01 Σεπτεμβρίου 200910 Σελίδα Επικοινωνίας στο Blog σας

Ότι κι αν έχετε, είτε προσωπικό blog, είτε επαγγελματικό, μια απο τις σημαντικότερες σελίδες που "πρέπει" να έχει το blog σας, είναι μια σελίδα επικοινωνίας. Μπορείτε φυσικά να κάνετε (όπως πολλοί έχουν) ένα απλό Link, το οποίο να οδηγεί όποιον το πατήσει στο Email πρόγραμμα που χρησιμοποιεί. Μπορείτε όμως κάλιστα να φτιάξετε μια πιο επαγγελματική σελίδα επικοινωνίας μέσα στο ίδιο το blog σας, εάν δεν έχετε κάπου Hosted μια δική σας ιστοσελίδα (όπως εγώ). Επίσης, μπορείτε να κάνετε πρίν απο την σελίδα επικοινωνίας, μια "Thank you Page", δηλαδή, μια σελίδα, στην οποία πρώτα θα οδηγείται ο κάθε ένας που σας στέλνει ένα Email, και όπου θα γράψετε δυό λόγια δικά σας, όπως: "Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου να μου στείλεις το γράμμα αυτό...κ.λ.π." Εκεί γράψτε εσείς με δικά σας λόγια, ότι θέλετε. Κατόπιν (πολύ σπουδαίο) αναρτήστε την με ημερομηνία "ΠΑΛΙΑ", κατόπιν αντιγράψτε το Link της ανάρτησης (σελίδας) και αποθηκεύστε το κάπου. Θα το χρειαστείτε όταν φτιάχνετε την φόρμα σας. Πώς κάνετε την φόρμα; Επισκευθείτε την σελίδα Email me Form και που πατώντας το Link που σας δίνω, (ακολουθήστε πατώντας το Link), κάντε δωρεάν λογαριασμό και συνδεθείτε. Ξεκινήστε βήμα βήμα να φτιάχνετε την φόρμα σας, πατώντας δεξιά Create New Form. Μόλις τελειώσετε, πατήστε Get HTML code, και αντιγράψτε τον κώδικα, επικολλώντας τον κατόπιν στην νέα σας ανάρτηση, με τίτλο (παράδειγμα) "Επικοινωνία". Εδώ σας ετοίμασα και ένα σύντομο βίντεο, για να καταλάβετε όσοι δεν έχετε ξαναασχοληθεί με την δημιουργία μιας φόρμας, το πώς περίπου γίνεται, και να δείτε το πόσο εύκολο είναι. Δείτε το βίντεο.
Κατόπιν: 1. Πατήστε Επιλογές ανάρτησης, και τσεκάρετε στο "Σχόλια αναγνωστών" το "Να μην επιτρέπεται" απενεργοποιώντας τα. Κάντε το ίδιο στο "Σύνδεσμοι επιστροφής". Και τώρα το σπουδαιότερο, όπως και στην "Thank you page". Αλλάξτε την ημερομηνία, κάπου πίσω στο παρελθόν. 2. Πατήστε Δημοσίευση ανάρτησης και αμέσως μετά, 3. Πατήστε Επεξεργασία αναρτήσεων. 4. Βρείτε την ανάρτηση που μόλις κάνατε με τίτλο "Επικοινωνία" (ή όποιον εσείς διαλέξατε) και 5. Πατήστε Προβολή. 6. Αντιγράψτε την διεύθυνση του URL της. 7. Φτιάξτε τώρα ένα Link (ίσως και με μια εικόνα) στην μπάρα σας η επάνω ψηλά αν έχετε μενού με links, και βάλτε σαν Link την διεύθυνση της ανάρτησης, ώστε όποιος το πατάει να οδηγείται σ' αυτήν. Μόλις το κάνατε, δοκιμάστε τα όλα, και αν όλα λειτουργούν κανονικά, θα έχετε κάνει μόλις μια σελίδα για επικοινωνία, μέσα στο ίδιο σας το blog. Εάν κάποιος συναντήσει κάποια δυσκολία, παρακαλώ πολύ, μην διστάσει να μου το πεί για να τον καθοδηγήσω. Καλή επιτυχία.
"Φίλε αναγνώστη, φίλη αναγνώστρια, Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου, έχε υπ' όψη πως μπορείς να εγγραφείς στο RSS feed του Blog. Μπορείς επίσης να κάνεις εγγραφή με email, λαμβάνοντας απ ευθείας κάθε μου ανάρτηση στα Εισερχόμενά σου, κάνοντας εγγραφή στο Newsletter μου Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις,"
Print this postRelated Posts :10 σχόλια:

Dorothea είπε... Best Blogger Tips

μια απορία: άμα απενεργοποιήσω τα σχόλια αυτό δε σημαίνει ότι όποιος έρχεται στο μπλογκ θα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου μόνο με μέηλ;


Dorothea είπε... Best Blogger Tips

για να πάω άλλη μια φορά. αυτό που είχα γράψει ήταν μια απορία: άμα βγάλω τη δυνατότητα να αφήνουν σχόλια οι αναγνώστες που θα μου αφήνουν σχόλια; γιατί στο πρώτο βήμα λες να κάνουμε να μην επιτρέπονται τα σχόλια... μπας και το έκανες κι εδώ βρε μπαγάσα; :)


AATON είπε... Best Blogger Tips

*** Βρε τρελό :-) αν το είχα κάνει, πώς θα μου άφηναν σχόλια οι άλλοι και όχι εσυ; Μη βάζεις χαζά στο νού σου, μάλλον κάτι με τις ρυθμίσεις στον υπολογιστή σου θα είχε να κάνει.
Στην ερώτησή σου τώρα.

Όταν λέω στην ανάρτηση την συγκεκριμένη να μην επιτρέπεις τα σχόλια Ντοράκι, μην σε μπερδεύει, απλό είναι.
Την απαγόρευση, την ρυθμίζεις ΜΟΝΟ για την ανάρτηση αυτή. Όχι για το συνολικό blog.
Δηλαδή:
Όταν στην ανάρτηση την ίδια, πατήσουμε "Επιλογές ανάρτησης" και ακυρώσουμε την δυνατότητα σχολίων, αυτό έχει να κάνει "μόνο" με αυτήν την ανάρτηση.

Αυτό το χρησιμοποιείς σε περιπτώσεις σαν αυτή για παράδειγμα, όπως της ανάρτησης, η για κάποιο Sticky Post, ή για μια ανακοίνωση, στην οποία δεν θα ήθελες να σχολιαστεί. Αφορά όμως την συγκεκριμένη και μόνο ανάρτηση, καμία άλλη.

Για να σταματήσουμε την δυνατότητα σχολιασμού σε όλο το blog και σε όλες ανεξαιρέτως τις αναρτήσεις, το κάνουμε απο τις ρυθμίσεις στον πανόπτη μας, στην καρτέλα "Σχόλια", επιλέγοντας να μην επιτρέπονται.

Τώρα ελπίζω να το κατάλαβες καλύτερα το τι κάνουμε.


Dorothea είπε... Best Blogger Tips

ναι πολύ κατατοπιστική η απάντηση σου. ευχαριστώ. πάντως αλήθεια είχα κάνει 3 σχόλια και τα πήρε ο... άνεμος; δεν ξέρω. αν τα είχα κάνει κόπυ-πέηστ θα σου έδειχνα και τι είχα γράψει αλλά δεν τα έκανα.
άλλη φορά άμα γίνει τίποτις περίεργο θα βγάζω φώτο τη σελίδα να τη βλέπεις :Ρ


kostas είπε... Best Blogger Tips

hjkgy


AATON είπε... Best Blogger Tips

*** Kώστα ήπιες πολύ; ή ανέβηκε η γάτα σου πάνω στο πληκτρολόγιο;


TwistedTool είπε... Best Blogger Tips

ΓΑ - ΜΑ - ΤΟ! Thanks Niko!


fashion handbags είπε... Best Blogger Tips

Great article, hey I stumbled on to this post while searching the web for random downloads. Thanks for sharing I’ll email my friends about this too.
designer handbags
replica handbags
louis vuitton handbags
replica Louis vuitton handbags
replica designer handbags


fashion handbags είπε... Best Blogger Tips

My friend recommended this blog and she was totally right keep up the fantastic work!
Tibetan Jewelry
Handmade Jewelry


ideodes είπε... Best Blogger Tips

Ένα ευχαριστώ νομίζω πώς είναι λίγο.Πολύ σημαντική ανάρτηση και το βίντεο που φτιάξατε,(παρότι το site έχει αλλάξει τις ρυθμίσεις),δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον απο μέρους σας.
Μπορώ να διαβάζω ημέρες ολόκληρες το ιστολόγιό σας δίχως να κουράζομαι και να δυσανασχετώ.
Σας ευχαριστούμε για τις τόσο χρήσιμες πληροφορίες που μοιράζεστε μαζί μας!


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next