13 Νοεμβρίου 201020 Τα 14 πρέπει και μη, των Google Adsense

Πολλοί bloggers που εμφανίζουν Google Adsense στα blog τους, και οι οποίοι ονομάζονται publishers συνιθίζουν να κάνουν κάποια λάθη, με αποτέλεσμα να δεχτούν ban τα Adsense account τους.
Το Google Adsense είναι ένα απο τα πιο δημοφιλή web advertising προγράμματα, και που αποτελεί ένα καλό εισόδημα για κάποια websites. Υπάρχουν όμως (και μάλιστα λεπτομερέστατα) terms of service (TOS) που επιτρέπουν η απαγορεύουν κάποιες ενέργειες.
Σε μια βόλτα που έκανα σε Blogs και forums, εντόπισα αρκετές περιπτώσεις απο κακή χρήση των Adsense ads. Αποφάσισα λοιπόν, για όσους από σας ενδιαφέρεστε, να σας παραθέσω μια λίστα ορισμένων Google Adsense tips, που πιθανόν κάποιοι να γνωρίζετε ήδη, και κάποιοι, που θα τα μάθετε τώρα. Αυτά τα adsense tips επεξεργάστηκαν απο μένα, και πάρθηκαν απο τις παρακάτω πηγές:  Program Policies, Terms and Conditions και FAQ και σας τα δίνω εδώ, όσο πιο απλά γίνεται, για να τα καταλάβει ο καθ' ένας.

1. Ποτέ μην clickάρεις ο ίδιος τα δικά σου adsense ads ή να κάνεις με οποιονδήποτε άλλο τρόπο να clickάρονται αυτόματα, για κανέναν λόγο.
Σίγουρα θα γνωρίζεις πολύ καλά, κι αν όχι, μάθε το, πως αυτός, είναι ένας σίγουρος τρόπος να σου κλείσουν μια για πάντα και πολύ πιο σύντομα απο όσο φαντάζεσαι το Adsense account σου. Ποτέ μα ποτέ, μην ζητάς απο συναδέλφους, φίλους, επισκέπτες σου, να κάνουν click στις διαφημίσεις της σελίδας σου. Πρόσεχε πολύ, μην τυχόν τα παιδιά σου η άτομα του περιβάλοντός σου, προσπαθούν να σου αυξήσουν το εισόδημα, κάνοντας click τα ads σου, και στην ουσία δίχως να το θέλουν, θα είναι σαν να προσπαθούν να σταματήσουν να έχεις έσοδα. Επίσης, ούτε να το σκεφτείς να χρησιμοποιήσεις κάποια Scripts που να clickάρουν τις διαφημίσεις σου αυτόματα, τα λεγόμενα "automated clicking tools", η οιαδήποτε άλλα software. Αυτοί στην Google Adsense, είναι πολύ πιο έξυπνοι απο όσο νομίζεις, για να εντοπίζουν παράνομα clicks. Τσεκάριζε τις διαφημίσεις που εμφανίζονται στην σελίδα σου εάν είναι απαραίτητο, με το Google Preview tool .

2. Μην αλάξεις ποτέ τον Adsense κώδικα.

Υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες για adsense optimization και customizations στο διαδίκτυο, για να αλάξετε το χρώμα, το background η το border των διαφημίσεων, ώστε να ταιριάζουν εμφανισιακά με τις ανάγκες σας. Κάντε ότι σας αρέσει "Έξω απο τον κώδικα", ποτέ όμως μην "σκαλίσετε" μέσα στο ad ή τον search κώδικα. Το καταλαβαίνουν αμέσως μόλις το επιχειρήσετε. Ο search κώδικας, έχει περισσότερους περιορισμούς σε χρώματα και τοποθεσία εμφάνισης, παρ' όλα αυτά, πρέπει να μείνετε πιστοί στους κανόνες. Ο κώδικας μπορεί αλλιώς να σταματήσει να λειτουργεί, και θα θεωρηθεί πως αντιβαίνει τα TOS.

3. Μην εμφανίζετε πάνω απο 3 ad μονάδες και 3 ad links, ή 2 adsense search boxes σε ένα web page.
Αλλιώς, τα ads δεν θα εμφανίζονται σε αυτές τις μονάδες, ακόμη κι αν προσθέσετε περισοτερες μονάδες διαφημίσεων. Αυτός είναι περιορισμός που επιβάλλει η Google Adsense, και είναι προτιμότερο να τον ακολουθήσετε πιστά.

4. Μην χρησιμοποιείτε ανταγωνιστικές διαφημιστικές καμπάνιες στην ίδια σελίδα
Η Google επέτρεψε διαφημίσεις κειμένου απο υπηρεσίες όπως το Yahoo ads, Chitika κ.λ.π. Εμφανίζοντας τέτοια ads δεν επηρεάζει τα δικά σας Adsense ads.

5. Μην αναφέρετε εμπιστευτικές πληροφορίες.

Απαγορεύεται να αναφέρετε πληροφορίες γύρω απο το account σας, όπως πληροφορίες για CTR, CPM ή όποια άλλη πληροφορία. Σε τελευταίο Update των TOS, επιτρέπεται να αναφέρετε το "Συνολικό ποσόν" που κερδίσατε. Όχι όμως άλλες λεπτομέρειες.

6. Βάζετε ως επικεφαλίδα μόνο “sponsored links” η “advertisements”.

Οποιαδήποτε άλλα labels απαγορεύονται. Έχω συναντήσει αρκετές σελίδες με διαφορετικούς τίτλους. Μην κάνετε την σελίδα σας στόχο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

7. Ποτέ μην φτιάχνετε Νέα Σελίδα για clicked ads.
Τα Adsense ads σας, πρέπει να εμφανίζονται στην ίδια σελίδα, όχι σε κάποια σελίδα "ειδικά" φτιαγμένη, μόνο γι αυτά. Δεν επιθυμεί η Google να ανοίγει νέο παράθυρο η μια νέα σελίδα όταν πατιέται κάποια διαφήμιση.

8. Ένα Account αρκεί για πολλαπλές σελίδες. 
Δεν χρειάζεται να φτιάξετε 5 accounts για 5 διαφορετικά websites. Ένα account αρκεί. Εάν έχετε τον φόβο του τι θα γίνει, αν ένα account σας κλειδωθεί επειδή παράβηκε τους όρους ( TOS), πιστέψτε με, θα σας κλείσουν αυτόματα και όλα τα υπόλοιπα accounts σας μόλις τα ανακαλύψουν, και τα ανακαλύπτουν πολύ γρήγορα, να είστε απόλυτα βέβαιοι γι αυτό. Μπορείτε να κρατάτε στοιχεία για τα clicks σας χρησιμοποιώντας "Κανάλια" (channels) και με real time στατιστικές μάλιστα. Θα ανακαλύψουν αυτόματα την νέα σας σελίδα, και θα εμφανίσουν ανάλογες διαφημίσεις, που να ταιριάζουν με το περιεχόμενό της.

9. Εμφανίστε διαφημίσεις, μόνο σε σελίδες με περιεχόμενο. 
Οι διαφημιζόμενοι (Advertisers) πληρώνουν μόνο για διαφημίσεις που σχετίζονται με το περιεχόμενο μιας σελίδας. Το περιεχόμενο μιας σελίδας, καθοδηγεί και ποιές διαφημίσεις θα εμφανιστούν. Επίσης μπορείτε να διαχειριστείτε μερικά clicks απο error, login, registration, “thank you” ή welcome σελίδες, ενώ ανενεργές σελίδες η pop ups, θα σας βγάλουν επίσης εκτός προγράματος, διότι απαγορεύονται.

10. Μην κρύβετε περιεχόμενο των διαφημίσεων.
Αλλαγές σε χρώματα ή Borders, συχνά γίνονται για να ταιριάζουν οι διαφημίσεις οπτικά με τα χρώματα της σελίδας σας. Σε κάποιες σελίδες όμως, το url μιας διαφήμισης ήταν ίδιο χρώμα με το background, ώστε να πατάνε οι επισκέπτες κατά λάθος επάνω. Το να αφομοιώσετε οπτικά μια διαφήμιση με το σύνολο της σελίδας σας, δεν είναι κακή ιδέα. Κρύβοντας όμως σημαντικά στοιχεία απο την διαφήμιση, παραβαίνετε τους όρους και θα χάσετε το Account σας. Επίσης μην εμποδίζετε το να διακρίνεται μια διαφήμιση, κρύβοντάς την ανάμεσα σε εικόνες, pop ups, tables κ.λ.π.

11. Μην στέλνετε μέσω email τις διαφημίσεις σας.
Τα σε Html formatted emails δείχνουν όμορφα και επιτρέπουν να βάλετε κώδικες απο διαφημίσεις με javascript. Δεν επιτρέπεται όμως να το κάνετε βάση των TOS. Μην προσπαθήσετε ούτε να επιθυμήσετε ποτέ να πατηθεί κάποια διαφήμισή σας μέσω κάποιου email που στείλατε, ούτε ακόμα και για μόνο μια φορά. Το παρακολουθούν, πιστέψτε με!

12. Κρατάτε στοιχεία απο το περιεχόμενό σας.
Οπότε, δεν επιτρέπονται Adsense στις περισσότερες σελίδες δίχως content (περιεχόμενο). Υπάρχουν όμως και σελίδες με content στις οποίες απαγορεύονται τα Adsense. Μηντα βάλετε λοιπόν ποτέ σε σελίδες με MP3, Video, News Groups, και Image αποτελέσματα. Εξαιρέστε επίσης κάθε πορνογραφική σελίδα, κάθε σελίδα που "πηγάζει μίσος", βία, ή οποιοδήποτε άλλο παράνομο περιεχόμενο.

13. Μην κάνετε καμία αλλαγή στις διαφημίσεις σας, κατόπιν που θα γίνει click η αναζήτηση
σ' αυτές.
Βεβαιωθείτε πως δεν δεν θα κάνετε και με κανέναν τρόπο, αλλαγές στην εμφάνιση, και προορισμό των διαφημίσεων, κατόπιν που κάποιος θα τις κλικάρει η θα κάνει αναζήτηση γι αυτές. Μην χρησιμοποιήσετε frame, ελαχιστοποίηση, να καταργήσετε, να κατευθύνετε ή να εμποδίσετε την πλήρη και ολοκληρωμένη απεικόνιση της κάθε διαφήμισης, και για κανέναν λόγο.

14. Αποφύγετε υπερβολική διαφήμιση και χρήση keyword
Μολονότι ο ορισμός "υπερβολική" είναι γενικευμένος, στο Google AdSense, με τη σωστή τοποθέτηση των διαφημίσεων, σωστή εστίαση στο περιεχόμενο και η υψηλή επισκεψιμότητα της σελίδας σας, θα σας αποφέρουν πολλά περισσότερα έσοδα από ότι άλλα προγράμματα, οπότε μια υπερβολική διαφήμιση δεν είναι απαραίτητη, ούτε προσθέτει κάτι παραπάνω. Οι λέξεις-κλειδιά, έχουν στόχο να επικεντρώνονται καλύτερα οι διαφημίσεις, αλλά το "να το παρακάνετε" δεν βοηθάει σε κάτι.Κάθε φορά που θα έχετε αμφιβολία η χρειάζεστε κάποια βοήθεια, η καλύτερη λύση είναι να ρωτάτε το adsense help που το αποτελούν ενημερωμένοι και εκπαιδευμένοι υπάλληλοι της Google Adsense. Όντως είναι πολύ εξυπηρετικοί.. και λογικά, εδώ μιλάμε για χρήματα βλέπετε!


Διαφήμιση
Print this postRelated Posts :20 σχόλια:

Σαββέλης είπε... Best Blogger Tips

σε ευχαριστούμε Νίκο για αυτη σου την ανάρτηση.

Μπράβο σου...

Συνέχισε έτσι...


Johnpatra είπε... Best Blogger Tips

Το μεγαλύτερο λάθος είναι να κλικάρεις ο ίδιος πάνω τους. Όταν είχα το πρώτο μου blog, κλίκαρα μόνος πάνω στις διαφημίσεις. Και ποτέ από το δικό μου pc! Πάντα από διαφορετικά. Και κλίκαρα γιατί αλλιώς με τον ρυθμό που είχα θα μάζευα 100Ε σε 3 χρόνια. Από τότε έχω ανοίξει 5 διαφορετικούς λογαριασμούς, με διαφορετικά e-mails, με διαφορετικά ονόματα, με διαφορετικές διευθύνσεις, αλλά πάντα μου τα κλείνουν. Και μου τα κλείνουν λόγω της πρώτης φοράς. Δηλαδή έχω μπει για τα καλά στη blacklist που φαντάζομαι ότι έχουν.

άρα παιδιά ΠΟΤΕ κλικ εσείς πάνω στις δικές σας, γιατί είναι 100% θα σας το κλείσουν. Εμένα μου έκλεισαν και λογαριασμό όταν ήμουν στα 96$!


bauer24 είπε... Best Blogger Tips

Πολύ χρήσιμη ανάρτηση φίλε Aaton (για άλλη μια φορά φυσικά)... Προσωπικά δεν έχω ακόμα AdSense, αλλά σκέφτομαι να βάλω! ;) Κάποια τα γνώριζα, κάποια άλλα όχι κι έχω μερικές (=πολλές:p) απορίες όμως:

1. Στη φόρμα του AdSense λέει: "Your Payee name needs to match the name on your bank account" αλλά δέχεται μόνο λατινικούς χαρακτήρες... Δηλαδή θα πρέπει να έχουμε λογαριασμό στη τράπεζα όπου το όνομά μας θα είναι στα λατινικά;

2. Επίσης ζητά και τηλέφωνο... Θα δηλώσω το κινητό, αλλά μπροστά θα πρέπει να προσθέσω τον κωδικό αριθμό για να μπορούν να με πάρουν από Αμερική; Γιατί στη βοηθητική σελίδα αυτό λέει... Ποιος είναι αυτός ο κωδικός όμως;

3. Αν κλικάρουν φίλοι από τη δουλειά τους ή από τους προσωπικούς υπολογιστές τους ή από internet cafe... κινδυνεύει το blog να χάσει τις διαφημίσεις; Κι αν κάποιος το κάνει από μόνος του χωρίς να του το έχει ζητήσει ο blogger;

4. Όταν λες ad μονάδες τι ακριβώς εννοείς; Είναι ο χώρος των διαφημίσεων μήπως;

5. Πως μπορούμε να γνωρίζουμε ποιος διαφημιστικές καμπάνιες είναι ανταγωνιστικές;

6. Η ύπαρξη επικεφαλίδας είναι υποχρεωτική;

7. Δηλαδή δεν απαγορεύεται το background της διαφήμισης να έχει ίδιο χρώμα με το blog...

8. Το 12 με μπέρδεψε λίγο... Δεν έχω σελίδα που να μην έχει εικόνα ή και βίντεο...

9. Το εννοείς όταν λες "Μην χρησιμοποιήσετε frame"; Έτσι κι αλλιώς δεν έχουν περίγραμμα; Να μην το αλλάξουμε αφού κλικάρουν εννοείς;

ΥΓ: Έχω πολλές απορίες ρε γμτ!!! :p :)


AATON είπε... Best Blogger Tips

Φίλε bauer, όνντως είχες "λίγες" αποριούλες.. θα προσπαθήσω να σου λύσω μερικές.

1. Δεν χρειάζεται να κάνεις νέο λογαριασμό με λατινικά γράμματα στην τράπεζά σου, η τράπεζα ξέρει ποιός είσαι, και με ελληνικούς και με λατινικούς χαρακτήρες. Έχει βλέπεις όλα σου τα στοιχεία, οπότε δεν μπερδεύεται στο περί τίνος πρόκειται. Γράψ' τα λοιπόν Λατινικά.

2. Ο κωδικός της Ελλάδος απο Αμερική και Καναδά, είναι 01130 + το τηλέφωνό σου μετά. (της Γερμανίας το 01149 κ.λ.π)

3. Εδώ θέλει μεγάλη προσοχή. Έχουν τρόπο να ανακαλύπτουν τις πονηριές. Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω.

4. Μονάδα λέγεται κάθε διαφημιστικό widget ξεχωριστά.

5. Κάνοντας ένα Search με τις λέξεις κλειδιά του ιστολογίου σου.

6. Η επικεφαλίδα δεν είναι υποχρεωτική, αν όμως βάλεις, να έχει την μορφή που έδωσα στην ανάρτηση.

7. Όχι, αν το ιστολόγιο είναι μαύρο, μπορείς να προσαρμόσεις το χρώμα της διαφήμισης να είναι μαύρο για να ταιριάζει με το σύνολο. Απαγορεύεται να κάνεις όμως μαύρα και τα λινκ της, διότι τότε εκλαμβάνεται πως πάς να τα κρύψεις, να μην μπορεί να αποφύγει κάποιος το κατά λάθος πάτημα.

8. Δεν πειράζει, απλά μην το "παρακάνεις", με τα βίντεο ειδικά :)

9. Δεν εννοεί το περίγραμμα της διαφήμισης όταν λέει Frame. Εννοεί τα iFrames, δηλαδή, ένας χώρος κενός, που δημιουργείται με κώδικα, για να βάλουμε μέσα έναν άλλον κώδικα, και που θα εμφανίζει κάτι, παράδειγμα: διαφημίσεις, η περιεχόμενο απο άλλες σελίδες να εμφανίζεται στο blog μας.

Σκέτη ζαλάδα ε; :)


bauer24 είπε... Best Blogger Tips

1. Η τράπεζα ξέρει, η google όμως ξέρει; :p

2. Αυτός ο κωδικός ισχύει για όλα τα κινητά όλων των συνδέσεων; Και αλήθεια υπάρχει περίπτωση να πάρουν τηλέφωνο ή το ζητάνε τελείως τυπικά; :)

8. Το blog μου είναι κινηματογραφικό... Έχω μερικές αναρτήσεις-αφιερώματα που έχουν μέχρι και 20+ trailers ταινιών... Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι τους πειράζει...

Σκέτη ζαλάδα δεν λες τίποτα!!! Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια... :)


Fani Fani είπε... Best Blogger Tips

Νικόλα είσαι καταπληκτικός και πολύ κατατοπιστικός, πάντως είμαι σίγουρη πως έχουμε υπερεκτιμήσει τους τύπους της Google...άποψή μου βεβαίως!!
Δηλαδή για να καταλάβω..εάν εγώ συνάψω συμφωνία με σένα και μ όλους τους φίλους και συγγενείς σου (τρόπος του λέγειν δηλαδή)να κλικάρετε εν χορώ τις διαφημήσεις μου από εξωτερικό και ενδοχώρα, τα σαΐνια της Google θα το καταλάβουν?? Μην αποτρελαθούμε τελείως!!


fani είπε... Best Blogger Tips

Εγώ τελικά δεν θα βάλω διαφημίσεις της Google γιατί μου την "δίνουν" οι αόρατες δυνάμεις..


AATON είπε... Best Blogger Tips

@Fani Fani η πλάκα είναι πως... ναι Φανή :)


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Νικολα εισαι φοβερος με ολα αυτα. θελω ομως να σε ρωτησω και εγω γω για το adsense. η google μου εκανε προχθες ban και δεν μπορω να καταλαβω το λογο. ουτε κλικ εκανα ουτε παροτρινα καποιον. επισης με τον ιδιο λογαριασμο μπορω να φτιαξω αλλο blog στο blogger και να ανεβασω παλι το adsense απο εκει ή δεν θα με αφησουν??
επισης αν φτιαξω αλλον λογαριασμο για να φτιαξω αλλο blog αυτο απαγορευεται και θα με ακυρωσουν παλι??


zef είπε... Best Blogger Tips

Νικολα εισαι φοβερος με ολα αυτα. θελω ομως να σε ρωτησω και εγω γω για το adsense. η google μου εκανε προχθες ban και δεν μπορω να καταλαβω το λογο. ουτε κλικ εκανα ουτε παροτρινα καποιον. επισης με τον ιδιο λογαριασμο μπορω να φτιαξω αλλο blog στο blogger και να ανεβασω παλι το adsense απο εκει ή δεν θα με αφησουν??
επισης αν φτιαξω αλλον λογαριασμο για να φτιαξω αλλο blog αυτο απαγορευεται και θα με ακυρωσουν παλι?? αν γινετε απαντησε μου εδω: gzef_89@yahoo.com


AATON είπε... Best Blogger Tips

Αν σε ακυρώσουν μια φορά, σε ακυρώνουν πάντα, όσους λογαριασμούς κι αν κάνεις κατόπιν. Δεν ξέρω πως το κάνουν, μα το κάνουν.


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ξερεις αν εχει να κανει ολο αυτο με την διευθυνση του υπολογιστη μου η την ip της συνδεσης μου?
ευχαριστω


Getpaid.gr είπε... Best Blogger Tips

Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες. Συγχαρητήρια. Αυτοί που κάνουν "απατεωνιές" στο τέλος τις πληρώνουν.

Αν σας απαγορεύσει η Google, μπορείτε να βρείτε κάτι εναλλακτικό όπως π.χ. το Smowtion


rafail magos είπε... Best Blogger Tips

Egw kserw oti prepei na paraminoun panw apo 2 lepta stis diathimishs otan kanoun klic kai etsi h google dn to theorh apateonia swsta?


james cameron είπε... Best Blogger Tips

loipon epeidi nomizo oti exo mia sxetika kali empeiria sto thema thelo na prostheso k ego kapoia pragmata k na apantiso k se merikous neous blogger pou skeftontai na asxolithoun i exoun arxisei:otan tros ban apo tin google kaneis ena neo logariasmo sto google me neo mail to vazeis deiaxiristi sto blog k svineis to palio banarismeno acount apo ti lista diaxeiriseis tou blog svineis ton palio kodika tis google apo to htmail tis selidas k apo ola ta post ean dil exeis valei kodika sta post ean kaneis auta to neo acount den troei ban apo tin google k auto giati i google maurizei to onoma k oxi blog i website k na min ksexaso to neo acount me neo onoma trapezis,to allo thema tora pou lete oti i google einai polu eksipnoi k se pianei panta den isxuei! ean exeis traffick k exeis mathei kala ti posa dikaiologei i google analoga me to traffick pou exeis mporeis esu me ena kalo programma ip changer na pareis ta xrimata pou prepei se auto to simeio ean eisai logikos k den gineis pleonektis den mporei na se piasei pote i google


Greg Mitchell είπε... Best Blogger Tips

very informative and useful post about ad-sense
Thank you
New Zealand AccommodationAkis Daskalakis είπε... Best Blogger Tips

Εχω φτιαξει ενα μπλογκ εδω και μια βδομαδα σχεδον, αλλα οποτε παω να κανω την εγγραφη για το Αdsense, μου εμφανιζει πως το ιστολογιο μου δεν πληροι επι του παροντος τις προυποθεσεις της Adsense, γνωριζει κανεις για ποιο λογο συμβαινει αυτο;


AATON είπε... Best Blogger Tips

Επειδή είναι νέο Άκη. Περίμενε λίγες ημέρες να το εγκρίνουν


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Καλησπερα.. ο φιλοσ μου εχει ενα blog και εχει και adsense και το πηγαινει καλα. εχω και εγω ενα blog αλλα δν μου εχει βγαλει ακομα το adsense , αμα κανω τον φιλο μου διαχειρηστη θα μπορει να βαζει διαφημησεις στο δικο μου blog? η δεν επιτρεπεται?


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Καλησπέρα. Είμαι νέος στο sdsense και έχω την εξης απορία. Αν πχ έχω 3 codes για ισάριθμα πλαίσια διαδημισεων, μπορώ να απενεργοποιήσω τον ένα και πως?


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next