23 Μαρτίου 200929 ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΜΕ ΦΩΣ!!!

ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΗΝ ΥΠΟΤΑΓΕΙΤΕ. ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ. Μην υπακούσετε σαν "πρόβατα" στο κάλεσμα να κλείσετε τα φώτα σας το Σάββατο από 8.30 έως 9.30μμ. Δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια άσκηση επιβολής πειθαρχίας. Πείτε ΟΧΙ στη μαζική υποταγή και στην ενοχοποίηση των πολιτών του κόσμου. Δεν είμαστε ένοχοι εμείς οι απλοί πολίτες του κόσμου για την οικολογική καταστροφή του πλανήτη. Δεν εξαρτάται από εμάς η σωτηρία του πλανήτη. Τον πλανήτη τον καταστρέφουν συστηματικά οι λίγοι, αθέατοι και μεγάλοι, που μπορεί να μη φορούν κουκούλες αλλά κρύβονται μέσα στις σκιές και παίζουν με τις ζωές μας σε ένα ντελίριο επίδειξης ισχύος. ΜΗΝ ΥΠΑΚΟΥΣΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ. Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για αυτήν την ρυπογόνα τεχνολογία. Η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων ήταν δυνατή εδώ και 40 χρόνια αλλά θέλαν να πουλήσουν τα πετρέλαιά τους. Δε μας έχουν αφήσει καμιά επιλογή από το να χρησιμοποιούμε την ρυπογόνα τεχνολογία τους κι έτσι αθελά μας να γινόμαστε συμμέτοχοι αυτής της οικολογικής καταστροφής. Αυτοί οι μεγάλοι και ισχυροί έχουν την επιλογή της επιβολής μιας μή ρυπογόνας τεχνολογίας αλλά εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα της χρήσης μιας μή ρυπογόνας τεχνολογίας. Μας έχουν κάνει χωρίς την θέλησή μας συνένοχους σε ένα οικολογικό έγκλημα. Και τώρα με αυτήν την άσκηση επιβολής πειθαρχίας προσπαθούν να μας αποσπάσουν και την ομολογία ότι εμείς είμαστε συνυπεύθυνοι για αυτήν την καταστροφή. Μας λένε ότι από εμάς εξαρτάται η σωτηρία του περιβάλλοντος όταν εμείς δεν έχουμε καμμία συμμετοχή στις αποφάσεις που καθορίζουν τη ζωή μας. Μας λένε να πλένουμε με κρύο νερό για να κάνουμε οικονομία στην Ενέργεια. Μα αν η ενέργεια παραγόταν από τον ήλιο και τον άνεμο τότε η παραγωγή της δε θα επιβάρυνε το περιβάλλον. Το θέμα δεν είναι πόση ενέργεια καταναλώνουμε αλλά πόσο ρυπογόνος είναι ο τρόπος παραγωγής αυτής της ενέργειας κι αυτό δεν το καθορίζουμε εμείς, οι πολίτες του κόσμου, αλλά οι ασυνείδητοι, προδότες και μισάνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις. Η Δ.Ε.Η. (ο ανηλεής αυτός δολοφόνος που το μόνο που ξέρει είναι να ρυπαίνει και να αυξάνει συνεχώς το κόστος της ενέργεια) ετοιμάζεται να κάνει κι άλλο εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος με λιθάνθρακα. Και τώρα μας ζητούν να κλείσουμε όλοι τα φώτα το Σάββατο από 8.30 έως και 9.30. Το ονομάζουν ώρα της Γης αλλά δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια άσκηση επιβολής πειθαρχίας και μια Δήλωση υπαιτιότητας και ενοχής για την οικολογική καταστροφή του περιβάλλοντος. Αυτοί θέλουν για μια ώρα να είμαστε στο σκοτάδι. Εμείς απαντάμε με μια ώρα μέσα στο φως. ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΝΑ... ΑΝΑΨΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΑΣ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ....
 • ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΑ ΠΡΟΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ.
 • ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΩΝ ΠΟΥ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ.
 • ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ.
 • Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
 • ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΩΝ ΨΕΥΔΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ
 • ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΖΗΤΟΥΜΕ ΤΟ ΦΩΣ. ΕΝΑ ΦΩΣ ΠΟΥ Ο ΗΛΙΟΣ ΤΟ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ.
 • ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΩΝ ΨΕΥΔΩΝ ΤΟΥΣ, ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΜΙΑΣ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝΕ, ΜΙΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ, ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ, ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΦΩΤΟΔΟΤΗ ΗΛΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ.
 • ΑΣ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΝΙΞΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ.
ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΜΕ ΦΩΣ..... ΑΝΑΨΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΑΣ. ΑΣ ΛΑΜΨΕΙ Η ΝΥΧΤΑ. ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΝΙΞΕΙ ΟΥΤΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΟΥΤΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΑΣ ΛΟΥΣΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ... ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ!!!! ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ.... ΟΝΑΣΑΝΔΡΟΣ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
 • ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ.
 • ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ.
 • ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.
 • ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ.
 • ΕΝΕΡΓΕΙΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ.
Print this postRelated Posts :29 σχόλια:

maria είπε... Best Blogger Tips

ουαου!!!!!!!!!!!1


maria είπε... Best Blogger Tips

κατσε γιατι μπερδευομαι το προβατακι...δηλ να μην τα σβησω;
αντε εγω τωρα τι να πιστεψω;
τι θα κάνει καλό;η αντιδραση ή η υπακοή;;;
τι θέλουμε να πετυχουμε; τι θελω;
εγω το καημενο δινω το μαλλι μου για λίγο χορταρακι...τι ζηταω πια! πω πω


NANTIA-BAD RELIGION 7 είπε... Best Blogger Tips

ΣΥΜΦΩΝΩ,ΕΓΚΡΙΝΩ ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ!


kaliteros είπε... Best Blogger Tips

Αν και διαφωνώ με την ανάρτηση (στην ουσία πράττει αυτό που μας λέει να αποφύγουμε) θα συμφωνίσω με το πνεύμα της. Αυτό που μας λέει η ανάρτηση να κάνουμε, θα έπρεπε να το σκεφτούμε ο καθένας απο μόνος του.


η Τοξότισσα είπε... Best Blogger Tips

Ναι φίλε μου ¨καλύτερ娨αυτό είναι το νόημα της ανάρτησης και χαίρομαι που το έπιασες:

να μη δεχτείς την ενοχή και την ευθύνη

Δεν είναι απαραίτητο ούτε να τα ανάψεις ούτε να τα σβήσεις- Απαραίτητο είναι να ψάξεις τι σου λένε και γιατί και ΑΝ στέκουν όσα λένε για υπερθέρμανση -κλιματικές αλλαγές -ενέργεια -CO2 κτλ...

μπορεί ο ΟΝΑΣΑΝΔΡΟΣ να υπερβάλει στο τέλος, όμως το ίδιο κάνουν και όσοι προωθούν το μήνυμα της Earth hOur


Foyntas Spiros ( F.S.78) είπε... Best Blogger Tips

ΝΙΚΟ ΜΟΥ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ
ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ !!!!

ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΚΩΛΟΕΒΡΑΙΟΙ" ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΟΝ ΦΩΤΩΝ ΘΑ ΜΑΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΒΑΤΑ !!!!

ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ...ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ !!!!

ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ...ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ?....ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΝΟΗΣΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΕΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ?

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ !!!


Foyntas Spiros ( F.S.78) είπε... Best Blogger Tips

ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΜΑΣ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΟΧΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ!!!

ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ !!!

ΚΑΙ ΠΕΣΤΕ ΤΟΥ ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ "ΠΡΟΒΑΤΑΚΙ" ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕΡΙΚΩΝ "ΚΩΛΟΕΒΡΑΙΩΝ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΊΩΣ...ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΤΥΠΟΣ ΖΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ !!!


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Κατά κάποιον τρόπο ἀκόμα καί τά οἰκολογικά θέματα χρησιμοποιοῦνται στό νά πειθαρχοῦν χωρίς σκέψη οἱ ἄνθρωποι σέ ὅτι τούς λένε.
Καλά τά λέει ὁ τύπος.
Θά ψάξω νά βρῶ ἕνα κειμενάκι πού ἔχει σχέση μέ τό θέμα τῶν ἀνθρώπων πού κάνουν ὑπάκουα ὅτι τούς λένε καί θά σοῦ τό στείλω.


anna. είπε... Best Blogger Tips

Χαίρομαι που επιτέλους κάποιος λέει τα πράγματα με το όνομά τους!!!!!Μπράβο Νίκο!!!Αυτό είναι τα νόημα της όλης ιστορίας!!!Αλλά που....???Σκατά σαν τα μούτρα τους θέλουν να μας κάνουν!!!Αντίσταση λοιπόν!!!Όσοι ακόμα θυμούνται πως έχουν δική τους κρίση και σκέψη!!!!


Edelweiss ✿ είπε... Best Blogger Tips

Νίκο ξέρεις ότι εχω στο μπλόγκ μου το λογότυπο της WWF, μπορεί να μην είναι τίποτε άλλο απο ενα επικοινωνιακό τρύκ της WWF με σκοπό την αφύπνιση του κόσμου,και όχι κάτι το ουσιαστικό.
Παρ'όλα αυτα, η ευαισθητοποίηση όλων μας απέναντι σε οικολογικά ζητήματα κρίνεται αναγκαία, ακόμα κι έτσι.Δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι ουσιαστικό από πλευράς εξοικονόμησης ενέργειας το βράδυ του Σαββάτου,μιας και τα φώτα που θα κλείσουμε καταναλώνουν πολύ λίγο ρεύμα.Η κίνηση αυτή πιο πολύ συμβολική είναι.
Με αυτή τη κίνηση δείχνουμε πιστεύω ότι μας νοιάζει, τον καθένα ξεχωριστά, αλλά και όλους μαζί γι'αυτο που συμβαίνει στον πλανήτη.
Αν αυτο σημαίνει ότι είμαι πρόβατο που ακολουθώ,αν το σκεφτείς και στις δυο περιπτώσεις πρόβατο είμαι..γι'αυτο επιλέγω το να σβήσω το φώς εκείνο το βράδυ..άλλωστε είμαι ρομαντική,θα ανάψω κεράκια :)
Σίγουρα δεν θα σώσω εγω τον πλανήτη..ελπίζω όμως να αφυπνιστούν κάποιοι..μεγάλη φαντασία θα μου πείς,ας είναι κι έτσι.
Kαι φυσικά δεν νιώθω καμιά ενοχή..άλλοι πρέπει να νιώθουν,αυτοί που ευθύνονται για την υπερθέρμανση του,που δυστυχώς ποσώς τους ενδιαφέρει!

Καλό βράδυ :)


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Δεν ειναι αδικο αυτο?αν το καλοσκεφθεις μας περναν ιδεες δικες τους. Και στις 9.30 ολοι μαζι τους διακοπτες επανω και μπαμ !!!ηκουσθη στον αερα και ο λαγος εκανε περα!!!! Χα χα χα.Φιλια απο πατριδα


AATON είπε... Best Blogger Tips

Αγαπημένοι μου φίλοι,
η ανάρτηση αυτή, δεν είναι δικό μου πόνημα, αλα είναι, όπως γράφει απο κάτω και η Ετικέτα της, μια "αναδημοσίευση" κάποιου συναδέλφου blogger.

Προσωπικά, την ανέβασα σαν αποδοχή στην πρόταση της καλής μου φίλης Βίκης απο το "Τοξότης" Blog, που μου ζήτησε να την αναδημοσιεύσω αν ήθελα, και που δεν της χαλάω χατήρι (όπως επίσης και σε κανέναν άλλο, και το ξέρετε αυτό).

Προσωπικά εγω, δεν πρόκειται να σβήσω κανένα φώς, γιατί το θεωρώ δούλεμα, και το δούλεμα δεν το μπορώ.
Μου θυμίζει την παπαριά, και το ονομάζω έτσι γιατί περί παπαριάς επρόκειτο, όταν μας λέγανε να πηδήξουμε όλοι μαζί ταυτόχρονα σε κάποια μέρη του πλανήτη μια ωρισμένη στιγμή κάποιας μέρας, για να ..σιάξει ο άξονας της γής γιατί 'πήρικλίς..'. Μου φαίνεται ότι δεν πάμε καθόλου καλά, και φανταστείτε ότι δεν πιάσανε ακόμη οι ζέστες..

Εάν κάποιος θέλει να σβήσει τα φώτα του, δικαίωμά του φυσικά.
Κι εγώ τα σβήνω, απλά, το κάνω όποτε εγώ θέλω, και όχι όταν μου το λένε άλλοι. Αντιδραστικός; Σίγουρα, τι διάλο Έλληνας θα ήμουν τότε;
Αντιδραστικός, ναι. Μα σίγουρα όχι κάφρος.
Καλή σας μέρα και καλά να περνάτε πάντα.


ibis είπε... Best Blogger Tips

Καλησπέρα σε όλους!

Πιστεύω και εγώ με την σειρά μου ότι το νόημα από αυτήν την κίνηση είναι για τον καθένα ξεχωριστώ....Είναι θετικό ότι η κίνηση αυτή βάζει κάποιους από εμάς αν σκεφτούν και να προβληματιστούν για το μέλλον ή το παρόν....Από το τίποτα κάτι είναι και αυτό.....Ωστόσο είναι πολύ σημαντική παρατήρηση ότι οι κυβερνήσεις και οι "μεγάλοι" μένουν εντυπωσιακά άπραγοι σε όλα αυτά που συμβαίνουν.....


ibis είπε... Best Blogger Tips
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Γιάννης Παππάς είπε... Best Blogger Tips

Εγώ θα σταθώ στη μέση απο τις δύο πλευρές και
θα πώ πώς δυστυχώς όλλα αυτά δεν λύνουν κανένα πρόβλημα απλά εκτονώνουν την οργή μας και μας
διαιρούν σε στρατόπαιδα
φίλοι μου λέω να μην ξαναδημοσιευσουμε κανενός την προκύρηξη παρα μόνο τις δικές μας
καλη νύχτα


η Τοξότισσα είπε... Best Blogger Tips

Γιάννη Παππά, θα συμφωνήσω μαζί σου ως προς το ότι μας χωρίζουν σε δύο στρατόπεδα...

Ενώ θα έπρεπε όλοι εμείς οι απλοί πολίτες να πιέζουμε για λύσεις ουσίας σε μία και μόνη κατεύθυνση, αντί να διαιρούμαστε στο αν θα κλείσουμε ή όχι το φως...

και να επαναπαυόμαστε πως κάναμε το καθήκον μας απέναντι στη μητέρα Γη...


Συνοδοιπορος είπε... Best Blogger Tips

Η παρηγοριά της ένοχης συνείδησης είναι ύπουλο πράγμα. Βεβαίως να σβήσουμε τα φώτα μας στις 8.30 αν αυτό θα μας κάνει στις 9.30 να νιώσουμε ικανοποιημένοι από τη συνεισφορά μας, ξεχνώντας πόσο επικίνδυνοι είναι αυτοί που μας πετάνε το μπαλάκι της ευθύνης για το περιβάλλον.
Για όσους η προστασία του περιβάλλοντος είναι στ' αλήθεια στάση ζωής, η συμπαθητική αυτή εκδήλωση είναι στα μάτια τους ξεκάθαρος εμπαιγμός.


Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Αυτό είναι το απόσπασμα που σου υποσχέθηκα. Πολλοί βέβαια θα «κολλήσουν» σε κάποιες περίεργες λέξεις και θα χάσουν το βασικό νόημα. Αλλά αυτό ακριβώς το γεγονός θα είναι και μια επιβεβαίωση του κειμένου.

Πολλά έχουν λεχθεί για το απαίσιο όργανο Κουνταρτιγουαδόρ, όργανο μοιραίο που κατείχε η ανθρωπότητα των αρχαίων χρόνων. Δεν έχει καθόλου χαθεί. Ξέρουμε πολύ καλά πως υπάρχει ακόμη ένα υπόλοιπο οστού στο κατώτατο μέρος της σπονδυλικής στήλης. Κανένας δεν το αγνοεί. Το απαίσιο υπόλοιπο αυτού του οργάνου κατέχει, μεταξύ άλλων, μια εξαιρετική υπνωτική δύναμη. Αυτό το συλλογικό υπνωτικό ρεύμα, είναι γοητευτικό.
Αν, για παράδειγμα, δούμε κάποιον ντυμένο πολύ εκκεντρικά στον δρόμο, δεν ξαφνιαζόμαστε. Λέμε απλά: τι εκκεντρικός άνθρωπος! Ένας άλλος που θα πήγαινε μαζί μας θα μπορούσε να πει: Αυτή είναι φέτος η μόδα. Και κάποιος άλλος να δηλώσει: αυτός είναι χίπη. Και ένας γέρος που περνά απέναντι θα περιοριστεί στην σκέψη: πώς είναι οι άνθρωποι του νέου κύματος. Όμως όλοι βρίσκονται σε κατάσταση υπνώσεως και αυτό είναι όλο. Υποβάλλετε οποιοδήποτε άτομο σε βαθιά υπνωτική κατάσταση, πείτε του μετά ότι βρίσκεται στον ανοιχτό ωκεανό και ότι πρέπει να γδυθεί αν δε θέλει να πνιγεί και θα το δείτε να γδύνεται. Πείτε του ότι είναι ένας μεγάλος τραγουδιστής και θα το δείτε να τραγουδά, αν και στην πραγματικότητα μόνο με κραυγές. Πείτε του να ξαπλώσει στο έδαφος και θα ξαπλώσει, ότι στηρίζεται με το κεφάλι στο πάτωμα και θα το κάνει γιατί βρίσκεται σε κατάσταση ΥΠΝΩΣΕΩΣ.
Έκανα, πριν λίγο καιρό, ένα ταξίδι μέχρι το λιμάνι της Μπαγιάρτας (Μεξικό). Εκεί υπάρχει, όπως στο Ακαπούλκο, ένα πλοίο για επισκέπτες. Αγόρασα το εισιτήριο για να ταξιδέψω προς μια γειτονική παραλία. Η πορεία υπήρξε γοητευτική, εξαίσια. Το να πλέει κανείς στον Ειρηνικό Ωκεανό, είναι μια ευχάριστη εμπειρία. Υπήρξε εκεί κάποιος καλλιτέχνης. Όταν ηχούσαν τα όργανα της μουσικής έλεγε στον κόσμο να χορέψει και χόρευε, να κρατιέται από τα χέρια και όλοι κρατιόντουσαν από τα χέρια, στους αρραβωνιασμένους να φιλιούνται και φιλιόντουσαν το μόνο που έλειψε σ' αυτόν τον άνθρωπο, σ' αυτόν τον αυτοσχέδιο υπνωτιστή, ήταν να τους πει να σταθούν με το κεφάλι στο πάτωμα. Όλα αυτά που παρήγγειλε γίνονταν. Ήταν να γελά κανείς και να θαυμάζει συγχρόνως τα θαύματα που έκανε ο υπνωτιστής. Πώς έπαιζε με τους επιβάτες, πώς τους έκανε να πηδούν, να γελούν, να κάνουν στροφές κλπ. Σαφώς, εγώ ένα άτομο που συνηθίζω να είμαι πάντα σε κατάσταση επάγρυπνης αντίληψης περιοριζόμουν να τους βλέπω να είναι σε κατάσταση Ύπνωσης.
Παρατηρείστε την διαφήμιση. «ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ ΤΑΔΕ ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΗΧΑ». Κάθε αγγελία προστάζει τον υπνωτισμένο λαό να πάει στο άλφα ή βήτα μέρος, ν' αγοράσει το α ή β σαπούνι, εκείνο ή το άλλο φάρμακο, εκείνο ή το άλλο άρωμα, να επισκεφθεί το τάδε ή το δείνα ιατρείο κλπ. Και ο κόσμος κινείται κάτω από τις διαταγές των υπνωτιστών, οι οποίοι, με την σειρά τους, είναι υπνωτισμένοι από άλλους ανθρώπους και άλλα πλήθη. Όπως τα ίδια τα πλήθη, ΟΛΟΙ ζουν ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΝΩΣΕΩΣ.
Βέβαια είναι λυπηρό, όμως απαιτεί κόπο και δουλειά το να ξέρει κανείς ποιος βρίσκεται σε κατάσταση υπνώσεως. Αν οι άνθρωποι το σκόπευαν θα μπορούσαν να ξυπνήσουν από αυτήν την τόσο λυπηρή κατάσταση, όμως δυστυχώς κανείς δεν το σκοπεύει. Κοστίζει λοιπόν, επαναλαμβάνω, πολύ να ανακαλύψει κανείς τον βαθμό υπνώσεως στον οποίο βρίσκεται.
Παίρνει είδηση κανείς ότι ο υπνωτισμός κυκλοφορεί, όταν η υπνωτική δύναμη ρέει πιο γρήγορα, όταν συγκεντρώνεται σε κάποιον καθορισμένο τόπο, όταν γίνεται μια συνάντηση υπνωτισμού. Έξω από τέτοιες στιγμές δεν μπορεί κανείς να προσέξει ότι βρίσκεται σε κατάσταση υπνώσεως.


Μιχάλης Τσαντίλας είπε... Best Blogger Tips

Καλημέρα! Προσωπικά με αφήνουν αδιάφορο πρωτοβουλίες όπως αυτή για τη μέρα της Γης και απλά προσπαθώ καθημερινά, αλλάζοντας κάποιες κακές συνήθειες, να εξοικονομώ ενέργεια, όχι μόνο για οικολογικούς λόγους αλλά και για την τσέπη μου. Η πρόσκληση να αρνηθούμε την ευθύνη για την καταστροφή του περιβάλλοντος όμως μου φαίνεται βλακώδης! Όλοι μας φέρουμε ευθύνη, μικρότερη ή μεγαλύτερη, και όλοι μας μπορούμε να κάνουμε κάτι.


117 είπε... Best Blogger Tips

καλημέρα. πιστεύω πως τέτοιες πρωτοβουλίες, αν και είναι συμβολικού το δίχως άλλο χαρακτήρα, είναι σίγουρα άχρηστες. δε σώζεται ο πλανήτης αν σβήσουμε το φως για 20 λεπτά, το αντίθετο, θα υπάρχει επιβάρυνση επιπλέον μόλις τόσοι άνθρωποι τα ξαναναψουν ταυτόχρονα. αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να αλλάξουμε τρόπο ζωής, και να θυμόμαστε το περιβάλλον καθημερινά, και όχι μόνο σε τέτοιες μέρες. και μπορεί η μεγάλη ζημιά να γίνεται από τους "μεγάλους", αλλά έχουμε και μεις ευθύνη... τα λέμε


Tyler Durden είπε... Best Blogger Tips

θα είχε κάποιο νόημα αν αυτή τη φορά ήταν πχ για δυο ώρες, του χρόνου 3 ή περισσότερες φορές μέσα στη χρονιά, κλπ. Τώρα δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια κενή και τυπική συμβολική πράξη, όπως οι ευχές της πρωτοχρονιάς και των γιορτών. Ολες τις υπόλοιπες μέρες θα συνεχίσει η ίδια η κατανάλωση. Ασφαιρα πυρά, όλα από χέρι καμμένα και τα σπίρτα μας βρεγμένα, κλπ.

Ούτε καν θα ασχοληθώ, ούτε θα ανάψω περισσότερα, ούτε θα σβήσω, θα περάσει αυτή η ώρα όπως περνάνε όλες τους.

Χώρια το μέγα φιάσκο των θεσμικών οικολογικών οργανώσεων (WWF, Greenpeace) να στηρίξουν με οικοφασιστικό τρόπο την υποχρεωτική επιβολή των λαμπών χαμηλής κατανάλωσης με ένα σωρό άλλες επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία.


zoyzoy είπε... Best Blogger Tips

Και'γω δεν θα τα σβήσω θα τ'ανάψω όλα ακόμα και το ψυγείο για να'χω μεγαλύτερη φωταψία έτσι και'αλλιώς εγώ δεν πληρώνω??Τώρα τους έπιασε ο πόνος για την σωτηρία του πλανήτη τις μ@λ@κίες που κάνουν με τις ατομικές βόμβες και τα πυρηνικά δεν καταστρέφουν τον πλανήτη??Βρε δεν παν'να κουρευτούν όλοι μαζί!!


MouLara_Croft είπε... Best Blogger Tips

Πολύ θα ήθελα να ήξερα πόσοι από αυτούς που θα κλείσουν τελικά τα φώτα δεν έχουν πετάξει ποτέ τους ένα πλαστικό κουτάκι στην εξοχή ή γενικότερα όλα αυτά τα καφριλίκια που κάνουμε σαν Έλληνες...γνώμη μου έιναι να έχουμε αναμμένα συνέχεια γενικώς μέχρι να γίνει ένα γενικό μπλακ άουτ να ησυχάσουμε!!!Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα ...αν δεν άνοιγε όμως ούτε ενας την τηλεόρασή του (όχι για πολύ,για μια μέρα)...ποιος θα χανε απο αυτό???


Nefelovatis είπε... Best Blogger Tips

Αν έχουμε Ευθύνη κι Ενοχή λοιπόν, το «ζήτημα», για την κατάντια του Κόσμου που ζούμε..

«Άλλοι το κάναν όλο αυτό, εμείς γιατί λοιπόν να φταίμε..;»

Κι όμως φταίμε..

Σαν δεν το κατανοήσουμε αυτό, όλα τα ίδια θα ‘ναι..

Γιατί φταίμε..;

Πολλά μπορεί κάποιος που μπορεί να κοιτάξει τον καθρέφτη να σκεφτεί και να πει, μα δυο λόγια θα αναφέρω..

Κάτι μετρήσιμο, γι’ αρχή…

Γιατί αποποιούμαστε και την επίφαση της λεγόμενης «Δημοκρατίας» που έχουμε…

Ας το δούμε κατάματα, ποιους βάζουμε παγκόσμια, κι όχι μονάχα εδώ, για να μας κυβερνήσουν..; Αυτούς που την ψευτιά βαφτίζουνε αλήθεια, αυτούς που για μερικά Ευρά, αφήνουν να μολύνονται τα ρέματα κι οι θάλασσες, αυτούς που βλέπουν αδιάφοροι να καίγονται τα δάση, αυτούς που σκουπιδότοπο κάναν τη Γη μας..

Άρα συν-υπε’υθηνοι με τις πολιτικές κι επιλογές τους είμαστε αφού τους έχουμε εκεί πάνω... Γιατί εντάξει, μια φορά μας δούλεψαν, την δεύτερη τους δώσαμε ευκαιρία και καλά για να «επανορθώσουν».. Μα τόσα χρόνια πάλι αυτή που τη γη και τη ζωή μας καταστρέφουν..;

Εμ, όπως και το δούμε φταίμε, έστω και μόνο για την «Ευπιστία» μας. Αν και ουσιαστικά γιατί βολευτήκαμε, γιατί παραιτηθήκαμε, γιατί αφήνουμε να μας σέρνουν σαν κοπάδι.. Γιατί Κοιμόμαστε, τον ύπνο του «δικαίου» και καλά..

Και κάτι ακόμα..

Λέει ένα φίλος μου..

«Δε φοβάμαι τα λάθη που έκανα, μα όσα άφησα τους άλλους να μου κάνουν..». Γιατί τα λάθη τα δικά μας μπορούμε κάποια στιγμή να τα διορθώσουμε.. Μα αυτά που από άλλους εκπορεύονται..; Λόγο της δικιάς μας της παραίτησης..;

Και όσο αφήνουμε, έτσι θα είναι..

Θα μαλώνουμε εμείς, και θα γελάν τα αφεντικά, θα ξεκαρδίζονται..

Και θα χάνουμε το δάσος…

Ναι μπορεί να είναι κάτι «φτιαχτό» «Η μέρα της Γης».

Μα σαν δεν αποδεχτούμε τη δικιά μας τη συμμετοχή για αυτό το κατάντημα της Ζωής, της δικιάς μας και του Πλανήτη, Πώς θα περιμένουμε ν’ αλλάξει κάτι…;

Οι «από μηχανής θεοί» είδαμε που μας πήγαν..

Και μια και που είναι και τέτοια μέρα, ας θυμηθούμε και τι έλεγε Εκείνος, στον οποίο κατά μεγάλο μέρος οφείλουμε το ότι μπορούμε να μιλάμε..


"ΟΤΙ ΚΑΜΟΜΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΜΟΜΕ ΜΟΝΑΧΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ". «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Μια και όταν αποποιηθούμε την Ευθύνη μας, θα χάσουμε και το Δικαίωμα…

Εκείνο της Επιλογής…!

Του να πάρουμε το δικό μας μονοπάτι, κι όχι τη «λεωφόρο» που μας ‘τάξαν..

Και τότε…

Τότε, κάθε μέρα, της Γης μας Μέρα θα ‘ναι, μα και Δικιά μας..

Τότε που το Φως, εκείνο που από μέσα μας πηγάζει, τη Γη απ’ την Καταχνιά θα βγάλει..

Υ.Γ. Θα τα σβήσω τα φώτα γιατί το Θέλω, όχι γιατί μου το είπαν, όπως έχω σβηστό το χαζοκούτι (που τηλεόραση το λένε), εδώ και τρία Χρόνια… Και γιατί πιστεύω ότι κάποτε πρέπει να αναλάβει και ο καθένας μας τις δικές του ευθύνες.. Προσωπικά ξέρω πως έχω πολλές.. Και μπορώ να τις αντικρύσω..

Εσείς..;


η Τοξότισσα είπε... Best Blogger Tips

Nefelovatis Συμφωνώ μαζί σου σε όλο το μήκος του σχολίου σου και με το πνεύμα σου.
Ας καταλάβουμε επιτέλους πως πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι και να ξέρουμε γιατί στηρίζουμε ή όχι οτιδήποτε.

Ακόμη και η WWF, ανήκει σε μία πολύ καλά δικτυωμένη κάστα που ελέγχει πολιτικές και πολιτικούς, όσο δεν μπορεί να φανταζόμαστε... (κάνω σχετική έρευνα προς το παρόν...φρίκη)

Τα φώτα... τα φώτα δεν θα τα σβήσω εκείνη τη μέρα... τα χρειάζομαι.

Αλλά τις ευθύνες μου, όπως και την περιβαλλοντική μου συνείδηση, δεν θα τη βάλω στα καλούπια καμίας WWF.
Ακριβώς γιατί "ΟΤΙ ΚΑΜΟΜΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΜΟΜΕ ΜΟΝΑΧΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ" και γιατί μου αρέσει να παίρνω το δικό μου μονοπάτι, κι όχι τη «λεωφόρο» που μας ‘τάξαν..

να' σαι καλά

Πάνω απ' όλα ας μην βάζουμε οργανώσεις, κόμματα και άλλα τέτοια "καλούδια" που τη δουλειά τους κάνουν για να χωρίζουν τον κόσμο σε "αντίπαλα στρατόπεδα" για να γελάνε, όπως λες, εις βάρος μας...
και να "κομμα-τιάζουν" τη δύναμη μας


Συνοδοιπορος είπε... Best Blogger Tips

Έσι είναι Νεφελοβάτη, μόνο που όταν συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες τους, τους χαρίζουμε τη δύναμή μας και την επιβεβαίωση ότι πράγματι μπορούν να μας ελέγχουν, που όπως φαίνεται τη χρειάζονται. Αν αυτό ήταν στρατηγική, ίσως θα ήταν χρήσιμο. Όμως, αφού δεν είναι, χρησιμεύει μόνο σ' εκείνους σαν μια ακόμα μέτρηση ισχύος και όχι σαν μια ενέργεια αφυπνιστικής διάθεσης από μέρους μας.


blackholegr είπε... Best Blogger Tips

Φίλε Νικο πολύ ωραίο το μπλογκ σου. Συγχαρητηρια !
Και εμένα με έχει αηδιάσει όλη αυτή η προπαγάνδα περί ενεργοποίησης των πολιτών όλου του κόσμου.
Αλήθεια αυτοί που είναι πραγματικά υπέυθυνοι θα ενεργοποιηθούν κάποτε??
Οι περισσότεροι πολίτες λίγο πολύ κάτι κάνουν...όμως αυτοί που έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης δεν κάνουν τίποτε...

Μέχρι και ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε συμμετοχή (αυτός που έβαλε τους μπατσους να φυλάνε το πλαστικό δέντρο τα Χριστούγεννα και μετά πήγε και έκοψε τα αληθινα για να κάνει πάρκινγκ)

Μέχρι και η ΔΕΗ δήλωσε συμμετοχή....από τις πιο ρυπογόνες εταιρίες τη Ευρώπης...

Ε ΟΧΙ ΕΓΩ ΜΕ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ....

Σε ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Αναδημοσιεύω....


hamomilaki ♂ είπε... Best Blogger Tips

Με όλη μου την εκτίμηση
το αναδημοσιεύσαμε εδώ


Siopila Aponera είπε... Best Blogger Tips

Έσβησαν τα φώτα οι επιχειρήσεις;
τα μεγαλοξενοδοχεία ; οι βιομηχανίες ; οι κύριοι
πίσω απ'τις κουρτίνες ; Αυτοί που μας κρατούν δέσμιους του πετρελαίου ; Τι ειρωνεία Θέε μου...
Πάλι ο απλός κόσμος θα δώσει το παράδειγμα ;;
Τρελαίνομαι όταν ακούω για οικολογική συνείδηση.
Ειδικά για κάτι "οικολόγους πράσινους"
Ο νοών νοείτω


Δημοσίευση σχολίου

Πες πως δεν έχεις χρόνο να σχολιάσεις.. να 'χεις πάρει όμως σοβαρό ύφος, καλά;

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Next Next Next