31 Αυγούστου 20096 Αποθηκεύστε (backup) εικόνες και Java scripts

Φανταστείτε το ακόλουθο σενάριο. Μια όμορφη μέρα, ανοίγουμε το blog μας και αρχινάμε να τραβάμε τα μαλλιά μας. Οι εικόνες μας έχουν εξαφανιστεί, και κάποια -αν όχι όλλα- JavaScript δεν λειτουργούνε πιά. Μα γιατί; Και τώρα τι κάνουμε; rindu Για να γνωρίζετε κάποια πράγματα, εάν χρησιμοποιείτε free template, κάθε εικόνα και κάθε script του προτύπου, φιλοξενείται (είναι hosted) απο τον δημιουργό του, στον δικό του Server. Εάν έπαψε να πληρώνει την φιλοξενία, ή εάν έπεσε ο εν λόγω Server όπου τα φιλοξενεί όλα αυτά, η εάν έχει ξεπεράσει το επιτρεπόμενο όριο προβολών (όπως λέμε στην σωστή ορολογία bandwidth exceeded), τότε έχουμε πρόβλημα, και το οποίο είναι το πιο σύνηθες όσον αφορά την χρήση των Free template. Τι σημαίνει bandwidth exceeded; Κάθε πακέτο φιλοξενίας μιας σελίδας, έχει και κάποιο ανάλογο όριο προβολών/φορτώσεων και που μετριέται σε MB συνήθως. Εάν είναι πάρα πολοί που συνδέονται και χρησιμοποιούν τα λίνκ κάποιας σελίδας, το πιθανότερο είναι να μειωθεί, έως και να "φαγωθεί" εντελώς το επιτρεπόμενο όριο, και η σελίδα, με όλα τα συμπράγκαλά της να μην είναι πλέον προσβάσιμη, και μαζί κι o Server εννοείται, μιας και η σελίδα και τα παρελκόμενα, στον server βρίσκονται. Τι κάνουμε λοιπόν; Πολύ απλά, κινούμαστε προνοητικά και έξυπνα. Φιλοξενούμε όλα τα εικονίδια του προτύπου μας και όλα τα script σε δικό μας hosting. Πώς; Δείτε πώς κάνετε ένα image back up. 1. Πατήστε Edit HTML 2. Ψάξτε με Ctrl + F για: background image url, και συνήθως έχουν κατάληξη .jpg, .gif, .png 3. Κάντε Copy το URL, επικολλήστε το στον browser σας, ανοίξτε το και μετά κάντε save image As.., αποθηκεύοντας το κάθε εικονίδιο που θέλουμε, σε έναν ξεχωριστό φάκελο στην επιφάνεια εργασίας μας. 4. Κάντε Upload τις εικόνες στον server σας, ή σε κάποιο άλλο hosting όπως το photobucket.com , η το imageshack.us 5. Μετά, κάντε ξανά Copy το καθ' ένα URL απο την κάθε εικόνα που ανεβάσατε, αντικαθιστώντας όλλα τα URL των εικόνων στο template σας μέσα στο Edit HTML, με το ή τα νέο/α σας URL. Και να πώς θα κάνετε τα script σας back up. 1. Ανοίξτε το Edit HTML 2. Ψάξτε για κάθε ένα script url, συνήθως έχουν .js , .txt , .css κατάληξη. 3. Κάντε Copy κάθε ένα URL, πηγαίνετε στην διεύθυνση που σας οδηγεί, και κάντε save το script 4. Κάντε Upload image σε δικό σας hosting όπως, javascripthost.com, fileave.com η αλλού (ψάξτε και θα βρείτε κι άλλα). 5. Κάντε Copy κάθε ένα script URL, και αντικαταστήστε με αυτά κάθε script URL στο template σας μέσα στο Edit HTML πάντοτε Να θυμάστε πάντοτε, γιατί πολύς κόσμος έρχεται αργά η γρήγορα αντιμέτωπος με αυτό το πρόβλημα. Ο κάθε Designer ξοδεύει πολύ χρόνο για να φτιάξει ένα δωρεάν template, οπότε, ας τον βοηθήσουμε κι εμείς, Hostάροντας και συντηρώντας οι ίδιοι το template μας.

"Φίλε αναγνώστη, φίλη αναγνώστρια, Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου, έχε υπ' όψη πως μπορείς να εγγραφείς στο RSS feed του Blog. Μπορείς επίσης να κάνεις εγγραφή με email, λαμβάνοντας απ ευθείας κάθε μου ανάρτηση στα Εισερχόμενά σου, κάνοντας εγγραφή στο Newsletter μου Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις,"
Print this postRelated Posts :6 σχόλια:

zoyzoy είπε... Best Blogger Tips

Αυτά τα emotions πότε θα μας πείς πως τα βάζεις??
Το κρατάς μυστικό??

Φιλιά θαλασσινά!!


tvorini είπε... Best Blogger Tips

Νίκο κατα πρώτον να σε ευχαριστήσω για τις όμορφες
λύσεις στα blogs μας.
Αν ποτε σου δωθει χρόνος γραψε περι κατασκευής
baner,related posts και reed more..
Thanks Nikos


AATON είπε... Best Blogger Tips

*** zoyzoy μου, αφού σου άρεσαν να κάνω ανάρτηση να μάθεις πώς τα βάζω ))

*** tvorini, πολύ ευχαρίστως φίλε μου, αλα δώσε μου να καταλάβω τι εννοείς στο "περι κατασκευής
baner", Να γράψω πώς κατασκευάζεις έναν Banner;
Για το Read More έχω ήδη κάνει σχετική ανάρτηση: (http://nikos63.blogspot.com/2009/06/read-more-blog.html)


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Και τα δύο μαλών έκλεισαν(javascripthost.com, fileave.com)


vaso είπε... Best Blogger Tips

να ρωτήσω κάτι; εικόνες που βάζω σε αναρτήσεις με εισαγωγή από τον υπολογιστή κι όχι με λινκ υπάρχει κίνδυνος να χαθούν και να μη φαίνονται;


AATON είπε... Best Blogger Tips

Δύσκολα, μα καλού κακού έχε τις κάπου ακόμη αποθηκευμένες, ποτέ δεν ξέρεις Βάσω :)


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next