06 Μαΐου 20109 Έλληνες, πού πάμε;

Ένα είναι σίγουρο. Η χώρα μας περνάει δύσκολες στιγμές.
Θέλω όμως να σταθώ σ' αυτά που έγιναν, και φοβάμαι πως θα ξαναγίνουν.

Άλλο διαμαρτυρία, άλλο φόνος.
Εδώ μιλάμε για φόνους πλέον. Γίναμε φονιάδες, ναι, όσο ωμό κι αν ακούγεται.
Δολοφονούμε αθώες ψυχές. Δολοφονούμε το μέλλον μας, δολοφονούμε τη χώρα μας.

Και το μόνο που ακούς για δικαιολογία, είναι "φταίνε οι πολιτικοί".
Ας πάρουμε τους τριακόσσιους λοιπόν, και ας τους πετάξουμε στα σκουπίδια. Ας βάλουμε κατόπιν άλλους στη θέση τους. Δήθεν καλύτερα επιλεγμένους αυτή τη φορά. Τα ίδια δεν θα λέμε; Το ίδιο δεν θα φωνάζουμε; Πάλι αυτοί δεν θα φταίνε;
Ποτέ δεν άκουσα να λέει κανείς σε κάποια πορεία, "φταίμε εμείς οι ψηφοφόροι".

Αγαπητοί συμπατριώτες.
Αν τις δύσκολες αυτές στιγμές δεν μονοιάσουμε, και δεν κοιτάξουμε μπροστά, πώς να διορθώσουμε την άσχημη κατάσταση που περνάει η πατρίδα μας, δεν βλέπω να είναι μακρύς ο δρόμος μας.

Έχεις έναν συγγενή.
Τον αγαπάς, τον σέβεσαι, και μαθαίνεις πως 'παράπεσε'. Άρχισε να παίζει σε τυχερά παιχνίδια, σε καζίνα, σε ακολασίες, να μπεκροπίνει, και στο τέλος να μην έχει να φάει.
Σίγουρα θα τρέξεις να του συμπαρασταθείς.
Θα του δώσεις να φάει, θα τον φιλοξενήσεις, θα του δώσεις λίγα χρήματα να έχει, και θα προσπαθήσεις να τον ξαναστήσεις στα πόδια του.
Αν όμως δείς, πως όλα όσα εσυ κάνεις, δεν πιάνουν τόπο, γιατί όσα του δίνεις συνεχίζει να τα παίζει και να τα πίνει, δίχως να κάνει τίποτε ο ίδιος για να βοηθήσει τον εαυτό του, θα πάψεις μια μέρα να τον βοηθάς.
"Χάνω τον καιρό μου μαζί σου' θα του πείς, και θα του γυρίσεις την πλάτη.

Αυτό ακριβώς θα συμβεί αγαπητοί μου φίλοι, και με κάθε φιλικό κράτος που λέει πως μας συμπαθεί, και ότι επιθυμεί να μας βοηθήσει. Αν δούν πως εμείς συνεχίζουμε να σπαταλάμε την βοήθεια που μας δίνουν, αν δούν πως η διαπλοκή και η ρεμούλα συνεχίζουν να υπάρχουν, τότε θα μας γυρίσουν την πλάτη, και πολύ καλά θα κάνουν.

_Εμείς πρέπει πρώτα να αλάξουμε, ύστερα οι πολιτικοί.
_Εμείς πρέπει να μάθουμε να ψηφίζουμε για το καλό του συνόλου, κι όχι απο ιδιοτελή κίνητρα.
_Εμείς πρέπει να πάψουμε κάποτε να λαδώνουμε, για να κάνουμε πιο σίγουρα η πιο γρήγορα κάποια δουλειά μας, χαλώντας και διαφθείροντας μόνοι μας το σύστημα.
_Εμείς πρέπει να μάθουμε να διαμαρτυρόμαστε ειρηνικά και κόσμια, κι όχι να καταστρέφουμε άλλων περιουσίες, η να αφαιρούμε ζωές αθώων.
_Εμείς πρέπει να συνηδειτοποιηθούμε σαν πολίτες, ώστε να έχουμε απαίτηση απο τους πολιτικούς μετά να ακολουθήσουν την τίμια οδό. Όταν ο λαός που είναι η κεφαλή (εφ' όσον ο λαός κυβερνά, και εκλέγει) τότε η βάση, δηλαδή οι πολιτικοί, γιατί να σκέφτονται διαφορετικά;
Πώς μπορούμε, κλέφτες να τους ανεβοκατεβάζουμε, λές και εμείς οι τίμιοι στη θέση τους θα φερόμασταν διαφορετικά. Μάλλον μας ενοχλεί που τρώνε εκείνοι κι όχι εμείς. Άρα κι εδώ ιδιοτέλεια.
Πόσοι απο μας κάνουμε τίμια δήλωση στην εφορία; ΚΑΝΕΝΑΣ, εγώ σας το λέω. ΚΑΝΕΝΑΣ!
Αν όμως μάθουμε κάτι για τον τάδε πολιτικό η επώνυμο, αρχίζουμε τις στριγκλιές σαν υστερικές Κατίνες. "Άρον άρον σταύρωσον αυτόν".
Εμάς μονάχα, αφήστε μας ήσυχους, πιάστε αυτόν.

Φίλε Έλληνα.
Δεν μπορείς να κλείνεις εθνικές οδούς γιατί έτσι σου αρέσει.
Δεν μπορείς να καίς και να καταστρέφεις περιουσίες άλλων, γιατί τάχα αισθάνεσαι οργή.
Δεν μπορείς να τραυματίζεις, η ακόμη χειρότερα, να αφαιρείς τη ζωή άλλων, δεν έχεις το δικαίωμα για κανέναν λόγο.
Δεν βρίσκεις έτσι το δίκιο σου, το χάνεις, και μαζί σου, και όλοι όσοι είχαν το ίδιο δίκιο.

Η χώρα μας πλέον έχει την χειρότερη εικόνα στο εξωτερικό.
Ο μεγαλύτερος οικονομικός πόρος της, ο τουρισμός, θα δεχθεί μετά απο όλλα αυτά, ένα ηχηρό χαστούκι, που θα μεταφράζεται σε απώλειες εκατομμυρίων Ευρώ μέσα σε λίγους μήνες. Και όλλα αυτά, γιατί κάποιοι την είδαν εκτελεστές των δρόμων.

Όχι φόνους.. όχι χαμένες ζωές, δεν αξίζει κανένας σκοπός κάτι τέτοιο..όχι!
Κανένας σκοπός δεν είναι τόσο ιερός, να πεθαίνουν τρείς νέοι άνθρωποι και μια αγέννητη ψυχούλα, επειδή κάποιου του περίσσευε μια μολότωφ.
Όχι, δεν είναι διαμαρτυρία αυτό, φόνος είναι...δολοφονία εκ προμελέτης λέγεται!
Όταν ακούς σειρήνες απο ασθενοφόρα η πυροσβεστικά οχήματα, ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ!
Δεν τα εμποδίζεις για κανέναν λόγο. Ιερό λειτούργημα επιτελούν. Αν χαθεί μια ζωή, εσύ θα είσαι υπέυθυνος. Αν χαθεί μια περιουσία, αν μια οικογένεια μείνει στο δρόμο, εσύ θα είσαι ο φταίχτης..

Ντράπηκα πολύ όταν διάβασα, πως, τα οχήματα της πυροσβεστικής παρεμποδίστηκαν στο να φτάσουν έγκαιρα στον τόπο της φωτιάς, με αποτέλεσμα να χαθούν τέσσερις ζωές.
Ντράπηκα, όταν διάβασα πως στο σημείο της πυρκαγιάς, υπήρχε μεγάλο πλήθος ανθρώπων, μα κανένας δεν προσπάθησε να βοηθήσει τα διστυχισμένα θύματα που έχασαν τη ζωή τους.

Αυτό εμένα μου λέει, πως η κοινωνία στην Ελλάδα νοσσεί.
Ναι, είναι άρωστη.
Και δεν ξέρω αν γιατρεύεται πλέον.."Γειά σου, Εάν βρέθηκες για πρώτη φορά στο Blog μου, και εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου, μπορείς να εγγραφείς στο RSS feed του Blog. Μπορείς επίσης να κάνοντας εγγραφή στο Newsletter του blog μου, να λαβαίνεις απ ευθείας κάθε μου ανάρτηση στο email σου. Είσαι Twitter user; τότε μπορείς επίσης να με κάνεις Follow στο Twitter. Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις,"
Οι Σπόνσορες του Blog
Print this postRelated Posts :9 σχόλια:

TheoCoach είπε... Best Blogger Tips

Νίκο πολλή καλή η ανάρτησή σου. Συμφωνώ. Η ανάληψη της προσωπικής ευθύνης για ότι μας συμβαίνει είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά.

Το να προσπαθούμε να 'ρίξουμε το φταίξιμο' στους πολιτικούς, στους επιχειρηματίες, στους 'πλούσιους και ισχυρούς' δε νομίζω ότι βοηθάει σε κάτι. Ούτε επίσης συμφωνώ ότι πρέπει να 'ρίξουμε το φταίξιμο' σε εμάς.
Το να ρίχνουμε το φταίξιμο κάπου ποτέ δε βοηθάει. Αυτό που χρειάζεται είναι να συνειδητοποιήσουμε που είμαστε τώρα, πώς φτάσαμε εδώ και αν δεν είμαστε ικανοποιημένοι να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε.

Και δεν εννοώ σαν χώρα ή σαν κυβέρνηση απαραίτητα· αναφέρομαι ο καθένας για τον εαυτό του και την οικογένειά του. Όταν κάποιος έχει 100% του μισθού του δεσμευμένο σε δόσεις και του κάνουν μείωση του μισθού, είναι λογικό να μην του αρέσει. Αν δει όμως τι τηλεόραση έχει, πόσα αυτοκίνητα έχει και τι άλλο έχει αγοράσει ή έχει κάνει 'με δόσεις' ενώ δεν το έπαιρνε η τσέπη του και ο μισθός του, τότε πραγματικά θα συνειδητοποιήσει ότι από αυτόν ξεκινάνε όλα.

Η ανάληψη της προσωπικής ευθύνης είναι το Α και το Ω στο να αλλάξει αυτός ο τόπος. Από όλους μας - και τους πολιτικούς, και τους επιχειρηματίες και τους εργάτες και όλους - αλλά πρώτα από εμάς τους ίδιους. Αντί λοιπόν να προσπαθούμε να αλλάξουμε όλους τους άλλους, ας κοιτάξουμε πρώτα μέσα μας και να αλλάξουμε τον εαυτό μας.

Θοδωρής


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Καλημέρα.
Το γενικό και μόνιμο πρόβλημα είναι με ποιους θα αλλάξουμε τους τριακόσιους. Βλέπεις όπως λέει και ο λαός άμα έχεις την κουτάλα και το μέλι δεν υπάρχει περίπτωση να μην γλύψεις.
Το βασικό πρόβλημα είναι εσωτερικό. Όλοι έχουν μέσα τους την απληστία. Όταν λοιπόν θα βρεθούν στην κατάλληλη θέση θα κλέψουν, οι περισσότεροι τουλάχιστον. Και επειδή θα βρεθούν να κλέβουν οι 50 συν 1 (εδώ λειτουργεί η δημοκρατική διαδικασία) σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα γεννηθούν νέα σκάνδαλα και ρεμούλες από τους νέους κυβερνήτες.
Τελικά η διαφθορά και το διεθνές μπάχαλο που παρατηρείται είναι ένας μονόδρομος.


Gaurakos είπε... Best Blogger Tips

Ήρθε πρώτος ο "TheoCoach"
Και συνυπογράφω αυτό: "Όταν κάποιος έχει 100% του μισθού του δεσμευμένο σε δόσεις και του κάνουν μείωση του μισθού, είναι λογικό να μην του αρέσει. Αν δει όμως τι τηλεόραση έχει, πόσα αυτοκίνητα έχει και τι άλλο έχει αγοράσει ή έχει κάνει 'με δόσεις' ενώ δεν το έπαιρνε η τσέπη του και ο μισθός του"

Να είσαι σίγουρος Νίκο ότι θα ξανάγίνουν.
Πάλι και πάλι και πάλι και πάλι.
Να μονοιάσουμε; Να τον βοηθήσουμε κάποιον σαν να είναι συγγενής μας; Γιατί; σιγά μωρέ. Τον ξέρω και απο χτές;
Και φυσικά μας ενοχλεί να τρώει ο άλλος και όχι εμείς.
Γιατί αυτός και όχι εγώ; Η στην τελική και εγώ.
Και να είσαι σίγουρος ότι δεν γιατρεύται αυτή η αρρώστεια.

Δεν είμαι απαισιόδοςξος αλλα κρίνω και απο μένα και απο τους γύρω μου (τους υπόλοιπους Έλληνες δηλαδή) δεν διαφέρουμε και πολύ.

Ίσως αν αλλάζαμε χώρα να γινόμασταν και καλύτεροι αλλά δεν θα αντέξουμε και για πολύ, λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά ήθελαν να αλλάξουν και άλλαξαν.

Την καλημέρα μου Νίκο.


Andreas είπε... Best Blogger Tips

Πολύ σωστός φίλε.Ποτέ δεν κοιτάξαμε την δικιά μας καμπούρα.Παντα ασχολιόμασταν με την καμπούρα των άλλων.Και η λύση πολλών:να τα κάψουμε όλα,να ισοπεδώσουμε το σύμπαν,να σκοτώσουμε,να καταστρέψουμε.Από κανέναν δεν ακούω "να αλλάξω εγω".Από κανεναν.Θλιβερο!!!


RADIO PARANOID είπε... Best Blogger Tips

ΝΙΚΟ ΕΙΜΑΣΤΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ


AATON είπε... Best Blogger Tips

*** Θοδωρή, απορώ με το σκεπτικό, του ότι μπορώ να δανείζομαι, δίχως να τα επιστρέψω πίσω. Δάνεια για αυτοκίνητο, σπίτι, διακοπές, καλοπέραση, ψώνια, μέσω πιστωτικών καρτών, και μετά φωνές και οδυρμοί, και μας φταίνε μονάχα οι πολιτικοί κι οι άλλοι. Αμ φταίμε κι εμείς δόλιε Έλληνα.

*** Μιχάλη, κάποιος τρόπος θα υπάρχει να μπορούν να αλλάξουν όλα αυτά τα αρνητικά του Έλληνα. Δε μπορεί, απλά δεν τον βρήκαμε ακόμη. Δεν χάνω όμως το κουράγιο και την πίστη μου, ξέρω καλά για το τί είμαστε ικανοί αν θέλουμε, και τώρα ήρθε η ώρα να το θέλουμε πραγματικά,αλλιώς είμαστε χαμένοι απο χέρι.

*** Γαυράκο φίλε μου, αν εμείς αλάξουμε, και οι πολιτικοί θα αλάξουν. "Ανάγκα και Θεοί πείθονται". Όταν βλέπουν πως διοικούν έναν διεφθαρμένο και σάπιο λαό, δεν είναι κορόϊδα, κι εκείνοι έτσι συμπεριφέρονται, αφού εμείς τους οδηγούμε.

*** Ανδρέα, είναι η εύκολη επιλογή, η αποποίηση των ευθυνών μας και η μετάθεσή τους σε αλλονών πλάτες. Παντού το συναντάς και πάντα θα το βλέπεις.

*** RADIO PARANOID, σε άλλα είμαστε 100 χρόνια μπροστά, σε ότι δεν μας συμφέρει, πίσω. Επιλεκτικά πάντα, τέτοιοι είμασταν πάντα.


Apokalipsis999 είπε... Best Blogger Tips

Καλά και σωστά όσα κατέθεσαν οι προλαλήσαντες. Όμως εδώ ανακύπτουν 3 ζητήματα, τα όποια απλά τα παραθέτω ως αφορμή μετέπειτα προβληματισμού:

- Έχουμε όλοι οι Έλληνες μερίδιο ευθύνης και αν ναι (μην προτρέξουμε να πούμε «όλοι») μέχρι που φθάνει αυτό το μερίδιο;

- Κατά πόσο είμαστε σε θέση να κάνουμε εποικοδομητική αυτοκριτική; Μπορούμε να έχουμε πλήρη γνώση των πραγμάτων και να αποφύγουμε την εύκολη οδό του βερμπαλισμού;

- Ποιές είναι οι εφικτές λύσεις που μπορούμε ως πολίτες να κάνουμε; (Θεωρητικές λύσεις έχω διαβάσει πάρα πολλές, μα ανέφικτες). Αλλαγή πολιτεύματος, φερ' ειπείν;

Νομίζω πω τα παχιά λόγια πρέπει να τα ακολουθήσει η σιωπή. Η γόνιμη σιωπή όμως! Με πολλή σκέψη, μελέτη και προβληματισμό. Όχι η μεμψιμοιρία.


MOLEMOU είπε... Best Blogger Tips

ΚΑΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΑ ΑΚΟΥΩ,ΚΑΤΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΝΑΙ ΡΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ ΑΜΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΑΛΛΟΥ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ,ΕΜΕΙΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ....
Η ΜΗΠΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ,ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΕΡΑ ΡΕ ΜΟΛΕΜΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΕ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΜΕΙΣ ....ΠΟΙΟΙ ΕΜΕΙΣ ΒΡΕ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΟΙΤΑΝΕ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΟΥΣΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΑ..ΤΕ Ο ΑΛΛΟΣ
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΟΝ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΑΜΑΔΕΣ


gatodiakritikos είπε... Best Blogger Tips

Συμφωνω σε ολα εκτος απο το κομματι που αναφερεσαι "Εμείς πρέπει να μάθουμε να διαμαρτυρόμαστε ειρηνικά και κόσμια, κι όχι να καταστρέφουμε άλλων περιουσίες, η να αφαιρούμε ζωές αθώων." Αυτο τουλαχιστον πιστευω το κανουμε (σημερα εγινε καθιστικη διαμαρτυρια εξω απο τη βουλη), παρολο που καποιοι που ανηκουν σε μικρη μεριδα ανθρωπων πασχιζουν και σε καθε ευκαιρια αμαυρωνουν το "στοχο" καθε πορειας!


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next