30 Ιουνίου 20104 Μιλάς και σύ καρδιά μου;

Πολλές φορές, καθόταν και αναπολούσε το παρελθόν. Ήταν κάτι που πάντοτε έκανε, και το έκανε πολύ συχνά. Τον ημέρευε, ξέφευγε από το παρόν, και τις μαύρες σκέψεις του αύριο. Σκεφτόταν στιγμές που πέρασαν, στιγμές όμορφες, στιγμές που δεν ξαναγυρνάνε, μα που άφησαν πίσω τους αναμνήσεις για να μείνουν αιώνιες.

Ξαφνικά, μέσα στην γαλήνη του μυαλού, άρχισε πάλι να χτυπάει γρήγορα η καρδιά του. Την θυμήθηκε πάλι.. Ποτέ του δεν κατάφερε να την βγάλει από τη σκέψη του, η καρδιά δεν τον άφησε ποτέ να την σβήσει. Μόλις τον έβλεπε πως θα τα κατάφερνε, σφιγγόταν, πονούσε, χτυπούσε γρήγορα και δυνατά, έτοιμη να σπάσει, και κάθε φορά του άλλαζε γνώμη, χαλώντας του τα σχέδια.

"Γιατί καρδιά μου αγαπάς,
αφού το ξέρεις, θα πονάς.."

Πράγματι έτσι ήταν πάντα. Κάθε αγάπη και μια πληγή. Κάθε πληγή, και πόνος αφόρητος, όρκοι πως ήταν η τελευταία φορά, τάματα πως δεν θα άφηνε να ξαναγίνει.. λόγια που έμεναν λόγια.
Κάθε φορά που η ψεύτρα χτυπούσε δυνατά, λύγιζε, πίστευε, και κέρδιζε μετά από λίγο μια ακόμα πληγή, έναν ακόμη πόνο, μια ακόμη απογοήτευση.. και ξανά 'λεγε τα ίδια λόγια, που θα έμεναν και πάλι λόγια..
Ξανά, και ξανά.. και ξανά..


Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν πως είναι καταραμένοι στο θέμα "αγάπη".
Έχουν ανάγκη να αγαπάνε, και δες πως τα φέρνει η τύχη, σχεδόν ποτέ δεν αγαπιούνται. Δίνουν, δίνουν, μα ..δεν παίρνουν.
Η φύση του ανθρώπου βλέπεις, είναι τέτοια, όταν δει πως παίρνει, σταματάει να δίνει πίσω.
Κι αυτός εκεί ανήκε, και το γνώριζε. Σε εκείνους που είναι καταραμένοι, να δίνουν και να μην παίρνουν, παρά μόνο ψίχουλα χαράς. Η λύπη όμως, παρακαλώ, να 'ναι πάντα σε μεγάλες δόσεις.

Άλλοι τον θεωρούσαν ευτυχισμένο. Προσωπικά, δεν ξέρω τι είναι ευτυχία.
Έζησε πολλά, απέκτησε και έχασε πολλά, απόλαυσε πολλά, έζησε πολυτάραχα..
Πολύς κόσμος ονειρεύεται να ζούσε έστω και για λίγο τέτοια ζωή.
Όχι, κι όμως δεν ένοιωθε τυχερός, αυτό το ξέρω καλά.
Συχνά έλεγε, "είδα, έμαθα και έζησα πάρα πολλά, μα τα πλήρωσα με την ψυχή μου, και τόσο ακριβά, που ζηλεύω όσους δεν είδαν, δεν έμαθαν και δεν έζησαν απολύτως τίποτε".

Την γνώρισε τυχαία..
Της άνοιξε την καρδιά του, την ψυχή του, της είπε τα μυστικά του..
Άρχισε ξανά να νοιώθει εκείνο το τόσο γνώριμο πλέον σκίρτημα, και που πάντα φοβόταν τόσο, εκείνο το χτυποκάρδι που, κάθε φορά προμήνυε και μια νέα πληγή.. μα δεν σταμάτησε, για άλλη μια φορά.
Και το ξανά πλήρωσε, με το ίδιο πάντα νόμισμα.
Πόνος! αυτό ήταν το νόμισμα, κανένα άλλο.

Μα, για έναν περίεργο λόγο, αυτή τη φορά, δεν ένιωσε μίσος, κακία, ούτε θυμό.
Χαμογέλασε μόνο με πίκρα, έσκυψε το κεφάλι, πήρε για άλλη μια φορά τα σπασμένα του κομμάτια, και τον δρόμο που άφησε για λίγο ξανά, και ήξερε που βγάζει. Τον δρόμο της ψυχικής του μοναξιάς, ένας ερημίτης στο ίδιο του το είναι, πάντα ανάμεσα σε κόσμο, μα δίχως να βλέπει και να αισθάνεται την παρουσία κανενός.

Λοιπόν; ..μιλάς και σύ καρδιά μου
που στα πόδια σου όλα τα έχεις;

"Γειά σου, Εάν βρέθηκες για πρώτη φορά στο Blog μου, και εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου, μπορείς να εγγραφείς στο RSS feed του Blog. Μπορείς επίσης να κάνοντας εγγραφή στο Newsletter του blog μου, να λαβαίνεις απ ευθείας κάθε μου ανάρτηση στο email σου. Είσαι Twitter user; τότε μπορείς επίσης να με κάνεις Follow στο Twitter. Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις,"Οι Σπόνσορες του Blog
Print this postRelated Posts :4 σχόλια:

Theodosia είπε... Best Blogger Tips
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

DaisyCrazy είπε... Best Blogger Tips

Η αγάπη Νίκο μου είναι ρίσκο, όπως όλα στη ζωή. Αν δεν ρισκάρεις δε θα χάσεις, δε θα πονέσεις αλλά δεν θα υπάρχει και πιθανότητα να κερδίσεις. Άλλωστε όσο αγαπάς κερδίζεις μέσα σου, μεγαλώνει η ψυχή σου.

Αγάπα κι ας οι άλλοι σε μισούν. Αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο. Αν ποτέ κάποιος το καταφέρει είμαι σίγουρη ότι θα'ναι πραγματικά ευτυχισμένος και χαρούμενος.

υγ. μου'χαν λείψει πολύ αυτά τα τόσο όμορφα κείμενα σου και χαίρομαι που τα ξαναδιαβάζω :)
φιλιά


Theodosia είπε... Best Blogger Tips

Αχ ο έρωτας. "Θέλω να με φτάσεις", σου λέει, "κι αν δεν μπορείς προσπέρασέ με" κι όταν τον προσπερνάς τότε τι; Η απόλυτη μοναξιά.
Λοιπόν; ..μιλάς και σύ καρδιά μου,
που στα πόδια σου όλα τα έχεις;

Άραγε τα έχει όλα στα πόδια της;


Theodosia είπε... Best Blogger Tips

Μου επιτρέπεις να το αναδημοσιεύσω στο θολό;


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next