10 Ιουλίου 200910 Και Έλληνας ανάμεσα στους συλληφθέντες

Πέντε άτομα συνελήφθησαν και πάνω απο 150 σκυλιά δημεύθηκαν σε έφοδο απο πολλαπλά σώματα ασφαλείας σε κρατικό και ομοσπονδιακό επίπεδο, για συμμετοχή σε βίαιους αγώνες μεταξύ σκύλων.

ST. LOUIS—Αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε άνδρες στο Missouri και κατάσχεσαν πάνω απο 150 pit bull terriers σε μια έφοδο νωρίς το πρωί σε διάφορες τοποθεσίες, όπου λάμβαναν μέρος σε αγώνες όπου μάχονταν σκυλιά μεταξύ τους και με παράνομα στοιχίματα, όπως δήλωσε ο U.S. Attorney Michael W. Reap σήμερα.

Τα άτυχα ζώα έχουν παραοθεί στην υπηρεσία Humane Society of Missouri για φύλαξη και περιποίηση, και ο U.S. Attorney ζήτησε απο τις δικαστικές αρχές επιπλέον, οι πέντε συλληφθέντες, να αναλάβουν όλα τα έξοδα φιλοξενίας, περιποίησης και ιατρικής περίθαλψης των ζώων, καταβάλοντας το ανάλογο ποσόν στην Humane Society of Missouri.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μεταξύ Ιανουαρίου 2008 και Ιουνίου 2009, οι: Michael Morgan, Robert Hackman, Teddy Κυριακίδης, Ronald Creach και Jack Ruppel συμμετείχαν στην κακομεταχείρηση των ζώων έχοντας στήσει επιχείρηση με παράνομους αγώνες μεταξύ των ζώων. Οι κατηγορούμενοι, διατηρούσαν κυνοτροφεία, τα οποία αποδείχθηκε πως τα χρησιμοποιούσαν για "φυτώρια" νέων "μονομάχων". Συγκεκριμένα: ο Robert Robert Hackman διατηρούσε το "Shake Rattle and Roll Kennel" Ο Jack Ruppel το "Ozark Hillbillys Kennel", ο Michael Morgan, γνωστός και ως "Missouri Mike" το "Cannibal Kennel" Και ο Creach Ronald το "Hard Goodbye Kennel."

Η ανάμιξη σε τέτοιους (αιμοσταγείς) αγώνες μεταξύ ζώων, και βάση του νόμου του Μάϊος 2007 -Animal Fighting Prohibition Enforcement Act, θεωρείται απο τους νόμους της πολιτείας ως κακούργημα, και ως τέτοιο διώκεται. "Το να πιέσεις σκυλιά να μάχονται μέχρι θανάτου, δεν είναι άθλημα", λέει ο John V. Gillies, Special Agent-in- Charge of the St. Louis office of the FBI. "Δεν υπάρχει τίποτε το τιμητικό η άξιο σεβασμού, στο να βάζει κάποιος δυό σκυλιά να μαλώνουν, τραυματίζοντας η και θανατώνοντας το ένα το άλλο". Οι κάτοχοί τους, ισχυρίζονται πάντοτε όταν συλλαμβάνονταιπως τα φροντίζουν και τα αγαπάνε. Μα η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Δεν διστάζουν να σκοτώσουν τα αβοήθητα σκυλιά τους, είτε με ηλεκτροσόκ, είτε με άλλους επίσης απάνθρωπους τρόπους, με το που θα καταστούν ανίκανα για άλλη μάχη, ή θα έχουν τραυματισθεί βαριά, και δεν θα τους επιφέρουν κανένα πλέον κέρδος απο αγώνες.

Το κατηγοριτήριο του Eastern District of Missouri:

  • Michael Morgan, ή αλλιώς Missouri Mike, 38, για δύο κακουργήματα για συνομωσία και διάπραξη αδικήματος, και για ένα κακούργημα για παράνομους απαγορευμένους αγώνες μεταξύ ζώων.
  • Robert Hackman, 55, για δύο κακουργήματα για συνομωσία και διάπραξη αδικήματος, και για δύο κακουργήματα για παράνομους απαγορευμένους αγώνες μεταξύ ζώων.
  • Teddy Kiriakidis, η αλλιώς Teddy Bogart, 50, για ένα κακούργημα για συνομωσία και διάπραξη αδικήματος
  • Ronald Creach, 34, για δύο κακουργήματα για συνομωσία και διάπραξη αδικήματος, και
  • Jack Ruppel, 35, of Eldon, για δύο κακουργήματα για συνομωσία και διάπραξη αδικήματος, και για δύο κακουργήματα για παράνομους απαγορευμένους αγώνες μεταξύ ζώων.

Εάν καταδικαστούν, κάθε κατηγορία τιμωρείται με την μέγιστη ποινή των πέντε ετών στην φυλακή, και (ή) ένα ποσόν που ξεπερνάει τα $250,000.

United States Attorney's Office Eastern District of Missouri Και ρωτάω τώρα με τη σειρά μου. Πότε θα κάνουν το ίδιο με τους αγώνες Extreme fighting; Παλιότερα γίνονταν κυφά, σε μέρη που κανένας δεν γνώριζε εκτός τους συμμετέχοντες. Συχνά υπήρχαν θάνατοι απο την βιαιότητα του αγώνα. Σήμερα, εδώ τουλάχιστον στον Καναδά, τους δείχνουν στην τηλεόραση, νόμιμα και ..χαλαρά. Απο ότι καταλαβαίνω, όλα γίνονται για το χρήμα.
"Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου, έχε υπ' όψη πως μπορείς να εγγραφείς στο RSS feed του Blog. Μπορείς επίσης να κάνεις εγγραφή με email, λαμβάνοντας απ ευθείας κάθε μου ανάρτηση στα Εισερχόμενά σου, κάνοντας εγγραφή στο Newsletter μου Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις," Νικόλας
Print this postRelated Posts :10 σχόλια:

VaD είπε... Best Blogger Tips

Πάλι δευτερα ερχονται τ'αμερικανάκια,ειχε προηγηθεί το Μακροχώρι Ημαθίας το 1997 με τα πιτμπουλ,το θυμάσαι;Λες ο αξιότιμος συμπατριώτης μας,ο συλληφθείς Κυριακίδης να θήτευσε και στο Μακροχώρι;
Απάνθρωπα πράματα,βρε Νικόλα...και βέβαια μη νομίζεις ότι το φαινόμενο ήταν μοναχά στο Μακροχώρι,συνεχίζεται κρυφά στην ελληνική επαρχία...

Αλήθεια,τι ειναι το extreme fighting?

Καλημέρα,my captain,...


AATON είπε... Best Blogger Tips

Βασίλη, σίγουρα δεν προτοτύπησαν, αλα με πίκρανε το ότι διάβασα ανάμεσα στα κτήνη και ένα Ελληνικό όνομα. Το άλλο που ρωτάς, δες εδώ: http://www.wec.tv/


magnitis είπε... Best Blogger Tips

Το γεγονός πως ο άνθρωπος γνωρίζει το καλό και το κακό, αποδεικνύει την ανωτερότητα της σκέψης του σε σχέση με τα ζώα. Το γεγονός πως, παρ' όλα αυτά, κάνει το κακό, αποδεικνύει την ηθική του κατωτερότητα σε σχέση με τα ζώα.
Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας


VaD είπε... Best Blogger Tips

Tο είδα,Νικόλα,ε,σαν κατς μου φάνηκε,μάλλον στημένες αμερικανιές...


Ελευθερία είπε... Best Blogger Tips

Λειπει ο μαρτης απ' τη σαρακοστη. Φιλια


Dorothea είπε... Best Blogger Tips

έχεις απόλυτο δίκιο. καλά κάνουν και προστατεύουν τα ζώα αλλά το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τους ανθρώπους.
εδώ δυστυχώς ο,τι κατεβεί στο κεφάλι του καθενός το κάνει και δεν υπάρχει ή δεν τίθεται σε εφαρμογή η νομοθεσία έτσι πεθαίνουν ή τραυματίζονται θανάσιμα αθώα ζώα για τη "πλακα" διαφόρων δίποδων που θέλουν να αποκαλούνται άνθρωποι..


john fistikis είπε... Best Blogger Tips

ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ-ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ???
ΣΤΑ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝΕ ΠΑΛΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΩΟΦΙΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ?? ΑΙΣΧΟΣ-ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ !!!
ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΝΙΚΟ ?
ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΕΛΛΗΝΑΣ(ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ) ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ? ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΗΠΩΣ Ο ΥΠΕΡ ΦΙΛΟΖΩΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ??


AATON είπε... Best Blogger Tips

VaD, δεν είναι καθόλου στημένες μάχες, είναι η νέα μόδα, η οποία έχει υποσκελίσει εντελώς την πυγμαχία.
Στην πυγμαχία, υπήρχαν τουλάχιστον όροι και προϋποθέσεις για να γίνει ένας αγώνας, και απαγορεύσεις κατά την διάρκεια ενός αγώνα. Σ' αυτές τις μάχες δεν υπάρχουν όροι, και είναι εντελώς βίαιοι. Το κακό είναι πως τους δείχνουν σε καθημερινή βάση και στην τηλεόραση.

Φίλε μου john, όχι, σίγουρα όχι στο ότι μας θεωρώ φιλόζωους εμάς τους Έλληνες. Με ενόχλησε αφάνταστα όμως, επειδή, τουλάχιστον εμάς του εξωτερικού, μας θεωρώ πρεσβευτές της Ελλάδας στις χώρες που ζούμε, και περιμένω απο κάθε έναν απο εμάς, να παρουσιάζει το μεγαλείο του Έλληνα κι όχι τα κουσούρια του. Δεν είναι καθόλου τιμητικό και όμορφο να διαβάζεις στην αναφορά του FBI "ο ένας απο τους συλληφθέντες είναι Έλληνας". Δεν αναφέρουν το τι είναι οι υπόλοιποι, μα το ότι ο ένας είναι Έλληνας το τονίζουν. Με κατάλαβες τώρα γιατί ενοχλήθηκα τόσο;


john fistikis είπε... Best Blogger Tips

ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΑΞΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ,ΖΩΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ , ΟΙ ΟΠΟΙΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ. ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΛΕΟΝ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ. ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ.
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΧΑΒΑΛΕ , ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ TΩΝ ΔΥΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ... :-)
ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΝΙΚΟ , ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ.. ΠΑΝΤΑ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ/ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ/ΑΦΓΑΝΟ ΚΟΙΤΑΝΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ...ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ , ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ ΝΕΥΡΙΑΖΕΙΣ ΝΙΚΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΩ, ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ ΦΛΩΡΙΝΑ !!!!!


Dreamer Angel είπε... Best Blogger Tips

Εν ψυχρώ εκτέλεση στα κτήνη!!!Να τους πάρει και να τους σηκώσει &^%&**&^*(()890
Νευριασα τωρα!Εχω κι εγώ ένα pit και δεν μπορείς να φανταστείς πόσο απίστευτα σκυλιά είναι!Κριμα και πάλι κρίμα!


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next