26 Ιουλίου 20091 Συνεχόμενη ανάρτηση με κάθετη σειρά σειρά

Όλοι σας ξέρετε πως, όταν κάνουμε κάποια ανάρτηση, εμφανίζεται ΠΑΝΤΑ στην κορυφή του ιστολογίου. Η ρύθμιση αυτή, ονομάζεται "Οι νεώτερες αναρτήσεις πρώτα" και έτσι είναι το σωστό άλλωστε. Τώρα όμως, ας υποθέσουμε πως κάποιος θέλει να κάνει μια σειρά αναρτήσεων, που θα έχουν το ίδιο θέμα, απλά θα είναι σε "συνέχειες". Θα μπορούσε να είναι κάποιο βιβλίο, κάποια εργασία, κάτι το οτιδήποτε τέλος πάντων. Στην περίπτωση αυτή, δεν είναι καθόλου βολικό για τους αναγνώστες να κρατήσουν μια σωστή σειρά ανάγνωσης, ιδιαίτερα αν κομμάτια της ιστορίας βρίσκονται στην δεύτερη η και πιο πέρα σελίδα. Θα πρέπει να ψάχνει ανάποδα, απο κάτω πρός τα επάνω, για να διαβάσει το επόμενο κεφάλαιο. Παράδειγμα: Γράφω βιβλίο, με τίτλο: "Ένα απλό παράδειγμα" Ο επόμενος τίτλος, θα μπορούσε να είναι: "Ένα απλό παράδειγμα-κεφάλαιο 1ο" Ο επόμενος τίτλος, θα μπορούσε να είναι: "Ένα απλό παράδειγμα-κεφάλαιο 2ο" Και πάει λέγοντας. Στην περίπτωσή μου όμως, τα κεφάλαια αυτά, θα τα διαβάζατε ακριβώς με την σειρά που δείχνουν τα παραδείγματα, δηλαδή, απο πάνω πρός τα κάτω. Υπάρχει λύση; Ναι, την σκέφτηκα λίγο πρίν, πίνοντας τον καφέ μου στο μπαλκόνι, και είναι πανεύκολη. Ελάτε να σας την δείξω. 1. Γράψτε το κείμενό σας, (την 1η, αρχική ανάρτηση) κανονικά. α)Πατήστε τώρα "Επιλογές ανάρτησης" κάτω αριστερά, (κάντε κλίκ στις εικόνες για zoom!)
β)αντιγράψτε στο " και ανάρτησης" που είναι στην δεξιά πλευρά, την ημερομηνία και την ώρα (παράδειγμα: 26/7/2009 , 10:23 πμ
2. Γράψτε το επόμενο κεφάλαιο-Ανάρτηση, που θα είναι συνέχεια του 1ου. α)Πατήστε τώρα "Επιλογές ανάρτησης" κάτω αριστερά, και β) αντικαταστήστε την ημερομηνία, να είναι η ίδια ακριβώς, γ) αλλάξτε την ώρα μόνο, κατά ένα (1) μόνο λεπτό, φτάνοντας μέχρι και να αλάξετε κάποια στιγμή και ώρες στο τέλος, ανάλογα πόσα κεφάλαια θα έχει η ιστορία σας. θα γίνει δηλαδή: 26/7/2009 , 10:24 πμ Αυτόματα η πλατφόρμα, θα σας μετακινήσει την νέα ανάρτηση, και θα την κάνει να εμφανίζεται κάτω απο την πρώτη. Ακολουθώντας τα βήματα στο 2, μπορείτε να κάνετε όσες αναρτήσεις θέλετε, με όσο βάθος συνέχειας κι αν έχουν. Με τον τρόπο αυτό, οι αναγνώστες σας θα μπορούν να διαβάζουν κάποια ιστορία σας όπως σε ένα βιβλίο, απο πάνω προς τα κάτω, κι όχι αντίστροφα. Ίσως κάποιοι θεωρήσουν την ανάρτησή μου αυτή, σαν κάποια με δίχως σημασία, μα γνωρίζω επίσης καλά, πως κάποιοι που είναι συγγραφείς, και γράφουν 'βιβλία' και που η συνέχεια είναι κάτι πολύ βασικό, θα την χρειαστούν σίγουρα πολύ συχνά στο μέλλον.
Print this postRelated Posts :1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Αὐτό ἀκριβῶς ἔκανα στό μπλόγκ μου Ἐσωτερική ἀναζήτηση. Ἔτσι τά 30 ἤ 40 κεφάλαια τοῦ βιβλίου ἐμφανίζονται μέσα σέ μία μέρα. Μόνο πού ἔπρεπε νά τά βάλω μέ ἀντίστροφη σειρά καί τώρα θέλει ἀρκετή φασαρία γιά νά τά βάλω στήν θέση τους.


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next