα τα Links σας επηρεάζουν την φήμη σας. Εάν κάνετε Linking σε Spam-Seites, ή σε Seites, τα οποία εμείς θεωρούμε "σκουπίδια", μπορεί η φήμη σας να παρεμποδιστεί. Και πολλά Links που δεν ελλέγχονται για την ποιότητά τους στο Blogroll, είναι σίγουρα μεγάλο ρίσκο.

Αυτά όλα μαζί λοιπόν, σημαίνουν με πιο απλά λόγια, μην αναρτάτε οποιοδήποτε Link χωρίς πρώτα να δείτε πού οδηγεί. Προσέξτε το περιεχόμενο των σελλίδων, βοηθάνε τον αναγνώστη; δίνουν πληροφορίες; έχουν δικό τους περιεχόμενο; η είναι να μαζεύουν μόνο διαφημιστικά Clicks απο διάφορα διαφημιστικά banner και Adsense;
Υπάρχουν επίσης ιστολόγια, που χρησιμοποιούν λέξεις, φράσεις ή εικόνες, που θεωρούνται κόκκινο πανί απο τις μηχανές αναζήτησης, όπως παράδειγμα σεξουαλικού περιεχομένου, ρατσιστικού περιεχομένου, αντισημιτικού περιεχομένου κ.λ.π. Στους όρους άλλωστε συμβολαίου με την Blogger, όσοι τους διαβάσουν, θα δούν πως αυτά που ανάφερα στο παράδειγμά μου, μαζί και με άλλα ακόμη, θεωρούνται πολύ σοβαρά παραπτώματα, αν παραβιαστούν, και συχνά έχουν κλείσει λογαριασμοί απο αυτό το λόγο και μόνο.

Οπότε επιστρέφω ξανά στο πιο ενδιαφέρον σημείο, και στο επιχείρημά μου Nr. 1: Βάζετε link απο Webseites, μόνο όταν έχουν αξία για τον επισκέπτη τους!
Μόνο τότε εξασφαλίζετε ως ο διαχειριστής ενός κατάλογου απο Links, ότι η λίστα του και η σελλίδα του θα θεωρείται για μακροπρόθεσμα απο τις μηχανές αναζήτησης, ως έμπιστος τόπος.
Print this postRelated Posts :3 σχόλια:

ελίτσα είπε... Best Blogger Tips

Καλημέρα ξανά
Ναι είναι δυνατόν να βάλει κάποιος ένα λίνγκ χωρίς να δεί που παραπέμπει αλλά ακόμα και τι λίνγκ έχει και το ίδιο! και ακραία περίπτωση που πάντα προσέχω ( ε! ναι! είμαι περίεργη) ποιοί παρακολουθόύν αυτό το ιστολόγιο!!
(Και επί της ευκαιρίας μήπως μπορείς να μου πείς αν μπορούμε να βγάλουμε αναγνώστη μας που μας διαβάζει επειδή όταν πρωτοέκανα το μπλόγκ μου την πάτησα και έγινα κι εγώ αναγνωστριά του χωρίς να κοιτάξω τις υπόλοιπες σελίδες του..)
Σ ευχαριστώ


DaisyCrazy είπε... Best Blogger Tips

Νίκο έχεις απόλυτο δίκιο. Τα λινκς που βάζω στο μπλογκ τα ελέγχω κατά καιρούς γιατί αλλάζουν, μετακινούνται ή παραπέμπουν σε άσχετα σημεία απ'τα αρχικά όταν τα χρησιμοποίησα. Φυσικά μιλώ για λινκ που έχω στο sidebar κι όχι για λινκ μέσα στις αναρτήσεις γιατί εκεί θα'ναι εξαιρετικά δύσκολο να πάω πίσω και να τα κοιτάξω ένα προς ένα. Τι νομίζεις;


AATON είπε... Best Blogger Tips

*** Ελίτσα, διάβασε αυτήν την ανάρτηση, είναι ακριβώς αυτό που ζητάς :)
Παρακολούθηση του ίδιου μας του blog κατά λάθος;

*** Daisy μου, μπορείς ΚΑΙ μέσα στις αναρτήσεις να τα τσεκάρεις. Έχει για παράδειγμα υπηρεσίες δωρεάν, που μπορείς να βρείς Brocken or Dead Links σε μια σελλίδα. Φιλτράροντας την αναζήτηση, μπορείς να βρείς κατόπιν ότι άλλο θέλεις :)


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next