04 Φεβρουαρίου 201017 Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις μου

Η σελίδα AideRSS αναλύει τα RSS/blog feeds καταγράφοντας και δείχνοντας την δημοτικότητα κάθε ανάρτησής σας, μετρώντας τον αριθμό σχολίων που είχε η κάθε ανάρτηση, τον αριθμό των Diggs, Del.icio.us bookmarks, backlinks και πόσα clicks.
Μια απο τις αξιόλογες λειτουργίες της AideRSS για bloggers είναι η ικανότητα ανάλυσης δημοτικότητας κειμένων σας απο το ίδιο το blog feed σας. Συνεπώς, μπορείτε να κάνετε χρήση των δεδομένων, για να φτιάξετε ένα widget στο blog σας, με τις αναρτήσεις σας που έχουν το υψηλότερο ranking feed, δηλαδή- τα πιο δημοφιλή posts σας - και το οποίο μπορεί να αναρτηθεί οπουδήποτε στην πλαϊνή σας μπάρα, και που είναι πανεύκολο να εγκατασταθεί, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού, αυτόματα. Δείτε το στο δικό μου blog σε πλήρη λειτουργία, στην δεξιά μπάρα, απέναντι, και λίγο πιο χαμηλά απο το C-Box, και φαίνεται έτσι:


Πώς να ξεκινήσετε να το φτιάξετε:
(Υποτίθεται πως γνωρίζετε το RSS Feed του blog σας)


Για να ξεκινήσετε την ανάλυση του rank των αναρτήσεων του blog feed σας, επισκευθείτε απλά την σελίδα AideRSS και επικολήστε το RSS feed URL του blog σας, στον κενό χώρο.
Για να τον δείτε, πατήστε πρώτα (αφού κάνετε Scroll στο τέρμα κάτω της σελίδας) πάνω στο "Top Posts Widget", ακριβώς όπως δείχνω στην εικόνα.
Εάν κάνετε χρήση του Feedburner για να "κάψετε" το Blogger feed σας, βάλτε το URL του δικού σας Feedburner feed (παράδειγμα: http://feeds.feedburner.com/ΤΟ-ΔΙΚΟ-ΣΑΣ-FEED-ΟΝΟΜΑ).
Εάν όμως όχι, τότε βάλτε το στάνταρ feed URL σας, όπως στο παράδειγμα:
http://yourblog.blogspot.com/rss.xml
Στην επόμενη σελίδα, η AideRSS θα κάνει ανάλυση του blog feed σας, και κατόπιν θα κάνει Refresh, δείχνοντας το Postrank απο την κάθε δημοφιλή σας ανάρτηση.
Περάστε το ποντίκι σας πάνω απο εκεί που γράφει με μεγάλα γράμματα "Top Posts Widget".
Θα σας ανοίξει απο κάτω ένα μενού, πατήστε στο Blogger, όπως δείχνει η εικόνα..


Στην σελίδα που θα σας ανοίξει κατόπιν, γράψτε, είτε το Feed σας, είτε το URL του Blog σας, και κατόπιν, πατήστε πιο κάτω (στο 3, όπως δείχνει η εικόνα) το κουμπί, που θα εγκαταστήσει αυτόματα το widget στην μπάρα σας. Απλά, όταν ανοίξει το widget εγκατάστασης, διαλέξτε απο την (τυχόν) λίστα με ονόματα ιστολογίων (αν έχετε πάνω απο 1) το ιστολόγιο στο οποίο θέλετε να εγκατασταθεί.

Δεν χρειάζετε να κάνετε κάν εγγραφή, ξεκινάτε αμέσως.
Σε μερικούς απο σας, μπορεί να φανεί δύσκολο το να καταλάβουν την σημερινή ανάρτηση, επειδή ίσως δεν έχουν εξοικειωθεί με τον όρο Rss Feeds, μα σίγουρα κάποιοι πάλι, θα την καταλάβετε και αρκετοί πιστεύω πως θα την εφαρμόσετε.
Καλή επιτυχία.

"Γειά σου,
Εάν βρέθηκες για πρώτη φορά στο Blog μου, και εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου, μπορείς να εγγραφείς στο RSS feed του Blog. Μπορείς επίσης να κάνοντας εγγραφή στο Newsletter του blog μου, να λαβαίνεις απ ευθείας κάθε μου ανάρτηση στο email σου. Είσαι Twitter user; τότε μπορείς επίσης να με κάνεις Follow στο Twitter.

Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις,"

Print this postRelated Posts :17 σχόλια:

Το Θολό Τοπίο...με ξεκάθαρη ματιά. είπε... Best Blogger Tips

Επιτέλους Δάσκαλε σε βρίσκω.:)
Πάντα δίπλα μας να μας οδηγείς...με τις αναρτήσεις σου.!!!


DaisyCrazy είπε... Best Blogger Tips

Πολύ χρήσιμο για όσους έχουν το read more νομίζω. Γιατί άμα δεν το έχεις (σαν και μένα) δεν έχει και πολύ νόημα γιατί οι πιο πολλοί διαβάζουν από την κεντρική σελίδα και μόνο αν θέλησουν να αφήσουν σχόλιο μπαίνουν στην ανάρτηση...

Άσχετο: πρόσεξα ότι όταν γράφεις εσύ κείμενο Νίκο μου φαίνεται καθαρά το αβαταρ σου, ενώ όταν γράφουν οι άλλοι συγγραφείς του μπλογκ δεν φαίνεται κάτι κι είναι κάπως μπερδευτικό για μας που διαβάζουμε να προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη ποιος γράφει.


Eva Neocleous είπε... Best Blogger Tips

Άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση, Νίκο!
Σ΄ευχαριστούμε...


Δημήτρης είπε... Best Blogger Tips

Καλημέρα Νίκο από Ελλάδα, αυτό είναι το πρώτο μου σχόλιο στο blog σου και θέλω να σου πω ότι είναι το λιγότερο φοβερό. Μια ερώτηση: μόλις έβαλα αυτό το widget στο blog μου άλλα μου λέει no posts found. Θέλει κάποιο χρόνο μέχρι να διαβάσει τις αναρτήσεις και να τις αναλύσει για να τις εμφανίσει ή κάτι δε πάει καλά όποτε να το αφαιρέσω;


AATON είπε... Best Blogger Tips

Δημήτρη, εγώ βλέπω να λειτουργεί κανονικά πάντως. Σαν πρώτη μάλιστα, δείχνει την ανάρτηση με τίτλο "H Δήμητρα Αλεξανδράκη στο Όλα!"
:-)


Δημήτρης είπε... Best Blogger Tips

Ναι Νίκο μια χαρά είναι, άργησε λίγο να διαβάσει τις αναρτήσεις, είχα στείλει ήδη το σχόλιο, ευχαριστώ!


KAPISTRI είπε... Best Blogger Tips

Νίκο, είσαι κι ο πρώτος! Πολύ κατανοητά αυτά που γράφεις. Σε ευχαριστούμε.


Για το σχολείο μας είπε... Best Blogger Tips

Έβαλα το Top Posts - PostRank στο blog μου αλλά δεν βλέπω τίποτα.
Βλέπω τα παρακάτω:
10.0 Coming Soon: 2009’s Top Blogs! 10.0 Where is your audience? PostRank Analytics Tour & WordPress Plugin 10.0 Measuring Engagement of the Social Web: ‘07-’09 9.6 Announcing the PostRank Top Blogs of 2009! 9.4 PostRank launches the first Publisher Engagement Analytics service! 9.2 Architecting the Real-Time Web

Τι μπορώ να κάνω;


AATON είπε... Best Blogger Tips

Δεν λειτουργεί σωστά, επειδή δεν έχεις βάλει το RSS FEED του δικού σου Blog, οπότε παίρνει στοιχεία απο την σελίδα που δίνει το widget, και αυτά δείχνει.


Για το σχολείο μας είπε... Best Blogger Tips

H αλήθεια ειναι ότι δεν γνωρίζω η άσχετη!το RSS FEED του μλπόγκ και ούτε καταλαβαίνω που θα το βρω.!!!
Υπέθεσα ότι είναι αυτό;http://santorinischool.blogspot.com/rss.xml


AATON είπε... Best Blogger Tips

το RSS FEED του Blog σου ειναι το:
http://santorinischool.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss

η σκέτο ( για Atom Feed - δοκίμασε και τα δύο)
http://santorinischool.blogspot.com/feeds/posts/default


Για το σχολείο μας είπε... Best Blogger Tips

Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για την πολύτιμη βοήθειά σου!!!!!!!!!!!!!
Συνάντησα ένα ακόμα πρόβλημα. (τι πρωτότυπο...) Έβαλα τον πρώτο κωδικό που μου έδωσες είδα επιτέλους τις αναρτήσεις μου αλλά αφού επέλεξα "Top Posts Widget" και μετά "blogger" μου ζήτησε αυτό:To preview the top posts of a blog or an RSS feed, please type the web address (URL) below.
Εκεί έβαλα την διεύθυνση του ιστολογίου http://santorinischool.blogspot.com/
Πάτησα την επιλογή Add to Bloger αλλά στο ιστολόγιο βλέπω πάλι τα ίδια με χθες και όχι τις αναρτήσεις μου.
Τι θα γίνει με την περίπτωσή μου;;;;;


AATON είπε... Best Blogger Tips

To RSS Feed ξαναβάλε, πρέπει να δουλέψει αλοιώς θα το κάνω εγώ να δουλέψει.


Για το σχολείο μας είπε... Best Blogger Tips

Η προθυμία σου για βοήθεια αναιρεί αυτό που έχεις βάλλει στην αρχή του blog σου "Αν πέσεις, κανένας δεν θα σου απλώσει το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, όλοι θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις"
Συγχαρητήρια!!!
Το RSS ξανάβαλα αλλά τίποτα.
Μου βγάζει το μύνημα "This feed is not currently indexed. Click here to add it"
Κλικάρω εκεί αλλά δεν με αφήνει να κάνω και τίποτα.
Τι κάνω τώρα;


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

α


AATON είπε... Best Blogger Tips

Σου έστειλα με Email έτοιμο τον κώδικα. Πές μου σε παρακαλώ μόλις κάνεις αυτά που σου έγραψα, αν λειτούργησε σωστά, θα περιμένω νέα σου.


kaiafas είπε... Best Blogger Tips

Mια απορία...Εχω εγκαταστησει τo RSS FEED σε ομαδα του FAcebook, αλλα μετα καποιο αριθμο γραμματων στην αρχικη αναρτηση,εμφανιζει χαρακτηρες τύπου &%$#@....Που εστιαζεται το προβλημα? Υπαρχει λύση?


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next