14 Ιουλίου 20098 Post title πρίν απο Blog title;

Κάθε ένας απο εμάς, ο οποίος ασχολείται σοβαρά με το θέμα Blogging, ενδιαφέρεται το ίδιο σοβαρά με το θέμα PR (Page Rank). To PR έχει να κάνει με τις μηχανές αναζήτησης, και την βαθμολογία που δίνουν σε κάποιον ιστότοπο. Το blog μου για παράδειγμα, έφτασε στην θέση 4 της Google PR. Το 4 στο 10, είναι σίγουρα μια καλή αρχή.

Εάν ο τίτλος του Blog σας εμφανίζεται πρώτος, ακολουθούμενος απο τον τίτλο της ανάρτησης στις μηχανές αναζήτησης, τότε συνεχίστε να διαβάζετε αυτή την ανάρτηση για να μάθετε πως να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα. Πρίν όμως προχωρήσω στην λύση του, θα σας αναλύσω όσο πιο απλά γίνεται, για ποιό ακριβώς πρόβλημα μιλάω, και το πώς αυτό το πρόβλημα, επενεργεί αρνητικά στο blog σας και στην βαθμολογική του κατάταξη (PR), άρα και στο traffic του (PTR). Παράδειγμα: Ο τίτλος του Blog μου είναι "A! μπε μπα Blog! το Μπινελικοδρόμιο.." Ο τίτλος κάποιας ανάρτησής μου (παίρνω μια στην τύχη) είναι "Πώς να κάνετε κάποιον Διαχειριστή" . Αν ο οποιοσδήποτε κάνει search γι αυτό το post , μάλλον θα δεί το post στην search engine κάπως έτσι:

A! μπε μπα Blog! το Μπινελικοδρόμιο..: Show Blog Post your blog description here nikos63.blogspot.com/2009/04/blog.htm
Οπότε, ο επισκέπτης δεν έχει ιδέα για το περιεχόμενο της ανάρτησης, βλέποντας αυτήν την επικεφαλίδα (πράσσινα γράμματα), που περισσότερο θα την έλεγα "σπαζοκεφαλίδα". Το αποτέλεσμα θα είναι να μειωθεί η επισκεψιμότητα του blog σας, και η πιθανότητα να ανεβείτε στην κλίμακα των μηχανών αναζήτησης θα μειωθεί επίσης. Πιστεύω να καταλάβατε πλέον τώρα, την σπουδαιότητα και την σημασία αυτής της ανάρτησης. Ερχόμαστε τώρα στην λύση. Μπορείτε να επιλέξετε δύο πράγματα:
  • Blog Post Title+Blog Title
  • Μόνο Blog Post Title
Αποφασίστε ποιό θα επιλέξετε. Εγώ προτείνω το δεύτερο (μόνο Blog Post Title). Μα θα σας δείξω και τις δύο μεθόδους. Βήμα 1: Κάντε Login to Blogger.com Βήμα 2: Στον Πανόπτη, επιλέξτε "Διάταξη" (Layout) και κατόπιν ανοίξτε το Edit HTML. Βήμα 3: Με Ctrl+F κάντε αναζήτηση για το εξής tag: "<data:blog.pageTitle/>" . Λογικά, θα το βρείτε στον τομέα: <head>
<head> <b:include data='blog' name='all-head-content'/> <title><data:blog.pageTitle/></title>
Τώρα, εάν θέλετε να εμφανίζεται μόνο το Blog Post Title τότε αντικαταστήστε το παραπάνω tag που σας έδειξα αρχικά με τον ακόλουθο κώδικα:
<b:if cond='data:blog.pageType == "index"'> <title><data:blog.title/></title> <b:else/> <title><data:blog.pageName/></title> </b:if>
Εάν θέλετε τώρα, να δείχνει πρώτα το Blog Post Title First + και μετά το Blog Title, αντικαταστήστε το: <title><data:blog.pageTitle/></title> <data:blog.pagetitle/> tag, με τον παρακάτω κώδικα:
<b:if cond='data:blog.pageType == "index"'> <title><data:blog.pageTitle/></title> <b:else/> <title><data:blog.pageName/> ~ <data:blog.title/></title> </b:if> <data:blog.pagetitle/ <data:blog.pagename/> ~ <data:blog.title/
Ελπίζω αυτό το trick να σας βοηθήσει να αποκτήσετε περισσότερο traffic στο Blogs η το Website σας. Αυξάνει επίσεις και την SEO (Search Engine Optimisation) απο το Blogger Blog σας. Γράψτε μου στα σχόλια αν έχετε κάποια ερώτηση. Να 'στε καλά !!!!
"Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου, έχε υπ' όψη πως μπορείς να εγγραφείς στο RSS feed του Blog. Μπορείς επίσης να κάνεις εγγραφή με email, λαμβάνοντας απ ευθείας κάθε μου ανάρτηση στα Εισερχόμενά σου, κάνοντας εγγραφή στο Newsletter μου Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις," Νικόλας
Print this postRelated Posts :8 σχόλια:

hamomilaki ♂ είπε... Best Blogger Tips

Σ' ευχαριστούμε πολύ.
Αντικατέστησα τον κώδικα.

Να είσαι καλά.


Aπολίτιστος είπε... Best Blogger Tips

Μπράβο φίλε μου που ασχολήθηκες
και το έγραψες.. απο ελλάδα δεν το
είχα πετύχει ξανά πουθένα...

Να είσαι καλά
και καλή σου μέρα!


Φωτεινή S είπε... Best Blogger Tips
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Φωτεινή S είπε... Best Blogger Tips

Καλημέρα Νίκο!
Ελεγα παραπάνω που το διέγραψα ότι είχα αφήσει χθες βράδυ σχόλιο εδώ μετά το χαμομηλάκι, αλλά χάθηκε. Μάλλον δεν πάτησα τη δημοσίευση!

Σχετικά με το post, έγραφα πως δεν ξέρω τι είναι τα PR και PTR και δεν ξέρω και πού θα τα βρω να τα μάθω. Για να τα κάνεις εσύ όμως ανάρτηση, κάποιους θα ενδιαφέρουν.

Φιλιά από ένα ζεστό, χωρίς πολλούς τουρίστες, Ρέθυμνο!


PC HANDS είπε... Best Blogger Tips

Γεια σου βρε Νικόλα με τις λύσεις σου! Πολύ καλός!

Κι εγώ το άλλαξα και δουλεύει τέλεια. Έβαλα σχετικό θέμα στο blog μου.

Να είσαι καλά!


Mindrop είπε... Best Blogger Tips

Συγχαρητήρια ρε Νίκο για το post! Μόνο εσύ βοηθάς πραγματικά ανιδιοτελώς και βγάζεις τέτοια ουσιαστικά post!


AATON είπε... Best Blogger Tips

να 'στε καλά :)


kostas motorman είπε... Best Blogger Tips

Σε ευχαριστώ πολύ ! http://kosnte.blogspot.gr/


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next