12 Μαρτίου 20104 Τον Βαραββάν..

Ο ηγεμόνας φώναξε στο πλήθος. Ποιόν να αθωώσω, τον Ιησού ή τον Βαραββά; Και το πλήθος βροντοφώναξε, "Τον Βαραββάν". Τον Βασιλιά σας; να τον σταυρώσω; Αυτόν που έκανε τόσες αγαθοεργίες σε συνανθρώπους σας μέχρι χτές; "Τον Βαραββάν", ξανά φώναξε ο όχλος. Μα ο Βαραββάς είναι εγκληματίας, ληστής.. "Τον Βαραββάν.." έκραξε το πλήθος, σχίζοντας τα ρούχα του. Τυφλοί, χωρίς συνήδειση, θυμητικό και άδικοι. Ζητούσαν να ελευθερωθεί ο ληστής, σταυρώνοντας τον αθώο. Τι αρμόζει αλήθεια σε έναν τέτοιο λαό; Τιμωρία και καταφρόνια. Περιθωριοποίηση και έλειψη εμπιστοσύνης. Κάθε κυβέρνηση στον τόπο μου, εδώ και ογδόντα και πλέον χρόνια, έκλεψε, ρήμαξε, εξαπάτησε, αδίκησε, και σταύρωσε τον λαό μου, σαν τον ληστή τον Βαραββά. Και κάθε φορά, ο λαός αυτός, όταν ερχόταν η ώρα της δίκης και της σταύρωσης του ληστή, ορυόταν και φώναζε, "ΑΘΩΟΣ", σταυρώνοντας προδοτικά τον πραγματικά αθώο, την ίδια του την πατρίδα, τους τιμημένους του προγόνους, το πανάκριβο αίμα τους, τις θυσίες τους, τα άγια χώματα που πατούσε, τα ιερά του σύμβολα. Και ο ένας Βαραββάς, διαδέχονταν τον άλλον. Και κανένας δεν ζητούσε την καταδίκη του ληστή. Είχαν πλέον αποθρασσυνθεί οι Βαραββάδες, γνωρίζοντας πως ποτέ δεν θα τιμωρηθούν, και είχαν γίνει παραδείγματα πρός μίμηση. Και μόλις αθώωναν τον Βαραββά, και μόλις τελείωναν με την σταύρωση (ξανά και ξανά) των αθώων τους, έβγαιναν στους δρόμους κλαίγοντας και φωνασκώντας υστερικά, γιατί και αυτός ο νέος Βαραββάς τους αδίκησε, ζητώντας τον επόμενο Βαραββά τους. Ποιά τιμωρία αξίζει σ' αυτόν τον λαό λοιπόν; Ποιά η διαφορά του απο έναν άλλο, που χρησιμοποίησα στην αρχή σαν παράδειγμα; Γιατί να απορεί για την κατάντια του; Αφού αυτό είναι ένα απο τα αποτελέσματα των δικών του επιλογών, γιατί ρίχνει σε άλλους τις ευθύνες; Ο Βαραββάς ληστής ήταν, την δουλειά του έκανε, αυτήν γνώριζε να κάνει καλά, και την έκανε άξια. Αυτοί που τον αθώωναν πάντοτε, τον πίστευαν και για χάρη του σταύρωναν αθώους, δεν θέλουν σταύρωμα οι ίδιοι; Ποιόν να αθωώσω λοιπόν, τον Λαό, ή τον Βαραββά; Τον Βαραββάν..τον Βαραββάν!!
"Γειά σου, Εάν βρέθηκες για πρώτη φορά στο Blog μου, και εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου, μπορείς να εγγραφείς στο RSS feed του Blog. Μπορείς επίσης να κάνοντας εγγραφή στο Newsletter του blog μου, να λαβαίνεις απ ευθείας κάθε μου ανάρτηση στο email σου. Είσαι Twitter user; τότε μπορείς επίσης να με κάνεις Follow στο Twitter. Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις,"
Print this postRelated Posts :4 σχόλια:

Palalos είπε... Best Blogger Tips

η ιστορία έχει επαναληφθεί πάρα πολλές φορές και φυσικά το πλήθος - όχλος είναι ο ίδιος..τότε φορούσε χλαμίδες και σανδάλια, τώρα μπότες, τακούνια, πουκάμισα, γραβάτες, i pod κτλ...

χίλιες φορές και να γεννιόταν, χίλιες θα τον σταυρώναν..όπως κάνουν καθημερίνα στον οποιοδήποτε ΛΑΧΤΑΡΑ ΓΙΑ ΦΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΚΟΤΑΔΙ...

καλημέρα τραντέλλενα!


sapfiros είπε... Best Blogger Tips

Γεια σου ,αν θελεις κανε διορθωση στο ωραιο θεμα σου
Ο κηδεμόνας(ηγεμονας) φώναξε στο πλήθος.
Ποιόν να σταυρώσω,(?)(αθωωσω) τον Ιησού ή τον Βαραββά;
Και το πλήθος βροντοφώναξε, "Τον Βαραββάν".
Ειναι κριμα σε ενα διαχρονικο μπλοκ να διαιωνιζονται τυπογραφικα λαθη


Apokalipsis999 είπε... Best Blogger Tips

Εγώ απλά θα θυμίσω κάτι από την ιστορία:
Ποιός ευθύνονταν για τη Μικρασιατική καταστροφή; Ο λαός ή οι ανίκανοι (για να μην πω ανθέλληνες και παρεξηγηθώ) αντιβενιζελικοί και βασιλόφρονες; Ο Πλαστήρας τους δίκασε. Και πήγαν οι ένοχοι στο απόσπασμα!
Σήμερα, ο λαός δεν έχει έναν Πλαστήρα για να πράξει ομοίως, οπότε ναι, μπορούμε (ως λαός) να φταίμε αφού δεν τιμωρούμε αυτούς που πρέπει!


Theodosia είπε... Best Blogger Tips

Τα είπες όλα δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σχολιάσω.
Απλά ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ:)


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next