02 Σεπτεμβρίου 200915 Πώς να κάνετε Τag cloud στο Blog σας

Για να το τοποθετήσετε στο blog σας, κάντε τις παρακάτω ενέργειες. Κάντε οπωσδήποτε "Λήψη πλήρους προτύπου" σε περίπτωση σφάλματος, να επαναφέρετε το blog σας στην προηγούμενη κατάσταση. Πηγαίνετε στον Πανόπτη σας, συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας, και πατήστε Ρυθμίσεις-->Edit HTML, και ψάξτε για την παρακάτω πρόταση (η παρόμοια):
<b:section class='sidebar' id='sidebar' preferred='yes'>
Αμέσως μετά απο αυτήν την γραμμή, επικολήστε το παρακάτω κομάτι κώδικα:
<b:widget id='Label99' locked='false' title='Labels' type='Label'> <b:includable id='main'> <b:if cond='data:title'> <h2><data:title/></h2> </b:if> <div class='widget-content'> <script src='http://halotemplates.s3.amazonaws.com/wp-cumulus-example/swfobject.js' type='text/javascript'/> <div id='flashcontent'>Blogumulus by <a href='http://www.roytanck.com/'>Roy Tanck</a> and <a href='http://www.bloggerbuster.com'>Amanda Fazani</a></div> <script type='text/javascript'> var so = new SWFObject(&quot;http://halotemplates.s3.amazonaws.com/wp-cumulus-example/tagcloud.swf&quot;, &quot;tagcloud&quot;, &quot;240&quot;, &quot;300&quot;, &quot;7&quot;, &quot;#ffffff&quot;); // uncomment next line to enable transparency //so.addParam(&quot;wmode&quot;, &quot;transparent&quot;); so.addVariable(&quot;tcolor&quot;, &quot;0x333333&quot;); so.addVariable(&quot;mode&quot;, &quot;tags&quot;); so.addVariable(&quot;distr&quot;, &quot;true&quot;); so.addVariable(&quot;tspeed&quot;, &quot;100&quot;); so.addVariable(&quot;tagcloud&quot;, &quot;<tags><b:loop values='data:labels' var='label'><a expr:href='data:label.url' style='12'><data:label.name/></a></b:loop></tags>&quot;); so.addParam(&quot;allowScriptAccess&quot;, &quot;always&quot;); so.write(&quot;flashcontent&quot;); </script> <b:include name='quickedit'/> </div> </b:includable> </b:widget>
Κάντε μετά Προεπισκόπιση του Blog. Εάν έχει εγκατασταθεί σωστά, θα δείτε να εμφανίζεται το "tag cloud" στο sidebar. Τότε ελεύθερα πατήστε Αποθήκευση Προτύπου. Μπορείτε τώρα να κάνετε επεξεργασία χρωμάτων, διαστάσεων (σας τα αναλύω αμέσως μετά) ή και να το μεταφέρετε σε άλλο σημείο της αρεσκείας σας στην sidebar. Αυτό ήταν όλο! Επεξεργασία του Blogumus Στο installation που κάναμε μόλις πρίν, το Blogumus είναι ρυθμισμένο ως εξής: * Το Width είναι ρυθμισμένο σε 240px * Το Height είναι ρυθμισμένο σε 300px; * Το Background color είναι ρυθμισμένο σε white * Το Test color είναι ρυθμισμένο σε grey * Το Font size είναι ρυθμισμένο σε "12" Εάν εσείς θέλετε να κάνετε το widget σας πλατύτερο, κοντύτερο, να αλάξετε τα χρώματα κ.λ.π., θα το κάνετε αλλάζοντας κάποια σημεία του κώδικα. Θα σας οδηγήσω βήμα βήμα απο όλη την διαδικασία, ανάλογα με την σειρά που εμφανίζονται τα κομάτια του κώδικα που θα αλάξουμε, μέσα στον κώδικα του widget. Για να αλάξουμε το πλάτος και το ύψος (width και height). Οι μεταβλητές για width και height σ' αυτήν την σειρά του script:
var so = new SWFObject("http://halotemplates.s3.amazonaws.com/wp-cumulus-example/tagcloud.swf", "tagcloud", "240", "300", "7", "#ffffff");
Το width (που τώρα είναι 240) είναι μαρκαρισμένο (highlighted) κόκκινο, ενώ το height (300px τώρα) είναι highlighted με Μπλέ χρώμα. Αυτές οι αριθμητικές μεταβλητές, καθορίζουν το πλάτος και το ύψος (width και height) σε pixels, και μπορείτε να τις αλάξετε κατά βούληση. Αλάζοντας το background color Μπορείτε να αλάξετε το background color απο άσπρο που είναι τώρα (white) σε οποιοδήποτε χρώμα της αρεσκείας σας, αλάζοντας το hex value στην ίδια σειρά:
var so = new SWFObject("http://halotemplates.s3.amazonaws.com/wp-cumulus-example/tagcloud.swf", "tagcloud", "240", "300", "7", "#ffffff");
Για παράδειγμα, εάν προτιμάτε ένα ανοιχτό κόκκινο background, πρέπει να αντικαταστήσετε το #ffffff με #ff0000. Αλάζοντας το χρώμα του text Για τώρα, το χρώμα του text είναι ρυθμισμένο να εμφανίζεται σαν σκούρο γκρί (dark grey) με την μεταβλητή - hex value #333333. Μπορείτε να αλάξετε την μεταβλητή αυτή, στην ακόλουθη γραμή:
so.addVariable("tcolor", "0x333333");
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η μεταβλητή "tcolor" είναι μία Flash μεταβλητή, και δεν την ακουμπάτε. Αλάζετε ΜΟΝΟ τα 6 νούμερα με το μπλέ χρώμα, τίποτε άλλο! Ρυθμίζοντας το μέγεθος γραματοσειράς (font size) Το maximum font size των tags (ετικετών) βρίσκεται εδώ:
so.addVariable("tagcloud", "<tags><b:loop values='data:labels' var='label'><a expr:href='data:label.url' style='12'><data:label.name/></a></b:loop></tags>");
Μπορείτε εδώ να αλάξετε τα γράματα, να φαίνονται μεγαλύτερα η μικρότερα, αλάζοντας το "12" με ένα μεγαλύτερο η μικρότερο αριθμό. Ενώ κάνετε αυτές τις αλαγές, κάνετε κάθε φορά Προεπισκόπιση του blog, για να βλέπετε αν είναι αυτό που θέλετε, κάνοντας τις απαραίτητες διορθώσεις στα χρώματα, διαστάσεις, γράμματα κ.λ.π. Credits και απαιτήσεις Το Blogumus είναι βασισμένο στο original WP Cumulus plugin απο τον Roy Tanck, μετατράπηκε για χρήση σε Blogger layouts απο την Amanda Fasani και μεταφράστηκε στα Ελληνικά απο εμένα. Παρακαλώ αφήστε όλα τα credit links στο widget code αναλοίωτα. Απαιτήσεις Για να εμφανίζεται κανονικά το Blogumus στο template σας, πρέπει να έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας το Flash Player 7 ή νεώτερη έκδοση. Μπορείτε να κάνετε download την τελευταία έκδοση του Flash Player plugin για τον browser σας απο την Adobe. Μειονεκτήματα Δεν δείχνει Ελληνικά γράμματα, παρά μόνο Λατινικά. Γι αυτό, όσοι το εγκαταστήσετε, αλάξτε τις ετικέτες σας απο Ελληνικούς χαρακτήρες, σε Λατινικούς.

"Φίλε αναγνώστη, φίλη αναγνώστρια, Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου, έχε υπ' όψη πως μπορείς να εγγραφείς στο RSS feed του Blog. Μπορείς επίσης να κάνεις εγγραφή με email, λαμβάνοντας απ ευθείας κάθε μου ανάρτηση στα Εισερχόμενά σου, κάνοντας εγγραφή στο Newsletter μου Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις,"
Print this postRelated Posts :15 σχόλια:

AATON είπε... Best Blogger Tips

Η ανάρτηση αυτή έγινε μετά απο επιθυμία του φίλου μας 80s, που δεν μας έδωσε ακόμη δυστυχώς κάποιο Link του να τον επισκεπτόμαστε. Ελπίζω μελλοντικά να μας το δώσει. :-))


80s είπε... Best Blogger Tips

http://80s-disco-music.blogspot.com/


80s είπε... Best Blogger Tips

file aaton to ekana alla mou bgazei to prakato minima

Το γραφικό στοιχείο με αναγνωριστικό Label99 δεν βρίσκεται εντός ενότητας (το πραγματικό γονικό στοιχείο είναι: div.) Κάθε γραφικό στοιχείο θα πρέπει να βρίσκεται σε μια ενότητα.


AATON είπε... Best Blogger Tips

Φίλε μου 80ς, τώρα που μου έδωσες το link σου, επισκεύτηκα το ιστολόγιό σου, και θα σου προτείνω το εξής.
Μην το βάλεις, γιατί είδα πως έχεις μια ατελείωτη λίστα απο ετικέτες. Θα χρειαστείς -για να φαίνονται όλες- ολόκληρη σελίδα μόνο με το widget αυτό. Είναι τόσο πολλές που θα δείχνει σαν ένα κουβάρι μπλεγμένο, ξέρω τι σου λέω. Αν πάλι επιμένεις να το τοποθετήσεις, και δεν τα καταφέρνεις, κάνε με για λίγο διαχειριστή στο blog σου να το κάνω εγώ για σένα.


80s είπε... Best Blogger Tips

exeis dikio apla nomiza oti tha emene kai i megali stili me tis anartiseis!!

nasai kala kai panta xrisimos !!


Μαρία Έλενα είπε... Best Blogger Tips

Πολύ ενδιαφέρουσα εγγραφη
Φιλάκια ...


Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής είπε... Best Blogger Tips

Κανά νεότερο με τα Ελληνικά; Να υποθέσω γι αυτό δεν δουλεύει στο blog μας;

Φιλικά,
Α>


AATON είπε... Best Blogger Tips

*** Α>, δεν εμφανίζει τα ελληνικά γράμματα. Προτεινόμενη λύση: Φτιάξτε ετικέτες με λατινικούς χαρακτήρες, και βάζετε και τις δύο στην αναρτηση, ώστε να φαίνονται οι λατινικές.
Θα μου πείτε τώρα "Νικόλα, τι είναι αυτό που μας προτείνεις".
Το ξέρω, απλά δεν ξέρω προσωπικά άλλη λύση.


Odyssia είπε... Best Blogger Tips

Dokimasa kai ego na valo sto blog to Tag cloud ala apetixa, akomi kai me tous latinikous xaraktires.
Exeis kapia ali protasi.


AATON είπε... Best Blogger Tips

Odyssia, ακολούθησες κάθε μου βήμα σωστά, σπιθαμή πρός σπιθαμή, και δεν λειτούργησε;
Επιμένω να θέλω να πιστεύω πως κάπου παράβλεψες κάτι. Άλλωστε κι εγώ αυτό χρησιμοποιώ.

Δοκίμασε καλύτερα την τελευταία έκδοση της blogger, στο "Ετικέτες" (στις Ρυθμίσεις στον Πανόπτη) επέλεξε "Σύννεφο" και ίσως λειτουργήσει.


elpak είπε... Best Blogger Tips

Μετέτρεψα το wp-cumulus και πλέον δείχνει και Ελληνικούς χαρακτήρες.


Fatal Secretary είπε... Best Blogger Tips

Εχω δει κι εγω σε καποια σαιτ το wp-cumulus να δειχνει ελληνικους χαρακτηρες.δε θα μπορουσε καποιος φιλος να προσπαθησει να μετατρεψει και το blogumus να δειχνει ελληνικα;Ειναι πραγματικα κριμα να μη μπορουμε να χρησιμοποιησουμε ενα τοσο ωραιο γκατζετ.


AATON είπε... Best Blogger Tips

Οκ, θα το προσπαθήσω. Δεν υπόσχομαι όμως τίποτε.


Fatal Secretary είπε... Best Blogger Tips

Ευχαριστω εκ μερους ολων των μελλοντικων χρηστων του "Blogumus in Greek" και μονο για την προσπαθεια :)


Alexandros είπε... Best Blogger Tips

γεια σας.
θελω να ρωτησω κατι ασχετο με το παραπανω.

τις τελευταιες μερες οταν κανω αναρτησεις στο blog μου, το link της καθε αναρτησης εχει μερος του τιτλου στα ελληνικα...

πχ εδω ενω παλια εβγαιναν ετσι : http://ellas-afipnisi.blogspot.com/2010/12/blog-post_14.html

Τωρα βγαινουν ετσι :
http://ellas-afipnisi.blogspot.com/2010/12/%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%86%CF%81%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%B7-12%CE%B7.html

ξερετε για ποιο λογο? δεν πειραξα τπτ


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next