10 Ιουνίου 200913 Εικόνα κάθε συγγραφέα στις δικές του αναρτήσεις

Τι θα έλεγες, εάν σου έδινα σήμερα έναν τρόπο, να μπορεί το blog σου, δίπλα σε κάθε τίτλο ανάρτησης, να εμφανίζει την εικόνα του εν λόγω συγγραφέα που την ανάρτησε, όπως βλέπεις και στο δικό μου.
  Μερικά blogs για παράδειγμα, έχουν πάνω απο έναν συγγραφέα. Κάθε φορά που ένας απ' αυτούς κάνει μια ανάρτηση, κάπου στο τέλος της ανάρτησης, μπορεί να διαβάσει ο αναγνώστης 'ποιός/ποιά' έγραψε το κείμενο. Αμ, έλα που τις περισσότερες φορές δεν το βλέπει γιατί είναι, λές και το κρύψανε;
  Στην περίπτωση λοιπόν την δική μας, κάθε φορά που θα γίνεται ανάρτηση, θα μπορεί ο αναγνώστης να βλέπει την εικόνα εκείνου που έκανε την ανάρτηση. Τι χρειαζόμαστε γι αυτό; Θέλει λίγη δουλίτσα, όντως, μα το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει στο έπακρον.

1. Πάνε στην σελίδα imageshack για δωρεάν ανέβασμα και φιλοξενία εικόνων & Video.
2. Κάνε Browse την εικόνα που θέλεις να χρησιμοποιήσεις
3. Πάτα κατόπιν Start Upload (όπως βλέπεις στην παρακάτω εικόνα)


4. Μόλις τελειώσει το upload, σου ανοίγει μια νέα σελίδα, με το Link της εικόνας. Αντέγραψε το (κάθε) Link (της κάθε εικόνας που θα ανεβάσεις) κάπου πρόχειρα, θα το χρειαστείς σε λίγο. (δές ποιό link εννοώ, το επάνω..)


Επανάλαβε τα βήματα, για κάθε έναν συγγραφέα του blog σου, (αν δεν έχεις εικόνα τους, ζήτα να σου στείλουν μία, σε μικρές διαστάσεις, 30x30 έως 50x50)
5. Πάνε τώρα στον "Πανόπτη" του blog σου, 5α. Και απο εκεί στην "Διάταξη --> Επεξεργασία HTML" και τσεκάρισε το τετραγωνάκι δίπλα και αριστερά απο το: "
5β. Και πάτα CTRL και F ταυτόχρονα, για το 'ψαχτήρι' κάτω αριστερά.

Και τώρα αρχίζει η σοβαρώτερη δουλειά, και σε τρία βασικά βήματα.


6. Ψάξε τον παρακάτω κώδικα, και συγκεκριμένα την σειρά με τα κόκκινα γράμματα:
<b:includable id='post' var='post'> <div class='post hentry uncustomized-post-template'> <a expr:name='data:post.id'/> <b:if cond='data:post.title'> <h3 class='post-title entry-title'> <b:if cond='data:post.link'> <a expr:href='data:post.link'><data:post.title/></a> <b:else/> <b:if cond='data:post.url'> <a expr:href='data:post.url'><data:post.title/></a> <b:else/> <data:post.title/> </b:if> </b:if> </h3> </b:if>
6α. Αμέσως μετά την σειρά με τα κόκκινα γράμματα, επικόλησε τον παρακάτω κώδικα
<b:if cond='data:post.author == "AUTHOR1"'> <span class="author"><img src="IMAGE1_URL"/></span> </b:if>
Μπορείς να τον επαναλάβεις τόσες φορές, όσοι είναι και οι συγγραφείς του blog σου, δηλαδή όπως στο παρακάτω παράδειγμα:
<b:if cond='data:post.author == "AUTHOR2"'> <span class="author"><img src="IMAGE1_URL"/></span> </b:if> <b:if cond='data:post.author == "AUTHOR3"'> <span class="author"><img src="IMAGE1_URL"/></span> </b:if> <b:if cond='data:post.author == "AUTHOR4"'> <span class="author"><img src="IMAGE1_URL"/></span> </b:if>
και πάει λέγοντας....

Τι πρέπει τώρα να προσέξεις.
Στη θέση του κάθε AUTHOR1, AUTHOR2 κ.λ.π. θα βάλεις εσύ το κανονικό όνομα του συγγραφέα, για παράδειγμα στο δικό μου έβαλα: data:post.author == "AATON"

Αντικατέστησε λοιπόν τα AUTHOR (μαζί και το νούμερο απο δίπλα), με το όνομα του συγγραφέα, αλα ΠΡΟΣΟΧΗ: Γράψε το ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ.
Εάν παράδειγμα, αντί ΑΑΤΟΝ έβαζα aaton, με μικρά δηλαδή, ή Νίκος, ΔΕΝ θα δούλευε το Script. Πρέπει να γραφεί το κανονικό όνομα, ακριβώς όπως φαίνεται στο προφίλ.
6β. Αντικατέστησε μετά και κάθε: IMAGE1_URL, με το κάθε ένα Link απο την φωτογραφία του κάθε συγγραφέα ξεχωριστά (και που αποθηκεύσαμε πιο πρίν). Πάμε καλά μέχρι εδώ;

Ας προχωρήσουμε λοιπόν στα επόμενα εύκολα δύο βήματα.
7. Βρές τώρα το κομάτι κώδικα: ]]</b:skin> Ακριβώς πρίν (πάνω) απο αυτό, επικόλησε τον επόμενο κώδικα:


.author img{padding: 0; float: left; border: none; margin: 0 10px 10px 0;}

Αν αντικαταστήσεις το left με right, τότε η εικόνα σου θα εμφανίζεται "μετά" τον τίτλο, στα δεξιά δηλαδή, όπως και σε μένα.
8. Κάνε "Προεπισκόπιση" και αν σου αρέσει το αποτέλεσμα..
8α. Πάτα "ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ"... και.. Βουαλά!
Αυτό ήταν όλο, και πιστεύω πως δεν δυσκολεύτηκες καθόλου.
"Εάν σου αρέσουν και σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου, έχε υπ' όψη πως μπορείς να εγγραφείς στο RSS feed του Blog. Μπορείς επίσης να κάνεις εγγραφή με email, λαμβάνοντας απ ευθείας κάθε μου ανάρτηση στα Εισερχόμενά σου, κάνοντας εγγραφή στο Newsletter μου. Θα χαρώ πολύ εάν σαν μια μικρή ανταπόδοση, τοποθετήσεις το Link μου στο blog σου. Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις," Νικόλας
Print this postRelated Posts :13 σχόλια:

Theogr ο κηπουρός είπε... Best Blogger Tips

Καλείστε να περάσετε από τον κήπο για την ανάληψη του χαρτοφυλακίου σας . Καλό απόγευμα να έχουμε και καλό υπόλοιπο εβδομάδας.


kaliteros είπε... Best Blogger Tips

Πέρασα για ένα γεια.
Νίκο, αναρωτιέμαι (όχι οτι έχει ιδιαίτερη σημασία - έτσι απλά σκεφτόμουν μιας και δεν είχα τίποτα άλλο να κάνω) σε ποιους απευθύνεται αυτή η ανάρτηση.
Σε αυτούς που έχουν προσωπικά blog, μάλλον όχι αφού είτε έχουν μια φωτογραφία τους στο προφίλ τους είτε δεν έχουν και δεν θέλουν προφανώς να βάλουν.
Στα δημοσιογραφικά blogs μάλλον όχι αφού δεν θα θέλουν να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους.
Στα φοιτητικά blogs ίσως να φανεί χρηστική.
Χωρίς να διαβάσω την ανάρτησή σου, ρωτάω (βλακωδώς)...προφανώς και την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσουμε για να βάλουμε κάποια άλλη εικόνα εκτός απο τη φωτογραφία μας?


Dorothea είπε... Best Blogger Tips

Νίκο καλημέρα! Μήπως υπάρχει τρόπος να κρύβουμε μέρος της ανάρτησης στο μπλογκ; Έψαξα αλλα δε βρήκα δική σου σχετική ανάρτηση.. Όταν μπορείς μου λες.


Eva Neocleous είπε... Best Blogger Tips

Νικόλα,θεωρώ πως είναι πολύ χρήσιμη η συγκεκριμένη ανάρτηση, παρόλο που λίγο περιπλέκει η εφαρμογή της.
Μπορεί να είναι προσωπικά τα περισσότερα μπλογκς, όμως στην περίπτωση που κάνουμε αναφορά σε κείμενο κάποιου συγγραφέα ή δημοσιεύουμε το κείμενο αυτό για σκοπούς σχολιασμού,θα μπορούσε να συνοδευτεί και από τη φωτογραφία(αν βέβαια έχουμε την έγκριση του συντάκτη).


AATON είπε... Best Blogger Tips

***Κηπουρέ; σίγουρα των 'Εξωτερικών' πήρα, έ; grrrr...

***Καλίτερε, σίγουρα δεν είναι υποχρεωτικό το να βάλει κάποιος φωτογραφία του, είτε με τον τρόπο που έδειξα στην ανάρτηση, είτε στο προφίλ του κ.λ.π. Εκτός τα 'ψευδο-κρυφο-δημοσιογραφικά' blogs, τα οποία σίγουρα δεν θα έβαζαν φωτογραφία του συντάκτη, όλλα τα υπόλοιπα είναι (τουλάχιστον για μένα) προσωπικά.
Όποιος θέλει βάζει φωτογραφία του, όποιος θέλει βάζει κάποια άλλη άσχετη εικόνα, άλλοι ένα Αβατάρ, και άλλοι πάλι απολύτως τίποτε. Ο καθ' ένας όπως αγαπάει.
Στην ερώτησή σου στο τέλος, η απάντηση είναι: όχι, μπορούμε να βάλουμε ότι μας αρέσει εμάς, αρκεί να έχει τις διαστάσεις που προανάφερα.

***Ντόρα, δεν βρήκες γιατί δεν έκανα ανάρτηση (εννοείς σαν αυτό το 'Read More', που έβαλα κι εγώ, σωστά;). Θα βάλω λοιπόν νέα ανάρτηση, μα μην ακούσω απο κανέναν "ΕΧΑΣΑ ΤΟ BLOG ΜΟΥ", θα πλακωθούμε παιδάκια. :)


Αza είπε... Best Blogger Tips

Kαλημέρα Νικόλα μου.Προσπάθησα να κάνω αυτό που μας έδειξες και παρόλο που δεν συνάντησα καμιά δυσκολία,δεν είδα τίποτα να εμφανίζεται στις αναρτήσεις μου.Δεν πειράζει όμως.Εμείς να είμαστε καλά.Φιλιά!


AATON είπε... Best Blogger Tips

***Aza, ανέβασες την εικόνα όπως υπέδειξα; πήρες το Link της εικόνας;

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΜΟΝΟΣ/Η, ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΩ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΩ ΕΓΩ ΤΟ SCRIPT ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝ ΘΕΛΕΙ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΜΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ.


MOLEMOU είπε... Best Blogger Tips

AN KAI POLA APO AUTA POU LES DEN TA DOKIMASA ENA MEGALO EUXARISTO GIA TO XRONO SOU POU AFIERONIS GIA NA MA8OUME EMEIS TA SKEPARIA-KALHMERA ARKO KAI NA SE KALA


ΓΙΑΝΝΗΣΒΕΡ είπε... Best Blogger Tips

Τα κατάφερα! Ευχαριστώ!


thesikaleon είπε... Best Blogger Tips

Φίλε μου έγραψες ;)


to.telecontrol είπε... Best Blogger Tips

πολύ καλό το blog σου, μπράβο και για τη συγκεκριμένη ανάρτηση. ήταν πολύ κατανοητή η διαδικασία και πέτυχε και στο blog μας!ευχαριστούμε.


Μαρία Κάπα είπε... Best Blogger Tips

Νίκο μου καλημέρα... προσπαθώ να φτιάξω το σχετικό να φαίνεται η φωτογραφία που λες στο σχετικό δημοσίευμα... και κάπου έχω χαθεί. Καθώς είναι παλιό δημοσίευμα, μήπως λόγω της αλλαγής του blogspot, βρίσκεται κάπου αλλού ο κώδικας;

Μπαίνω Διάταξη και ψάχνω να βρω το επεξεργασία html και το μόνο που βλέπω είναι η σελίδα που δείχνει το πως είναι στημένη η σελίδα. Υπάρχουν τα προσθήκη gadget, αλλά δεν αφορά την διάταξη των αναρτήσεων μεμονομένα. Μήπως πρέπει να μπω στο πρότυπο που εκεί μπορώ να περάσω κώδικα;

Φιλιά ΑΑΤΟΝ!


AATON είπε... Best Blogger Tips

Μαρία πές μου πού "χάθηκες" να δούμε τι ακριβώς πρέπει να κάνεις με ένα εμαιλ. Φιλιά Μαρία μου


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next