10 Μαΐου 201012 Κουράστηκες; Διάβασε λίγο εδώ..

Δημιούργησες ένα καινούργιο blog, με την ελπίδα να γίνεις ένας πετυχημένος, "Α" κατηγορίας blogger ο οποίος ίσως και να καταφέρει να βγάζει τα πρός το ζήν, γράφοντας δύο αναρτήσεις καθημερινά (η και πιο πολλές).
Αυτό το όνειρο το έχουμε οι περισσότεροι απο μας, έτσι δεν είναι;
Σίγουρα κάποιοι τελικά το καταφέρνουν, λίγοι μεν, μα υπάρχουν.

¨Ενα απο τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει καθ' ένας μας όταν ξεκινάει ένα νέο blog, είναι πως όλλοι μας ξεκινάμε ως "μέτριοι" bloggers.
Κανένας δεν είναι τέλειος άλλωστε, σε κάτι που δεν έχει ξανακάνει πρωτύτερα, και αυτή είναι η αλήθεια για όλους εμάς τους bloggers. Ξεκινώντας ένα blog, είναι σαν να προσπαθούμε να υπερνικήσουμε ένα μεγάλο εμπόδιο, και στην προκειμένη το εμπόδιο είναι ότι, ενώ εμείς ξεκινάμε τώρα, κάποιοι άλλοι έχουν κάνει ήδη μεγάλα άλματα ως αυτή τη στιγμή.

Χρειάζεται χρόνος μέχρι να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ποιοτικό περιεχόμενο σε τακτική βάση, και να είστε βέβαιοι πως οι αναγνώστες και φίλοι μας το γνωρίζουν αυτό και έχουν κατανόηση.
Ακόμη και τα πιο δημοφιλή blogs που υπάρχουν σήμερα, άρχισαν με μικρότερες φιλοδοξίες μέχρι να ανέβουν στην ψηλότερη στάθμη.
Ξεπερνώντας τους τυχόν φόβους ή κάποιες αρνητικές -πεσιμιστικές σκέψεις, πως δεν θα γίνετε ποτέ ένας μεγάλος blogger, θα έχετε κάνει ήδη ένα μεγάλο βήμα, που θα σας βοηθήσει στη συνέχεια να ξεπεράσετε ευκολώτερα τις όποιες δυσκολίες, μέχρι να δείτε πως πράγματι έχετε μεγάλες ικανότητες και πως κάτι ξεχωριστό κινείται, και αυτήν την φορά λόγω της δικής σας παρουσίας, στην blogόσφαιρα.

Υπήρξαν ως τώρα και υπάρχουν εκατοντάδες ιστορίες επιτυχίας για bloggers που πέτυχαν να φτάσουν σε ψηλότερη βαθμίδα, μα ίσως να μην είναι κάτι τέτοιο και δικό σας όνειρο. Ίσως εσείς να θέλετε απλά να αποκτήσετε ένα κάπως μεγάλο αναγνωστικό κοινό -κάτι που όλλοι μας το θέλουμε, έτσι δεν είναι;

Ορίστε λοιπόν μερικά μυστικά που μπορείτε κι εσείς να δοκιμάσετε, και ίσως βοηθήσουν κάποιους απο σας να σπάσουν το φράγμα του "μέτριου" blogger.

Υψώστε τον πύχη

Ακόμη και οι bloggers που έχουν θέσει ως στόχο τη δημιουργία επανάστασης στον χώρο, τώρα κάνουν χρήση των ίδιων μεθόδων προώθησης. Μπορείτε να αλλάξετε πολλά μέσα από το blog σας.
Το πρώτο βήμα για να ανεβάσετε τον πήχη είναι να τοποθετήσετε την κοινότητά σας και τους αναγνώστες σας πρώτα απ' όλλους και όλλα. Ενημερώνετε πάντοτε τους αναγνώστες σας για επερχόμενα θέματα, παρέχοντάς τους όλλα όσα πρέπει να ξέρουν, και βοηθώντας τους να συμμετέχουν. Η συμμετοχή των αναγνωστών για ένα blog, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του.

Ένα πράγμα που σίγουρα πολλοί αναγνώστες σας θα θέλουν να δουν, είναι μια εξέλιξη από εσάς και το σήμα κατατεθέν σας στην πορεία. Μερικές φορές, ακόμα και η μικρότερη αλλαγή κάνει την διαφορά, όπως η εκ νέου ρύθμιση και επανασχεδιασμός του Blog σας (αν χρειάζεται), την προσθήκη κάποιων νέων widget, προσθήκη κάποιων Social Sites, όπως το Facebook και άλλων Link κοινωνικής δικτύωσης. Αυτές οι αλλαγές μπορούν να βοηθήσουν θετικά και να εδραιώσουν το σήμα κατατεθέν σας.

Πιστέψτε στον εαυτό σας

Οι άνθρωποι δεν επιχειρούν να μπούν σε νέες αγορές ή δεν επιδιώκουν να κάνουν το χόμπι τους μερική ή πλήρη απασχόληση και κατ' επέκταση, ροή έξτρα εισοδήματος, επειδή έχουν χαμηλή εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Αν και μπορεί να έχουν μεγάλη ικανότητα σε ένα χόμπι, δεν έχουν την όρεξη, ή το μυαλό ή την επιχειρηματική λογική για πραγματικά κέρδη απο εκεί που δεν το πίστευαν.

Σήμερα, είναι πιο εύκολο από ποτέ να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση και να την προωθήσετε μέσω του Διαδικτύου. Δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να σας σταματήσει, εκτός από την εύρεση της ιδέας, τον τρόπο και το κίνητρο, τα οποία θα έπρεπε ήδη να έχετε, αν είστε παθιασμένοι με κάποιο πολύ αγαπημένο χόμπι σας.
Πιστεύοντας στον εαυτό σας έχετε κάποια μειονεκτήματα, ωστόσο. Ακόμα κι αν εσείς αισθάνεστε συνεπαρμένοι γι' αυτό που κάνετε, οι αναγνώστες σας δεν αισθάνονται το ίδιο, ίσως και κάποιοι να σας σνομπάρουν, και το γεγονός αυτό μπορεί να σας στοιχίσει. Μην αφήσετε την αρνητικότητα άλλων να σας αποκαρδιώσει ή να σας σταματήσει, ούτε να χάσετε ποτέ τον ενθουσιασμό σας για ότι κάνετε, αλλιώς δεν θα φτάσετε ποτέ τους στόχους σας. Πιστέψτε σε σας.

Αλάξτε συνήθειες

Πώς να εξελιχθείτε από έναν μέτριο blogger σε blogger που τον εμπιστεύονται, εκτιμούν, και σέβονται; Λοιπόν, θα αρχίσω με την αλλαγή των συνηθειών που κάποιους ίσως τους εμποδίζουν από το να πετύχουν να φτάσουν ψηλότερα.
Αν και έχω γράψει ορισμένες από αυτές τις συμβουλές κατά το παρελθόν, συνεχίζω και σήμερα, με ορισμένες ακόμη, με μοναδικό σκοπό να βοηθηθούν κάποιοι. Έστω και ένας blogger να βρεί χρήσιμη αυτήν την ανάρτηση, εμένα μου φτάνει.

 • Μήν ακολουθείτε "μόδες".
  Δημιουργήστε ική σας μόδα. Κινηθείτε γρηγορώτερα και στοχεύστε στην σωστή κατέυθυνση πρίν απο άλλους, γιατί θα έρχεστε πάντα δεύτεροι, τρίτοι η τελευταίοι.
 • Καταστρώστε ένα Σχέδιο.
  "Σχεδιάστε" το σχέδιό σας. Βάλτε στόχους για τον εαυτό σας, καθορίζοντας απο πρίν, πόσο traffic, αναγνώστες, και (ίσως-και γιατί όχι) χρήματα θα θέλατε να δείτε σε μια καθορισμένη χρονική περίοδο στο μέλλον, παράδειγμα, σε έξι μήνες-ένα χρόνο-και πάει λέγοντας.
 • Μην ξεχνάτε τους τρόπους σας.
  Μερικοί bloggers νομίζουν πως το μεγάλο traffic και τα κάποια κέρδη, θα πρέπει να σβήσουν κάθε ηθική, όπως λέμε "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα". Μην καταφεύγετε στο να κάνετε spamming στους ανθρώπους εκείνους, που σας βοήθησαν με τον τρόπο του ο καθ' ένας να πετύχετε τους στόχους σας, αλλιώς θα χάσετε πολύ σύντομα και την υποστήριξή τους, και αυτούς τους ίδιους.
 • Προσκοληθείτε σε κάποιο topic ή σε κάτι που είστε εξειδικευμένοι καλά.
  Το να "χοροπηδάτε" απο δω κι απο κεί, μπορεί να συμβεί κάποια στιγμή, μα όχι για πολύ, και σίγουρα όχι στην αρχή. Δεν θα μπορείτε να βρείτε τον απαιτούμενο χρόνο για να μπορείτε να συντηρείτε πάνω απο ένα blog, μέχρι να το φτάσετε τουλλάχιστον σε ένα ψηλό βαθμό.
 • Πάντοτε προσφέρετε ποιότητα.
  Αν απλά αναμασάτε ότι κάποιοι άλλοι έχουν πεί πρίν απο σας, δεν θα έχετε κανένα κέρδος, και οι αναγνώστες σας δεν θα βρούν καμία αξία σε αυτό που τους προσφέρετε.

Οι δικές σας γνώμες;

Ποιους άλλους τρόπους θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας νέος blogger για τον εαυτό του, ώστε ανάμεσα σε τόσα εκατομμύρια άλλα blogs, να εξακολουθεί να υπάρχει, να "φαίνεται", αλλά, και να αντιπροσωπεύει κάτι ξεχωριστό;
Παρακαλώ αφήστε τις γνώμες και τις ιδέες σας, απο την μέχρι σήμερα προσωπική πείρα που έχετε αποκτήσει, στα σχόλια.
Για κάθε έναν νέο Blogger, που ενδιαφέρεται πραγματικά για όλα τα παραπάνω, να είστε σίγουροι πως κάθε γνώμη δική σας, θα του είναι πολύτιμη.

"Γειά σου, Εάν βρέθηκες για πρώτη φορά στο Blog μου, και εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου, μπορείς να εγγραφείς στο RSS feed του Blog. Μπορείς επίσης να κάνοντας εγγραφή στο Newsletter του blog μου, να λαβαίνεις απ ευθείας κάθε μου ανάρτηση στο email σου. Είσαι Twitter user; τότε μπορείς επίσης να με κάνεις Follow στο Twitter. Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις,"Οι Σπόνσορες του Blog
Print this postRelated Posts :12 σχόλια:

DaisyCrazy είπε... Best Blogger Tips

Νίκο μου να'σαι καλά για την πάντα πολύτιμη βοήθεια σου.

Ερώτηση: πως έκανες αυτές τις επικεφαλίδες μέσα στο κείμενο με πλαίσιο; :)

Καλημέρα!


next_day είπε... Best Blogger Tips

πολύ ενδιαφέρον..
και νομίζω είναι πράγματα που πάντα πρέπει κάποιος να θυμάται ανεξάρτητα του πόσο καιρό είναι blogger!
Καλημέρες!


TheoCoach είπε... Best Blogger Tips

Νίκο καλημέρα από Κιλκίς. Πολλή καλή η ανάρτησή σου. Την προωθώ.

Θοδωρής


Εlena είπε... Best Blogger Tips

Είναι πολύ χρήσιμη και ενδιαφέρον η ανάρτηση σου.
Ευχαριστώ!
Έλενα


sofia είπε... Best Blogger Tips

Να σου πω....Πρώτα από όλα έβαλα το μπάνερ σου στο μπλόγκ, δεύτερον μιας και είμαι παλιά,2.5 χρόνια δηλαδή, μπορώ να πω ότι βασικά πρέπει να σου αρέσει να γράφεις.Αν είναι σαν επάγγελμα είναι αλλιώς, αν είναι να γράφεις επειδή το έχεις ανάγκη να καταγράφεις είναι πάλι διαφορετικό. Το πιο βασικό είναι να σου αρέσει και να περνάς καλά ενω γράφεις. Να αισθάνεσαι κάτι σαν λύτρωση, πως να το πω. Κάποιος θα το διαβάσει, αν όχι, βοήθησες τον εαυτό σου να νιώσει καλύτερα.
Πολύ καλές οι συμβουλές που δίνεις πάντως για καινούργιους και για πιο παλιούς που θέλουν κάτι πάρα πάνω.
Καλό απόγευμα


Γιάννης Παππάς είπε... Best Blogger Tips

επειδή καθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός ..αν είμαστε ο εαυτός μας και όχι αυτός που πρέπει να είμαστε ..
σύντομα θα δείξει αν θα έχουμε επιτυχία η όχι

γειά σου Νικ
μια καλημέρα απο Βέροια


AATON είπε... Best Blogger Tips

*** DaisyCrazy, ιδέα δεν έχω, απλά έβαλα h3 αριστερά και δεξιά, που σημαίνει πως κάπου έχω βάλει έναν κώδικα στο πρότυπο και τα μετατρέπει σε πλαίσιο, και δεν θυμάμαι πού και ποιόν..

*** next_day, χαίρομαι που τα βρήκες ενδιαφέροντα

*** Θοδωρή σε ευχαριστώ πολύ, χαιρετίσματα στο Κιλκίς

*** Εlena, κι εγώ σ' ευχαριστώ

*** sofia, σε ευχαριστώ για το Banner και την φιλία σου όλα αυτά τα χρόνια.
Συμφωνώ πως γράφουμε και για μάς, να νοιώσουμε καλά γράφοντας σκέψεις συναισθήματα και οτιδήποτε άλλο μας ευχαριστεί. Η χαρά μας όμως μεγαλώνει πάντοτε, όταν βλέπουμε πως μας διαβάζουν κι άλλοι, και όταν βλέπουμε να συμμετάσχουν, με σχόλια, γράμματα και λοιπά. Έτσι δεν είναι;

*** Γιάννη μου, δεν υπάρχουν "κανόνες για καλό blogging", ούτε για το "πώς πρέπει να είναι ένας blogger", καθ' ένας γράφει όπως ξέρει, μπορεί και αισθάνεται, σίγουρα, και μετράει αυτό που βγάζει έξω, ο εαυτός του. Και η έννοια της "επιτυχίας" είναι πάντοτε σχετική. Μπορεί να δείς ιστολόγιο με 100 σχόλια ανα ανάρτηση, και ένα με 10, μα το πρώτο να μην θεωρείται πετυχημένο παρ' όλλα αυτά.


Μάγισσα Κίρκη είπε... Best Blogger Tips

Νίκο μου εξαιρετική ανάρτηση και διδακτική.Μιας που ρωτάς, η γνώμη μου είναι πως καλό θα ήταν εμείς οι bloggers:
1. Να μην στέλνουμε newsletters σε ανθρώπους που δεν το έχουν ζητήσει (έχω γίνει γραφική το ξέρω αλλά κάποιοι αρνούνται να το καταλάβουν!)
2. Να αφαιρέσουμε το auto play μουσικών κομματιών απ τη σελίδα μας γιατί αν έχεις τρια τέτοια μπλογκς ανοιχτά γίνεται μπάχαλο άσε που μερικά τραγούδια επειδή παίζουν τέρμα σε κάνουν να κλείνεις την σελίδα κι είναι κρίμα γιατί μπορεί να γράφεται κάτι πολύ αξιόλογο που όμως πηγαίνει χαμένο.
3. Να σταματήσουμε να "πειράζουμε" το widget επισκεψιμοτήτων γιατί αυτό, από τους παλιούς bloggers τουλάχιστον, γίνεται αντιληπτό όπως γίνεται αντιληπτό ότι το blogging δεν το βλέπουμε σαν ευκαιρία για κοινωνικοποίηση αλλά σαν μπίζνα!
4. Να σταματήσουμε να περνάμε ΣΥΝΕΧΕΙΑ από τα μπλογκς δήθεν τυχαία για καληνύχτα-καλημέρα-καλή εβδομάδα-καλά κρασιά αφήνοντας σε 150 άτομα ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο σχόλιο γιατί φαίνεται πως προσπαθούμε να ψωνίσουμε πελάτες και όχι αληθινούς φίλους ή απόψεις!
5. Να σταματήσουμε να κάνουμε ΣΥΝΕΧΕΙΑ προσωπικές επιθέσεις που δεν αφορούν κανέναν και που στερούν την ελευθερία του λόγου από ανθρώπους την άποψη των οποίων κατά τ άλλα ζητάμε εμείς οι ίδιοι.
6. Να σταματήσουμε να βάζουμε κανόνες που σταματάνε τους bloggers! :p

Χωρίς καμία παρεξήγηση ή υπαινιγμό για κάποιον συγκεκριμένα, αυτά τα χαρακτηριστικά τα έχω δει πολλές φορές στο σύνολό τους-μέχρι και σε καθαρά επαγγελματικά ή ειδησεογραφικά blogs- και εμένα προσωπικά με έχουν ξενίσει. Μπορεί να το βλέπω λάθος δεν αντιλέγω, αλλά είναι απλά η γνώμη μου. Καλό βράδυ να έχεις!


AATON είπε... Best Blogger Tips

Κίρκη μου, το 1ο που τονίζεις, το έχω πεί κι εγώ επανειλλημένα, και το 2ο επίσης.
Νομίζω πως κάποιοι, μάλλον δεν καταλαβαίνουν τι λέμε. Γιατί, το να υποθέσω κάτι διαφορετικό, δεν μου κάθεται.. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που έκανα την τελευταία ανάρτηση του Απριλίου, "Πώς να κάνετε Newsletter στο blog σας", μήπως επι τέλους βάλουν κάποιοι το νιονιό να δουλέψει. Τελικά, τζίφος.. μη σου πω πως δέχομαι ακόμη πιο πολλά απο πρίν ;-)
Σε όλλα όσα έγραψες, έχεις απόλυτο δίκιο, δεν τα βλέπεις καθόλου λάθος σε πληροφορώ. Προσωπικά θεωρώ όσον αφορά εσένα, πως έχεις πιάσει απόλυτα το νόημα του Blogging, κάτι που δεν βλέπω στους πολλούς (ακόμη).


DaisyCrazy είπε... Best Blogger Tips

Αχ Κίρκη πες τα! Πόσες φορές δε μου'τυχε να χω βρει ένα κομμάτι και να τ'ακούω όλο ευχαρίστηση όταν κάνω το λάθος να ανοίξω ένα μπλογκ και τσουπ! πηδάει από πάνω οποιοδήποτε κομμάτι διάλεξε ο μπλογκερ να μου επιβάλει να ακούσω. Τα νεύρα μου! Είναι κάποια άτομα που όσο και να τους το έχω πει δεν λένε να το καταλάβουν άρα απλά αναγκαστικά τους διαβάζω όταν έχω τον ήχο στο mute κι όχι όταν ακούω τραγούδια :)


Θεό7δωρος είπε... Best Blogger Tips

αυτό που με τσατίζουν στα blogs ειναι:
1 όταν αργούν να φορτώσουν λόγω ένα πολλών widget.
2 Η αυτοματη μουσικη
3 και τα επανελειμενα clopy paste

Ας γραφουμε και κάτι δικο μας!


Δημήτριος Παπαδόπουλος είπε... Best Blogger Tips

Τώρα μπήκα στο χώρο του blogging και βλέπωντας το site σου βλέπω πως δεν υπάρχει κομμάτι που δεν το έχεις σκεφτεί αναλύσει και παραμετροποιήσει με σκοπό τη βελτιστοποίηση....έτσι εξηγείται η επιτυχία σου. Βγάζεις από κάθε άκρη του blog με πολύ μαεστρία traffic juice. Απέκτησες ακόμη έναν αναγνώστη..συνέχισε τη καλή δουλειά.


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next