02 Ιουνίου 20106 Ενδιαφέρουσα συντόμευση πληκτρολογίου

Υπάρχουν άνθρωποι, που έχουν πρόβλημμα με την όρασή τους, στο να διαβάσουν μικρά γράμματα. Άλλους πάλι τους κουράζουν αρκετά κάποια κείμενα γραμμένα με μικρές γραμματοσειρές.

Υπάρχουν επίσης και μερικά JavaScripts, πολλοί θα θυμάστε ένα που είχα πρίν δύο χρόνια περίπου κι εγώ, τα οποία αυξομειώνουν το μέγεθος της γραμματοσειράς, έχουν όμως ένα μειονέκτημα. Επιβαρύνουν το blog που θα τα τοποθετήσει, με ένα επιπλέον Script.
Άσε που μετά που θα μεγαλώσουμε την γραμματοσειρά, όταν προσπαθήσουμε να την ξαναμικρύνουμε στο αρχικό της μέγεθος, τις πιο πολλές φορές δείχνει άλλα μεγέθη απο το κανονικό.

Η καλύτερη λύση, απλούστατη και δίχως "παρενέργειες", είναι μπροστά στα μάτια μας, και είναι το πάτημα δύο πλήκτρων. Αυτό και τίποτε άλλο.
Κρτατώντας πατημένο το Ctrl, και πατώντας (κατ' επανάληψη, όσες φορές θέλουμε) το σύν: "+" (ή το πλήν: "-" για να ξαναμικραίνουν) μεγαλώνουν τα γράμματα σε κάθε πάτημα, η ξαναμικραίνουν, κατά μία σκάλα.
Σας δείχνω και στην εικόνα (πατήστε την μια στιγμή να την δείτε σε μεγέθυνση) την θέση αυτών των πλήκτρων.Δοκιμάστε το, και θα δείτε πόσο πιο εύκολο είναι, απο τις σύνθετες λύσεις με κάποιο Script, και που δεν προσφέρουν στην ουσία τίποτε περισσότερο.

"Γειά σου, Εάν βρέθηκες για πρώτη φορά στο Blog μου, και εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου, μπορείς να εγγραφείς στο RSS feed του Blog. Μπορείς επίσης να κάνοντας εγγραφή στο Newsletter του blog μου, να λαβαίνεις απ ευθείας κάθε μου ανάρτηση στο email σου. Είσαι Twitter user; τότε μπορείς επίσης να με κάνεις Follow στο Twitter. Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις,"Οι Σπόνσορες του Blog
Print this postRelated Posts :6 σχόλια:

ephee είπε... Best Blogger Tips

Επίσης γίνεται και με ctrl+ scroll up με το ποντίκι (μεγαλύτερο) kai ctrl+scroll down (μικρότερο).


Theodosia είπε... Best Blogger Tips

Σ`ευχαριστώ που μοιράζεσαι τις γνώσεις σου μαζί μας:)


MARY είπε... Best Blogger Tips

και εγώ σ΄ευχαριστώ! Πολύ χρήσιμο!


DaisyCrazy είπε... Best Blogger Tips

Να προσθέσω ότι ctrl+0 επαναφέρει τη σελίδα στην αρχική της ρύθμιση, δηλαδή τη ρύθμιση που έχει προνοήσει ο κατασκευαστής της σελίδας.

Καλημέρα Νίκο!


φανη είπε... Best Blogger Tips

Α βρε Νικόλα μου είσαι υπέροχος , σκέφτεσαι πριν από μας ..για μας..σ ευχαριστώ


Βάσω Α. είπε... Best Blogger Tips

ευχαριστω ... εψαχνα λύση να αυξησω το μέθεθος της γραμματοσειρας στα σχολια


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next