11 Αυγούστου 20103 Blogger Buzz, αλλαγές στα σχόλια

Τα σχόλια (Commenting=σχολιασμός) είναι ένα απο τα πιο σημαντικά μέρη του blogging: είναι αυτό που κάνει το blogging συμμετοχικό και δημιουργεί συζήτηση, κι όχι μονόλογο.
Η Blogger Buzz λοιπόν, ανακοίνωσε μόλις πως έχει φτιάξει δύο νέα συστήματα στο θέμα "Σχόλια".
  • 1. Ένα πολύ καλύτερο spam filtering απο ότι μέχρι τώρα, και
  • 2. Την δυνατότητα να βλέπετε όλα τα comments του blog σας σε ένα μέρος.

1. Το Comment Spam Filtering

Κάθε blog είναι ένα ανοιχτό σύστημα επικοινωνίας, με αποδοχή συζητήσεων και συμμετοχής απο όλους τους web users. Δυστυχώς όμως, οι spammers βρίσκουν πάντοτε έναν τρόπο να αναμιχθούν σ' αυτές μας τις συζητήσεις. Για την καταπολέμηση του spam, κάποιοι απο μας, ενεργοποιήσαμε την "Επεξεργασία σχολίων" (moderation) για όλα τα σχόλια που δεχόμαστε, είτε πάλι ενεργοποιώντας την λεκτική επαλήθευση, ή αναγκαστική σύνδεση των αναγνωστών για να μπορούν να σχολιάσουν. Αν και όντως έχουν αποτέλεσμα, αυτά τα checks εμποδίζουν την εύκολη και απρόσκοπτη πρόσβαση των αναγνωστών μας στο να σχολιάσουν σε κάποιες αναρτήσεις μας.

Για να αλάξει αυτή η κατάσταση που επικρατούσε μέχρι τώρα, η Blogger Buzz ενσωμάτωσε το Google’s spam filtering technologie και στο σύστημα του Blogger comment.
Κάποιοι απο εσάς θα έχετε ήδη δεί το νέο “Comments” tab. (Note: Η Blogger Buzz κάνει ότι μπορεί για να είναι διαθέσιμο σε λίγες ημέρες σε όλους τους users, οπότε ίσως κάποιοι απο σας να μην βλέπετε ακόμη το νέο Comments tab)
Στο νέο Comments tab, υπάρχει ένα Spam sub-tab που δείχνει όλα τα σχόλια, που θεωρεί πως πιθανόν να είναι spam.Τα σχόλια στο Spam inbox δεν είναι ορατά στους αναγνώστες σας. Απο εδώ λοιπόν, μπορείτε να σβήσετε δια παντός τα spam comments μαρκάροντάς τα, και επιλέγοντας "Διαγραφή" ¨(Delete). Μπορείτε επίσης να μαρκάρετε κάποια comments σαν "Not Spam" εάν σε περίπτωση η Blogger τα έχει επισημάνει λανθασμένα ως spam (αυτό που ονομάζει “false-positives”). Επιλέξτε λοιπόν Not Spam, και το "αδικημένο" σχόλιο θα μεταφερθεί εκτός της spam list και θα αναρτηθεί αμέσως στο blog σας, και συγκεκριμένα στην ανάρτηση όπου έγινε.

Με το να μαρκάρετε κάποια σσχόλια σαν spam, στέλνετε αυτόματα ένα feedback στην Blogger, η οποία μπορεί να επισημάνει καλύτερα στο μέλλον τα spam στα blog μας. Γι αυτό, καλό θα είναι στο εφ εξής, να κοιτάζετε τον φάκελο του Spam inbox για να ελέγξετε αν κάποια non-spam comments μαρκαρίστηκαν απο λάθος σαν spam.
Να έχετε επίσης υπ' όψη σας, πως το νέο spam filtering ισχύει μόνο για τα νέα comments, κι όχι για όσα έχουν ήδη γίνει μέχρι τώρα στο blog σας.


2. Comments “Inbox”

Επίσης, η Blogger Buzz δημιούργησε έναν χώρο, όπου μπορείτε να δείτε όλα σας τα σχόλια που έχουν δημοσιευθεί στο blog σας.
Το Comments | Published sub-tab μοιάζει οπτικά με τον φάκελο "Εισερχόμενα" του Email  inbox σας. Αυτή η οπτική είναι βολική όταν θελήσετε να δείτε όλα σας τα comments του blog σας σε ένα μέρος μαζεμένα. Με το νέο comments inbox, είναι πιο εύκολο να βρείτε τυχόν νέα comments που έγιναν σε παλιότερες αναρτήσεις.Στο νέο Comments | Published sub-tab, μπορείτε να επιλέξετε comments και να τα μαρκάρετε ως spam ή να τα διαγράψετε. Μαρκάροντας ένα comment ως Spam, διαγράφεται αυτόματα απο το blog σας. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε (Delete) σχόλια για οποιονδήποτε λόγο, ή απλά να τα κάνετε αόρατα.

Το Comment moderation έχει μεταφερθεί κάτω απο το Comments tab και προσαρμόστηκε έτσι, ώστε να έχετε την δυνατότητα να μαρκάρετε κάποια comments που θα θεωρήσετε ως Spam.

Ελπίζω να το έχετε όλοι το συντομότερο,
Καλή σας ημέρα.
ΑΑΤΟΝ


"Γειά σου, Εάν βρέθηκες για πρώτη φορά στο Blog μου, και εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου, μπορείς να εγγραφείς στο RSS feed του Blog. Μπορείς επίσης να κάνοντας εγγραφή στο Newsletter του blog μου, να λαβαίνεις απ ευθείας κάθε μου ανάρτηση στο email σου. Είσαι Twitter user; τότε μπορείς επίσης να με κάνεις Follow στο Twitter. Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις."
Print this postRelated Posts :3 σχόλια:

Idea Studio είπε... Best Blogger Tips

"α σχόλια (Commenting=σχολιασμός) είναι ένα απο τα πιο σημαντικά μέρη του blogging: είναι αυτό που κάνει το blogging συμμετοχικό και δημιουργεί συζήτηση, κι όχι μονόλογο..." Πόσο δίκιο έχεις!!


AATON είπε... Best Blogger Tips

Δεν είναι πάντοτε τα σχόλια επιθυμητά, μα αυτό συμβαίνει μία στις εκατό καλή μου φίλη. Στο μεγαλύτερο ποσσοστό, οι αναρτήσεις έχουν ελεύθερη την ροή σχολίων ;)


Pan είπε... Best Blogger Tips

Καλησπέρα.

Ξέρετε αν υπάρχει τρόπος να κατεβάσω το ελληνικό πάνελ στο οποίο γράφεις τα ποστ στον blogger;

Και αν όχι, που μπορώ να βρω αυτό ή κάποιο παρόμοιο;


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next