04 Ιανουαρίου 201018 Πώς να αφαιρέσω μια περιττή Ετικέτα;

Οι ετικέτες, είναι ένα απαραίτητο κομάτι κάθε ιστολογίου. Η χρησιμότητά τους είναι μεγάλη. Πρώτον, χρησιμεύουν στο να σας βρίσκουν ευκολώτερα οι μηχανές αναζήτησης, και δεύτερον (και πολύ πιο σημαντικό) να μπορούν οι αναγνώστες σας να βρίσκουν εκείνες τις αναρτήσεις, που σχετίζονται θεματικά μεταξύ τους. Για παράδειγμα, αν κάποιος σε μένα πατήσει μια οποιαδήποτε ετικέτα, θα του δείξει όλες εκείνες τις αναρτήσεις που έχουν αυτήν την ίδια ετικέτα. Πολλοί όμως φίλοι bloggers, έκαναν ένα λάθος απο την αρχή ακόμη. Δεν κατάλαβαν καθόλου σωστά τον λόγο ύπαρξης των ετικετών, με αποτέλεσμα να κάνουν "άλογη" χρήση τους. Σε κάθε τους ανάρτηση, έβαζαν και ξεχωριστή ετικέτα, και σε πολλές περιπτώσεις πάνω απο μία. Αποτέλεσμα αυτής της "αυθονίας" ήταν, να έχουν φτιάξει ένα κατεβατό απο ετικέτες, που για να χωρέσει στην μπάρα, και να το διαβάσει όλο κάποιος ως κάτω, έπρεπε να φοράει σκάφανδρο και μπουκάλες για μεγάλα βάθη. Πώς μπορούμε να βάλουμε νέα ετικέτα το ξέρουμε. Το πώς σβήνουμε κάποιες όμως, το ξέρουμε όλοι; Αν το ξέρετε η αν δεν σας ενδιαφέρει, μην διαβάσετε παρακάτω. Αυτή η ανάρτηση είναι για όσους δεν το γνωρίζουν και γενικώτερα για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν πως γίνεται. Πάμε στον πανόπτη μας, και πατάμε "Ανάρτηση" και αμέσως μετά "Επεξεργασία Αναρτήσεων"
Στα αριστερά βλέπετε την λίστα με τις υπάρχουσες ετικέτες. Πάμε λοιπόν στην τρίτη στήλη, μαρκαρισμένη με κόκκινο, "Ενέργειες ετικετών" Δεξιά της πατάμε το link "Όλες" Τότε όλα τα τετραγωνάκια αριστερά απο κάθε ανάρτηση μαρκάρονται αυτόματα. Δεν μας ενδιαφέρει όμως προς το παρόν, ας μαρκάρονται.
Μετά την τελευταία μας ετικέτα, όπως βλέπετε στην εικόνα, γράφει "Κατάργηση ετικέτας". Πάμε κάτω απο το "Κατάργηση ετικέτας". Επιλέγουμε ποιά θέλουμε να σβήσουμε και την κλικάρουμε. Μία μία, επιλέγουμε ποιά θα σβήσουμε με τον ίδιο τρόπο, επαναλαμβάνοντας το πάτημα στο βελάκι, κατεβαίνοντας κάτω απο το "Κατάργηση ετικέτας", επιλέγοντας την επόμενη, και σβήνοντάς την με ένα κλίκ. Αυτό ήταν. Ξαναπατάμε "Καμία" και ξεμαρκάρονται τα τετραγωνάκια αριστερά, ή απλά κλείνουμε το παράθυρο. Οι ετικέτες μας μειώθηκαν. Τώρα, για όσους δεν γνωρίζουν πώς βάζουμε μια νέα ετικέτα. Δεξιά απο το "Ενέργειες ετικετών", πατάμε "Καμία". Πατάμε κατόπιν το βελάκι στο "Ενέργειες ετικετών", και στο τέρμα κάτω, πατάμε "Νέα ετικέτα". Μας ανοίγει ένα παραθυράκι, όπου γράφουμε το όνομα της νέας ετικέτας. Αυτό είναι όλο. Η νέα ετικέτα μας έχει πλέον δημιουργηθεί, και μπορούμε να την επιλέγουμε όποτε την χρειαζόμαστε. Εύκολο δεν ήταν; Για κάποιους ναι το ξέρω. Μα κάποιοι δεν το γνώριζαν, γι αυτό και έκανα την σημερινή ανάρτηση.
"Γειά σου, Εάν βρέθηκες για πρώτη φορά στο Blog μου, αν σου άρεσε η σημερινή ανάρτηση, και εάν γενικά σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου, μπορείς να εγγραφείς στο RSS feed του Blog. Μπορείς επίσης να κάνοντας εγγραφή στο Newsletter του blog μου, να λαβαίνεις απ ευθείας κάθε μου ανάρτηση στο email σου. Είσαι Twitter user; τότε μπορείς επίσης να με κάνεις Follow στο Twitter. Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις,"
Print this postRelated Posts :18 σχόλια:

Το Θολό Τοπίο...με ξεκάθαρη ματιά. είπε... Best Blogger Tips

Ερώτηση.Πώς μπορώ να σβήσω τις ετικέττες πάνω από την κατάργηση;Γιατί υπάρχουν κάποιες που δεν τις θέλω
αλλά εμφανίζονται πάνω από την κατάργηση.


AATON είπε... Best Blogger Tips

Θεοδοσία, πάνω απο το "Κατάργηση" είναι ακριβώς οι ίδιες ετικέτες. Απο κάτω τις σβήνεις. Μόλις τις σβήσεις απο "κάτω" δεν θα τις βλέπεις ούτε απο πάνω :)


Το Θολό Τοπίο...με ξεκάθαρη ματιά. είπε... Best Blogger Tips

Ή στραβός είναι ο γιαλός η στραβά εγώ αρμενίζω.
Από πάνω δεν έχει τις ίδιες ετικέτες.Αν μπείς στην επεξεργασία αναρτήσεων στο μπλόκ μου θα καταλάβεις.
Την λέξη ΕΟΜΑΚ p.x δεν την έχει από κάτω και δυο τρείς άλλες.:)


AATON είπε... Best Blogger Tips

Θα το δώ Θεοδοσία, στείλε μου email ποιές θέλεις να σβήσεις.


Eva Neocleous είπε... Best Blogger Tips

Εξαιρετικά χρήσιμη η ανάρτησή σου Νίκο.
Απορία μου:τι γίνεται με κείνες τις ετικέτες που είναι πιο πάνω από το "κατάργηση ετικέτας" δηλ στο "εφαρμογή ετικέτας";


AATON είπε... Best Blogger Tips

Εύα, αν διαβάσεις την ανάρτηση πιο προσεκτικά, και δείς τα σχόλια, θα δείς πως το εξηγώ.
Γράφω: "πάνω απο το "Κατάργηση" είναι ακριβώς οι ίδιες ετικέτες. Απο κάτω τις σβήνεις. Μόλις τις σβήσεις απο "κάτω" δεν θα τις βλέπεις ούτε απο πάνω"


Thalassenia είπε... Best Blogger Tips

Και πολύ καλά έκανες. Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω καιρό τώρα και δεν ήξερα πως.
Θα το επιχειρήσω και αν είναι θα φανεί.
Γειά σου Νικόλα. Καλή Χρονιά.


DaisyCrazy είπε... Best Blogger Tips

Νίκο μου να'σαι καλά γιατί όντως έκανα το λάθος και το κάνω ακόμα να βάζω συνέχεια διαφορετικές ετικεττες μ'αποτέλεσμα να είναι ουσιαστικά άχρειστες. Δεν ήξερα ότι μπορούμε να τις καταργήσουμε. Ευχαριστώ πολύ που μας έδωσες τα φώτα σου :)


AATON είπε... Best Blogger Tips

*** Thalassenia, αν συναντήσεις δυσκολίες πές μου.

*** DaisyCrazy, το ήξερα πως κάποιοι σίγουρα χρειαζόντουσαν αυτήν την ανάρτηση, γι αυτό άλλωστε την έκανα. Καλή επιτυχία.


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Γεια σου Νίκο! Καλή Χρονιά και από εδώ...
(Σου έστειλα και το απόγευμα ένα ολίγον τί...μεγαλούτσικο mail)...:D :D

Λοιπόν η ερώτηση μου επί το θέματος είναι η εξής:
Μπορώ να "μετονομάσω" μία ετικέτα που έχω ήδη φτιάξει?? Η μήπως πρέπει να φτιάξω μία καινούργια και στη συνέχεια να σβήσω την παλιά??

Thanks...a lot!

Γιώργος Λ


AATON είπε... Best Blogger Tips

Στο email σου, απάντησα μόλις πρίν.
Στην ερώτηση που μου θέτεις τώρα, η λύση που εγώ γνωρίζω είναι, "την σβήνεις" και φτιάχνεις νέα. Αν κάποιος γνωρίζει κι άλλο τρόπο, θα χαρώ να μας πεί.


fani είπε... Best Blogger Tips

Nικολα δεν μπορει να σβησει κανεις μια ετικετα που δεν θελει εαν κανει επεξεργασια κειμενου παλι και να την διαγραψη απο εκει;


AATON είπε... Best Blogger Tips

Όχι Φανή μου, απλά δεν θα φαίνεται στην ανάρτηση, μα σαν ετικέτα πάντα θα υπάρχει. Πρέπει να σβηστεί με τον τρόπο που υπέδειξα. Τότε μόνο σβήνεται ολοκληρωτικά.


fani είπε... Best Blogger Tips

Nικόλα..γιατί δεν βλέπω εδώ και πολύ καιρό στην πλαϊνή μου μπάρα τις ετικέτες? ενώ είναι επιλεγμένες να φαίνονται?


Μάριος Ηλιάδης είπε... Best Blogger Tips

πως μπορώ να αφαιρέσω μια μπάρα με σήματα κοινωνικής δικτύωσης απο το ιστολόγιο μου;


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Change the name of a label
https://support.google.com/blogger/answer/74896?hl=el


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Εγώ έκανα καταλάθος προσθήκη ετικέτας σε κάποιον που δεν ήταν φίλος μου και διέγραψα το προφιλ μου οριστικά το αίτημα θα υπάρχει ακόμα?


AATON είπε... Best Blogger Tips

Δεν κατάλαβα φίλε μου για ποιό αίτημα μιλάς.
Και (αυτό για όλους) η ανάρτηση όπως θα δείτε, έγινε το 2010, μέχρι σήμερα, 4 χρόνια μετά, έγιναν πολλές αλλαγές στην Blogger, λογικό να μην είναι όλα όσα δείχνω τα ίδια ακριβώς. Αυτό, πρίν με πετροβολήσουν κάποιοι :)


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next