30 Ιουνίου 20093 Το πρώτο μου Blog στο Blogspot

Ίσως να υπάρχουν κάποιοι ακόμη, που διαβάζουν αυτές εδώ τις αναρτήσεις, και δεν έχουν καταλάβει γρί για το τι πράγμα μιλάω, μην γνωρίζοντας , ούτε τι είναι Blog, ούτε πως να φτιάξουν ένα blog. Λοιπόν, επειδή το θεωρώ άδικο να μιλάμε μόνο με 'γνώστες' και να αφήνουμε απ' έξω κάποιους που, ενώ ίσως να ενδιαφέρονται, ίσως να διστάζουν να το πούν, θα κάνω εδώ μια περιληπτική -μα ταυτόχρονα όσο απλή και κατανοητή γίνεται- αναφορά, για το πώς μπορεί ο οποιοσδήποτε να ξεκινήσει ένα ολόδικό του Blog. 1. Τι είναι Blog;

Το Blog (συντόμευση απο το Web log) είναι σελίδα, στην οποία επικρατούν περισσότερο τα προσωπικά χαρακτηριστικά. Αυτό σημαίνει ότι, το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου τους, επηρεάζεται (θετικά η αρνητικά) απο τον ίδιο τον ιδιοκτήτη τους (Blog owners), και απο τους επισκέπτες τους (Blog users). Είναι σελίδες, οι οποίες ανανεώνονται τακτικά, και επίσης προσφέρουν εκτός των άλλων, και την δυνατότητα συγγραφής περισσοτέρων ατόμων, καθώς και σχολιασμού.

2. Πώς κάνουμε ένα blog απο την αρχή;

Σίγουρα, και Blog να μην έχετε, θα έχετε έναν (τουλάχιστον) λογαριασμό Email, σωστά; Εφ' όσον καταφέρατε να κάνετε λογαριασμό Email, το να φτιάξετε ένα Blog, θα σας φανεί παιχνιδάκι. Και για να φτιάξουμε ένα Blog, χρειαζόμαστε όντως να έχουμε λογαριασμό email. Πρέπει επίσης να ανοίξουμε και έναν λογαριασμό σε κάποιον παροχέα για Blog, και τέτοιοι υπάρχουν πάρα πολλοί, μα οι πιο .. ας τους πώ "ξακουστοί", είναι οι : www.blogger.com, η www.wordpress.com και η www.blogsome.com.

Εδώ θα σας εξηγήσω πώς να κάνετε ένα blog στο http://www.blogger.com Πατήστε την εικόνα παρακάτω για να ανοίξετε λογαριασμό.

Δείτε την παρακάτω εικόνα:
please click here

Μόλις μπείτε στο Blogger.com, θα δείτε μια εικόνα, ακριβώς σαν την απο πάνω. Τώρα ακολουθήστε τις οδηγίες μου.

 1. Πατήστε το βέλος που γράφει “CREATE YOUR BLOG NOW
 2. Συμπληρώστε την φόρμα για το ‘e-mail address’, χρησιμοποιώντας το e-mail address που έχετε (φυσικά ένα που να είναι υπαρκτό).
 3. Ξαναγράψτε άλλη μια φορά την e-mail address σας στην φόρμα, στο σημείο που γράφει ‘retype e-mail address’
 4. Γράψτε έναν κωδικό (password) όποιον εσείς επιθυμείτε, στο σημείο που γράφει: ‘enter a password’
 5. Ξαναγράψτε πάλι το password εκεί που λέει: ‘type password again’
 6. Γράψτε την λέξη ασφαλείας που εμφανίζεται, και γράψτε την στο σημείο που γράφει: ‘word verification’. Μαρκάρετε το μικρό, άσπρο τετραγωνάκι μετά την παράγραφο, που δίπλα του γράφει: ‘I accept the Terms of Service’.
 7. Πατήστε το βέλος που γράφει επάνω του “CONTINUE
 8. Γράψτε τον τίτλο του Blog σας (μπορείτε αργότερα να τον αλάξετε) εκεί που λέει: ‘Blog Title’ (παράδειγμα: Το Blog της Μαρίας)
 9. Γράψτε τώρα το όνομα της Blog-διεύθυνσης, στο ‘Blog Address (URL)’ (παράδειγμα: maria1234. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι τότε: http://maria1234.blogspot.com, οπότε σκεφτείτε καλά ποιά διεύθυνση θα γράψετε, να είναι μικρή, εύκολη στο να την θυμούνται, με την προϋπόθεση ..να μην την έχει πάρει ήδη άλλος)
 10. Γράψτε την λέξη επαλήθευσης και αμέσως μετά πατήστε πάλι: ‘CONTINUE’.
 11. Επιλέξτε ένα template (πρότυπο) όποιο θέλετε σαν αρχή (μπορείτε να το αλάξετε κατόπιν εάν το επιθυμείτε), και πατήστε πάλι στο βέλος με την ένδειξη: ‘CONTINUE’.
 12. Περιμένετε μια στιγμή να δημιουργηθεί το νέο σας Blog. Αμέσως μετά, θα δείτε το μύνημα: ‘Your blog has been created’, δηλαδή, το blog σας έχει πλέον δημιουργηθεί. Πατήστε στο βελάκι (ξανά, τι να κάνουμε, έτσι το 'θελε η μητέρα φύση..) το οποίο αυτή τη φορά γράφει: “BEGIN POSTING’ (δηλαδή, αρχίστε να κάνετε αναρτήσεις). Γεμίστε το blog σας με "ότι" θέλετε. Μόλις τελειώσετε με το "γέμισμα", απλά πατήστε στο κουμπί που γράφει: ‘PUBLISH..’,
 13. Τελειώσατε, καλώς ήρθατε στην παρέα των Bloggers, και καλό Blogging!.
"Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου, έχε υπ' όψη πως μπορείς να εγγραφείς στο RSS feed του Blog. Μπορείς επίσης να κάνεις εγγραφή με email, λαμβάνοντας απ ευθείας κάθε μου ανάρτηση στα Εισερχόμενά σου, κάνοντας εγγραφή στο Newsletter μου Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις," Νικόλας
Print this postRelated Posts :3 σχόλια:

dimider είπε... Best Blogger Tips

Πρωτότυπη ιδέα Νικόλα!!! Ξέρεις είναι η πρώτη φορά που διαβάζω κάπου μια ανάρτηση σχετικά με τα πρώτα βήματα του blogging... Πολλές φορές νομίζουμε ότι όλοι γνωρίζουν τι είναι τα blogs, αλλα πρέπει να σκεφτούμε ότι υπάρχει αρκετός κόσμος έξω που ίσως να μην έχει ιδέα...


Dorothea είπε... Best Blogger Tips

καλή ανάρτηση και άκρως κατατοπιστική! πολύ καλή ιδέα για κάποιον που μόλις ξεκινά και πελαγοδρομεί στα κύματα του μπλογκιν!
το τελευταίο βήμα για μένα είναι: βρείτε τι θέλετε να γράψετε, τι ύφος να δώσετε στο μπολγκ σας και στα ποστ σας.
κάποιοι από μας ακόμη ψάχνουμε :))


AATON είπε... Best Blogger Tips

***dimider, όντως υπάρχει κόσμος που θέλει να μάθει.

***Ντόρα, αυτά είναι βήματα για 'προχωρημένους' ;-)


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next