02 Νοεμβρίου 20101 Κάντε follow ένα blog χωρίς Follower Gadget

Βλέπετε μια μέρα στην λίστα των αναγνωστών σας κάποιον νέο Follower.
Κάνετε Click στην εικόνα του, και προσπαθείτε να γίνετε κι εσείς Follower του.
Αδύνατον. Δεν έχει βάλει το Followers Gadget.
Βασικά, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο. Αυτό το gadget μας βοηθάει να δημιουργήσουμε ένα community network για το blog μας. Το gadget αυτό, μπορεί κάλιστα να συγκριθεί σε αξία με το RSS feed μας.
Σε κάθε ένα blog που εγγραφόμαστε αναγνώστες, μπορούμε να ακολουθήσουμε την ροή των αναρτήσεών του μόνοι μας, και εύκολα πλέον, διαβάζοντάς τους μέσα απο το Blogger dashboard, καθώς και στο Google reader.

Πολλοί bloggers όμως, δεν χρησιμοποιούν στα blog τους το Followers Gadget. 
Εάν την επόμενη φορά, συναντήσετε ένα ενδιαφέρον blog, και θελήσετε να κάνετε εγγραφή ως follower, μην απελπιστείτε αν δεν έχει το Gadget. Υπάρχει λύση.

Για να κάνετε follow ένα blog που δεν χρησιμοποιεί το Follower Gadget, το μόνο που χρειάζεστε, είναι το blogID του. Αυτό το ID μπορείτε να το βρείτε πανεύκολα, μέσα στο blog - source code. Ανοίξτε τον κώδικα source του blog, και αναζητήστε με Ctrl + F το: blogID νούμερο.
Αντικαταστήστε με το νούμερο αυτό, την λέξη blognumber στο παρακάτω link:

http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID=blognumber


}

Πάμε να κάνουμε ένα πείραμα. Το δικό μου είναι: blogID=8053545740291949685

Αντιγράψτε το παρακάτω link και επικολήστε το επάνω στο AdressBar του Browser, και πατήστε ENTER. Το είδατε πως λειτουργεί;
Αν είστε ήδη Αναγνώστης, θα δείτε το παρακάτω μύνημα, όπως στην εικόνα που ακολουθεί.
Αντιγράψτε λοιπόν το link κάθε φορά μόλις βρείτε και συμπληρώσετε τον BlogID αριθμό στο τέλος του, και επικολήστε το στην browser address, και τότε πατώντας ENTER, θα σας ρωτήσει πώς θέλετε να κάνετε εγγραφή, "subscribe privately or publicly" (φανερά η ανώνυμα) και κάντε την επιλογή σας. Αν ποτέ ο φίλος/φίλη blogger αποφασίσει να βάλει το Follower (αναγνώστες) gadge, θα δει με έκπληξή του πως τον παρακολουθεί ήδη κάποιος,
κι αυτός ο κάποιος, ..θα είστε εσείς :)
Καλό Follow λοιπόν.


"Γειά σου, Εάν βρέθηκες για πρώτη φορά στο Blog μου, και εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου, μπορείς να εγγραφείς στο RSS feed του Blog. Μπορείς επίσης να κάνοντας εγγραφή στο Newsletter του blog μου, να λαβαίνεις απ ευθείας κάθε μου ανάρτηση στο email σου. Είσαι Twitter user; τότε μπορείς επίσης να με κάνεις Follow στο Twitter. Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις."

Print this postRelated Posts :1 σχόλια:

DaisyCrazy είπε... Best Blogger Tips

Νίκο μου υπάρχει άλλος πολύ πιο εύκολος τρόπος. Τουλάχιστον εγώ αυτόν χρησιμοποιώ. Απλά κάνω copy-paste τη διεύθυνση του π.χ. http://nikos63.blogspot.com/ στο χώρο του πανόπτη για παρακολούθηση και μετά από ένα αλλο παραθυράκι που σου δίνει επιλογή για να παρακολουθήσεις δημόσια ή ιδιωτικά γίνεσαι αναγνώστης! Ούτε κωδικοί απαραίτητοι ούτε τίποτα. Κι αυτό μπορείς να το κάνεις και με ιστοσελίδες που ανανεώνονται συχνά ανεξαρτήτως αν είναι μπλογκ.
Φιλιά


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next