06 Οκτωβρίου 20099 Επιστολή ΑΑΤΟΝ δευτέρα, το ανάγνωσμα

Πρόσχωμεν αδελφοί. Και εξεδίωξεν λαός τους κυβερνούντας αυτόν, ως ανικάνους και διεφθαρμένους εν μιά νυκτί, πρίν το τέλος της θητείας αυτών, δικνύων εις αυτούς τους οδόντας αυτού και λιθοβολήσας αυτούς.

Και εψήφισεν λαός εκ νέου κυβερνήτην, τον Γεώργιον Μινέϊκο, κατά κόσμον Παπανδρέου, υιόν Ανδρέα εκ πόλεως Πατρών. Ανήρ δε ούτος ανέλαβεν εξουσίαν μεγάλην, διότι υπεσχέθη εις τον λαόν ίνα όπως χαρίσει τας οφειλάς και άπαντα τα χρέη αυτού, λέγων εις αυτόν, "λεφτά υπάρχουν.. μαλάκα". Το μαλάκαν δε, το είπεν εκ των έσσωθεν αυτού κρυφίως, ούτως μή τις ηκούσει ουδέν, ίνα μη φάγει καμίαν παντόφλαν εις το φαρδύν αυτού μέτωπον.

Λαός δε, επίστευσεν αυτόν, και έδωκεν την πολυτιμοτάτην ψήφον αυτού εις αυτόν, όπως αναλάβει τας ευθύνας του και τηρήσει τας υποσχέσεις αυτού, μη ενθυμούμενος πόσον ακριβά επλήρωσεν "την νύφην" επι ημερών του πατρός αυτού, και πόσο εστοίχισεν αυτόν το διαζύγιον της μητρός αυτού μετά του πατρός του.

Αμήν αμήν λέγω υμίν.
Απο την ημέραν που ο λαός ούτος εγνώρισεν την δύναμιν αυτού, και είδεν ότι δύναται να εκδιώξει τους κυβερνούντας αυτόν εν μιά νυκτί, το έργον Γεωργίου, του υιού Ανδρέα κατέστη δύσκολον, και ολίγαι αι ημέραι αυτού εάν ου τηρήσει τας υποσχέσεις αυτού.

Λαός δε, εστί έτοιμος από τούδε και εις το μέλλον, δια παν ενδεχόμενον, δια εκ νέου εκλογάς εντός οκταμήνου, εάν Γεώργιος, υιός Ανδρέου εκ Πατρών δειχθεί ανίκανος του θρόνου ως οι προκάτοχοι αυτού.Διότι ο λαός αυτός, πάσχει μεν απο μαλάκυνσιν εγκεφάλου και λήθην, έχει όμως και ξαφνικάς αναλαμπάς ευφυίας, εγειρόμενος αίφνης εκ του ληθάργου και λαμβάνων μέτρα.

ΑΑΤΟΝ δε, τάδε λέγει πρός τον νέον βασιλέα.
Γεώργιε υιέ Ανδρέα, θλίβομαι ορών την φωτογραφίαν σου εξ ευωνύμων ωσεί χαχανούλης, (καλά ρε, τι φάτσα είναι αυτή; ), και ορών σε επι του θώκου, διότι ενθυμούμαι τας θέσεις σου δια το Κυπριακόν, τας θέσεις σου δια το Σκοπιανόν και τας θέσεις σου περί Ελληνοτουρκικής φιλίας. Φοβούμαι ότι εξεδίωξεν λαός τον ανίκανον, και εξέλεξεν ανικανότερον και επικίνδυνον.
Εύχομαι όπως με διαψεύσεις συντόμως, και οδηγήσεις τον λαόν εις γήν ευθείαν, ειδ' άλλως έξελθε νύκτα ως ο κλέπτης.. δίχως να κλέψεις εννοώ, άστα κάτω.

Ευελπιστώ ότι δεν θα ίδωμεν σκάνδαλα όπως επί ημερών του πατρός σου, ότι δεν θα ίδωμεν μίζας και ρεμούλας απο υφισταμένους και πλησίον σου, και ότι θα κρατήσεις τον λόγον ον έδωκας, και για τον οποίον έλαβες την ψήφον του λαού, ήτοις εστί "χάρις εις τας οφειλάς των πολιτών, και λεφτά υπάρχουσι..".

Διότι, εάν αθετήσεις τον λόγον σου ως είθισται εις την φάραν των πολιτικών, αι ημέραι βασιλείας σου θα είναι ολίγαι, όπως του προκατόχου σου, και ούκ αν λάβεις εκ νέου εξουσίαν, εις τους αιώνας, και εις τους αιώνας των αιώνων.
ΑΜΗΝ.

"Φίλε, φίλη Blogger,

Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου, μπορείς να εγγραφείς στο RSS feed του Blog. Μπορείς επίσης να κάνοντας εγγραφή στο Newsletter του blog μου
, να λαβαίνεις απ ευθείας κάθε μου ανάρτηση στο email σου.
Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις,"
Print this postRelated Posts :9 σχόλια:

Stelios Saja Original είπε... Best Blogger Tips

xa0x0ax0a poli kali i epistoli sou aaton


stavroulazerva είπε... Best Blogger Tips

Τέλεια τους τα λες και σε πολύ όμορφη γλώσσα, αλλά πολύ φοβάμαι ότι αυτή τη συγκεκριμένη εκτός του ότι δεν την έχουν διδαχθεί.... θα τους φανεί και ξένη..... Απλά.... θα νομίζουν ότι μιλάς κινέζικα... δυστυχώς!!!!!
Καλό βράδυ!!!!


thesikaleon είπε... Best Blogger Tips

Ρε Νίκο δε μπορούσα να το διαβάσω, με κούρασε!!!

Αν το ποστάρεις στα Ελληνικά θα μπορέσω και να το σχολιάσω ;)

stavroulazerva γιατί είναι κακό να απαξιώνω μία νεκρή γλώσσα; Όχι άλλη προγονολατρεία σε παρακαλώ!
Και μη μου πεις για συνέχεια της γλώσσας.. γιατί απλά δε με αφορά.


SARIN είπε... Best Blogger Tips

Η διαφορετικοτητα της εκφρασης ειναι απλα...χιουμορ!Δεν χρειαζεται να κολαμε στην αναλυση του πενταγραμμου, αλλα να δεχτουμε ή οχι τη μουσικη του καλιτεχνη! Ενα χειροκροτημα για τον καλιτεχνη ,πολυ μου αρεσε!!!


AATON είπε... Best Blogger Tips

*** Στέλιο χαίρομαι που σου άρεσε.

*** Σταυρούλα, και Κινέζικα θα τους τα πώ αν χρειαστεί, το θέμα είναι πως σε όποια γλώσσα και να τους μιλήσει κανείς, "Κινέζικα είναι" θα πούν.

*** Φίλε μου Λέων, να καθίσω να το γράψω και στα νεοελληνικά αν το θέλεις, μα προσωπικά προτίμησα αυτήν την γλώσσα γιατί κόλλαγε καλύτερα με το όλο πνεύμα, κι όχι για να κάνω επίδειξη των ικανοτήτων μου, γιατί αν προσέξεις κάνω και κάμποσα λαθάκια ορθο-συντακτικά. :)
Σε λίγες γραμμές, λέω στον Γιωργάκη το εξής:
Μπορεί να σε ψήφισε ο λαός. Μην τον θεωρήσεις όμως δεδομένο, γιατί δεν θα προλάβεις ούτε οκταμηνία να κλείσεις, γιατί ο λαός ξύπνησε και κατάλαβε την δύναμή του. Σε στέλνει αδιάβαστο να πουλάς κουλούρια στην Κατεχάκη.
Του τα 'πα καλά;

*** SARIN, ο καλιτέχνης υποκλίνεται, σεμνά και ταπεινά :)


Dorothea είπε... Best Blogger Tips

Άψογο! Καλά τα λες.. για να δούμε τι θα δούμε.. γιατί όπως έλεγε κι ένας άλλος φίλος μπλογκερ "έκατσε κι έχασε 2 φορές περιμένοντας υπομονετικά μέχρι να έρθει η σειρά του". Η σειρά του ήρθε αναγκαστικά.. για να δούμε και πόσο θα διαρκέσει..
Έχεις δίκιο πάντως στο Κυπριακό η αντιμετώπιση του ήταν τουλάχιστον τραγική. Γι’αυτό εδώ δεν βλέπουμε με πολύ καλό μάτι την εκλογή του.. Μακάρι να ’χουμε λάθος..


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Χειροκρότημα κι από μένα και πολύ ενθουσιώδες μάλιστα.
Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει, ενίοτε και μυαλά χαχαχα!

Καλημέρα Νικόλα :)


VaD είπε... Best Blogger Tips

Τάδε λέγει Κύριος Κύριος:-Μην τον γλωσσοτρώς μωρε απ'την πρώτη μερα:)))


ANGEL είπε... Best Blogger Tips

ΕΜΕΝΑ ΝΙΚΟ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next