13 Μαΐου 201013 Τι είναι τα AdSense και AdWords;

Συχνά βλέπουμε τις φράσεις "AdSense" και "AdWords". Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ τους; Αυτή η ανάρτηση εξηγεί τις διαφορές μεταξύ AdSense και AdWords, απο την οπτική γωνία ενός Blogger.
Τι είναι πρώτα-πρώτα αυτά τα δύο. Όταν λέμε AdSense, εννοούμε το "εργαλείο" εκείνο, με το οποίο εμφανίζουμε διαφημίσεις άλλων, στο δικό μας blog. Δηλαδή: * Δημιουργούμε μια ανάρτηση (η μια σελίδα) στην οποία θα τοποθετήσουμε τις όποιες διαφημίσεις που θα επιλέξουμε, και το "πού" θα εμφανίζονται μέσα στο blog, καθώς επίσης, ποιό σχήμα, μέγεθος και χρώμα θα έχουν. Αν θα είναι σε μορφή εικόνας, η σε μορφή Text - Link. * Η Google με τη σειρά της, κάνει κάποιες "συμφωνίες" με άτομα που θέλουν να διαφημιστούν στον χώρο μας, επιλέγει ποιές και τι είδους διαφημίσεις θα εμφανιστούν στο blog μας, και τέλος μας πληρώνει, αν φυσικά έχουμε "επιτυχία" στα clicks των άλλων (περισσότερα επ' αυτού σε λίγο). Όταν λέμε AdWords, εννοούμε πως στην περίπτωση αυτή, "εμείς" διαφημίζουμε, το δικό μας blog (ή οποιαδήποτε άλλη website που διατηρούμε) στα αποτελέσματα αναζήτησης και/ή σε άλλων τα websites ή τα blogs τους. * Εμείς κάνουμε set up την διαφήμιση (το όλο στήσιμό της), και δηλώνουμε πόσο είμαστε διατεθειμένοι να πληρώνουμε, ανα μέρα, και ανα click. * Η Google διαπραγματεύεται (για μας) τις εμφανίσεις των διαφημίσεών μας, (εδώ υπάρχει συναγωνισμός με άλλους που επίσης θέλουν να διαφημιστούν μέσω AdSense, καθώς και με διαφημιζόμενους που έχουν φτιάξει επίσης κάποια επαγγελματικά networks διαφημίσεων), και μας χρεώνει ανάλογα, κι αν οι αναγνώστες μας ανταποκριθούν στην διαφήμισή μας. Κόστος και όφελος: Το AdSense είναι δωρεάν για τους publishers (λέγεσαι "publisher" όταν τοποθετείς AdSense -και γενικά διαφημίσεις- στο blog σου) και πληρώνεσαι όταν οι αναγνώστες σου βλέπουν κλικάροντας διαφημίσεις που προβάλλονται στο blog σου. Το AdWords ΔΕΝ είναι δωρεάν για τους advertisers (advertiser είπαμε λέγεται ο διαφημιζόμενος), αλά αρκετός κόσμος πιστεύει πως αξίζουν τα λεφτά που πληρώνουν και συμφέρουν. Για την εγγραφή, απαιτείται ένα ποσόν (sign-up fee) που διαφέρει απο χώρα σε χώρα (για την Ευρώπη παράδειγμα είναι αν δεν κάνω λάθος περίππου 10 Ευρώ), και πληρώνει ο διαφημιζόμενος (δηλαδή του τα κρατάει αυτόματα η Google) κάθε φορά που κάποιος αναγνώστης κάνει click στην διαφήμισή του (PPC=Pay Per Click), ή -σε κάποιες περιπτώσεις- κάθε φορά που η διαφήμισή του εμφανίζεται (PPV=Pay Per View). Υπάρχει υψηλό επίπεδο διαχείρησης και control στο πόσο θέλετε να πληρώνετε για την κάθε σας διαφήμιση (το minimum είναι 1cent per click) και να καθορίσετε ένα maximum budget για κάθε μέρα (παράδειγμα $1.00). Οπότε: Το AdWords είναι το εργαλείο που μπορεί να δημιουργήσει traffic για σας. Το AdSense είναι το εργαλείο που μπορεί να δημιουργήσει έσσοδα για σας.
"Γειά σου, Εάν βρέθηκες για πρώτη φορά στο Blog μου, και εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου, μπορείς να εγγραφείς στο RSS feed του Blog. Μπορείς επίσης να κάνοντας εγγραφή στο Newsletter του blog μου, να λαβαίνεις απ ευθείας κάθε μου ανάρτηση στο email σου. Είσαι Twitter user; τότε μπορείς επίσης να με κάνεις Follow στο Twitter. Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις,"
Οι Σπόνσορες του Blog
Print this postRelated Posts :13 σχόλια:

AUTOCARNET BLOGGER είπε... Best Blogger Tips

Πολύ απλή και κατατοπιστική η δημοσίευσή σου. Οι διαφορές μεταξύ των δύο υπηρεσιών της Google παρουσιάζονται με κομψό και διακριτικό τρόπο όσο πιο απλά γίνεται. Μπράβο και καλή συνέχεια


Μάδε είπε... Best Blogger Tips

Πολύ καλή ανάρτηση. Μπράβω!


Angel είπε... Best Blogger Tips

Καλησπέρα Νικόλα,
πΟΛΎ σωστή ανάλυση,

Μια ερώτηση...υπάρχει κάποιο σημείο που μας καλύπτει νομικά?

Δηλαδή αυτό είναι νόμιμο?


Εlena είπε... Best Blogger Tips

Πολύ σωστά!
:)


AATON είπε... Best Blogger Tips

Angel η ερώτησή σου είναι κάπως αόριστη. Μπορείς να γίνεις ακόμη πιο συγκεκριμένη να καταλάβω;
Μιλάς για ποιά ομάδα; Των AdSense η των AdWords; Και όταν λές νομική κάλυψη τι εννοείς;


Angel είπε... Best Blogger Tips

Θα σου εξηγήσω:
Εδω στην Ελλάδα το θέμα των εσόδων είναι ένα πολύ γραφειοκρατικό ζήτημα.
Δηλαδή ρωτάω εάν πληρεί όλες τις προδιαγραφές για να θεωρηθεί ένα νόμιμο έσοδο.
Ακόμα, εφόσον δηλώνεις διεύθυνση κλπ ,δηλαδή πραγματικά στοιχεία, κατα πόσο ασφαλείς είσαι;
Μιλάω και για τα δύο, αλλα κυρίως για το ADscene.

ευχαριστω


AATON είπε... Best Blogger Tips

Το AdWords, έχει να κάνει με "έξοδα" οπότε δεν πρέπει να σε απασχολεί.
Το AdSense, δεν προσφέρει αξιόλογα έσσοδα, οπότε το θεωρώ απίθανο να ενδιαφερθεί η εφορία. Λίγοι είναι εκείνοι που θα έπρεπε να τα δηλώσουν. Πολύ λίγοι. Κάτι μεγαλοδημοσιογραφικά Blogs που έχουν χορτάσει χρήμα. Εσυ κι εγώ, κι ο καθένας σαν κι εμάς, δεν έχουμε να ανησυχούμε.


Angel είπε... Best Blogger Tips

Ευχαριστώ Νικολα,
έχεις δίκιο σαυτο που λες, απλα ήθελα να δω το κατα πόσο καλυμμένος είμαι.
Ευτυχώς δεν έχω......έσοδα ακόμα :)


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Earning money online never been this easy and transparent. You would find great tips on how to make that dream amount every month. So go ahead and click here for more details and open floodgates to your online income. All the best.


ΒΟΥΛΑ είπε... Best Blogger Tips

Καλά έκανες και έβαλες αυτή την ανάρτηση γιατί εχθές έβλεπα γιαυτα τα δύο και κόντεψα να κάνω εγγραφή!!!Μέ έσωσες!Να σε καλά!


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Πολύ χρήσιμη η ανάρτησή σου..θα ήθελα όμως να ρωτήσω και εγώ σε περίπτωση που η εφορία ασχοληθεί και δεί πως έχω κάποια έσοδα από το blog λόγω διαφημίσεων...τότε τί πρόστιμο θα έχω???


AATON είπε... Best Blogger Tips

Αδερφέ, δεν σας καταλαβαίνω ώρες ώρες.
Γιατί μιλάτε συνεχώς για πρόστιμα;
Πρόστιμο πληρώνει όποιος δεν έχει αποδώσει στην εφορία το νόμιμο ποσοστό απο τα κέρδη του, και τα κρύβει, τα σπαταλάει, παραποιεί νούμερα.
Φτάστε πρώτα στον απαραίτητο προϋπολογισμό που απαιτεί δήλωση εσόδων, και μετά ανησυχήστε για τυχόν πρόστιμο.


Getpaid.gr είπε... Best Blogger Tips

Εντάξει καλό είναι να ρωτήσουμε και τον λογιστή μας για αυτά τα θέματα. Φορολογικές συμβουλές είναι δύσκολο να δίνονται δημοσίως στην Ελλάδα που ζούμε. Απλά και οι λογιστές έχουν πλήρη άγνοια για αυτό που συμβαίνει στο διαδίκτυο.

Συγχαρητήρια στο Συγγραφέα, έχει αποδώσει σε πολύ απλή γλώσσα τι είναι το Adwords και το Adsense.

Πάντως, δεν είναι οι μόνες διαφημιστικές υπηρεσίες στο διαδίκτυο. Υπάρχουν πολλά ακόμα Ad Serving δίκτυα, ενώ πολύ ενδιαφέρον έχει και το Affiliate Marketing.


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next