30 Μαΐου 200930 scrolling text-marquee κώδικες για blogs

Σε αυτήν την ανάρτηση, επεξηγώ πώς να βάζετε Scrolling text οπουδήποτε στο blog σας, με την εντολή: marquee, είτε στις μπάρες του blog (sidebars) είτε στις αναρτήσεις μέσα (blog posts). Άλλος ένας τρόπος να τραβήξετε την προσοχή των αναγνωστών σας σε κάτι που θέλετε να δούν, είναι και το να χρησιμοποιήσετε scrolling text. Μα μην το παρακάνετε, να το χρησιμοποιείτε με φειδώ. Ειδικότερα αν το blog σας έχει 'πολύ' κείμενο, τότε αντί να βοηθάει, μπερδεύει και αποσπά την προσοχή των αναγνωστών σας περισσότερο απο όσο θα έπρεπε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε scroll bars για να ενημερώσετε τους επισκέπτες σας, ποιά θα είναι τα επόμενα updates σας, τα δημοφιλέστερα posts σας, διαφημίσεις κ.λ.π. Σήμερα θα σας εξηγήσω πώς να βάζετε κι εσείς (όσοι δεν γνωρίζετε φυσικά ακόμη), πώς να βάζετε διάφορα 'είδη' απο scrolling text στο blog σας, πάμε λοιπόν: Τοποθετώντας απλό scrolling text: Ο κώδικας για το απλό scrolling text, με κίνηση απο δεξιά πρός τα αριστερά Το αποτέλεσμα θα είναι: Παράδειγμα 1ο: code to simple scrolling text Εάν θέλετε να είναι πιο έντονη η 'παρουσία' του, δοκιμάστε αυτό: Τοποθετήστε background χρώμα στο κείμενο, Παράδειγμα 2ο: Κώδικας απλού scrolling κειμένου Μπορείτε να αλλάξετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, το background χρώμα, αλλάζοντας απλώς το hexadecimal code(#99ccff). Πατήστε εδώ για να δείτε κώδικες απο διαφορετικά χρώματα. Δείτε μερικές παραλλαγές στην φορά κίνησης των γραμμάτων:

direction="left" direction="right" direction="up" direction="down"
Όπως καταλάβατε, οι απο πάνω παραλαγές, δίνουν την εντολή στο κείμενο, σε ποιά κατεύθυνση να κάνει scroll. Χρησιμοποιείστε τον παρακάτω κώδικα: Και ορίστε μερικά παραδείγματα: Για scroll στην (δεξιά) 'right' κατεύθυνση: Παράδειγμα 3ο: Κώδικας απλού scrolling κειμένου Παράδειγμα 4ο: Για scroll σε 'up' κατεύθυνση: Κώδικας απλού scrolling κειμένου Παράδειγμα 5ο: "πάνω-ή-κάτω":(Αλάζουμε απλά τον hexadecimal κώδικα, για να έχουμε διαφορετικό χρώμα) Κώδικας απλού scrolling κειμένου μερικές ακόμη παραλαγές της εντολής: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το attribute 'alternate' Να ο κώδικας για να το κάνετε: Παράδειγμα 6ο: Κώδικας απλού scrolling κειμένου Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε την ταχύτητα που θα κινείται το κείμενο με αυτήν την απλή εντολή: Όσο πιο μικρό το νούμερο στο 'scrollamount', τόσο μικρότερη και η ταχύτητα. Ο html κώδικας γι αυτό είναι: Παράδειγμα 7ο:(για scrollamout =2) Κώδικας απλού scrolling κειμένου Παράδειγμα 8ο:(για scrollamount=5) Κώδικας απλού scrolling κειμένου Σταμάτημα κειμένου, όταν το mouse είναι επάνω (over) απο το text: Είναι πολύ χρήσιμο, όταν ο αναγνώστης θέλει να διαβάσει ένα κινούμενο κείμενο, να μπορεί να το σταματάει με το ποντίκι του, Ειδικότερα αν η ταχύτητα του κειμένου είναι μεγάλη, οπότε, θα βάλει το ποντίκι πάνω στο κείμενο και θα το σταματήσει: Να ο κώδικας για να το πετύχετε: Παράδειγμα 9ο: Κώδικας απλού scrolling κειμένου (βάλτε το mouse πάνω απο το text να το δοκιμάσετε) Αλλάζοντας το text colour: Ο κώδικας για την αλλαγή στο text colour:( Τοποθετήστε τον πρίν το marquee tag) Οπότε ο κώδικας δείχνει έτσι: Παράδειγμα 10: Κώδικας απλού scrolling κειμένου Και τώρα ένας απο τους πιο ενδιαφέροντες και πιο χρήσιμους, το πώς να βάλετε 'hyperlinks' μέσα σε ένα scrolling text. Hyperlink σημαίνει σύνδεσμός (link) που όταν τον πατάμε (click) οδηγούμαστε σε άλλη τοποθεσία/σελίδα(site). Ελάτε να σας δείξω πως να βάζετε hyperlinks σε scrolling text: Τοποθετώντας hyperlinks(που θα ανοίγουν στο ίδιο παράθυρο): Ορίστε ο κώδικας: ΠΡΟΣΟΧΗ:Αντικαταστήστε τα Link#1,Link#2,Link#3 μαζί με το κείμενο και τα url#1,url#2 και url#3 με τις στοχευμένες (target) διευθύνσεις (url addresses). Να ένα παράδειγμα: Το αποτέλεσμα θα φαίνεται έτσι: Το blog του ΑΑΤΟΝ Δείτε τους πρώτους 100 Twitters στην Ελλάδα Στατιστική στο blog σας Εάν θέλετε όμως να ανοίγουν τα Links σε new window, ορίστε ο κώδικας: Αυτό ήταν! Τώρα, μπορείτε κι εσείς να βάλετε κινούμενο κείμενο στο blogger sidebar, σε blog post, κι όπου αλλού θέλετε. Για την τοποθέτησή του στο sidebar, κάντε sign in στο blogger account σας >κάντε click στο 'add a page element' > και επικολήστε (paste) τον κώδικα στο html/javascript και κάντε save τις αλλαγές όπως δείχνει και η παρακάτω εικόνα Και κατόπιν.. Εάν βρείτε κάπου δυσκολίες, κάντε τις ερωτήσεις σας στα σχόλια.
"Εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου, έχε υπ' όψη πως μπορείς να εγγραφείς στο RSS feed του Blog. Μπορείς επίσης να κάνεις εγγραφή με email, λαμβάνοντας απ ευθείας κάθε μου ανάρτηση στα Εισερχόμενά σου, κάνοντας εγγραφή στο Newsletter μου Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις," Νικόλας
Enhanced by Zemanta
Print this postRelated Posts :30 σχόλια:

ΓΙΑΝΝΗΣΒΕΡ είπε... Best Blogger Tips

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!


Ανεστης Θ. Κετσετζιδης είπε... Best Blogger Tips

Ανοιχτό πανεπιστήμιο.Μπράβο.


bill είπε... Best Blogger Tips

αγαπητε φιλε νικο διαβασα το αρθρο σου και δεν καταλαβα πολλα πραγματα εαν το βαλω αυτο στο blog μου τι ακριβως κανει?με εκτιμηση billtaxi


Εξύμνoς είπε... Best Blogger Tips

Εισαι... και γαμω τα παιδια!!


Αza είπε... Best Blogger Tips

Φόρεσα την πειρατική στολή μου και ναμαι....μην τυχόν και σε πειράξει κανείς.Θα έχει να κάνει μαζί μου.Καλημέρα Νικόλα!


zoyzoy είπε... Best Blogger Tips

Καλά είσαι και ο πρώτος ξέρεις πόσο καιρό προσπαθώ να βάλω αυτό το "μαραφέτι" και δεν μπορώ!
Αν τα κάνω "μπάχαλο" θα βάλεις χεράκι??


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Χρησιμότατο Νίκο.
Καλή μέρα να 'χεις :)


metro thessalonikis είπε... Best Blogger Tips

Μπράβο ρε συ Νίκο!!!
Πολύ καλή δουλειά


Eva Neocleous είπε... Best Blogger Tips

Εξαιρετικά χρήσιμο Νικόλα.
Το έψαχνα καιρό.
Άλλη μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση!


ΤΑΜΤΑΚΟΣ είπε... Best Blogger Tips

Ευχαριστώ και ένα μεγάλο μπράβο
Με βοήθησε πάρα πολύ ο τρόπος παρουσίασης, διδάσκεις τόσο καλά που αν και με ελάχιστες γνώσεις κατάφερα να το χρησιμοποιήσω και μάλιστα να το επεκτείνω σε κινούμενες φωτογραφίες με υπερσυνδέσεις


AATON είπε... Best Blogger Tips

Ταμτάκο φίλε μου, αν καταλάβει κανείς τον τρόπο που λειτουργούν, μετά μπορεί να κάνει ότι θέλει μ' αυτά.
Χαίρομαι που βοήθησα έστω και ελλάχιστα να κατανοήσεις τον τρόπο λειτουργίας τους. Το link του blog σου όμως δεν μας έδωσες, δεν θέλεις να σε επισκεπτόμαστε; :-)
Καλή χρονιά σου εύχομαι φίλε μου.


Είμαστε και μείς εδώ! είπε... Best Blogger Tips

Φιλτατε Νικο,το βαλα στο μπλογκ μου ,ξερεις ποσο καιρο το εψαχνα;Καποτε πριν λιγα χρονια δηλ.το ειχα βαλει σε ενα σαιτ που φτιαξα τοτε,αλλα δεν μπορουσα να θυμηθω πως στην ευχη γινεται.Τεσ πα ,τωρα εχω προβληματακι ομως ,ξεκιναει μια χαρα ,εκει που το θελω και οπως το θελω αλλα σταματαει καπου στη μεση.Ειναι μεσα σε ενα γκατζετ απο ροη news,μηπως φταιει αυτο???Το κειμενο ειναι προχειρο παντως,εχω σκοπο να το αλλαζω καθημερινα.


Είμαστε και μείς εδώ! είπε... Best Blogger Tips

Ακυρο Νικο,απλα παει πολυ αργα λογω νετ μαλλον.Εισαι τελειος.Θα βαλω τα add για διαφημησεις μετα.


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ευχαριστω πολυ. εξαιρετικο βοηθημα. καλη συνεχεια.


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Καλησπερα!
εχω ενα προβληματακι σχετικα με το
''Εάν θέλετε όμως να ανοίγουν τα Links σε new window, ορίστε ο κώδικας: κλπ κλπ''
εμενα δεν μου το βγαζει σε νεο παραθυρο!
μηπως κατι δεν κανω καλα ή κατι ξεχασες να προσθεσεις στον κωδικα;
Ευχαριστω και καλη συνεχεια...


AATON είπε... Best Blogger Tips

Ναι CHRIS, πολύ σωστή η παρατήρησή σου. Το διόρθωσα, και τώρα θα ανοίγουν κανονικά. Είχα ξεχάσει το target="_blank"


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Μπορείτε να μου πείτε πως μπορώ να δημιουργήσω σε οριζόντιο μενού παραπάνω απο 10 σελίδες;


AATON είπε... Best Blogger Tips

Στην επεξεργασία αναρτήσεων, θα δεις "Δημιουργία σελίδων" εκεί θα φτιάξεις τις σελίδες που λές, και αφού τις θέλεις οριζόντιο μενού, θα επιλέξεις "Οριζόντιο". Απλό;


ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ είπε... Best Blogger Tips

apo dunamitispress eyxaristo para poly brhka kodikooys na eisai panta kala


Αstrapi είπε... Best Blogger Tips

Kαλημέρα Νίκο πολύ καλή εφαρμογή...
Έχω κατά νου να το χρησιμοποιήσω για κινούμενους
τίτλους αναρτήσεων, αλλά δεν τα καταφέρνω με τα links τι πατάτα κανω, δεν έχω καταλάβει.


AATON είπε... Best Blogger Tips

Κώστα, απλά, ΜΗΝ το κάνεις, δεν υπάρχει κάτι πιο OUT απο αυτό.


Αstrapi είπε... Best Blogger Tips

Σέβομαι την γνώμη σου και για να το λες, σίγουρα ξέρεις κάτι παραπάνω. Όποτε το μήνυμα ελήφθη. Το είδα και κάπου αλλού παρεμπιπτόντως και δεν με ενθουσίασε οπτικά. Αυτό που με ενδιαφέρει για την ώρα είναι η τακτοποίηση της διάταξης ώστε να δείχνει ομοιόμορφο κι όχι σκορποχώρι όπως λέω. Αν και κρατάω τη κύρια συμβουλή σου "σημασία έχουν οι αναρτήσεις και τα θέματα". Νέος είμαι έχω όλο τον καιρό μπροστά μου να εξοικειωθώ και να μάθω από εσάς τους παλαιότερους. Να είσαι καλά φίλε μου με υγειά και δύναμη. Καλή συνέχεια σε ότι κάμεις.


AATON είπε... Best Blogger Tips

Το να κάνω κάποια λέξη η μια φράση να σκρολλάρει, θα το κάνω Κώστα "ΜΟΝΟ" σε περίπτωση που υπάρχει όντως σοβαρός λόγος, και όχι για πολύ. Το να το παρα-κάνω όμως, αντί να προσθέσει, αφαιρεί. Και αφαιρεί, διότι κουράζει τον επισκέπτη, και δεν δείχνει και όμορφο.
Χαίρομαι που ακολούθησες την συμβουλή μου, με τιμά το ότι εμπιστεύεσαι την γνώμη μου.


traveler είπε... Best Blogger Tips

SUPER!!! EISAI APISTEYTOS!!! THANKS


Nikolas Hagar είπε... Best Blogger Tips

Λογω αγνοιας δυσκολευτηκα λίγο αλλα τελικα δουλεψε. Σ' ευχαριστω για την βοηθεια μέσω του συγκεκριμένου POST και θα ήθελα να ρωτήσω εαν υπαρχει (και πως) η δυνατότητα εντος του Box (τοποθετημένο σε sidebar) να scrollάρει το κείμενο μιας ανάρτησης μέσω του υπερσυνδεσμου και να μην γινεται μεταφορα στην σελίδα.


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! ΝΑ 'ΣΑΙ ΚΑΛΑ.


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

καλησπέρα!!!
θέλω να ρωτήσω κάτι που δεν το βρήκα στις οδηγίες σας.
πώς μεγαλώνουμε τα γράμματα στο scrolling text?

ευχαριστώ πολύ,
Η


Panos Pan είπε... Best Blogger Tips

Καλησπέρα φίλε σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες μου μας βοηθούν πολύ.Αν θες και γίνεται μου λες πως να βάλω μια φωτογραφία και πάνω το κυλιόμενο κείμενο.
Σε ευχαριστώ και πάλι.Πάνος.


AATON είπε... Best Blogger Tips

Δες εδώ Πάνο:
http://www.quackit.com/html/codes/html_marquee_code.cfm

και εδώ:
http://way2tutorial.com/html/html_marquee_image.php


AATON είπε... Best Blogger Tips

Παρακαλώ, αν θέλετε πληροφορίες, στέλνετέ μου Email

p.i.d.agency@gmail.com

torontogreekbloggers@gmail.com


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next