25 Οκτωβρίου 20103 5+1 Χρήσιμες και Δωρεάν Ιστοσελίδες

Παρατηρώντας τα Bookmarks μου, στο φάκελλο "Useful" υπάρχουν πάρα πολλές σελίδες που δεν ανταποκρίνονται ακριβώς σε αυτό το επίθετο. Είναι όμως και αρκετές που ανταποκρίνονται και με το παραπάνω. Σκέφτηκα να σας παρουσιάσω κάποιες από αυτές, σε μερικά posts για να βοηθηθείτε κι εσείς και να νιώσω κι εγώ ότι μοιράζομαι κάτι καλό και αξιόλογο! Σε αυτό το post θα σας προτείνω 5 τέτοιες σελίδες, να τις δοκιμάσετε και να μου πείτε αν τελικά αξίζουν!

Click στους τίτλους ή τις εικόνες για να οδηγηθείτε στα αντίστοιχα sites!

1. Ian's Shoelace Site

Ένα site για κορδόνια παπουτσιών; Βεβαίως! Θα φανεί χρήσιμο σίγουρα στα κορίτσια, αλλά και στα αγόρια, διότι το θέμα είναι πιο σοβαρό απ'ό,τι νομίζαμε! Στο site αυτό βρίσκουμε τρόπους για το πέρασμα των κορδονιών στα παπούτσια, τρόπους δεσίματος τους, συμβουλές για όλα τα θέματα που αφορούν τα κορδόνια, θέματα σχετικά με την αγορά κορδονιών, ιστορίες που έχουν σχέση με αυτά, αλλά και περαιτέρω links για όσους ενδιαφέρονται. Κι όλα αυτά με απολύτως κατατοπιστικά, επεξηγηματικά σκιτσάκια και επαγγελματική προσέγγιση.

Τα 10 χρόνια που είναι online, οι 10 χιλιάδες επισκέπτες ημερησίως και οι συνολικά 15 εκατομμύρια επισκέψεις που συμπλήρωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο, δε μπορεί να είναι τυχαία! Μια επίσκεψη θα σας πείσει!

2. House M.D. Songs

Για μερικούς ίσως να μη σημαίνει κάτι, όμως σίγουρα υπάρχουν πολλοί που θα το βρουν χρήσιμο. Η συλλογή με τα τραγούδια που ακούγονται σε κάθε επεισόδιο της αγαπημένης σειράς House M.D., μαζί με links για iTunes και Amazon. Δεν είναι κάτι το εντυπωσιακό, όμως οι φανατικοί οπαδοί της σειράς θα το εκτιμήσουν σίγουρα.

Τα τραγούδια ανακοινώνονται πολύ σύντομα μετά από κάθε επεισόδιο, αναφέροντας λεπτομέρειες για το καθένα. Αξίζει!


Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όσους γράφουν κείμενα, τα οποία προορίζονται για να διαβαστούν από κόσμο και πρέπει να είναι όμορφα και εμφανίσιμα. Επιλέξτε από μια τεράστια συλλογή fonts για να εφαρμόσετε στο κείμενο σας, δείτε πώς φαίνεται στις διάφορες μορφές του (bold, italic, caps, small caps κ.λπ.), δώστε του το χρώμα, το μέγεθος, χρώμα background και άλλες ιδιότητες και συγκρίνετε το με το πώς φαίνεται με άλλα fonts, στις 3 στήλες που προσφέρει το εργαλείο αυτό.

Το καλύτερο είναι ότι το εργαλείο θυμάται τις επιλογές σας κι αφού έχετε φύγει. Επιστρέφοντας θα είναι όλα όπως τα αφήσατε και μπορείτε να επαναφέρετε τις αρχικές ρυθμίσεις με το πάτημα ενός κουμπιού.


Ακόμα ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους ασχολούνται με την τυπογραφία και ενδιαφέρονται, γενικά, για την εμφάνιση κειμένων. Το Lorem Ipsum είναι ένα κείμενο αχρείαστης σημασίας, που εχει καθιερωθεί ως το επαγγελματικό πρότυπο όσον αφορά στο κείμενο χωρίς νόημα. Το χρησιμοποιούμε δηλαδή, μόνο για να κάνουμε δοκιμές πάνω του. Αυτό το εργαλείο, θα σας παράγει όσο από αυτό το κείμενο θέλετε. Επιλέγουμε τον αριθμό των παραγράφων ή λέξεων ή χαρακτήρων ή λιστών που θέλουμε και απλά πατάμε το κουμπάκι. Την επόμενη στιγμή έχουμε αυτό που ζητήσαμε και είναι έτοιμο για τις δοκιμές μας με ένα copy-paste.

Το εργαλείο αυτό έρχεται σε πολλές γλώσσες. Το link που σας δίνω είναι η ελληνική του έκδοση που περιέχει και αρκετά χρήσιμα στοιχεία για το κείμενο του Lorem Ipsum. Ακόμα ένα θετικό αυτής της σελίδας είναι η ταχύτατη εκτέλεση της εντολής!


Online ξυπνητήρι! Για εμάς που περνάμε πολλές ώρες στο διαδίκτυο και πολλές φορές δεν αντιλαμβανόμαστε ότι περνά η ώρα και αμελούμε υποχρεώσεις και ραντεβού, αυτό το εργαλείο θα φανεί χρήσιμο. Ορίζουμε την ώρα που θέλουμε να ειδοποιηθούμε, επιλέγουμε ποιον ήχο θέλουμε να ακούσουμε και πατάμε το κουμπί. Από κει και πέρα, σερφάρουμε ανενόχλητοι στο internet και είμαστε σίγουροι ότι δε θα ξεχαστούμε, διότι το Kuku Klok θα μας ειδοποιήσει!

Επιλέξετε μεταξύ: πετεινού, στρατιωτικής τρομπέτας, ηλεκτρονικού ή κλασσικού ήχου ξυπνητηριού και (μαντέψτε!) κιθάρας των Slayer (!!) τον ήχο που επιθυμείτε, ακούστε το δέιγμα του και ορίστε την ώρα. Όταν φτάσει η στιγμή της υπενθύμισης υπάρχει και επιλογή Snooze για όσους θα πουν "άσε με άλλα 10 λεπτά ρε αδερφέ"! Απλούστατο και λειτουργικό!

Αυτές είναι οι 5 πρώτες Χρήσιμες και Δωρεάν ιστοσελίδες που θα σας γνωρίσω. Αφού τις δοκιμάσετε, περιμένω τις εντυπώσεις σας!

Προσθήκη απο ΑΑΤΟΝ (το +1 του τίτλου)
Με την ευκαιρία αυτής της σημερινής ανάρτησης του TwistedTool, τον οποίο και ευχαριστώ, να προσθέσω κι εγώ ακόμη μία σελίδα χωρίς να χρειάζεται να κάνω ξεχωριστή ανάρτηση γι αυτήν. Μια σελίδα, όπου οι χρήστες που δεν έχουν Ελληνικό πληκτρολόγιο, και αναγκάζονται να γράφουν σε greeklish, να μπορούν να μετατρέπουν ένα κείμενο, απο greeklish σε Ελληνικά, με το πάτημα απλά ενός κουμπιού.
Η σελίδα αυτή, δίνει επίσης την δυνατότητα σε όποιον θέλει, να βάλει ένα widget-μετατροπέα στο blog/σελίδα του, για να βοηθηθούν οι σχολιαστές του στο να γράφουν Ελληνικά στα σχόλια.
Ένα τέτοιο widget είναι και αυτό που θα ανοίξει σαν Pop Up, μόλις πατήσετε το αποκάτω Banner που βλέπετε.
Greeklish converter


Γράψτε κάτι σε Greeklish, και μετά πατήστε απλά το κουμπάκι "Ελληνικά" να το μετατρέψει αυτόματα. Δοκιμάστε το.

"Γειά σου, Εάν βρέθηκες για πρώτη φορά στο Blog μου, και εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου, μπορείς να εγγραφείς στο RSS feed του Blog. Μπορείς επίσης να κάνοντας εγγραφή στο Newsletter του blog μου, να λαβαίνεις απ ευθείας κάθε μου ανάρτηση στο email σου. Είσαι Twitter user; τότε μπορείς επίσης να με κάνεις Follow στο Twitter. Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις."

Print this postRelated Posts :3 σχόλια:

TwistedTool είπε... Best Blogger Tips

Νίκο είναι καταπληκτικό το widgetάκι! Βάζει ακόμα και τόνους! Ευχαριστώ για την όμορφη προσθήκη :)


Gaurakos είπε... Best Blogger Tips

Ευχαριστώ ρε λεβεντόπαιδα. Τσίμπησα μόνο το μετατροπέα του Νίκου. Τα υπόλοιπα είναι στα υπ όψην. Κύριε TT :)


TwistedTool είπε... Best Blogger Tips

Δεκτόν κύριε Γαυράκε!


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next