05 Δεκεμβρίου 20103 Δωρεάν εναλλακτικά προγραμματα αντί του Photoshop

Το Photoshop είναι ίσως το ισχυρότερο και πιο γνωστό Image Εditor Software, έχοντας αμέτρητες επιλογές και drawing εργαλεία, φίλτρα, ικανότητες για color adjustment, για manipulating images, και σχεδόν με κάθε τρόπο. Δεν ανήκει όμως στα freeware, δηλαδή στα δωρεάν προγράμματα, και είναι πολύ ακριβό.

Σήμερα θα σας παρουσιάσω δυο δωρεάν και ταυτόχρονα ισχυρά Softwares, που μπορούν να θεωρηθούν κάλιστα ως δυο πολύ καλές εναλλακτικές λύσεις αντί του Photoshop, για όποιον δεν έχει την δυνατότητα να ξοδέψει τόσα πολλά χρήματα για ένα software.


GIMP
Το GIMP (GNU Image Manipulation Program) είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα, χρήσιμο για εργασίες, όπως, photo retouching, image composition, και image authoring. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απλό paint πρόγραμμα, ως επαγγελματικό photo-retouching πρόγραμμα, ως online batch-processing system, ως mass production image renderer, ή ως image-format converter. Το GIMP έχει διάφορα Modules, είναι επεκτάσιμο, και πλατύ σε λειτουργίες. Το GIMP λειτουργεί σε πολλά Operating Systems και έχει αρκετά format support . Το προχωρημένο scripting interface του, επιτρέπει σχεδόν τα πάντα, απο την πιο απλή λειτουργία, ως και τις πιο πολύπλοκες image-manipulation εργασίες.


Paint.NET

Το Paint.NET είναι επίσης ένα δωρεάν image & photo editing software. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Microsoft .NET framework. Παρέχει ένα εργονομικό και με πολλές επιλογές, user interface, με support για layers, απεριόριστο undo, ειδικά effects, και μια πλατιά γκάμα απο χρήσιμα και ισχυρά εργαλεία. Πολλά ειδικά effects που έχει εγκατεστημένα, είναι άριστα για blurring, sharpening, red-eye removal, distortion και πολλά ακόμη.
Μια ενεργή και σταθερά αυξανόμενη online κοινότητα προσφέρει φιλικά βοήθεια, tutorials, και plug-ins.
Print this postRelated Posts :3 σχόλια:

magakos είπε... Best Blogger Tips

Πολύ καλό το Gimp το χρησιμοποιώ 2 χρόνια περίπου και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος...
Επίσης να προσθέσω ακόμη ένα Νίκο αν μου επιτρέπεις...
Το PhotoFiltre


DaisyCrazy είπε... Best Blogger Tips

Να'σαι καλά Νίκο μου καιρό έξαχνα κάτι τέτοιο!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΥ!
ΦΙΛΑΚΙΑ

υγ. μ'αρέσει και το picnic αν και δεν έχει υπερβολικά πολλές δυνατότητες www.picnik.com/


AATON είπε... Best Blogger Tips

*** magakos βεβαίως στο επιτρέπω, το ρωτάς; Κάθε τι που βοηθάει τους φίλους μας, είναι πάντα ευπρόσδεκτο. Σε ευχαριστώ.

*** Daisy μου χαίρομαι που το βρήκες χρήσιμο, σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και το Link, θα το δω κι αυτό. φιλιά κουκλίτσα μου


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next