02 Νοεμβρίου 20098 Οριζόντιο Multi level drop down menu

Είναι ένα απο τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχει κάθε σελίδα, το Navigation Links Menu. Βοηθάει κάθε επισκέπτη η αναγνώστη, να ανακαλύψει περισσότερα και πιο εύκολα μια σελίδα, και να την επισκευθεί ξανά. Επειδή μου ζητήθηκε να κάνω μια ανάρτηση περί της οριζόντιας μπάρας μενού (πολλαπλών επιπέδων αυτή τη φορά, μα δεν έχω χρόνο να μεταφράσω σήμερα, εύκολο είναι πάντως), και επειδή το υποσχέθηκα πως θα ψάξω να βρώ κάτι σχετικό, έψαξα και βρήκα αυτήν εδώ την ανάρτηση, την οποία σας αφήνω να την δείτε, και να κάνετε τις δοκιμές σας οι ενδιαφερόμενοι. Θα επαναλάβω όμως για πολλοστή φορά: 1. Δεν είναι κάθε ανάρτηση υποχρεωτική για κανέναν, δοκιμάστε την "μόνο" αν όντως χρειάζεστε το widget που σας δίνει. 2. Μην δελεάζεστε μερικοί απο κάποιες αναρτήσεις γιατί τις θεωρείτε σπουδαίες, και προσπαθείτε να τις εφαρμόσετε όλες. Μπορεί στο δικό σας blog να μην δείχνουν τόσο όμορφες, ή να μην δουλέψουν όπως θα έπρεπε, ή τέλος, να κάνουν το blog σας να αργεί να φορτώσει. 3. Κάνετε πάντοτε τις δοκιμές σας στο TEST BLOG σας, και όχι στο επίσημο, ώστε σε περίπτωση αποτυχίας, να μην χάσετε (ή καταστρέψετε) το blog σας και τον χρόνο σας άσκοπα. 4. Δεν λειτουργούν πάντα όλα τα Widget όπως τα θέλουμε, είτε απο θέμα προτύπου μας, είτε γιατί η blogger κάνει αλλαγές στην πλατφόρμα της, είτε γιατί κάποιο JavaScript έπαψε να φιλοξενείται κάπου για διάφορους λόγους, κ.λ.π. Μην παραφορτώνετε το blog σας με κάτι που δεν προσφέρει στο blog, μα αντιθέτως αφαιρεί, όπως "δελτία καιρού" που βλέπω να είναι τόσο αγαπητά σε πολλούς. Όποιος θέλει να δεί τι καιρό κάνει έξω, σίγουρα δεν θα τρέξει δεξιά κι αριστερά για να το μάθει, ψάχνοντας στα blogs. Αρκεί να κοιτάξει απλά έξω απο το παράθυρό του. Ή μήπως βαλθήκατε να καταφέρετε να μείνει άνεργη η Πετρούλα; Πίσω στην ανάρτησή μου πάλι, και σόρυ για την παράκαμψη, απλά θεώρησα καλό να τονίσω κάποια πράγματα που άλλοι, είτε τα ξεχνάτε, άλλοι πάλι, τα παραβλέπετε θεωρώντας τα λιγώτερο, ή καθόλου σημαντικά, και άλλοι δεν τα ξέρετε ακόμη. Σύμφωνα λοιπόν με τον συγγραφέα της, δεν λειτουργεί το menu σωστά με Internet Explorer 6 (και καμία παρόμοια ανάρτηση απο όσες βρήκα και διάβασα δεν κατάφερε να λύσει το πρόβλημα του ΙΕ6). Λειτουργεί όμως μια χαρά, με Internet Explorer 7, Firefox κ.λ.π. Τώρα, αν το αποφασίσετε να βάλετε την μπάρα ή όχι, είναι δική σας επιλογή φυσικά. Μην ξεχάσετε μόνο να κάνετε BackUp το πρότυπό σας. Βρήκα επίσης και κάτι για όσους έχουν γνώσεις απο Css, και δική τους σελίδα. Ένα πρόγραμμα που μου άρεσε αρκετά (μόνο που δέχεται μόνο Αγγλικά γράμματα, αλά αυτό αντέχεται), και που το επόμενο που μου άρεσε και σας το προτείνω, είναι ότι είναι δωρεάν, και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ! Καλή επιτυχία σε όσους το προσπαθήσουν.
"Γειά σου, Εάν βρέθηκες για πρώτη φορά στο Blog μου, και εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου, μπορείς να εγγραφείς στο RSS feed του Blog. Μπορείς επίσης να κάνοντας εγγραφή στο Newsletter του blog μου, να λαβαίνεις απ ευθείας κάθε μου ανάρτηση στο email σου. Είσαι Twitter user; τότε μπορείς επίσης να με κάνεις Follow στο Twitter. Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις,"
Print this postRelated Posts :8 σχόλια:

Makedon είπε... Best Blogger Tips

Τελικά Νίκο, έβαλα τέτοιους συνδέσμους στο μπλογκ.
Από περιέργεια αν έχεις, είναι εδώ: http://gataros.blogspot.com
Όπως θα δεις οι πάνω σύνδεσμοι βγαίνουν σε γαλάζιο φόντο, δεν το επεδίοξα κατά τύχην βγήκε! Θα ήθελα, αν μπορούσα, να βάλω και στα κάτω.
Στον mozilla και στο google chrome εμφανίζονται κανονικά ή "κανονικά" ενώ στον ΙΕ8 τα κάτω δεν εμφανίζονται καθόλου!
Αν έχεις κάποια παρατήρηση, ας είναι και σκληρή, παρακαλώ να την δω.


Makedon είπε... Best Blogger Tips

τιτλος μενου


Μήπως ξέρει κανείς τι πρέπει να κάνω στο πιο πάνω παράδειγμα έτσι ώστε όταν βγαίνει το μενού να μην δινεται η δυνατότητα με κλικ να μεταφέρεται κάποιος αλλού;
Για να γίνω πιο σαφής, στα μενού που πέρασα με την βοήθεια που πρότεινες Νίκο, έχω σε τρια κουμπιά που βγάζουν υπομενού, να κάνω κλικ πάνω τους και να με βγάζουν και τα τρια στην αρχική! Δεν το θέλω, και τι π΄ρεπει να κάνω αυτά να μην βγάζουν πουθενά; Και ο δείκτης να μην μετατρέπεται πάνω τους σε χεράκι με δείκτη. Ο δείκτης να μένει δείκτης και να βγάινουν μόνο τα υπομενού.


AATON είπε... Best Blogger Tips

Φίλε μου Μακεδόνα,
είτε θα αλάξεις το Link σε δικό σου, είτε θα σβήσεις τον κώδικα των υπομενού ώστε να εξαφανιστούν αυτά που δεν θέλεις.
Το βελάκι, πάντα μετατρέπεται σε χεράκι όταν συναντάει Link, δεν μπορείς να το αλάξεις αυτό.


Makedon είπε... Best Blogger Tips

Τα υπομενού τα θέλω όλα, αλλά τις ετικέτες κάτω από τις οποίες μεφανίζονται θέλω να τις κάνω ουδέτερες να μην έχουν σχέση με λίγκ.
Για να γίνω πιο κατανοητός, στο μπλογκ μου που είναι:
http://gataros.blogspot.com
έχω τα: ΑΡΧΙΚΗ, ΕΘΝΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ κάτω εδώ εμφανίζονται υπομενού, τα θέλω, αλλά αυτό που λέει εθνικα θέματα, να μην έχει σύνδεση με λιγκ, παρά μόνο τα υπομενού. Το ίδιο θέλω και για τα: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΔΙΑΦΟΡΑ που έχουν υπομενού, ενώ τα : ΑΡΧΙΚΗ, ΗΠΑ, ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ ;;όπως είναι λογικό να έχουν σύνδεση με λίγκ, όπου και εκεί ο δείκτης θα μετατρέπεται.
Αν κάνεις κλικ στα τρια που θέλω να απενεργοποιήσω, σε μεταφέρουν στην αρχική του μπλογκ και τα τρια, αυτό νομίζω μπρερδεύει αρκετά.
Σε ευχαριστώ πολύ.
Βαγγέλης


Makedon είπε... Best Blogger Tips

Εύρηκα, εύρηκα Νίκο, ήταν τόοοοσο απλό και δεν το είχα σκεφτεί μέχτι τώρα. Απλά αφάιρεσα τον κώδικα που δείχνει λίγκ.
Και πάλι σε ευχαριστώ για την πρότασή σου να τα βάλω.


Makedon είπε... Best Blogger Tips

Καλημέρα Νίκο, μετά από μοα αποτυχημένη επέμβαση που πήγα να κάνω στο μπλογκ μου το έκανα άνω κάτω και ότι καλό είχα κάνει μέχρι εχθές και από δικές σους ιδέες χάθηκαν. Δεν θυμάμαι τι πρέπει να προσθέσω στην html για να εμφανίζονται τα μενού όπως πριν. Αν έχεις διάθεση γράψε μου σε παρακαλώ που μπορώ να το βρω.
Ευχαριστώ.


AATON είπε... Best Blogger Tips

Γιατί όταν σας γράφω: "Μην ξεχάσετε μόνο να κάνετε BackUp το πρότυπό σας" το παραβλέπετε;
Βασικά όλα διορθώνονται, απλά πές μου ακριβώς τι έκανες να καταλάβω πού είναι η ζημιά.


Makedon είπε... Best Blogger Tips

Βρήκα σε ένα μπλογκ έναν τρόπο πως να χωρίσω την κεφαλίδα σε δύο μέρη για να βάλω ένα φλας μπάνερ-διαφήμιση μιας ιστοσελίδας άλλης, δικιάς μας.
Έκανα τις κινήσεις που με έγραψε και μετά εξαφανίστηκαν όλες οι ωραίες παρεμβάσεις που είχα κάνει βασιζόμενος σε δικές σου αναρτήσεις και του johnpatra.blogspot
Συνήθως κάνω αποθήκευση προτύπου αλλά αυτήν την φορά όχι…
Εδώ http://bloggertrics.blogspot.com/2010/02/blogger-blogger-header-2.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+BloggerTrics+%28Blogger+Trics%29 είναι η ανάρτηση που γράφει για TEKKA πρότυπο.

http://bloggertrics.blogspot.com/


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next