01 Απριλίου 200911 Πώς κάνεις κάποιον "Διαχειριστή" στο blog σου

Αρκετές φορές έχω αναφέρει αυτή την λέξη (Διαχειριστής) μα ίσως ακόμη υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν καταλάβει, ούτε πώς γίνεται, ούτε τι μπορεί να κάνει. 
Αποφάσισα λοιπόν να κάνω μια ξεχωριστή ανάρτηση, για όλους εκείνους που δεν ξέρουν ακόμη, ώστε να μάθουν κι εκείνοι το πώς και τί γίνεται στην προκειμένη περίπτωση.

Υπάρχουν 3 κατηγορίες χρηστών σε ένα blog.
1. Οι αναγνώστες
2.
Οι συγγραφείς
3. Οι διαχειριστές

Αναγνώστης είναι ο καθ' ένας που μπαίνει σε ένα ιστολόγιο, διαβάζει τις αναρτήσεις του, και σχολιάζει αν θέλει.
Συγγραφέας λέγεται εκείνος, ο οποίος μπορεί και να γράφει αναρτήσεις, και να επεξεργάζεται τις αναρτήσεις του. Τίποτε άλλο.

Διαχειριστής όμως, λέγεται εκείνος, που έχει ίδια και ίσα δικαιώματα με τον ιδιοκτήτη του blog. Μπορεί να επεξεργάζεται τον κώδικα του προτύπου,
να κάνει ότι αλλαγές θέλει,
να διορθώνει,
να προσθέτει και να μετακινεί widgets,
και να κάνει αλλαγές για να ομορφύνει το blog.
ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ και να διαγράψει τον ιδιοκτήτη του βlog και να μείνει ο ίδιος μόνος του ο ιδιοκτήτης, αλλάζοντας επίσης και τα passwords και ότι ακόμη θέλει η ψυχή του.
Μπορεί
ακόμη, να πατήσει και διαγραφή του blog και να το σβήσει 'απο προσώπου γής'.
Έχει λοιπόν, ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ δύναμη.
Να το θυμάστε καλά πάντοτε.

Για τον λόγο αυτό, ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, σε ποιόν δίνετε αυτήν την δύναμη.

Ελάτε τώρα να δούμε πώς κάνουμε κάποιον διαχειριστή, βήμα προς βήμα. Πάμε στον Πανόπτη, και πατάμε όπως δείχνει η παρακάτω εικόνα "Ρυθμίσεις". Εκεί, στην σειρά και τέρμα δεξιά, θα δείτε να γράφει "Άδειες", όπως στην επόμενη εικόνα. Πατήστε λοιπόν εκεί. Θα δείτε έναν πίνακα, σαν τον απο κάτω, (τον δείχνω μισό, μα δεν ενδιαφέρει το κομμένο μέρος) όπου σ' αυτόν τον πίνακα, μπορείτε να προσθέτετε συγγραφείς και διαχειριστές, και να τους καταργείτε επίσης κατά βούληση. Πατήστε λοιπόν όπως δείχνει και το βελάκι στο "ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ" Μόλις το πατήσετε, θα δείτε ένα πλαίσιο, όπου θα μπορείτε να γράψετε απο μία, μέχρι και περισσότερες ηλεκτρονικές διευθύνσεις θέλετε, χωρισμένες με κόμμα, όπως δείχνει το παράδειγμα στην εικόνα. Κατόπιν, πατήστε όπως βλέπετε και στο βελάκι, "ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ".
"
Πατώντας λοιπόν, ο/οι κάτοχος/οι αυτού/ών του/ων email, θα λάβει/ουν μια πρόσκληση, που θα λέει κάτι παρόμοιο, όπως στο παρακάτω παράδειγμα, όπου στην θέση των "χχχ" θα υπάρχουν ονόματα και αριθμοί φυσικά:

"Ο χρήστης ΧΧΧΧΧ του Blogger σάς προσκάλεσε να συμβάλλετε στο ιστολόγιο: ΧΧΧΧΧΧ. Για να συμβάλετε σε αυτό το ιστολόγιο, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: http://www.blogger.com/i.g?inviteID=1234567890&blogID=1234567890"

Τότε, και αφού αποδεχτεί την πρόσκληση πατώντας πάνω στο link που θα λάβει με το email, θα δείτε το όνομά του πλέον μέσα στον παραπάνω πίνακα, και θα μπορεί όποτε επιθυμεί να συνδέεται με το δικό σας ιστολόγιο, και να ανεβάζει αναρτήσεις κανονικά, κι εκείνος θα βλέπει το όνομα του ιστολογίου σας κάθε φορά που θα βρίσκεται στον πανόπτη του.

Ναι, αλλά, εσείς θέλετε κάποια στιγμή (η και αμέσως) να του δώσετε δικαιώματα διαχειριστή, για τον άλφα η βήτα λόγο. Πηγαίνετε λοιπόν ξανά στον παραπάνω πίνακα, και πατήστε...


..όπως δείχνει και το χεράκι, "εκχώρηση δικαιωμάτων διαχειριστή". Απο την στιγμή εκείνη, είναι ...συνέταιρος και με ίσα δικαιώματα όπως εσείς. Εάν πάραυτα, θελήσετε να του αφαιρέσετε κάποια στιγμή τα δικαιώματα του διαχειριστή, μα να του επιτρέψετε να συνεχίζει να γράφει αναρτήσεις, σαν συγγραφέας δηλαδή μόνο, τότε πατήστε όπως δείχνει η επόμενη εικόνα, στο "ανάκληση δικαιώματος διαχειριστή".


Απο τη στιγμή εκείνη, θα μπορείΜΟΝΟ να γράφει αναρτήσεις, τίποτε άλλο. Αν όμως πάλι, θέλετε να τον διώξετε απο το blog σας, τότε πατήστε δεξιότερα, "κατάργηση",


και απο εκείνη την στιγμή, δεν υπάρχει πλέον πουθενά στον πίνακα, ούτε θα μπορεί να γράψει στο blog σας, ούτε να ξανασυνδεθεί μ' αυτό.
Ελπίζω να καταλάβατε τώρα όσοι είχατε κάποιες απορίες και αμφιβολίες.
Print this postRelated Posts :11 σχόλια:

Γιάννης Παππάς είπε... Best Blogger Tips

Λίγο επικίνδυνο αλλά καμιά φορά χρήσιμο
το να δίνεις τη διαχείριση σε άλλα άτομα.
αλλά πολλές φορές μπορεί κάποιος κοντινός γνωστός η και ο ίδιος μας ο εαυτός να χρειαστεί να γίνει διαχειριστής
χρήσιμη ανάρτηση .
καλή σου νύχτα


mziqass είπε... Best Blogger Tips

πολυ κατατοπιστικες οι πληροφοριες που δινεις. ευχαριστω πολυ.


AATON είπε... Best Blogger Tips

***Γιάννη, δεν κάνεις τον οποιονδήποτε διαχειρηστή, σίγουρα όχι. Μα κάποιες φορές, ίσως να είναι αναγκαίο κακό.

***Φίλε μου mzigass, χαίρομαι που το βρήκες ενδιαφέρον, και θέλω να σε ευχαριστήσω για την επίσκεψη. Σε λίγο θα περάσω να σου την ανταποδώσω, να είσαι πάντα καλά, και να περνάς, θα χαρώ να σε βλέπω συχνότερα :)


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Το προτείνω ανεπιφύλαχτα βοηθαει πολύ στην ενημέρωση ενός web ή blog .


ypoga είπε... Best Blogger Tips

νικε ευχαριστώ πολυ καλο και πολυ λειτουργικο!


Deathrun-G-H είπε... Best Blogger Tips

Ωραία ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια..!! :)


ΡΕΑ είπε... Best Blogger Tips

Δοκιμασα να το κάνω και στο δικό μου blog αλλά... τίποτα.Καμια συμβουλή?


AATON είπε... Best Blogger Tips

REA τι δοκίμασες και δεν κατάφερες;


ΡΕΑ είπε... Best Blogger Tips
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

chris είπε... Best Blogger Tips

Εγω έκανα ακριβώς έτσι την διαδικασία,χωρίς να παραχωρήσω δικαιώματα διαχειριστή στους συγγραφείς αλλά έχουν δικαίωμα επεξεργασίας όόόλων των αναρτήσεων του blog. Γιατι? :-(


Regina είπε... Best Blogger Tips

Πολύ καλές οι οδηγίες. Ευχαριστώ για τη βοήθεια!


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next