05 Μαΐου 20093 Λίστες στο Blog

Πώς δημιουργούμε lists (λίστες) στο Blog

Μπορείς να φτιάξεις τριών ειδών λίστες για ένα blog: α) unordered lists, β) ordered lists, γ) definition lists. Δημιουργώντας lists στο blog σου, έχεις καλύτερη οργάνωση πληροφοριών, και γίνεται και πιο εύκολα η ανάγνωσή τους.

Κάθε list (λίστα), ασχέτως τύπου, δημιουργείται απο μια σειρά απο HTML tags. Αυτό τις κάνει δυσκολότερες στο να ενσωματωθούν στο XML ενός Blog, γιατί η παραμικρή απόκλιση τις κάνει να μην δουλέψουν, και είναι ουσιαστικά τόσο απλές στη χρήση. Δώσε λοιπόν λίγη προσοχή απο την αρχή, και θα τα καταφέρεις με κλειστά μάτια. Επίσης, δώσε προσοχή στο κλείσιμο των tags — είναι εύκολο να το ξεχάσεις.

Δημιουργώντας unordered list

Η unordered list είναι μια σειρά απο τελίτσες στην αρχή κάθε σειράς λέξεων η ολόκληρης πρότασης, και χρησιμοποιείται για λίστες που δεν χρειάζονται αρίθμηση. Για παράδειγμα, εάν θέλεις να κάνεις μια λίστα σοκολάτες, δεν είναι απαραίτητο να τις κάνεις με κάποια συγκεκριμένη σειρά. Οι Unordered lists χρησιμοποιούν για άνοιγμα τα <ul> και τα <li> tags για κλείσιμο Να θυμάσαι απλά, τα πρώτα γράμματα απο τις λίστες, π.χ. Unordered lists = ul Ordered lists= ol Definition list=dl ...δεν είναι απλό; Έχουμε οπότε:

<ul>
<li>Milk</li>
<li>Dark</li>
<li>White</li>
</ul>


και το αποτέλεσμα:

  • Milk
  • Dark
  • White

Δημιουργία μιας ordered list Οrdered list χρησιμοποιούμε όταν πρέπει να βάλουμε κάποια σειρά αριθμητική σε κάποια λίστα. Χρησιμοποιούμε ακριβώς το format της unordered list, αλλάζοντας απλά σε <ol> tag αντί του <ul> tag: <ol> <li>Get a graham cracker.</li> <li>Lay on a piece of chocolate.</li> <li>Add a toasted marshmallow.</li> <li>Add a second graham cracker on top, squish marshmallow, and eat.</li> </ol> και το αποτέλεσμα:
  1. Get a graham cracker.
  2. Lay on a piece of chocolate.
  3. Add a toasted marshmallow.
  4. Add a second graham cracker on top, squish marshmallow, and eat.
Create a definition list

Ο τρίτος τύπος της HTML λίστας είναι η definition list. Αυτός ο τύπος, εκτός απο μια λίστα που φτιάχνει, φτιάχνει επίσης και ξεχωριστά μια σειρά απο κάτω, για τυχόν επεξηγήσεις.

  • Κάθε list ξεκινάει με <dl> tag και κλείνει με το </dl> tag.

  • Κάθε term αρχίζει με το <dt> tag κλείνοντας με το </dt> tag.

  • Κάθε definition αρχίζει με το <dd> tag κλείνοντας με το </dd> tag.

<dl> <dt>Milk chocolate.</dt> <dd>Makes a standard smore; a workmanlike choice.</dd> <dt>Dark chocolate.</dt> <dd>Makes a designer smore; clearly the superior choice.</dd> <dt>White chocolate.</dt> <dd>Pretends to be chocolate, but isn’t; a poor choice.</dd> </dl> Οπότε και έχουμε σαν αποτέλεσμα αυτό:
Milk chocolate.
Makes a standard smore; a workmanlike choice.
Dark chocolate.
Makes a designer smore; clearly the superior choice.
White chocolate.
Pretends to be chocolate, but isn’t; a poor choice.
"Εάν βρίσκεις τις αναρτήσεις αυτού του blog ενδιαφέρουσες, ίσως να θέλεις να γραφτείς στο Newsletter μου θα χαρώ για κάθε Link, σχόλιο η email σου.." Νικόλας
Print this postRelated Posts :3 σχόλια:

taspa είπε... Best Blogger Tips

καλησπέρα Νικόλα εισαι καλα?? καιρό εχω να μάθω νέα σου.
σε φιλώ Τασούλα


kaliteros είπε... Best Blogger Tips

Τελικά είναι εύκολο να δημιουργείς στο internet (βέβαια δεν μπήκα στο κόπο να τα εφαρμόσω στη πράξη, αλλά δείχνουν κατανοητά και εύκολα).
Όμως φίλε Νίκο ξέρω πιο ευκολο τρόπο για όλα αυτά. Απλά συνδέεις τα ψιψιψινια με τα κοκοψώψαρα.


nikos είπε... Best Blogger Tips

ise poli megalos!!! many congrats!!


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next