02 Αυγούστου 20104 Δεν με νοιάζει

Που λές φιλαράκι μου, περνώντας απο αρκετά blogs, είδα τελευταία και πολλά παράξενα να συμβαίνουν τριγύρω. Πιστεύω πως, απο τη μια το καλοκαίρι, απο την άλλη ο κόσμος έχει κουραστεί με τα τόσα απανωτά, απο την πιο άλλη, "πενία τέχνας κατεργάζεται".. ξέρω κι εγώ; τι να πω.

Ρωτάει ένας φίλος μας Blogger, "ποιός είναι πίσω απο το τάδε blog, ξέρετε;"
Και ερωταπαντώ: Γιατί βρε πουλάκι μου να σε στενοχωρεί ποιός/ά ή ποιοί κρύβονται πίσω απο κάποιο blog; Τι θα βγεί πιστεύεις αν το γνωρίζεις, είτε εσυ είτε κι εμείς; Ποιόν θα βοηθήσει αυτή η γνώση, και πώς; ή σε τί; Κι αν είναι καλύτερα που δεν ξέρουμε; το 'χεις σκεφτεί ποτέ;
Κάτι θα ήξερε ο σοφός μας όταν έλεγε, "Έν οίδα, ότι ουδέν οίδα".. άκου τι σε λέω!

Κάποιος άλλος πάλι, έτρεξε να δει αν υπάρχει ελεύθερο κάποιο Domain του τρωκτικού (και που το αποκλείω) μπάς και ξεκινήσει απο εκεί που σταμάτησαν οι άλλοι, επωφελούμενος "της κρίσης".
Αγαπητέ μοι εν Κυρίω αδελφέ, να θυμάσαι πάντα, πως, όποιοι κι αν ήταν πίσω απο το τρωκτικό, είχαν μπροστάρη έναν ικανό επαγγελματία, που ήταν ψημένος σ' αυτή τη δουλειά. Μόλις "έφυγε" ο ηγέτης, το κοπάδι σκόρπισε όπως είδαμε όλοι.

Αν ήσουν τόσο ικανός όπως κι ο "ηγέτης", θα ήσουν ήδη διάσημος κι εσύ ως τώρα, και μόνο με το δικό σου Blog. Για να μην έγινες, πάει να πεί "δεν τό 'χεις". Μην το βασανίζεις λοιπόν, ξέρω τι σου λέω. Και προπάντων, μην βασίζεσαι στο ότι οι ειδήσεις θα σου έρχονται έτοιμες στο πιάτο απο τους δήθεν "αγανακτισμένους - ανώνυμους" αναγνώστες, γιατί σύντομα θα σε τυλίξει κάποιος επιδέξιος σε μια κόλλα χαρτί πιασμένος απο ένα σου μικρό φραστικό λάθος, που για κείνον θα μεταφράζεται σε προσβολή κ.λ.π. και θα πληρώνεις μαλλιοκέφαλα.Την ξέρεις δα την Ελλάδα μας, και πως λειτουργεί εκεί το σύστημα. Αν δεν βρέξεις κώλο, ψάρια δεν πιάνεις. Αν δεν βγείς να κάνεις ρεπορτάζ και έρευνα ο ίδιος, είδηση -και μάλλιστα σοβαρή και πάνω απ' όλα "αξιόπιστη"- δεν βγάζεις. Αν θέλεις να πετύχεις, ή προσέλαβε επαγγελματίες, γνώστες του αντικειμένου, ή γίνε εσύ επαγγελματίας. Ερασσιτεχνικά αν το δείς, δεν πάς μακρυά, και πιστεύω να συμφωνείς μαζί μου, έτσι δεν είναι;

Άνοιξες το τρο(μα)κτικό, και φωνάζεις στους επικριτές σου, πως είναι κακόπιστοι, φθονεροί και λοιπά. Κακώς, κακώς..
Παράδειγμα, γιατί άνοιξες blog με παραποιημένο μέν (λόγω έλειψης ελεύθερων Domain) όνομα, παραπλήσιο όμως, με του τρωκτικού, μόλις έμαθες πως έκλεισε; Γιατί δεν το άνοιγες όσο λειτουργούσε; Δεν το έκανες σκεπτόμενος λιγουλάκι.. "πονηρά";
Δηλαδή, κοίτα που πάει εμένα το μυαλό μου, δες και πές με αν έπεσα πολύ έξω, καλά;
  • Το τρωκτικό όσο υπήρχε, αδύνατον να το συναγωνιστώ.
  • Όλος ο κόσμος του έμεινε δίχως τρωκτικό, άρα ανοίγοντας κάτι παραπλήσιο, έχω ελπίδες να τους πάρω εγώ και να γίνω διάσημος εν μια νυκτί, ελείψει αντιπάλων, διότι η πίττα εστί τεράστια.
  • Όποιος πεί κάτι για να με ξεμπροστιάσει με τυχόν λογικούς του προβληματισμούς, θα του απαντήσω πως "δεν είμαι κάποιο τρωκτικό, το κάνω για το καλό της Ελλάδας". Κάποιος θα το πιστέψει, στην Ελλάδα όλα γίνονται, έτσι δεν είναι; 
Πές μου λοιπόν, πόσο έξω έπεσα, 10% ? 50% ? ..Χμμμ..!! Καλά, μην απαντάς, δεν πειράζει, την αλήθεια την ξέρουμε κι οι δύο, κι αυτό φτάνει.
Πάντως, επειδή είσαι φιλαράκι, σου εύχομαι ολόψυχα -και το εννοώ-, να τα καταφέρεις, έστω κι έτσι. Προσωπικά δεν με χαλάει, αρκεί να μην χάσεις την μπάλλα κι εσύ στο δρόμο σαν τους προκατόχους.

Άκουσα επίσης, πως ανοίγουν περίπου έξι ακόμη τρωκτικά (αν δεν κάνω λάθος) με παραποιημένο φυσικά το όνομα, μιας και οι προκάτοχοι, είχαν φροντίσει να κατοχυρώσουν όσα πιο πολλά ονόματα μπόρεσαν (με όλες τις πιθανές παραλλαγές τους), και τουλάχιστον τα μισά, λέει, θα απαρτίζονται απο έμπειρους, εν ενεργεία (ή όχι) δημοσιογράφους, μόνο που αυτή τη φορά, λέει, θα προσέχουν να μην κάνουν τα λάθη των τρωκτικών.. Ίδωμαν!

Σε ένα άλλο διάβασα πάλι, "τι άραγε είπαν στον Γκιόλια για να κατέβει".
Δεν με νοιάζει εμένα αυτό κύριοι..

Διάβασα την επιστολή της Σέχτας. Μια επιστολή, όπου τα μόνα που κατάλαβα είναι τα εξής:
Κάποιοι την είδαν Θεοί. Αποφασίζουν ποιός θα ζήσει και ποιός θα πεθάνει. Δήθεν σκέφτηκαν -λέει- την αθώα γυναίκα του και τα αθώα του παιδιά, γι αυτό τον ξεμοναχιάζουν και δεν μπαίνουν σπίτι του. Το ότι άφησαν ένα μικρό μωρό ορφανό, δίχως τον πατέρα του, και ένα άλλο αγέννητο επίσης δίχως πατέρα, αυτό ούτε τους ίδρωσε το αφτί. Ότι άφησαν γονιούς να χτυπιούνται απαρηγόρητοι, και αδέρφια δίχως αδερφό, ποσώς τους ενδιαφέρει.

Ποιό πράγμα ρε σύ αξίζει τον θάνατο ενός ανθρώπου; Πές μου, στο όνομα τίνος τον σκοτώσανε; Για ποιό πράγμα θυσιάστηκε; Ποιούς Θεούς εξευμενίσανε με το να σκοτώσουν έναν συνάνθρωπό μας; Και ποιός τους έδωσε το δικαίωμα του "δεσμείν και λύειν" στη ζωή των άλλων;
Πιστεύεις πως καταφέρανε κάτι καλό; Τι καλό μπορεί να βγεί απο το αίμα ενός αδικοσκοτωμένου, -και δολοφονημένου εν ψυχρώ- ανθρώπου; Απο το αίμα, τι καλό μπορεί να υπάρξει ρε αδερφέ;

Δεν με ενδιαφέρει λοιπόν να μάθω "τι του είπαν για να κατέβει".
Με ενδιαφέρει το "γιατί" του είπαν να κατέβει, και "ποιός ο λόγος" που έπρεπε να πεθάνει ένας άνθρωπος. Κάποιος νέος πέθανε δολοφονημένος, αυτό με νοιάζει, όπως με νοιάζει για κάθε αδικοχαμένο συνάνρωπο, ασχέτως χρώματος, φυλής, επαγγέλματος και ήθους (δίχως να θέλω να υπαινιχθώ το παραμικρό για το ήθος κανενός, πρός Θεού, δεν παριστάνω τον κριτή κανενός).

Η ζωή είναι ΘΕΪΚΟ και ΙΕΡΟΤΑΤΟ ΑΓΑΘΟ, και δικαίωμα σ' αυτήν, έχουν ακόμη κι οι σκορπιοί ή τα φίδια.
Ποιούς λοιπόν ενόχλησε η δημοτικότητά του;
Γιατί, μονάχα αυτοί -σίγουρα- ξέρουν το "γιατί έπρεπε να πεθάνει".
Και αυτό είναι μονάχα αυτό που με ενδιαφέρει φίλε μου. Αυτό το γιατί, και το ποιοί. Τίποτε άλλο.
Γιατί, όλα αυτά για μένα, είναι το καμπανάκι κινδύνου μιας κοινωνίας, που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, μιας κοινωνίας γεμάτης ανοχή, συν-ενοχή και απάθεια, μιας κοινωνίας που οδεύει ταχέως να γίνει βάλτος γεμάτος αιμοβόρα θηρία.. Μιας κοινωνίας νεκρών, που δεν κατάλαβαν ακόμη πως πέθαναν, και που περιπλανιούνται άσκοπα.
Ανησυχώ φίλε μου.. και ..ανησυχώ πολύ!

"Γειά σου, Εάν βρέθηκες για πρώτη φορά στο Blog μου, και εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου, μπορείς να εγγραφείς στο RSS feed του Blog. Μπορείς επίσης να κάνοντας εγγραφή στο Newsletter του blog μου, να λαβαίνεις απ ευθείας κάθε μου ανάρτηση στο email σου. Είσαι Twitter user; τότε μπορείς επίσης να με κάνεις Follow στο Twitter. Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις."
Print this postRelated Posts :4 σχόλια:

Theodosia είπε... Best Blogger Tips

Η ζωή είναι ΘΕΪΚΟ και ΙΕΡΟΤΑΤΟ ΑΓΑΘΟ, και δικαίωμα σ' αυτήν, έχουν ακόμη κι οι σκορπιοί ή τα φίδια.

Είπες όλα όσα πιστεύω. Η φωτογραφία όμως μούσφιξε την καρδιά μου. Τελικά αυτή είναι η κοινωνία στην οποία ζω;


Αγης Γήος είπε... Best Blogger Tips

Πόσο δίκιο έχεις!
Πόσο αλαζόνες γινόμαστε οι άνθρωποι!
Και πόσο δεν γνωρίζουμε τον εαυτό μας!

Με την ευκαιρία να σε ευχαριστήσω για τις συμβουλές σου που πολύ με έχουν βοηθήσει στο στήσιμο ενός μικρού ιστολόγιου.

Αρκετές φορές μετανοιώνω και γω για μερικά πράγματα που γράφω.
Αλλά νομίζω ότι τότε που τα γράφουμε ίσως έχουν τη θέση τους.
Αυτά καταλαβαίνουμε, αυτά λέμε ή κάνουμε
.
Σημασία, νομίζω, έχει όταν καταλάβουμε ότι αυτά που είπαμε ή κάναμε ότι δεν έχουν θέση (με τη νέα μας κατανόηση που αποκτούμε μέσα από τα "λάθη¨μας) να τα πούμε αλλοιώς και να τα κάνουμε αλλοιώς.

Υπέγραψα για την αποβολή του Ισραήλ από τους Ολυμπιακούς αγώνες το 2012.
Αν συμφωνείς μπορείς να υπογράψεις στο:

www.PetitionOnline.com/12101982/petition.html

Μετάφραση στα ελληνικά του κειμένου προς την Ολυμπιακή επιτροπή υπάρχει στο ιστολόγιο GRSAIL

http://grsail.blogspot.com/2010/08/2012.html


Angel είπε... Best Blogger Tips

Καλησπέρα Νικόλα.

Χαίρομαι που υπάρχουν σκεπτόμενοι άνθρωποι ακόμα και όχι κατσίκες που βόσκουν σε όποιο λιβάδι και αν τις πάνε.


AATON είπε... Best Blogger Tips

*** Θεοδοσία, την εικόνα την βρήκα και την "επεξεργάστηκα" κάπως, για να την φέρω στα μέτρα της ανάρτησης. Το ξέρω πως είναι τραβηγμένη, μα, αν το σκεφτείς καλύτερα, θα δείς πως λέει τις δικές της αλήθειες. Τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο δείχνουν. Είναι χειρότερα.

*** Αγαπητέ Άγη, συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις. Το να αναθεωρούμε είναι υποχρέωσή μας όταν διαπιστώσουμε πως κάπου σφάλαμε. Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη, αν και λυπήθηκα που στο blog σου δεν είχα την δυνατότητα ούτε να σχολιάσω, ούτε να εγγραφώ ως Follower. Πάντως χάρηκα για την γνωριμία.

*** Angel, πάντα θα υπάρχουν, αλλίμονο αν εξέλειπαν, τότε θα λέγαμε πως χάθηκε κάθε ελπίδα.
Καλή σου μέρα και ευχαριστώ που πέρασες και σχολίασες.


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next