23 Οκτωβρίου 200910 Βάλτε ένα Link to me Widget

Σίγουρα θα το έχετε προσέξει στο δικό μου Blog στην μπάρα δεξιά και χαμηλά. Πρόκειται για ένα όμορφο, χρήσιμο και σχετικά εύκολο widget που μπορείτε κι εσείς να προσθέσετε στην μπάρα σας. Με τον τρόπο αυτό, επιτρέπετε τους φίλους σας να βάλουν ένα link για το Blog σας, με τον πιο εύκολο τρόπο. Θα σας δείξω δύο τρόπους. Ο ένας είναι για να φτιάξουμε ένα νέο "Link To Me" Widget, το οποίο θα εμφανίζει τον κώδικα που χρειάζεται ο κάθε αναγνώστης του Blog μας για να βάλει ένα link για το blog μας. Ο δεύτερος τρόπος, θα σας δείξει πώς να εμφανίσετε ένα κουμπί "Add link" κάνοντας χρήση ενός Blogger Button, και που όταν το πατήσει κάποιος, να γίνεται αυτόματα σχεδόν η εγκατάσταση του Link μας στο δικό του Blog. Αυτό το button θα λειτουργήσει σαν widget installer, κάνοντας εύκολη υπόθεση για τους αναγνώστες σας να κάνουν add το link σας. Πώς θα φτιάξουμε λοιπόν το "Link to me" Widget; Πάμε βήμα βήμα, είναι εύκολο, έχετέ μου εμπιστοσύνη. Πρώτα απ' όλλα, κάντε BackUp -όπως πρέπει να κάνετε κάθε φορά πρίν κάνετε οποιαδήποτε εργασία- στο HTML Template σας. 1. Αρχικά, φτιάξτε ένα μικρό σε διαστάσεις (για να χωράει σε κάθε μπάρα) εικονίδιο (Logo) για το blog σας. Να 'ναι μικρό και όμορφο, βάλτε όλη σας την φαντασία. 2. Κάντε upload το εικονίδιο κάπου (tinypic.com , imageshack.us κ.λ.π.) 3. Αποθηκεύστε κάπου το url απο το uploaded εικονίδιο 4. Τώρα αντιγράψτε (Copy & Paste) τον παρακάτω κώδικα σε ένα Text File (και εννοώ όλο τον κώδικα, και τα δύο του κομμάτια ακριβώς όπως τα βλέπετε)
<p>Εάν σου αρέσει το blog μου, τότε κάνε link back σε μένα.<br/> Θα εμφανιστεί αυτό.</p> <div style="text-align: center;"> <a style="border:0px;text-decoration:none;" href="Your_Blog_URL" title="Your_Blog_Title"> <img alt="Your_Blog_Title" style="border: 0px;" src="Url_of_a_Small_logo_of_your_blog"/> </a> </div> <textarea rows="3" cols="30"> &lt;a href="Your_Blog_URL" title="Your_Blog_Title" style="text-decoration:none;border:0;"&gt; &lt;img src="Url_of_a_Small_logo_of_your_blog" alt="Your_Blog_Title" style="border:0" /&gt; &lt;/a&gt; </textarea><br/> <br/> Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το "Widget installer" για να τοποθετήσεις το link στο blogger blog σου. <form action="http://beta.blogger.com/add-widget" method="post"> <input style="display: none;" value="My Favourite Site" name="widget.title"/> <textarea style="display: none;" name="widget.content"> &lt;a href="Your_Blog_URL" title="Your_Blog_Title" style="text-decoration:none;border:0;"&gt; &lt;img src="Url_of_a_Small_logo_of_your_blog" alt="Your_Blog_Title" style="border:0" /&gt; &lt;/a&gt; </textarea> <br/> <input style="border:0px;" src="http://www.blogger.com/img/add/add2blogger_lg.gif" value="Link To Your_Blog_Title" name="go" type="image"/> </form>
5. Στον παραπάνω κώδικα, αντικατάστησε όλες τις φράσεις: Your_Blog_Title με τον τίτλο του δικού σου blog. 6. Αντικατάστησε όλες τις φράσεις: Your_Blog_URL με το url του δικού σου blog. 7. Αντικατάστησε όλες τις φράσεις: Url_of_a_Small_logo_of_your_blog με το αποθηκευμένο εξ αρχής url του εικονιδίου που κάνατε Upload. 8. Ο κώδικάς σας είναι έτοιμος!! 9. Κάντε Copy τον συμπληρωμένο πλέον με τα στοιχεία σας κώδικα, απο το text editor. 10. Πηγαίνετε στο: Πανόπτης > Διάταξη 11. Επιλέξτε "add a gadget" (προσθήκη γραφικού στοιχείου) και ξανά επιλογή: "HTML/Javascript" 12. Επικολήστε (paste) τον επεξεργασμένο απο πρίν κώδικα και πατήστε Αποθήκευση (Save). Τώρα θα πρέπει να έχετε ένα "link to me" widget στην μπάρα του blog σας. Εάν θέλετε να κάνετε ένα test στο "Add Link" με το Blogger Button, δοκιμάστε να τοποθετήσετε το widget στο ίδιο σας το blog. Μπορείτε φυσικά να το ξαναβγάλετε μετά την δοκιμή. Με μικρές αλλαγές στον κώδικα, μπορείτε να τον κάνετε να φαίνεται σαν απλό "text link" αντί για "image link" που είναι τώρα. Εάν συναντήσετε κάποια δυσκολία, ενημερώστε με στα σχόλια η με όποιο άλλο τρόπο θέλετε
"Γειά σου, Εάν βρέθηκες για πρώτη φορά στο Blog μου, και εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου, μπορείς να εγγραφείς στο RSS feed του Blog. Μπορείς επίσης να κάνοντας εγγραφή στο Newsletter του blog μου, να λαβαίνεις απ ευθείας κάθε μου ανάρτηση στο email σου. Είσαι Twitter user; τότε μπορείς επίσης να με κάνεις Follow στο Twitter. Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις,"
Print this postRelated Posts :10 σχόλια:

Tv-Greek είπε... Best Blogger Tips

Ο δεύτερος κώδικας δεν λειτουργεί. Ο πρώτος λειτουργεί κανονικά αλλά δεν μου αρέσει. Για κοίταξέ το λίγο μήπως θέλει και κάτι ακόμα. Στο τέλος το κομμάτι του κώδικα που γράφει {"Link To Your_Blog_Title" } μήπως θέλει κάτι και εκεί;

mixalis2004 / Tv-Greek


AATON είπε... Best Blogger Tips

*** Μιχάλη, δεν υπάρχει πρώτος και δεύτερος κώδικας φίλε μου, είναι ένας κώδικας αποτελούμενος απο δύο μέρη, και στην μέση έχει ένα κείμενο, το οποίο το αλλάζεις σε ίτι εσυ θέλεις.
Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης, νομίζω πως στο 5. 6. και 7. εξηγώ πως όπου δείτε ένα απο αυτά, τα αντικαθιστάτε. Γιατί μπερδεύτηκες; :)


-billys- είπε... Best Blogger Tips

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα αυτά που μας μαθαίνεις, εγώ τα κατάφερα μια χαρά με κάποιες μικρές αλλαγές που έκανα ώστε να μοιάζει σαν το δικό σου. Έβαλα και αυτό που μας έδωσες στο προηγούμενο ποστ (Απο πού ήρθες επισκέπτη;) και δουλεύουν όλα μια χαρά.
Σε ευχαριστώ και πάλι φίλε μου, είναι πολύ μεγάλη η βοήθεια σου.


Tv-Greek είπε... Best Blogger Tips

ok! το βάλαμε και {δάφτο}.thnks U!


-billys- είπε... Best Blogger Tips

Νίκο υπάρχει περίπτωση μέσα στον κώδικα να προσθέσουμε το
(p align center και το ( target_blank ).
Θα ήθελα όση αποφασίσουν να το βάλουν το μπανεράκι μου να μην φεύγουν απο την σελίδα τους όσοι το πατάνε, και για λόγους αισθητικής να είναι στο κέντρο.
Εγώ έκανα κάποιες προσπάθειες να το περάσω αλλά απέτυχαν,
μήπως ξέρεις εσύ αν γίνεται;


AATON είπε... Best Blogger Tips

Φυσικά και γίνεται, εκεί που λέει (και στους δύο κώδικες):
href="Your_Blog_URL" title="Your_Blog_Title"
πρόσθεσε το Target blank, δηλαδή θα γίνει:

href="Your_Blog_URL" target="_blank" title="Your_Blog_Title"

Κάντο και στους δύο όπως είπα, και θα γίνει αυτό που ζητάς.


AATON είπε... Best Blogger Tips

το center που λές, βάλτο εξωτερικά, στην αρχή πρίν τον κώδικα, και στο τέλος, μετά τον κώδικα, δηλαδή:

<CENTER>όλο το Script εδώ..</CENTER>


-billys- είπε... Best Blogger Tips

Νίκο το target blank το έβαλα και είναι εντάξει, αυτό που δεν μπορώ να καταφέρω είναι το center, το έβαλα όπως είπες αλλά δεν βγαίνει μέσα στον κώδικα όταν το βάζει κάποιος το μπανεράκι στο μπλοκ του, το έβαλα κλείνοντας όλο τον κώδικα μέσα, το έβαλα και στα δυο κομμάτια ξεχωριστά, αλλά τίποτα, θα μπορούσα να στο στείλω με ενα email να το δεις, και να μου πεις τι κάνω λάθος;


AATON είπε... Best Blogger Tips

*** Billy, αυτό ας το κάνει ο καθ' ένας μόνος του, έχω δείξει αμέτρητες φορές (και σε μια τελευταία ανάρτηση το ξανά 'πα) πώς κεντράρουμε κάτι στο blog μας. Μην σκοτίζεσαι με τόσο ασήμαντες λεπτομέρειες. Αν πάλι το θεωρείς τόσο σημαντικό, πές μου με email να στο στείλω έτοιμο.


ypoga είπε... Best Blogger Tips

πολυ καλο νικο.....ξαναευχαριστώ..
κια καληνυχτα....(μαλλον)


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next