03 Ιουνίου 20109 Social Networking για μικρά παιδιά

Έχοντας τόσες μεγάλες σελίδες σχετικές με social networking, όπως Facebook και Myspace που δέχονται καθημερινά σοβαρότατες επικρίσεις σχετικά με privacy controls και σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, κάθε γονιός ελπίζει σε μια πιο φιλική και ασφαλή πλατφόρμα social networking.

Με την νέα γεννιά να έχει γεννηθεί μέσα στον ηλεκτρονικό αιώνα, κάνοντας χρήση του Internet και των κάθε λογής social networking sites, συναντάμε χρήστες όλο και νεαρώτερης ηλικίας, ανήλικα παιδιά δηλαδή. Αυτό αποτελεί μεγάλο και περίπλοκο πρόβλημα για τους γονείς.

Τι πρέπει να κάνουν; Να απαγορεύσουν στα παιδιά τους να χρησιμοποιούν αυτές τις σελίδες, απλά και μόνο επειδή εκεί τριγυρνάνε και κάποιοι ανήθικοι χαρακτήρες και που τις χρησιμοποιούν κι εκείνοι; Πώς μπορούν οι γονείς να διδάξουν σε μικρά παιδιά τους κινδύνους στο Internet, αφήνοντάς τα παράλληλα να κάνουν χρήση των πλέον συνηθισμένων σελίδων-εργαλείων όπως τα social networking;


Προς ανακούφιση όλων, και σαν λύση για τα διλλήματα αυτά, έκανε την εμφάνισή του ένα νέο social networking site, που σχεδιάστηκε μόνο για παιδιά. Η πλατφόρμα ονομάζεται "Togetherville", και είναι φτιαγμένη ειδικά για παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 έως 13 ετών. Η ιδέα πίσω απο αυτό το site, είναι ότι, τα παιδιά μπορούν να επικοινωνήσουν μόνο με άτομα τα οποία έχουν επιτρέψει και εγκρίνει, όπως γίνεται με τους πραγματικούς φίλους τους στην καθημερινή τους ζωή, με γονείς άλλων παιδιών, και με μέλλη της οικογένειας. Και απο την στιγμή που η μόνη οδός για κάποιον, για να επικοινωνήσει με το παιδί, είναι η έγκριση του ίδιου του γονιού, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα το παιδί να γίνει στόχος κάποιου cyber αρπακτικού.

Το Internet είναι το μεγαλύτερο εργαλείο μάθησης που δημιουργήθηκε ποτέ, but many parents are reluctant to let their child explore for a variety of reasons. αλλά πολλοί γονείς είναι απρόθυμοι η και ενάντιοι, απαγορεύοντας την χρήση του Internet σε παιδιά κάτω των 13 ετών, χάνοντας την μεγάλη ευκαιρία να τα βοηθήσουν να αναπτύξουν τις online social ικανότητες που χρειάζονται στον καλωδιωμένο κόσμο του σήμερα,” όπως λέει ο Mandeep Singh Dhillon, co-founder και CEO του Togetherville, Inc., και επίσης πατέρας τριών παιδιών κάτω των 10 ετών.

Χτίσαμε το Togetherville, χρησιμοποιώντας το πνεύμα της γειτονιάς, που οι περισσότεροι θυμόμαστε απο τότε που είμασταν παιδιά, όπου ο καθ' ένας γνώριζε τον γείτονά του, τον φρόντιζε και τον πρόσεχε επίσης μην του συμβεί κακό. Στο Togetherville, οι γονείς έχουν ήσυχο το νού τους, ότι τα παιδιά τους παίζουν με άτομα που γνωρίζουν και εμπιστεύονται απόλυτα, και τα παιδιά τους διασκεδάζουν μαθαίνοντας την χρήση των εργαλείων και των διάφορων επιλλογών, πράγματα που χρειάζονται και που τα βοηθάνε να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και με περισσότερες γνώσεις μελλοντικά.”

Άλλο ένα σημαντικό χαρακτηριστικό αυτού του social networking site, είναι πως, αντίθετα με το Facebook και το Myspace, είναι εντελώς ελεύθερο απο διαφημίσεις, και δεν βομβαρδίζει τα παιδιά με προϊόντα και links που θα μπορούσαν να τα οδηγήσουν σε άλλες, 'επικίνδυνες' ίσως ιστοσελλίδες.

Εάν έχεις μικρό παιδί, το Togetherville δείχνει να είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση για να του δείξεις τον δρόμο στο Internet και το social networking.
Και το καλύτερο; Η χρήση αυτής της πλατφόρμας, είναι εντελώς δωρεάν!!

"Γειά σου, Εάν βρέθηκες για πρώτη φορά στο Blog μου, και εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου, μπορείς να εγγραφείς στο RSS feed του Blog. Μπορείς επίσης να κάνοντας εγγραφή στο Newsletter του blog μου, να λαβαίνεις απ ευθείας κάθε μου ανάρτηση στο email σου. Είσαι Twitter user; τότε μπορείς επίσης να με κάνεις Follow στο Twitter. Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις,"Οι Σπόνσορες του Blog
Print this postRelated Posts :9 σχόλια:

Apokalipsis999 είπε... Best Blogger Tips

Ποιός κρύβεται άραγε πίσω από αυτό το καινούργιο φρούτο το Togetherville; Επειδή η αθωὀτητα και η ασφάλεια είναι είδος εν ανεπαρκείᾳ στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ, καλό θα ήταν να κρατάμε μικρό καλάθι...

Αντί να μαθαίνουμε στα παιδιά να κρατάνε απόσταση ασφαλείας από το ΙΝΤΕΡΝΕΤ που ολοένα χρησιμοποιείται για περίεργους σκοπούς, τους παρέχουμε... παιδικό Facebook!

Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες...


Theodosia είπε... Best Blogger Tips

Εγώ θα συμφωνήσω με την ανάρτηση του Νίκου γιατί όσο και να μην το θέλουμε δυστυχώς το ίντερνετ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας,κι ειδικά για την νέα γενιά.
Τουλάχιστον ας υπάρχει μια σελίδα που θα είναι πιο "ελεγχόμενη" από τις υπόλοιπες.
Αν και πιστεύω ότι αν τα παιδιά τα έχεις ενημερώσει σωστά μπορούν ν`αποφύγουν κάποιες παγίδες.Πιστεύω ότι είναι πανέξυπνη η νέα γενιά.


AATON είπε... Best Blogger Tips

*** Αποκάλυψη φίλε μου, έχεις ακριβώς τους ίδιους φόβους που έχω κι εγώ όσον αφορά τα ευαγγέλια και τις γραφές, για το πόση αλήθεια και καλωσύνη μπορεί να κρύβουν, βλέποντας ποιός λαός τα έγραψε και τις πράξεις του απο τότε που υπάρχει.
Δεν σε αδικώ.

*** Σία, είναι πανέξυπνα όσο πανέξυπνη γεννιά ήταν και η δική μας και οι προηγούμενες γεννιές. Απλά είναι περισσότερο πληροφορημένα απο τις προηγούμενες γεννιές και λιγώτερο απο τις επόμενες.
Μην ξεχνάμε όμως πως το έξυπνο πουλί, απο τη μύτη πιάνεται, οπότε ας μην επαναπαυόμαστε στην εξυπνάδα τους.


Apokalipsis999 είπε... Best Blogger Tips

Εγώ απλά προτεἰνω λίγη επιφύλαξη, μιας και πολλά έχουν συμβεί στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

Όσο για τα Ευαγγέλια, Νικόλα, ο Λουκάς ήταν Έλληνας και μαθητής του Παύλου... οπότε αναφέρεσε και στους Έλληνες να υποθέσω...


AATON είπε... Best Blogger Tips

Ναι, και ο Παύλος Ρωμαίος, ξέρω.
Η σελίδα στην οποία αφιέρωσα την ανάρτησή μου αγαπητέ μου φίλε, ασχολείται ακριβώς γι αυτό που ανάφερες, στην "επιφύλαξη". Αυτή ήταν όπως θα διάβασες, η βασική σκέψη και φροντίδα του δημιουργού της.


Idea Studio είπε... Best Blogger Tips

Είναι απαραίτητο μέσον σήμερα για μας που είμαστε "ώριμοι" και μπήκαμε σ' αυτόν τον @χώρο στα "μέσα" της ζωής μας, πόσο μάλλον για τα παιδιά μας που γεννιόνται σε σπίτι με Internet. Νομίζω το σημαντικό είναι να είναι και οι γονείς εξοικειωμένοι με αυτό - αν δεν είναι ήδη, να το κάνουν - και να διδάξουν στα παιδιά τους τις βασικές αρχές για την επιλογή φίλων και συναναστροφών, μια και αυτοί οι χώροι είναι οι μοντέρνοι χώροι συνάντησης ανθρώπων!
Δεν λέω καλά τα εργαλεία αλλά τα παιδιά χρειάζονται και καθοδήγηση. Εδώ εμείς και πέφτουμε σε "λούμπες"... πόσα σπίτια έχουν 'κλείσει' με αφορμή το "networking".


AATON είπε... Best Blogger Tips

IdeaStudio, κανένα Network δεν μπορεί να κλείσει ένα σπίτι. Αυτά που έκλεισαν, ήταν ετοιμόροπα, και τα έκλεισαν οι ίδιοι, γιατί "ψάχνονταν" κάποιοι απο τους ενοίκους.


Idea Studio είπε... Best Blogger Tips

Αυτό εννοώ, γι' αυτό έγραψα 'κλείσει' - τίποτα δεν κλείνει αν δεν έχει την τάση...!
Απλά, ήθελα να πω, πως και το Network είναι ένας ακόμη χώρος συνάντησης και χρειάζεται το παιδί να έχει γερές βάσεις, αρχές και κανόνες για την επιλογή φίλων, κάτι που μόνο οι γονείς μπορούν να το μεταφέρουν στα παιδιά τους και μάλιστα από μικρή ηλικία...
Καλά τα προγράμματα/βοηθήματα αλλά δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την γονεϊκή καθοδήγηση και επίβλεψη...


MARY είπε... Best Blogger Tips

καλημέρα!
Πρέπει να έχει κάποιος facebook για να το φτιάξει;


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next